Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Brera 2,2 JTS / 34 TS 4268 / Hayaldi Gerçek Oldu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

Yahu zaten ne contası volkan :)

Breraya biniyosun güzel kardeşim hararet yaptırırsın yakarsın o ayrı. Brera yı Ahmette öyle olmuştu, Mehmette böyle olmuştu, Hatice Hamile kalmıştı, Doğuran Alev olmuştu mantığı ile zaten tamir ettirme yoluna gitme :)

Daha önce de söyledim fazla sök tak yapmayacağın alan motor kısmı olsun. Sevmez. Soketti, Plastikti o tür yerlerle fazla haşır neşir olma. Genleşme kabını mutlaka yenile. Suyun ne zaman eksileceği, ne zaman lazım olacağı belli olmaz. Olacağı zamanda kapakla ugraşma.

Bahsettiğin sorunu o kadar çok şey yapabilir ki araçta dün telefonda konuştuğumuz için tekrar yazmıyorum buraya.

Ahmeti Mehmeti bırak o yüzden :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

wolkanku

Önceki sahiplerine selam olsun
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Önceki sahiplerine selam olsun

Eski sahipleri sen gibi deli mi?

Serhat59

Sözlüklere şu şekilde geçsin;

Alfisti: bkz. wolkanku

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

wolkanku

Sözlüklere şu şekilde geçsin;

Alfisti: bkz. wolkanku

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Estafrllah benden çoook daha çılgın alfistiler var aramızda:)

Ben sadece alfalarımı çok sevip kusursuz olmasına özen gösteririm:)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ku2

Sabah su ekleyip gideyim dedim, kapak yine sıkışmıştı sadece mavi kapak kısmı geldi , karga burun ile geri kalanını sökeyim dedim ama diş atlamış gibiydi
Hararet yaptırmadan cariuma vardım, direkt olarak su kabını değiştirelim dedim, gözle kontrolde herhangi bir kaçak bulamadık, conta zor ihtimaldi, Zeki abi tunapın kaçak tıkayıcısını eklemek konusunda çok ısrar etti, sıvıyı da inceledim diğer 15-20 tlik  tıkayıcılar gibi sakız gibi değildi tam sıvıydı, ekledik. Çıktım 45 dakika sıkıştırarak kullandım bir sıkıntı olmadı.
Arkada bir yerlerden bir lakırtı geliyordu, sağ arka z rotu da değiştirdik ama lakırtı kesilmedi ( rotu değiştirme noktasına gelene kadar bir çok test yaptım tabi, stepneyi söktüm , arka bagajla camı ayıran mdf parçayı söktüm , her türlü denedim , ses orada. Önümüzdeki ay sol z rotu da değiştirerek o sesin üstüne gideceğim..
Psikolojik ve maddi olarak biraz yoruldum bu ay bu kadar:)

Adam..ızdırap adamı.
Halbuki hayat ne rahattı (çok sıkıcı) Insignia ile :)))

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

devirsever

Yahu zaten ne contası volkan :)

Breraya biniyosun güzel kardeşim hararet yaptırırsın yakarsın o ayrı. Brera yı Ahmette öyle olmuştu, Mehmette böyle olmuştu, Hatice Hamile kalmıştı, Doğuran Alev olmuştu mantığı ile zaten tamir ettirme yoluna gitme :)

Daha önce de söyledim fazla sök tak yapmayacağın alan motor kısmı olsun. Sevmez. Soketti, Plastikti o tür yerlerle fazla haşır neşir olma. Genleşme kabını mutlaka yenile. Suyun ne zaman eksileceği, ne zaman lazım olacağı belli olmaz. Olacağı zamanda kapakla ugraşma.

Bahsettiğin sorunu o kadar çok şey yapabilir ki araçta dün telefonda konuştuğumuz için tekrar yazmıyorum buraya.

Ahmeti Mehmeti bırak o yüzden :)

:duvar: Evet Volkan birak bizi, bir hatadir olmus, yazmis bulunduk, kusurumuza bakma. Brera uzay teknolojisi ile uretilmis bir otomobil oldugundan hasa yorum yapmamaliydik  :)
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

Sercan Keklik

:duvar: Evet Volkan birak bizi, bir hatadir olmus, yazmis bulunduk, kusurumuza bakma. Brera uzay teknolojisi ile uretilmis bir otomobil oldugundan hasa yorum yapmamaliydik  :)

Nuri bey üstünüze alınmanıza üzüldüm.

Kısaca özet geçeyim;

Volkan benim çok eski arkadaşımdır, Sene 2006 Civarlarından. Yaklaşık 10 yıllık bir düzeyli ilişkimiz vardır :))

Volkanla telefonda görüştüğümüzde sorunu anlatıp başka şahısların ismini vererek konuyu benzer olaylarla birleştirdi. Türkiye de bu motora sahip teknik bilgi ve imkanlara en cok sahip olan kişilerden biri de benim. Bu motorun hakkını, detayını, canını alanda benim :) Bu yüzden tecrübelerim de JTS makinalarda fazlasıyla iyidir. Kendisine belirttim.

Tekrar olarak burayada yazdım JTS makinaları diğer makinalar ile kıyaslamaması gerektiğini gittiği ustasının da bu konuda gerekli ve yeterli bir bilgiye sahip olduğunu detaylı gösterip bir yol izlemesinin onun açısından iyi olacağını belirttim.

Tekrar yazıyorum JTS motor u bildiğiniz sıradan motorlarla kıyaslamanız çok büyük yanlış. Araç kaputundan sadece 10 sn uzaklaşın. Bir soketi ters çevirerek sizin aracınızın performansını %50 yok edebilirim ve bu nerden yapıyor diye ara ara 1 yıl ararsınız. Diğer bilinen gerçeklerin hepsini unutun dememin sebebi bu motor nazlı ve kahırlı bi motordur. Performansı evet çok güzel inanılmaz. Yakıtı perforamsına göre şahane bana göre fakat fazla kurcalanmaya gelmeyen, hassas sensörleri olan, ve igne ucu kadar deliklerden yağ dolaşımı yapan bir motordan bahsediyoruz.

Teknoloji ve yapı geregi inanılmaz bir teknoloji olmasına ragmen, Ülkemde ki Benzin Kalitesi, Trafik ve Diğer unsurlar birleşince Bizim Kızlar nazlı oluyor.

Umarım bu sefer yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmışızdır.
:arkadasim:
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

devirsever

Nuri bey üstünüze alınmanıza üzüldüm.

Kısaca özet geçeyim;

Volkan benim çok eski arkadaşımdır, Sene 2006 Civarlarından. Yaklaşık 10 yıllık bir düzeyli ilişkimiz vardır :))

Volkanla telefonda görüştüğümüzde sorunu anlatıp başka şahısların ismini vererek konuyu benzer olaylarla birleştirdi. Türkiye de bu motora sahip teknik bilgi ve imkanlara en cok sahip olan kişilerden biri de benim. Bu motorun hakkını, detayını, canını alanda benim :) Bu yüzden tecrübelerim de JTS makinalarda fazlasıyla iyidir. Kendisine belirttim.

Tekrar olarak burayada yazdım JTS makinaları diğer makinalar ile kıyaslamaması gerektiğini gittiği ustasının da bu konuda gerekli ve yeterli bir bilgiye sahip olduğunu detaylı gösterip bir yol izlemesinin onun açısından iyi olacağını belirttim.

Tekrar yazıyorum JTS motor u bildiğiniz sıradan motorlarla kıyaslamanız çok büyük yanlış. Araç kaputundan sadece 10 sn uzaklaşın. Bir soketi ters çevirerek sizin aracınızın performansını %50 yok edebilirim ve bu nerden yapıyor diye ara ara 1 yıl ararsınız. Diğer bilinen gerçeklerin hepsini unutun dememin sebebi bu motor nazlı ve kahırlı bi motordur. Performansı evet çok güzel inanılmaz. Yakıtı perforamsına göre şahane bana göre fakat fazla kurcalanmaya gelmeyen, hassas sensörleri olan, ve igne ucu kadar deliklerden yağ dolaşımı yapan bir motordan bahsediyoruz.

Teknoloji ve yapı geregi inanılmaz bir teknoloji olmasına ragmen, Ülkemde ki Benzin Kalitesi, Trafik ve Diğer unsurlar birleşince Bizim Kızlar nazlı oluyor.

Umarım bu sefer yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmışızdır.
:arkadasim:

Sercan ortada yanlis anlasilma yok ve seni affedecek degilim! Yaniiiiii pesin konusmayayim, belki Spider ile Istanulbul`da biraz gezdirirsen olabilir, bak kapiyi acik birakiyorum  :D

Saka bir yana hepimiz elimizden geldigi kadar birbirimize yardimci olmaya calisiyoruz, demek ki bir yanlis anlasilma olmus, kusura bakma. Allah tentene zeval getirmesin  :)
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

Sercan Keklik

Sercan ortada yanlis anlasilma yok ve seni affedecek degilim! Yaniiiiii pesin konusmayayim, belki Spider ile Istanulbul`da biraz gezdirirsen olabilir, bak kapiyi acik birakiyorum  :D

Saka bir yana hepimiz elimizden geldigi kadar birbirimize yardimci olmaya calisiyoruz, demek ki bir yanlis anlasilma olmus, kusura bakma. Allah tentene zeval getirmesin  :)

Seve seve :arkadasim:

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login bundan sonra seni hep yanlıs anlayacağım abi umarım spider ile sahil yolu gezisi bana da denk gelir  :clover:
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login bundan sonra seni hep yanlıs anlayacağım abi umarım spider ile sahil yolu gezisi bana da denk gelir  :clover:

İnşallah :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

wolkanku

aliexpressten sipariş verdiğim kablo bugün geldi;

teybi söktüm, arkasındaki sarı girişe gelen yere monte ettim, teypte radyo ve aux dahil hiç ses yoktu, ardından teybin üstündeki sarı girişi geri taktım, tuner çalıştı, yeşil soketin yerine zaten girmiyor, mavi soket kısmı ise boş
aux kablosunu mavi soketin yerine de taktım yine aux'dan ses alamadım.

biraz araştırdım, teybin üzerindeki orjinal sarı sokete gelen kahverengi kabloyu, yeni aux kablosu üzerindeki sarı sokete kablolamak gerekiyor diyordu...

tekrar teybi söktüm, orjnal sarı sokete gelen kahverengi kablodan daha önce bir şekilde hat alınmış (kesik ve bantlanmış bir kısım vardı) , o hattan kablo çektim, yeni aux kablosunun sarı soketini takıp, çekmiş olduğum kabloyu her boşluğa değdirdim ancak ne tuner ne de aux'tan ses alamadım.

bu konuda fikri olan var mıdır? ne yapmalıyım?

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ykslblc

Volkan merhaba. Aracın hayırlı olsun. Çok güzel bir araç ve seni tebrik ediyorum. Aracına deger veriyor ilgileniyorsun. Su eksiltme sorununu bende yaşadım. Direk motoru sökmeye kalktılar. Uzun bir yazı yazmıştım bununla ilgili olarak. Benim aracımda kelepçeden kaçak çıktı. Çalıştırarak bekleyerek bunu anlayamıyorsun. Araca yükkendikce çok ince bir kaçak yapıyormuş. Durdugu yerde bunu görmek için hava basıyorlar. Aracı life alıp hava basarak buldular benim sorunumu. Her ihtimale karşı termostadı da değitirdim yenilensin sorun çıkartmasın diye. Sık sık kontrol ediyorum eksiltme olmuyor. Benim bidonsa kirli belli olmuyor kapagı acıyorum. Kapagı acmak su seviyesinde oynama yapıyor. Bu hafta bende bidonu değiştirecegim.

wolkanku

Volkan merhaba. Aracın hayırlı olsun. Çok güzel bir araç ve seni tebrik ediyorum. Aracına deger veriyor ilgileniyorsun. Su eksiltme sorununu bende yaşadım. Direk motoru sökmeye kalktılar. Uzun bir yazı yazmıştım bununla ilgili olarak. Benim aracımda kelepçeden kaçak çıktı. Çalıştırarak bekleyerek bunu anlayamıyorsun. Araca yükkendikce çok ince bir kaçak yapıyormuş. Durdugu yerde bunu görmek için hava basıyorlar. Aracı life alıp hava basarak buldular benim sorunumu. Her ihtimale karşı termostadı da değitirdim yenilensin sorun çıkartmasın diye. Sık sık kontrol ediyorum eksiltme olmuyor. Benim bidonsa kirli belli olmuyor kapagı acıyorum. Kapagı acmak su seviyesinde oynama yapıyor. Bu hafta bende bidonu değiştirecegim.

bilgi için teşekkür ederim, depoyu değiştirdikten sonra bir problem yok gibi gözüküyor, gözüm hep hararet ibresinde kontrol ederek kullanmaya devam ediyorum bir süre daha.  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ykslblc

Gelişmelerdrn haberdar edersen sevinirim. Yarın bende ustaya götürcem depoyu değiştircem basınçları ölçtürcem

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login aranan kan bulundu.
koni + h&r yay seti. fiyat bedava.
almayı düşünüyorum ne dersin?

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login abi siz bornovaya yakın mısınız? görme şansınız var mı ?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login aranan kan bulundu.
koni + h&r yay seti. fiyat bedava.
almayı düşünüyorum ne dersin?

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login abi siz bornovaya yakın mısınız? görme şansınız var mı ?

amortisörler çöp, yaylar H&R değil.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

wolkanku

Fotoğraftan bakıp nasıl çöp dedin?

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Bar35

Bornova uzak bana Karşıyaka ya da Alsancak olsa bakardım ben.

Koni amblemi yeni çok eski olmasa gerek. Yayların uyumu veya markası konusunda birşey diyemiyorum.

Ayrıca amortisörler elden geçirilebilir belki?
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

wolkanku

Şöyle dedi ;

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

fevkalbeser12

amortisörler çöp, yaylar H&R değil.
Volkan işini görürse cumartesi günü akşamüstü gider bakarım. Fakat neyine bakıcam onu bana anlatman lazım:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

wolkanku

Tamam abi teşekkür ederim, yayları sparcoymuş biraz araştırayım sana haber vericem

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Sercan Keklik

Tamam abi teşekkür ederim, yayları sparcoymuş biraz araştırayım sana haber vericem

Sende anlamissin kanka :))
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark