Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackgear

EGEA benzerliği konusunda birşey diyemeyeceğim, Fiat ilk lansmanını yaptığında görülebiliyordu benzerlik. Hele canlısını görünce bir çok çizgide yakalanabiliyor Giulia-Egea benzerliği. Ki bu normal. Bkz: Giuletta-Bravo benzerlikleri

Ve evet, boşu dolusu kadar değil, yine normal olarak :) Ne bekleniyordu ki acaba? Bende merak uyandırdı bu. Giulia' yı alan yine kendine göre jant - yay kombinasyonunu, far optimizasyonunu ve egsoz modifikasyonunu yapacaktır :) Diğer tüm modellerde olduğu gibi.

admin

Giulia'ya lütfen haksızlık etmeyelim. Bir otomobil en basit hali olması gerektiği gibi en dolu hali ile de olmalıdır. Kişilerin bütçeleri eşit değildir ve bu kişiler sırf tüm donanımlar ile dolu diye 20.000-25.000 € fazlaya satılan bir otomobil alamayacaksa, o zaman o otomobili üretmenin bir anlamı olmaz.

Belki birileri için sahip olduğu otomobilin Alfa Romeo Giulia olması, onun donanımlarla dolu olmasından önemlidir. Evet, bir otomobilin bazı donanımları tabi ki onun özelliğine özellik katar ama alamadıktan sonra almanın anlamı yoktur.

Bu sebeple üretici firmalar tek bir donanım paketi yapmayıp onu çeşitlendirir.

Çok daha geriye gidip örnekler vermek mümkün olsa da herkesin daha aşına olduğu iki örnek vermek konuyu açıklamaya yeterli olacaktır.

Birincisi, standart, jant kapaklı ve 1,6 litre motora sahip, halojen farlı bir 156 ile büyük jantlara sahip, çepeçevre spoyleler ile bezeli, mercekli ve xenonlu 156 GTA.

İkincisi, yine standart, 16" jantlı, xenon olmayan ve normal bir 159 ile 159 TI.

Üçüncüsü ise Giulia.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

blackgear

Yapmak isteyip de fırsat bulamadığım içerik için teşekkürler adminim :)  :serefe: :alfisti:

Doğa Tosun

malesef ben o kadar iyimser olamayacağım. En boş 156'nın tasarımı bana güzel, zarif geliyor. GTA ile direk kıyaslamaktansa arada dolu bir TS 156 ile kıyaslıyorum. Oradan da GTA'ya geçiyorum. Gitgide güzelleşiyor. Seri zaten şık bir arabadan, muhteşemliğe gidiyor.

159'da ise, prog bile TI'a yakın diyebiliriz. Arada distinictive'in de üzerinden şöyle bi geçiyorum. Ben alfacıyım diyen bile anlamaz belki jantları farklı olmasa. Sokaktaki insan desen janttan da anlamaz. Ve hatta 159'un TI paketini eleştirebiliriz. Jant, 7-8 santim çapında bir halkanın içindeki mercek, ve marşpiyel. Buna fakir modifiyesi bile diyen çıkar.

Giulia'ya geldiğimde ben boş giulia'yı malesef çirkin oğlu çirkin buldum. Dolu ve Q versiyon ise muhteşem.

fiyatının ucuz olmasını elbette istiyorum. Resimlerdeki Boş giulia o fotoğraflardaki görüntüsüyle 160-180'e gelirse, hayatta para vermem. Fuarda gösterilen dolu versiyonlar ve q versiyonu bayıla bayıla alırım o ayrı.

(BKZ: You are not allowed to view links. Register or Login )

niye ucuz gelmesini istediğimi merak edenler en basiti bmw'nin sıfır km fiyat listelerini de inceleyebilirler. Ne kadar para, o kadar tereyağlı iskender.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

OğuzCanAlantor

Geçen gün beraber doldurduk benzinli 3.20 i fazla eklenti yapmadan 56 bin Euro geliyor You are not allowed to view links. Register or Login

Giuliayı 4 le kıyaslamak daha iyi olur .

agucba

Benim gönlümde Giulietta QV TCT yeni adı ile Giulietta Veloce 1,8 Tbi TCT (veya her ne ise) var ama bütçe o kadarına izin vermiyor.
Şimdi dolu değil, jantları daha küçük, xenon yok, koltukları alelade kumaş ve 120 BG (hatta İtalya'da 105 BG)'lik 1,4 motorlu Progression veya oranın en giriş donanımlı modelini almayayım mı? İlla dolu olanını mı alayım?
Türkiye pazarını ve buradaki ölçüsüz kitleyi dikkate almıyorum çünkü gerçekçi bir pazar değil.
Almanya'ya bakın, İtalya'ya bakın, Fransa'ya veya başka yerlere bakın. Oradan en boşundan en dolusuna kadar herşey var.
Gel gelelim yukarıda olan merceksiz ve balon teker tabirli Giulia yurt dışında da eleştirilmiş ama yapacak bir şey yok, herkes kendi kesesine göre olanını alır.

