Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Virus Alfa

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
konfor 18lerle ilk basta cok azalmadi gibi geldi ama cukurlarda filan bariz daha sert, 17lik haline konfor 10 dersek 18 lige ben 6 derim. 19 luk kac olur acaba benim skalada :)) bi kullanma sansim yok ne yazik ki, 17 lik ve 19 luk kullanmis arkadaslarin kiyasini bekliyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

17 den 18'e geçişe 6 diyorsanız

19 sizin için direk 3 :)

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

francobaresi

17 den 18'e geçişe 6 diyorsanız

19 sizin için direk 3 :)
yapma volkan :) iyice dusunmek lazim o zman, bir de bebek gelcek bir iki ay icinde, cok tangir tungur olursa fena.

Cuore sportivo

wolkanku

yapma volkan :) iyice dusunmek lazim o zman, bir de bebek gelcek bir iki ay icinde, cok tangir tungur olursa fena.

abi şöyle diyim,
bizim sokakta 7 tane inşaat vardı geçen yaz, sokağımız köstebek yuvası oldu haliyle.
159, 19" jant, 35 yanak lastik + novitec ile, evet araba sarsıntılı ilerliyordu ama bam güm pat küt sesler yoktu..bebek uyanmazdı yani :)
ama aynı sokaktan arkaadaşımın tiguanı ile geçtiğimde sanki dümdüz bir yolda gidiyormuşum gibi geliyordu :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

abi şöyle diyim,
bizim sokakta 7 tane inşaat vardı geçen yaz, sokağımız köstebek yuvası oldu haliyle.
159, 19" jant, 35 yanak lastik + novitec ile, evet araba sarsıntılı ilerliyordu ama bam güm pat küt sesler yoktu..bebek uyanmazdı yani :)
ama aynı sokaktan arkaadaşımın tiguanı ile geçtiğimde sanki dümdüz bir yolda gidiyormuşum gibi geliyordu :)
ben biraz abarttim galiba o zaman 3 puan yorumunda haklisin:) gerci lastiklerde onemli , benim 45 yanak kumho onler arkalar riken, degistircektim lastikleri ama lastik yerine komple jant lastik mi yapsam diye dusundum. degistirince de 40 yanak kullancam. gerci arkadan lakir lukur sesler geliyo bozuk yolda belki amortisorler bitmistir ondan bana konfor cok bozuk geliyodur, bi baktircam bos zamanimda. sen kislik olarak 17 lik jantlari kullaniyo muydun? ya da 17 lik 159 illa surmussundur, 19 la kiyaslayinca sen nasil puanlardin?

Cuore sportivo

wolkanku

ben arabayı aldığımda üstünde 16" vardı
16"dan 18"e geçişte tabiki net fark oldu ancak 18" ile daha tokluk hissi geldi
18" 'den 19"a geçişte ise belli belirsiz bir fark oldu, ama orada tokluk değil, kesinlikle sertlik arttı.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

ben arabayı aldığımda üstünde 16" vardı
16"dan 18"e geçişte tabiki net fark oldu ancak 18" ile daha tokluk hissi geldi
18" 'den 19"a geçişte ise belli belirsiz bir fark oldu, ama orada tokluk değil, kesinlikle sertlik arttı.
sen en rahatida en sertide tecrube etmissin :) gorunus icin 19 , hissiyat olarak 18 iyi yorumuna gore yani, gerci belli belirsiz diyosun, galiba yine maymun istahlilik yapcam, dayanamayacagim 19 ti cazibesine

Cuore sportivo

wolkanku

sen en rahatida en sertide tecrube etmissin :) gorunus icin 19 , en iyi hissiyat olarak 18 iyi yorumuna gore yani, gerci belli belirsiz diyosun, galiba yine maymun istahlilik yapcam, dayanamayacagim 19 ti cazibesine

bütçeyi bilmiyorum ne durumda da, ben bugün sıfırdan bir 159 topluyor olsam, 18" 8c jantları takar + coiloverımı alır keyfime bakarım.
18" 8c ile ti marşpiyel güzel durmadığı için, marşpiyel takmam.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

bütçeyi bilmiyorum ne durumda da, ben bugün sıfırdan bir 159 topluyor olsam, 18" 8c jantları takar + coiloverımı alır keyfime bakarım.
18" 8c ile ti marşpiyel güzel durmadığı için, marşpiyel takmam.
ben en estetik janti 8c buluyorum fakat 159 da nedense hosuma gitmiyor. belki kirmizi 159 da gumus renk olsa hosuma gider ama 8cyi cok sevmeme ragmen bi turlu 159 da begenemedim. 159 da en hosuma giden jant ti. onun da en guzeli 19.

