Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Daha Önce Fırsatım Olmamıştı ☺

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaan

You are not allowed to view links. Register or Login
Kondisyonu iyi bir araç, diri duruyor araba, kazasız belasız sürüşler. :) Görüntüsü arabayı ilk aldığım zamanları hatırlattı, cam filmi hariç aynı keza.
Bende yay yok ama kule gergisi ve 17 gta selespeed jantı var, alt takımlarım fena halde -gıcırtıdan da öte diyebilirim- bariz bir sertleşme oldu tabi, trim sesleri arttı iç mekanda hatta. Hiç ses gelmeyen yerlerden ses gelmeye başladı. Yayla birlikte nasıl olur bilmem tabi, bundan daha iyi olmayacağı kesin :)

teşekkür ederim iyi dileklerin için You are not allowed to view links. Register or Login 
ben yaydan kesin olarak vazgeçtim. janttanda her an vazgçebilirim görüşlerinden sonra. zaten sert araba 156 lar. daha fazla trim sesini kaldıramam herhalde :) baharda küçük bir revizyona giricem. tamponları boyatıp, ön tampona sende de olan leon mk1 cupra lipini arkayada zender spoiler takıp 16 jantlarımı boyatacağım. biliyorum 17 jant diye bağıracak ama gaflete düşmem inşallah :lol:
1 hayal
5 duyu
6.his

Kaan

Bu arada zaten forumda 156 mk2 için vites topuzu kısaltma işlemi için bir konu var. Çok da anlaşılır. Biliyorum çoğumuz bilgi sahibi ve bu uygulamayı zaten yapmış durumda ancak yine de henüz yapmayanlara yardımı olur düşüncesi ile yaptığım işlemi sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk adımlar standart. Topuzu çıkarıp kesme işlemini yapıyoruz. Sonrasında vites topuzunun içini matkap ile oymak yerine tornada 14mm lik uç ile birkaç saniye içinde vites kolu ile topuzun içini aynı genişliğe getirebiliyorsunuz. Herhangi bir tornacı çok kolay ve çok kısa sürede ücretsiz olarak halledebilir. Bu şekilde matkabın topuzu delme riski ve küçük uğraşlardan kurtuluyoruz. Ve daha sağlıklı bir sonuç elde ediyoruz. Karanlıkta resim çekme şansım olmadı ancak ilk fırsatta resimde ekleyeceğim.
Sonuç: Hissiyat %100 arttı. Vites geçişleri çok zevkli bir hale geldi.  :haydi:
Henüz uygulamayanlara kolay gelsin.  :alfisti:
(14 mm kalınlık araçlarımızda sabit)
1 hayal
5 duyu
6.his

hannibal

Kondisyonu iyi bir araç, diri duruyor araba, kazasız belasız sürüşler. :) Görüntüsü arabayı ilk aldığım zamanları hatırlattı, cam filmi hariç aynı keza.
Bende yay yok ama kule gergisi ve 17 gta selespeed jantı var, alt takımlarım fena halde -gıcırtıdan da öte diyebilirim- bariz bir sertleşme oldu tabi, trim sesleri arttı iç mekanda hatta. Hiç ses gelmeyen yerlerden ses gelmeye başladı. Yayla birlikte nasıl olur bilmem tabi, bundan daha iyi olmayacağı kesin :)

teşekkür ederim iyi dileklerin için You are not allowed to view links. Register or Login 
ben yaydan kesin olarak vazgeçtim. janttanda her an vazgçebilirim görüşlerinden sonra. zaten sert araba 156 lar. daha fazla trim sesini kaldıramam herhalde :) baharda küçük bir revizyona giricem. tamponları boyatıp, ön tampona sende de olan leon mk1 cupra lipini arkayada zender spoiler takıp 16 jantlarımı boyatacağım. biliyorum 17 jant diye bağıracak ama gaflete düşmem inşallah :lol:
You are not allowed to view links. Register or Login istanbulda iseniz buluşuruz, test eder karar verirsiniz o kadar kesin kararlı olmayın :) 17 inch çok da abartılı bir boyut değil sonuçta ama yanak 55'den 45'e indiği için konfordan biraz ödün vermeniz normal. Jant almayacaksanız yaya da girişmeyin görüntüyü bozuyor bence.
Bu arada vites kısaltma işini ben de yapacağım kesin, elinize sağlık bu torna muhabbetini öğrendiğimiz iyi oldu ;)

Kaan

You are not allowed to view links. Register or Login istanbulda iseniz buluşuruz, test eder karar verirsiniz o kadar kesin kararlı olmayın :) 17 inch çok da abartılı bir boyut değil sonuçta ama yanak 55'den 45'e indiği için konfordan biraz ödün vermeniz normal. Jant almayacaksanız yaya da girişmeyin görüntüyü bozuyor bence.
Bu arada vites kısaltma işini ben de yapacağım kesin, elinize sağlık bu torna muhabbetini öğrendiğimiz iyi oldu ;)

You are not allowed to view links. Register or Login İstanbul-Avcılar'dayım. Tabii ki sizin de müsait olduğunuz bir zamanda buluşuruz. Çok iyi olur. Haftasonu cumartesi ve pazar günleri müsaitim ben.
17" aslında abartı değil ama zaten ufak tefek tüm 156 larda olan sesleri biliyoruz. Bu seslerin artacağı düşüncesi uzaklaştırdı beni. Bir de arkadaşıma bir 156 baktık geçtiğimiz hafta. Yay ve 17" gt jantı vardı. Biliyorum ön takımı bitikti ama at arabasından farkı yoktu. Biraz da o etkili oldu sanırım janttan uzaklaşmamda.
Ayrıca vites içinde elimden gelen yardımı yapabilirim.
1 hayal
5 duyu
6.his

hannibal

You are not allowed to view links. Register or Login teşekkür ederim, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle o halde :)

Kaan

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

zender spoilerimizla resmimiz yoktu. is yerinin yakinindaki yerde yalandan da olsa temizlendikten sonra birkac resim cektim. renk tuttu ama biraz daha parlaklastirmak icin cilalamam gerekli. haftasonu hava yagisli olmassa kendim yikayip ufak bir ciladan sonra tekrar resimlerini cekecegim. yagmurlar bitince baharda komple pasta ve cila yapinca daha şık durur eminim. degerli goruslerinizi beklerim.   @sercankeklik Sercan abi ye de hersey icin tekrar tesekkur ederim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 hayal
5 duyu
6.his

burak_unsal

156'lara bu Zender spoilerı çok yakıştırıyorum şahsen, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle, aracınız gayet güzel görünüyor :)
Alfa Romeo 147 / 1.6 TS Blackline..

Kaan

156'lara bu Zender spoilerı çok yakıştırıyorum şahsen, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle, aracınız gayet güzel görünüyor :)

çok teşekkür ederim. yakışanı yapmaya çalışıyorum orijinale sadık kalarak. mk1 lere stop yapısından dolayı daha çok yakışıyor ama mk2 de de gerçekten güzel duruyor.
1 hayal
5 duyu
6.his

radar54

Başkan maşşalah aracın çok güzel kem göz değmesin. Seni takip ederek bende 156 ımda değişiklikler yapıcam. 4 gözle takipteyim  :nazar: :nazar: :nazar:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

Kaan

Başkan maşşalah aracın çok güzel kem göz değmesin. Seni takip ederek bende 156 ımda değişiklikler yapıcam. 4 gözle takipteyim  :nazar: :nazar: :nazar:
amin. çok teşekkürler. maddiyat el verdikçe mekanik bakımı dışında diri tutmaya çalışıyorum. seninkinin de parlak hali çok şık :yukari-ok:
You are not allowed to view links. Register or Login ın aracına da göz at derim. o da çok sade ve güzel bir 156.
1 hayal
5 duyu
6.his

hannibal

You are not allowed to view links. Register or Login  :D eyvallah. Daha da güzelleşecek inşallah. Evleneceğim, bütçe ayıramıyorum pek şu sıralar  :-[

Kaan

You are not allowed to view links. Register or Login  :D eyvallah. Daha da güzelleşecek inşallah. Evleneceğim, bütçe ayıramıyorum pek şu sıralar  :-[
Allah tamamina erdirsin. zamanla yavas yavas daha zevkli oluyor.

1 hayal
5 duyu
6.his

Kaan

sabah erken uyaninca baktim tam cila havasi :)
hemen ic dis guzelce temizledim. iyice kuruyunca turtle wax sivi cilayi el pedi ile guzelce uyguladim. en son kuru fiber bez ile bir kez daha ustunden gectim. fena olmadi. ilk kez denedigim carpex in lastik cilasida gayet basarili kanaatimce. lastiklerim sifir gibi oldu.

1 hayal
5 duyu
6.his

Kaan

gece gece atla gidelim diyor sanki :)

1 hayal
5 duyu
6.his

Kaan

Arkadaşlar bir konuda görüşlerinizi istiyorum.
Rpm Shoptan linkteki paspas takımını alacağım sıfır orjinal paspas bulmak zor olduğu için. Siyah renk 1.500 gr özel olandan yaptıracağım. Kenarları kırmızı dikişli ve orjinal paspaslardaki gibi alfa romeo yazılı sipariş vermeyi düşünüyorum. Sizlerin de görüşlerini öğrenmek istedim. Görüş ve fikirlerinizi bekliyorum.
1 hayal
5 duyu
6.his

Kaan

havalar güzelleştikçe karaoğlanında yüzü gülmeye başladı

1 hayal
5 duyu
6.his

hannibal

Maşallah, ne güzel parlak parlak :) Paspası aldınız mı?
Bu arada vites kolu kısaltma işlemini ne zaman yapıyoruz  :D

ArinFırat

Dostum bence 156 nın en güzel hali budur..maddi olanağın yeterliyse eğer 8C jant ve 3.5 yay sonrada arka zender ile bütünleşmesi açısından ön tampona ek

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kaan

Maşallah, ne güzel parlak parlak :) Paspası aldınız mı?
Bu arada vites kolu kısaltma işlemini ne zaman yapıyoruz  :D

Paspasları bu hafta alıcam inşallah. Yağmurlar iyice bitsin diye bekledim. Yoksa biliyorum dayanamam koyarım yaz gelmeden mındar olmasın dedim. :D Vites için ben haftasonları müsaitim. Sizin de uygun olduğunuz bir cumartesi önceden haberleşip yapalım derim. Eminim hoşunuza gider. Hatta önce ben de bir bakarsınız sonra kesme işini yaparız.  :yukari-ok:
1 hayal
5 duyu
6.his

Kaan

Dostum bence 156 nın en güzel hali budur..maddi olanağın yeterliyse eğer 8C jant ve 3.5 yay sonrada arka zender ile bütünleşmesi açısından ön tampona ek

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abi senin eski 156 yı beğeniyorum gerçekten. Çok şık bir duruşu var. Ama ben çok kollu jantlardan koyacağım bu yaz kısmet olursa. mk2 156 ları en çok onlar gösteriyor bence. Yine dediğin gibi öne You are not allowed to view links. Register or Login ın cupra lipinden koyacağım spoiler jant bütünlüğünü sağlamak için ama jantları almadan 16" ile sırıtır diye henüz takmadım. Spor yay takmayı düşünmüyorum. Belki ön yargıdan ama daha önce spor yaylı bir 156 kullanma fırsatım olmadığı için karar veremiyorum açıkçası.

Bir de belki benim gibi ihtiyacı olan birisi olur diye aklımdaki 17" jantların parça kodlarını da aşağıya ekliyorum.
17" a raggi Speedline, prima della modifica impianto frenante (opt. 208 per 156 GTA)
60693779 (513.34 ?), peso 10800 gr

17" a raggi Toora, dopo la modifica impianto frenante (opt. 55E)
51746114 (513.35 ?), peso 11005 gr
1 hayal
5 duyu
6.his

hannibal

You are not allowed to view links. Register or Login tamamdır muhakkak arayacağım sizi, fb'dan falan ekleyelim, irtibatı sağlayalım. Siz de benimkini kullanır jantlar hakkında bir fikir edinirsiniz.
Jant konusunda kimisi çok kolludan uzak duruyor, kimisi de çok kolluyu istiyor özellikle 😊 Benim tercihim her zaman alfa Romeo ile bütünleşen çember kollu jantlar olurdu. Ama orijinaliteden vazgeçmemek adına, güzel duran her orijinal alfa jantına hayır demem. Benim jantlarım orijinal 156 gta selespeed jantı ama aynı zamanda o.z'un superturismo modelinin ilk nesil tasarımı. Benim ergenlikten beri hayallerimi süsleyen ve yeni modellerinin uretilmesiyle birlikte eski neslin artık bulunmamasıyla buhranlara girmeme vesile olan janttır. Ve kısmet bu ya,  tr'de tek olan bir aracın üstünden çıkıp bana nasip oluyor 😊 O yüzden hiç bir alfa jantı onun yerini tutamaz. Çok daha ucuza çok kollu gt jantları vardı ama bunu alabilmek için tercih etmemiştim. Zaten gta jantı olmasaydı çemberliye dönerdim. Bir 17 teledial da çok leziz olmaz mıydı? Tabi bulunabilirse :D
Lipi de kesinlikle orijinal alın. Ben seat bayisinden aldım, diğerleri az da olsa farklı orijinalinden. Çok da ucuz olduğunu sanmıyorum ayrıca imitasyonun.

Kaan

You are not allowed to view links. Register or Login tamamdır muhakkak arayacağım sizi, fb'dan falan ekleyelim, irtibatı sağlayalım. Siz de benimkini kullanır jantlar hakkında bir fikir edinirsiniz.
Jant konusunda kimisi çok kolludan uzak duruyor, kimisi de çok kolluyu istiyor özellikle 😊 Benim tercihim her zaman alfa Romeo ile bütünleşen çember kollu jantlar olurdu. Ama orijinaliteden vazgeçmemek adına, güzel duran her orijinal alfa jantına hayır demem. Benim jantlarım orijinal 156 gta selespeed jantı ama aynı zamanda o.z'un superturismo modelinin ilk nesil tasarımı. Benim ergenlikten beri hayallerimi süsleyen ve yeni modellerinin uretilmesiyle birlikte eski neslin artık bulunmamasıyla buhranlara girmeme vesile olan janttır. Ve kısmet bu ya,  tr'de tek olan bir aracın üstünden çıkıp bana nasip oluyor 😊 O yüzden hiç bir alfa jantı onun yerini tutamaz. Çok daha ucuza çok kollu gt jantları vardı ama bunu alabilmek için tercih etmemiştim. Zaten gta jantı olmasaydı çemberliye dönerdim. Bir 17 teledial da çok leziz olmaz mıydı? Tabi bulunabilirse :D
Lipi de kesinlikle orijinal alın. Ben seat bayisinden aldım, diğerleri az da olsa farklı orijinalinden. Çok da ucuz olduğunu sanmıyorum ayrıca imitasyonun.

You are not allowed to view links. Register or Login istediğin zaman arayabilirsin. ikimiz içinde iyi olur fikir edinmek açısından. jant konusunda 17" çok kollu orijinal alfa romeo jantlarından hangisi olsa takarım ama gönlüm gta lardan yana. 18" çok kollu gta da bile gözüm var ama bu köstebek yuvası gibi yollarla 156 ya fazla gelir diye düşünüyorum. Gt jantların replicası çok var piyasa da. O yüzden ilk hevesim olan 17" gt lerden vazgeçtim artık. Bende de teledial yerine zender siena hastalığı mevcut :D ahh keşke olsa bir çift. Dediğin gibi lipi bayiiden alıcam. Hatta ayarladım bile. Sipariş ettikten bir gün sonra geliyor. 130 TL gibi makul bir fiyatı var. Ama önce jantları halletmem lazım çünkü 16" jantda sırıtıyor.
1 hayal
5 duyu
6.his

hannibal

You are not allowed to view links. Register or Login Evet fiyat o. Geldiği zaman siz de göreceksiniz, montajı biraz sıkıntı yaratacak. Ama siz zaten kesme biçmeyi sevdiğiniz için çok da sorun teşkil etmeyecektir diye tahmin ediyorum :)
Siz bulunmaz hint kumaşına takmışsınız kafayı vallahi, ne diyeyim inşallah bulursunuz bir takım :) Allah sabır versin.
Evet, 18 aldığınıza bin pişman olursunuz, 17 bile bazen "böyle aşkın ızdırabını..." dedirtebiliyor  :-[
En kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

Kaan

daha sinirli daha öfkeli

1 hayal
5 duyu
6.his

Kaan

sabah sabah çok güzel bea