Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Brera 2,2 JTS / 34 TS 4268 / Hayaldi Gerçek Oldu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ykslblc

Alfaların genel sorunu motor contası söktürmekmidir. Okudukca markadan soğuyor insan. Geçmiş olsun. İnş ufak masrafla atlatacagın bir durumdur

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

agucba

///////////////

milano 75

motor contası söktürmek genel kullanıcı sorunu,en büyük nedeni kısa sürede olsa antfirizzsiz kullanım.bunun alfasıda betasıda aynı
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

halil

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

E.Ç.M. (MiTongin)

Relaxxx. Arada bana da geliyorlar ama sonra iyiki diyorum  :arkadasim:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Doğa Tosun

yanlış soğutma suyu kullanımıdır sanırım conta probleminin %80 sebebi
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Rotweiler

Volkan daha başlığı açmadan "satacam" yazdığını tahmin ettim.
Midenin bulanacağı bişey yok. Senden önceki sahipleri at gibi bindiyse, kaşağılayıp güzelleştirmek de sana düşer.
İkinci elin, hele hele kapalı civataların ardında neler yaşandığını bilemezsin. İllaki bi önceki sahiplerinde değil, şans eseri ya da tecrübesizlikten senden de kaynaklı olabilir ;)
Böyle nadide bir parçaya hemen "kıymak" serinkanlılıktan uzak olur biraz. Böyle mantıksız bir adam değilsin sen ;)
Hayde, biz okumamış olalım, sen de siyah incini üzmemiş ol =)
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

E.Ç.M. (MiTongin)

You are not allowed to view links. Register or Login
yanlış soğutma suyu kullanımıdır sanırım conta probleminin %80 sebebi
yanlis sogutma suyu derken cesme suyu degilde saf su mu demek istedin doga?
*Smiles per gallon*

Doğa Tosun

yanlis sogutma suyu derken cesme suyu degilde saf su mu demek istedin doga?
Sayılır, antifriz seçimini kastettim ama :) cesme suyu koyan kaldı mı ya :D
Bazı arabaları ekstra etkiliyo mavi-kırmızı seçimi. Bir de hatırlamıyorum tam; antifriz kullandıktan sonra su koyunca mı kötü bişeyler oluyodu ?
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

alperuzi

Sayılır, antifriz seçimini kastettim ama :) cesme suyu koyan kaldı mı ya :D
Bazı arabaları ekstra etkiliyo mavi-kırmızı seçimi. Bir de hatırlamıyorum tam; antifriz kullandıktan sonra su koyunca mı kötü bişeyler oluyodu ?
su veya mavi antifriz sonrası kırmızı koyulursa kötü birşeyler oluyor, opel forumunda bir kaç arkadaş tecrübe etmişti :) Kırmızı antifriz hortum ve borulardaki kir ve pası sökmeye başlıyor.

wolkanku

1-2 hafta gözlemleyip ona göre hareket etmeye karar verdim.

Orta susturucu sökülü halde egzos sesini merak edenler için;

Sent from my iPhone using Tapatalk
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Bar35

"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

wolkanku

Keşke sökseymişim ses güzelmiş  :(

jts'si olan söksün valla..ilk söktüğünde hiç bişey farketmedi diyosun, biraz kullandıktan sonra ses değişiyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Serhat59

Abi link de yok ses de, ya da ben göremiyorum.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

wolkanku

Abi link de yok ses de, ya da ben göremiyorum.

şunu bir dener misin
.....https:/ / You are not allowed to view links. Register or Login / 160996382...  aradaki boşlukları silip bakabilirsin
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

halil

şuan piyasadaki antifirizler iki çeşit.kırmızı olan organik ve mavi olan klasik tiptir.yeni nesil araçlarda kırmızı olan antifriz kullanılır.tabi en garanti yol kaputtaki etikete ya da kataloğa bakmak.kullanacağınız antifriz dandik ,markasız,uygun olmayan özellikte ise contalar başta olmak üzere üst kapakta hasara yol açar.o nedenle antifirizin ucuzuna kaçmamak gerekir.antifiriz su ile beraber 50-50 oranında You are not allowed to view links. Register or Login katılmamış antifiriz işe yaramaz.