Cuore sportivo

leonheart

Ben de 8C jantları 159' a yakıştıramayanlardanım  :) TI lar en güzeli cidden
159 JTDM Distinctive

wolkanku

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

8)

bu resime kotu denmez tabi ki ama senin 1 hafta zor dayandigin 18 ti jantli halini inan daha cok begenmistim

Cuore sportivo

Utku

Onur, oncelikle 18 e gectigin icin konfor azalmadi.kotu lastik arti eskimis amortisor bunun esas sebebi.

Amortisoru hic degismemis bir 159 a yeni ve orjinal amortisor alindiginda araba yumusacik oluyor.arti, kumho/riken yerine ornegin goodyear f1 gibi bir lastik takimi takarsan, 11 puan verebilirsin konfora.bu yazdiklarim bizim 159 larda denenmis, tecrube edilmistir.

19 fikrini de unut.19 ti ile gezmenin maliyeti 6-7 lirayi bulur cunku saglikli is olmasi adina coilsiz gezmek olmaz.

8c ye gelince, heralde onlarca kere konusmusuzdur volkan ve mehmet ali ile bu konuyu.159 a yuvarlak jant gitmiyor diyoduk, sonra baktik olmuyor hepimiz 8c denedik.guzel de oldu.zevk You are not allowed to view links. Register or Login sure 18 ti lerle gez sonra bi denersin.ama once arabanin sagligi, ailenin konforu onemli.o yuzden lastik+amortisor isini hallet.

He eninde sonunda illa ki coil alicam 19 takicam dersen de sakin yazdigim setup u uygulama cunku kulli zarar olur.

Bu arada, direksiyon fotografi fena ozendirici oldu :) 159 u ozledim vallahi.minik yonca da muthis yakismis.

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

hi_cazz

17" ile michelşn primacy3 kombini kullanıyordum. Ardından 18"ti ve 40 yanak pirelli pzero lastiklere geçtim. Konfor bariz düştü ama konforsuzluk sadece 40 yanak kaynaklı değil, pzeroların çok sert olmasıydı. Bu arada bende yay vardı. Ardından coilover aldım ve müthiş rahatladım. Hem aracın gereksiz salınımı gitti, hemde rayda gider hissi ile birlikte araç daha konforlu hale geldi.  Sonra 19" ti ve goodyear f1 ass2 ye geçince konfor çok daha güze oldu.

Bar35

Yukarıda Volkanin koyduğu foto bnce siyah bir 159 için noktadir. Gunmetal renk 8c jantlar çok yakisiyor hem zarif hem de spor.
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

francobaresi

dostlar cevaplar için çok sağolun. Yorumlarınız ışığında şöyle bi plan yaptım, ben amortisörleri kesin değiştiririm, içim rahat etmez çünkü. 4 amortisör zaten 1200-1250 tlye değişiyor, coil alsam 2500 civarı shop alfistide. Nasipse 19 ti jantlarada hevesliyim, şimdi olmasa bile birkaç ay sonra ya da en kötü seneye alırım diyorum,durum böyleyken şuan coil alıp amortisör işini çözsem diyorum.  coillerden ikisi bütçeme uygun;
1- You are not allowed to view links. Register or Login
2- You are not allowed to view links. Register or Login

Yalnız eicbach coilde orjinal amortisöre göre yüzde 15-20 daha fazla sertlik-gerginlik olacağı yazıyor, bu yüzde 15 civarıysa zaten farkı çok anlamam, novitec böyle bir bilgi yazmamış, ben daha konforlu olana alayım diyorum, hangisi daha konforludur?
bu coilleri alınca kapıma kadar gelip vergisini ödeyerek alabiliyor muyum yoksa başka işlemleri,sabrımı zorlayacak prosedürleri var mı ?

Lastik işinide şöyle yapayım diyorum, bendeki kumhoda riken de iyi durumda, 2 sene bile çıkartır ama 4 lastikte aynı olsun diye, AB etiketi ve test sonuçları fena olmayan kumhodan 2 tane daha alayım, 19 jant alana kadar bunlar beni rahatça yurütür düşüncesindeyim. Goodyear alsam 4 kat fazla ödeyeceğim ve seneye 19 alırsam utkunun dediği gibi boşa çok para harcamış olucam. Goodyear lastikleri 19 ti alırsam ona alırım .sonuç olarak en güzel reçete; coil+goodyear lastik+19 ti kullanmış olurum. 17 jantla kıyaslayınca en az konfor kaybı olacak kombinasyonu bu şekilde yapıyoruz değil mi?
Cuore sportivo

Utku

Kafaya koydun demekki 19 u :) 18 lastiğe hiç yatırım yapma o zaman madem iyi durumdalar.
Birinci link coil değil bu arada, yay+spor amortisör.Bu seti candoğan kullanıyor B8 ile.Oda iyi bir setup ama almışken coil daha mantaklı.Senin alman gereken novitec coil.Halit daha iyi aydınlatır
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

francobaresi

evet utku yine bi ti marspiyel hatasi yapmadan kurtardim bu sefer ikinci linkteki coil o zaman benim butceye uyan :)
orjinal amortisorleri ynileyip  18lerle  devam cezbetmiyo da degil , kafam kazan , hayirlisi bakalim, para harcamayi kafaya koymusum bi o kesin

Cuore sportivo

ucarozcan

İkinci linkteki coili bu gün yarın alacam. Kargo dahil 690€ tutuyor. 612€ coilin kendisi.

Xperia z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

francobaresi

İkinci linkteki coili bu gün yarın alacam. Kargo dahil 690€ tutuyor. 612€ coilin kendisi.

Xperia z3

ben de bugun sepete atmistim kargo parasini ogrenmek icin. 690 uzerinden yuzde 18 vergiyi ptt ye yatirip kapiya getirebiliyo muyuz ?

Cuore sportivo

ucarozcan

ben de bugun sepete atmistim kargo parasini ogrenmek icin. 690 uzerinden yuzde 18 vergiyi ptt ye yatirip kapiya getirebiliyo muyuz ?

Büyük ihtimal kargo bulunduğın şehrin gümrüğüne takılır seni ararlar kargon var gümrüğe gel. Parasını ödeyip alırsın. Halil 340 tl gümrük ödediğini söyledi.

Xperia z3

francobaresi

Büyük ihtimal kargo bulunduğın şehrin gümrüğüne takılır seni ararlar kargon var gümrüğe gel. Parasını ödeyip alırsın. Halil 340 tl gümrük ödediğini söyledi.

Xperia z3

Cuore sportivo

hi_cazz

Onur. Coiller bulunduğun şehirin PTT Kargo Merkezine gidecek. Sen bu arada sana verilen kargo numarasından takip edebilirsin. Sonra Sen Kargo merkezine gideceksin. Ordan bir kağıt verecekler ve bu arada mailindeki paypal ödeme dekontunu (detaylı olan yani kargo fiyatı ayrı coil fiyatı ayrı yazan) çık tı alıp git. Oradan verdikleri kağıt ve aldığın çıktıyla gümrük müdürlüğüne gideceksin. Orada 618euro'nun kdv'sini alacaklar. Yalnız %20 mi, %18 mi hatırlayamadım. Sonra ordan kağıt mühürlenecek tekrar kargoya gidip orada da küçük bir miktar para çıkacak. DEpo parası olması lazım. Kargonu alıp çıkacaksın.

Bu arada Utku'nun söylediği gibi eibach b8+yay. Senin alcağın novitec coil.

wolkanku

Xperia z3

729 euroluk ürün nasıl 690 euro oluyor shipping dahil?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ucarozcan

729 euroluk ürün nasıl 690 euro oluyor shipping dahil?
729 € Almanya içi vergili hali. Ben adres bilgilerini kaydettim ülkeyi Türkiye yaptım vergisiz hali geldi. Hatta fatutamıda göderdiler daha parayı yatırmadan. 612€+77€ yatırırsan ürünü kargoya veririz diye mail attılar. Mail order ile spariş alıyorlar.
Coili aldığım site burası. You are not allowed to view links. Register or Login 10-20€ fark var.
Xperia z3

wolkanku

729 € Almanya içi vergili hali. Ben adres bilgilerini kaydettim ülkeyi Türkiye yaptım vergisiz hali geldi. Hatta fatutamıda göderdiler daha parayı yatırmadan. 612€+77€ yatırırsan ürünü kargoya veririz diye mail attılar. Mail order ile spariş alıyorlar.
Coili aldığım site burası. You are not allowed to view links. Register or Login 10-20€ fark var.
Xperia z3

ben kredi kartı ile ödeme + self pick up olarak seçtiğim zaman, 615 euro oluyor.

herhalde bunun üstüne de %18-20 gümrük ödeyeceğim.

bu da 730 küsür euro ediyor yine.

mercedes'e parça üreten bir tanıdığımız ile konuşmuştum, istediğin zaman almanyadaki depomuza sipariş ver, oradan bize her hafta kargo geliyor, arasına koyarız getiririm demişti, o şekilde de 732 euro oluyor zaten.

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia