Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Brera 2,2 JTS / 34 TS 4268 / Hayaldi Gerçek Oldu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

Volkan o amortisörler sanki 3-5 araba değiştirmiş gibi duruyor. Yoksa dışının sök tak yapmadan o hale gelmesi zor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

wolkanku

Hmm güzel bi noktadan yakaladın halit, yarın Ata müsait olursa gidip bakacak bana haber verecek, satılmış olursa da ne ala

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

wolkanku

bu topic'in de bu kadar kısa süreceği aklıma gelmezdi ama, brera ile yolları ayırmaya karar verdim.

aldığımdan beri çıkardığı ufak ama mide bulandıran problemlerinden yoruldum , farkettim ki her izin günüm, her cumartesim mutlaka bir sanayi ziyareti haline dönüşüyor, psikolojik olarak çok yoruldum.

yeni taktırdığım su deposuna dün akşam bir bakayım dedim, içini kirli gördüm, bugün içine ışık tutup parmağı daldırarak baktım, içinde motor yağı vardı. yeni depo takıldığından beri su eksiltme yok, ancak burda yağ olması normal bir şey değil.

zeki abi ile görüştüm, yağ soğutucusu ya da contadır dedi. hangisiyse artık yaptırıp satacağım, bu arabanın işi bitmiyor çünkü, önceki sahipleri buna at niyetine binmiş, ben toplamaktan yoruldum  :duvar:

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Kurzuk

Yapma ya.. Ben üzüldüm gerçekten. Ama haklısın insan soğuyor böyle olunca. Bunu hallettikten sonra birşey çıkmaz belki yine de acele etmesen mi? Belli ki Alfa'dan kopamıyorsun çok nadide bir araba bu. Kolay gelsin ne diyelim...
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

agucba

Çok geçmiş olsun Volkan.
Bu durum muhtemelen Alfa Romeo macerasının konu bir daha açılmamak üzere sonu olacaktır.  :(

///////////////

Serhat59

Ne güzel de soylemişsin be abi, senden öncekiler at, eşek niyetine binmiş duygusuzca hor kullanmışlar. Fakat bu senin gibi bir Alfistiye göre bir davranış olmadığından sen ona sevgini, şefkatini, ilgini, zamanını ve emeğini harcadın. Sen de çok iyi biliyorsun ki Alfa Romeo' lar hassas makinalar. Çoğu bitti azı kaldı be abi azıcık daha dayan bence, maddi imkan var ise eğer...

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

h.t

Geçmiş olsun , ikinci elinde riski bu.. Konuyu ilk gördüğümde direk contadır dedim ama umarım yağ soğutucusu çıkar daha zahmetsiz çözülür problem.

OğuzCanAlantor

Geçmiş olsun yüksek ihtimalle kapak gözüküyor , ikinci elde zor bi araç inşallah hızlı şekilde satarsınız

Bandırmalı

Volkan bir atasözü:
Bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır.
Sen bu işe başladın. Eğer daha ciddi sorunlar yoksa başladığın yolda git.
Sıfır almadıkça alacağın her arabada benzer sorunlar yaşayacaksın.
Tam genç arabası.
Senin ellerinde her geçen gün keyif makinesine dönecektir.   :nazar:
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

Doğa Tosun

Bana da kapak gibi geliyor. Umarım en hızlı şekilde satar daha iyisiyle geri dönersin abi
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

depeche101

Bar35

Geçmiş olsun Volkan, ya para harcayıp kafan rahat bineceksin 1 kerede toptan halledeceksin herşeyi yatırıp arabayı ya da satıp daha temizini bulana bilene kadar bekliceksin içinin rahat olması için.  :duvar:
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

wolkanku

ata'nın telefonda söylediği birşey aklıma yattı, daha önceki hararet mevzusunda bir şekilde yağ karıştıysa , su deposu değişiminden sonra , o borularda kalan yağ tekrar yeni depoya karışmış olabilir.

o yüzden silebildiğim kadarını elimi daldırarak sildim ve 1 hafta daha gözlemlemeye karar verdim. eğer yağlanma olmaz ise, durum ata'nın dediği gibi.

yağlanma olur ise, mecburen bir sanayi ziyareti olacak yine.

You are not allowed to view links. Register or Login dediğin doğru abi , ben de böyle düşünüyorum, her ufak problem hallolduktan sonra da, içine oturup kullandıkça , ulan iyi ki bu araba var diyorum..

sakin kafayla düşünmekte fayda var.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

murat

You are not allowed to view links. Register or Login , benim yağ soğutucu patladığında, onarım yapıldıktan sonra epey bi yağ gelmişti su deposuna, ara ara gidip temizlettiydim sonra bitti
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

muğlalı

Geçmiş olsun Volkan umarım  sorun çözülür ve binmeye devam edersin.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login , benim yağ soğutucu patladığında, onarım yapıldıktan sonra epey bi yağ gelmişti su deposuna, ara ara gidip temizlettiydim sonra bitti

murat abi bilgi için teşekkür ederim, bakalım 1 hafta gözlemleyeceğim durumu ona göre bir yola gireceğim.

yağ soğtucum da 1050 TL imiş  :o
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ealprsln

Volkan her zaman serinkanlı düşünmekte fayda var. Başladın nihayetinde, çok çok uzun zamanda olmadı aslında... Tabi para ve zaman senin, bu noktada da karar ancak senin olur.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

wolkanku

Volkan her zaman serinkanlı düşünmekte fayda var. Başladın nihayetinde, çok çok uzun zamanda olmadı aslında... Tabi para ve zaman senin, bu noktada da karar ancak senin olur.

ya kafamda yapmak istediğim bir çok şey olup, o bütçeyi ıvır zıvır bozulana harcıyor olmak, istediklerimi yapamıyor olmak canımı sıkan şey.

yağ soğutucusu 1050 TL diyor mesela..bunun yerine Ti direksiyon ya da güzel bir double din alsam günah mı:)

conta olursa daha daha yukarıya çıkacak, onun yerine coilover alsam ..

gerçi şöyle bir şey de var, aracı alalı 2 ay oldu, ve aldığım günden bugüne de epey dirildi, ancak modifikasyon manasında bir şey yapamadığım için acele etmeye çalışıyorum.. halbuki bu arabayı alırken en az 4 sene kullanacağım diyerek aldığımı ve zamana yayarak ilerleyeceğimi unutuyorum her seferinde.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

halil

ya kafamda yapmak istediğim bir çok şey olup, o bütçeyi ıvır zıvır bozulana harcıyor olmak, istediklerimi yapamıyor olmak canımı sıkan şey.

yağ soğutucusu 1050 TL diyor mesela..bunun yerine Ti direksiyon ya da güzel bir double din alsam günah mı:)

conta olursa daha daha yukarıya çıkacak, onun yerine coilover alsam ..

gerçi şöyle bir şey de var, aracı alalı 2 ay oldu, ve aldığım günden bugüne de epey dirildi, ancak modifikasyon manasında bir şey yapamadığım için acele etmeye çalışıyorum.. halbuki bu arabayı alırken en az 4 sene kullanacağım diyerek aldığımı ve zamana yayarak ilerleyeceğimi unutuyorum her seferinde.

geçmiş olsun.yağ soğutucusuna genellikle bir şey olmaz. sızdırmazlığı sağlayan o ring yada contaları aşınmış,yada zarar görmüş olabilir.conta değişimi ile hallolur.contanın orjinal olmasına dikkat et.bu değişim esnasında radyatör suyunu komple boşaltıp sistemi iyice temizlersen,kalan yağları da temizlemiş olursun.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

wolkanku

geçmiş olsun.yağ soğutucusuna genellikle bir şey olmaz. sızdırmazlığı sağlayan o ring yada contaları aşınmış,yada zarar görmüş olabilir.conta değişimi ile hallolur.contanın orjinal olmasına dikkat et.bu değişim esnasında radyatör suyunu komple boşaltıp sistemi iyice temizlersen,kalan yağları da temizlemiş olursun.

halil bey teşekkür ederim, bir süre daha gözlemleyeceğim..conta olduğuna dair de pek bir belirti yok.

beyaz duman ya da suda azalma vs. gibi bir şey görünmüyor.
emin olmadan motoru indirip conta işine girmeyeyim diyorum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

halil

halil bey teşekkür ederim, bir süre daha gözlemleyeceğim..conta olduğuna dair de pek bir belirti yok.

beyaz duman ya da suda azalma vs. gibi bir şey görünmüyor.
emin olmadan motoru indirip conta işine girmeyeyim diyorum.

gözün korkmasın. yağ soğutucunun conta değişimi için motor inmez.motora dışardan akuple bir parçadır.

parça fotoğrafı aşağıdaki linkte var.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

wolkanku

gözün korkmasın. yağ soğutucunun conta değişimi için motor inmez.motora dışardan akuple bir parçadır.

parça fotoğrafı aşağıdaki linkte var.

yok , zeki abinin dediği ;
ya yağ soğutucusu
ya da motor contası

yani soğutucunun contası değil :)

motor contası değişecekse de motor inecek dedi.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Jakomo

KArdeşim geçmiş olsun; stay cool and keep watching....
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

sbk0655

Volkan önemli olan aracın öncelikle sağlıklı yürümesi , bunun için öncelik mekanik problemlerin ortadan kalkması. Modifikasyon islerini sonra da yapsan olur.Modifiye edemiyorum diye satılacak bir araç değil.

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kubilay

Pazar günü caddede gördüm, maşallah  :nazar:
Sorun çözüldükten sonra bence "dursun lan" diyeceksin ve satmayacaksın.  :)