///////////////

Utku

Doga fiyat kiyasini bmw nin 2 litre motorlu araclariyla yapmalisin.
Bu durumda da kiyasladigin 3 serisi yada 4 serisi ortalama 250 bin tl ye ulasiyor

160 a satilacak bos bi giulia alinmaz o ayri ama o fiyatin sebebi vergidir, onuda alfa belirlemiyor

16 jant gorunce niye bu kadar elestirdiniz onu da anlamadim, merso c serisinin baz modelinde 15 jant var profilden bakinca kusasi geliyor insanin.( ki harika bir aractir )
Yada 16 jantli 3 serisi giulia dan dahami guzel ? Kesinlikle degil bana gore.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Doğa Tosun

ben fiyat kıyaslamıyorum. Türkiyedeki satış ihtmalinden, 150 bine dolu dolu bmw alınabildiğinden bahsediyorum. Zaten fiyat kıyaslarsak giulia q m3'den pahalı diye biliyorum.

Kim türkiyede 1.6 170 bg vergisi yakıtı ucuz ötv yememiş 150 bine dolu bmw varken boş giulia'ya 2.0 ötvsiyle para dökecek demek istiyorum.. Hatırlıyor muyuz tahminler yürütüyorduk, 160'dan başlar 180'den başlar diyorduk. Hesaplar yapıyorduk.

İşte o 160'dan başlayan araba bu ise, şansı YOK. Bunu söylemek istedim sadece. Bunu görmemek için de fanatik olmak gerek. Umarım 160'dan bu başlayacaksa da (örneğin) , doldurmak ucuz olur bir nebze.

Beğenen buyursun alsın elbette, ama ben boş giulia'yı çirkin buldum. Umarım hepimize en doluları en qv'leri nasip olur. Ben malesef sırf adı giulia diye sahip olduğum paranın karsılıgını bir baska modele nazaran daha az almak istemem.

328i 250 bin lira diyelim. En dolusu. M paket, geniş ekran, head up, hafızalı ısıtmalı koltuk, herşey var diyelim.

Giulia 2.0 280 hp bakın spor paket bile istemiyorum en kötü şu fuardaki mavi olan gibi olsun ama 250 degil 280 olsun, benim de cebimde para olsun, bmw'ye araba diye bakmam.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

blackgear

Fotoğraftan konuşmanın çok bir espirisi yok bence :) Hele bi gelsin, canlısını bi görelim, bi dokunalım hatta test edelim... O zaman fikirler de değişir kanımca :) Fuar fotoğrafları ile alelade yol fotoğraflarını kıyaslamak bile hatalı bence ;)

Selamlar...

Sportivo

Öyle görünüyor ki Giulia'daki en önemli donanım başta aracın rengi ve akabinde jant uyumu olacak, bir de iç trim kombinasyonu . Boş Giulia kabul edelim ki QV ile başlayan lansman sonrası burun kıvırttı. Dolu ve boş arasındaki bu derece fark 156-159 hatta hatta Mito ve Giu serilerinde yoktu. Ancak öyle bir tasarımı var ki hem çok agresif hem de çok şık bir takım elbiseli beyefendi havasını ayrı ayrı farklı renklerde tattırabiliyor. Örneğin şu fuardaki gece mavisi son derece isabetli jant kombinasyonu ile bence muhteşem, hatta QV'den bile daha başarılı oturmuş aracın kalıbına.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

agucba

Benzer donanımdaki Giulia Q ile BMW M3 arasında yaklaşık 15.000 ile 20.000 € arasında fark var ki Almanya'da Giulia Q'nun başlangıç fiyatının 73.000 € olacağı bilgisi var. Fuarlarda gördüğümüz en dolu hali ile Giulia Q'nun fiyatı 90.000 €. BMW'de çok kısa sürede 100.000 € üstüne çıkmak mümkün.
Eğer donanım üzerinden konuşulacak ise BMW veya Alfa'ya gelene kadar ne marka ve modeller var.
Mesela eski Renault Latitude'de ön koltuklarda masaj fonksiyonu bile alınabiliyorken böyle bir seçenek ne 3 serisinde var ne de Alfa'da var ve olur. Muhtemelen yeni Talisman bir adım daha ileri girmiştir. Veya Skoda Superb bile 3 serisinden bana daha cazip geliyor.
Ben kendimi tekrarlayacağım. Türkiye pazarını kesinlikle ölçü olarak almıyorum, buranın şartları farklı ama en nihayetinde burada yaşadığımızdan bu gerçeği de kabul etmem gerekiyor.
Biraz ütopik olacak ama bana en dolu hali ile BMW 116i sunsalar tereddütsüz alırdım. Onu satar muhtemelen elimde para kalacak şekilde Giulietta QV veya yeni adı ile Giulietta 1,8 Tbi TCT alırdım.
Bu konuda fanatiğim ve tarafsız olmam.

///////////////

murat

Giulia'da artık şu küçük jant balon lastik mevzuuna hakkaten ayar oldum, ne bu ya, kardeşim yıl olmuş 2016 yapma artık bunları, zaten showroomunda sıkıntı var, sen BMW değilsin, çek insanları içeri koyma o jantı lastiği be kardeşim, camları çevirmeli yap o jantları koyma kardeşim koca arabaya, YUH..

Onun dışında fiyat mevzu ile ilgili olarak BMW 'den veya başka markalardan dem vurmanın bir anlamı yok burada..Bu forumdaki birçok insan aynı fiyata sıfır rakibini alabilecekken Giuilietta, 159, 156 aldılar..Bu yüzden buradalar zaten..Param olsun yapıştırır alırım dolu bir Giuilia'yı, acaba bu paraya hangi BMW'yi alırdım diye de düşünmem.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

agucba

Bu arada Giulia'nın bu jantlar ile çıkacağı ve bu jantların olacağı belli mi ki gereksiz bir tartışma içine giriliyor!
Aşağıdaki derlemede Giulia üzerinde görülen jantlar var ki bunların içerisinde yukarıdaki yıldız jant yok mesela! Ve ayrıca geçen hafta bir fotoğrafta Giulia'da O.Z. jantlar (bir ara wolkanku'nun 159'unda olanlardan) kullanılmıştı.
Giulia önce sağlıklı bir şekilde piyasaya çıksın, Avrupa fiyatlarını görelim, ondan sonra gerekirse tartışmaya devam edilir.

///////////////

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login nın söylemek istediği.  :p :D
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

agucba

Filmlerdeki Cüneyt Arkın'ı severim ama gerçek adı ile Tarık Cüreklibatır'ı sevmem.

Artı ben dayak ile bir şeylerin hallolacağını düşünmüyor, dayak veya dayak atma ve attırmanın, beyin, mantık, akıldan yoksun veya yetersiz kalan kişilerin başvurdukları bir yöntemdir diye düşünüyorum.

Konuya dönelim. BMW iyidir ama bana göre Giulia daha iyidir. Nasıl ki 75 E30, 155 E36, 156 E46, 159 E90'dan iyi ise Giulia da ÖZNEL olarak F30'dan daha iyidir.
Saydığım BMW modelleri istediği kadar donanımlı olsun, istediği kadar Türkiye'de 1,6 litre motor ile satılsın, istediği kadar karoseri ve iç mekandaki birleşim aralıkları milimetrik-simetrik olsun, istediği kadar premium olsun, istediği kadar olsun da olsun...
Bu konuda NESNEL olmam.

///////////////

Bar35

TR'ye bu saatten sonra boş Giu gelmez bence görmeyiz buralarda satamazlar zira. Lüks ve spor olarak satacaklar, donanımlı ve hızlı diye lanse edecekler.

Ha ne olur navigasyon, zart sensörü zurt sensörü opsiyon olur ama yukarıdaki gibi xenonsuz küçük jantlı vs gelmez.
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

depeche101

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

depeche101

Renk beni benden aldı  :nazar:

You are not allowed to view links. Register or Login

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

agucba

Okan Hocam, senin için.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

///////////////

murat

Neyse yüreğime biraz su serpildi You are not allowed to view links. Register or Login hocam..  :yukari-ok:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

depeche101

You are not allowed to view links. Register or Login yapma işte bunu yapma.
You are not allowed to view links. Register or Login hocam ne oldu bilmediğim bir şey mi var ?  :D

agucba

Murat, jant seçeneklerini kast ediyor muhtemelen.  :)

///////////////

murat

You are not allowed to view links. Register or Login yapma işte bunu yapma.
You are not allowed to view links. Register or Login hocam ne oldu bilmediğim bir şey mi var ?  :D

Ya balon lastik bilmem ne muhabbetleri yaptık yukarıda, baya bir kızdım ben 16" jant ve tombul yanak lastik :D filan mı koyacaklar diye kurusuna. Senin paylaştığın resimlerdeki jantlar gayet tatmin edici.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

wolkanku

Okan Hocam, senin için.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

:o
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ku2

Ben alacak olsam Montecarlo Blue Giulia..ve 18" Luxury ya da 19" Performance jant seçerdim.
İç döşeme de hardal renk olurdu.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785