Serhat59

Gerçekten ses güzel maasallah

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

E.Ç.M. (MiTongin)

şuan piyasadaki antifirizler iki çeşit.kırmızı olan organik ve mavi olan klasik tiptir.yeni nesil araçlarda kırmızı olan antifriz kullanılır.tabi en garanti yol kaputtaki etikete ya da kataloğa bakmak.kullanacağınız antifriz dandik ,markasız,uygun olmayan özellikte ise contalar başta olmak üzere üst kapakta hasara yol açar.o nedenle antifirizin ucuzuna kaçmamak gerekir.antifiriz su ile beraber 50-50 oranında You are not allowed to view links. Register or Login katılmamış antifiriz işe yaramaz.
kafamizin rahat etmesi icin komple bosaltsak. Sonra sistemi az da olsa temizleme gibi bir yol varmidir. Soyle agzimiza dis suyu alip calkalayip dokme gibi  :lol: cok vakif degilim o yuzden komik gelebilir ama  :arkadasim:

Sonra da şöyle en kalitesinden antfiriz su olarak ta gerekirse zemzem koyarim valla  :lol:
*Smiles per gallon*

francobaresi

volkan oncelikle sorunun buyumez insallah ve sana cok yakisan bu aracla devam edersin. halil bey, birkac ay once termostati degistirirken antifirizide yenilettim, ankara da yetkili serviste su katmadan kirmizi antifiriz koydular. ben su eklenmeyecek mi diye sordugumda hayir sadece antifiriz yeterli dediler. bu durumda benim aracim risk altinda mi oluyor? eklenecek su aku icin filan satilan saf su mu?

Cuore sportivo

halil

kafamizin rahat etmesi icin komple bosaltsak. Sonra sistemi az da olsa temizleme gibi bir yol varmidir. Soyle agzimiza dis suyu alip calkalayip dokme gibi  :lol: cok vakif degilim o yuzden komik gelebilir ama  :arkadasim:

sistemin suyunu boşaltırsınız.iyi temizleme için termostadın da  sökülmesin de fayda vardır.genelde kolay olması bakımından  radyatör alt hortumu sökülüp su boşaltılır.radyatör ek depo kapağı açılıp oradan hortumla su basıp sistemi temizlersiniz.

ya da temizlik için üretilmiş sıvılar var. bu sıvıyı soğutma suyuna karıştırıp belli süre aracı çalıştırıp , sonra sistemdeki suyu komple boşaltırsınız.

antifiriz tek başına genelde kullanılmaz. 50-50 karışım -37 c ye kadar koruma sağlarken,saf antifiriz -12 ye kadar koruma sağlar.ankara gibi yerlerde -20 lere düşen sıcaklıklarda tek başına antifiriz çok işe yaramaz.

opet antifriz

TİPİK ÖZELLİKLERİ
Renk Turuncu
Yoğunluk @ 20°C, g/ml ASTM D 4052 1,113
Donma Noktası, °C ASTM D 1177
%50 Opet Extended Life Antifreeze+%50 Su karışımı -38
%33 Opet Extended Life Antifreeze+%67 Su karışımı -18
Kaynama Noktası, °C ASTM D 1120 >160
Parlama Noktası, °C ASTM D 92 >120
pH (%50 su karışımı) ASTM D1287 8,6
Saklı Alkalilik, ml ASTM D 1121 5

ku2

Su katarak derecesini ayarlarsın. -20, -30 vs. Sadece kırmızı koyulması yeterlidir. Benim Giu da ilk aldığımda su olduğunu farkettim. Tüm su boşaltıldı ve kırmızı antifriz kondu. Hemen kaçaklar başladı. Su kabını ve alttaki hortumu kelepçeleri ile değiştim. Sıkıntı kalmadı. Kırmızı antifriz içeriyi temizler . Doğrudur. Benim araç İzmir aracı ve su konmuş. Doğrusu yaz kış antifriz kullanılmasıdır. Ankara için kırmızı koyarsın sıkıntı olmaz. İzmir için koyup belki bir parça seyreltmek gerekebilir derecesini ayarlamak için.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

E.Ç.M. (MiTongin)

sistemin suyunu boşaltırsınız.iyi temizleme için termostadın da  sökülmesin de fayda vardır.genelde kolay olması bakımından  radyatör alt hortumu sökülüp su boşaltılır.radyatör ek depo kapağı açılıp oradan hortumla su basıp sistemi temizlersiniz.

ya da temizlik için üretilmiş sıvılar var. bu sıvıyı soğutma suyuna karıştırıp belli süre aracı çalıştırıp , sonra sistemdeki suyu komple boşaltırsınız.

antifiriz tek başına genelde kullanılmaz. 50-50 karışım -37 c ye kadar koruma sağlarken,saf antifiriz -12 ye kadar koruma sağlar.ankara gibi yerlerde -20 lere düşen sıcaklıklarda tek başına antifiriz çok işe yaramaz.

opet antifriz

TİPİK ÖZELLİKLERİ
Renk Turuncu
Yoğunluk @ 20°C, g/ml ASTM D 4052 1,113
Donma Noktası, °C ASTM D 1177
%50 Opet Extended Life Antifreeze+%50 Su karışımı -38
%33 Opet Extended Life Antifreeze+%67 Su karışımı -18
Kaynama Noktası, °C ASTM D 1120 >160
Parlama Noktası, °C ASTM D 92 >120
pH (%50 su karışımı) ASTM D1287 8,6
Saklı Alkalilik, ml ASTM D 1121 5
bilgiler icin tesekkurler. Hafta sonu bir firsatini bulup yaptirmak istiyorum   :yukari-ok:
( volkancigim pardon kirlilik yaptik  :arkadasim:)
*Smiles per gallon*

wolkanku

Yarın sabah arabayı zeki abiye bırakıyorum ve unutuyorum, ne zamana işi biterse ara beni diyeceğim.
Bu vesileyle yıllık bakımı da aradan çıkmış olacak.

Sercanla bugün telefonda konuştuğumuzda çok doğru bir şey söyledi, bu bir spor araba, her binen kişi tadına bakmak için biraz gazlasa zaten o conta 10 yaşında 104.000 km de gider bu gerçekten normal.

Ve herşeyden önce ben bu arabayı alırken her ay kenarda 300 tl bulunduracağım olası şeyler için diye yola çıktım, sadece basit tatsızlıklar canımı sıkınca bunu unuttum.

Hayalimdeki arabalardan birine sahibim ve hayalimdeki haline ulaştırmadan bırakmayacağım.

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

muğlalı

Yarın sabah arabayı zeki abiye bırakıyorum ve unutuyorum, ne zamana işi biterse ara beni diyeceğim.
Bu vesileyle yıllık bakımı da aradan çıkmış olacak.

Sercanla bugün telefonda konuştuğumuzda çok doğru bir şey söyledi, bu bir spor araba, her binen kişi tadına bakmak için biraz gazlasa zaten o conta 10 yaşında 104.000 km de gider bu gerçekten normal.

Ve herşeyden önce ben bu arabayı alırken her ay kenarda 300 tl bulunduracağım olası şeyler için diye yola çıktım, sadece basit tatsızlıklar canımı sıkınca bunu unuttum.

Hayalimdeki arabalardan birine sahibim ve hayalimdeki haline ulaştırmadan bırakmayacağım.

Doğru kararı vermişsin Volkan, 159 dan yola çıkarsak forumda ki üstüne düşülen araçların  bir çoğu mekanik olsun kozmetik olsun 10 bin ve üzeri para yediler senin kide dahil, hatta benim 36 yı buldu harcadıklarımla  (önceki sahibi bunalıma girmedi yine olsa yine harcardım diyor benim arabanın hala konuşurum) keza Halitin kide öyle o yüzden çok takılma tr de galiba 10-15 tane olan çok özel bir araca biniyorsun  insanlar baktığında ağızları açık kalıyor birnevi risk satın alıyoruz doğru ama değdiğini de çok iyi biliyoruz o yüzden alfa romeo ya binen cesur adamdır bana göre herkesin isteyipte yapamadığını yapıyoruz bununda bedelini ödemekle yükümlüyüz maalesef.

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS