Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Brera 2,2 JTS / 34 TS 4268 / Hayaldi Gerçek Oldu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

E.Ç.M. (MiTongin)

You are not allowed to view links. Register or Login
Doğru kararı vermişsin Volkan, 159 dan yola çıkarsak forumda ki üstüne düşülen araçların  bir çoğu mekanik olsun kozmetik olsun 10 bin ve üzeri para yediler senin kide dahil, hatta benim 36 yı buldu harcadıklarımla  (önceki sahibi bunalıma girmedi yine olsa yine harcardım diyor benim arabanın hala konuşurum) keza Halitin kide öyle o yüzden çok takılma tr de galiba 10-15 tane olan çok özel bir araca biniyorsun  insanlar baktığında ağızları açık kalıyor birnevi risk satın alıyoruz doğru ama değdiğini de çok iyi biliyoruz o yüzden alfa romeo ya binen cesur adamdır bana göre herkesin isteyipte yapamadığını yapıyoruz bununda bedelini ödemekle yükümlüyüz maalesef.
:alkis:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Kurzuk

Volkan kararına çok sevindim. Bence de bu dönem geçip de araban istediğin duruma gelince 159'un gibi nadide olacak.

Sercan Piskolojik Destek Hattı 0900 990 60 90  :haydi:

Sevgili Sercan Abi,
Fren kitimi, yepyeni yaylarımı, boyanmış çok kollu jantlarımı hala taktıramadım. Çok mutsuzum. Stop lambam yanmıyor. Uzun farımın biri yanmıyor. Adana'da başında durmadan arabayı bırakmaya güvenebileceğim kimse olmadığı için yaptıramıyorum. Filtre kitimi bile değiştiremedim. Biliyorum geçecek ama ya beni unutursa ya geri dönmezse...
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

wolkanku

Leona zamanında bbs ck almıştım, facebookta anılarda karşıma çıktı:)
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

evrenalpar

Volkan ne yapabilirim benim makineye diye senin sayfaları tek tek dolaştım inceledim, şimdilik boyalı yüzey, deri koltuk ve konsol temizliği haricinde tek yapabileceğim tavan aydınlatmasını beyaz lede çevirmek. Başka ne yapabilirim bilmiyorum. Malum her şey hazır arabada :) Açıkçası Tİ direksiyon düşünmüyorum, altı kesik, göbeği farklı vs olsa anlarım da sadece tutma yeri farklı ve kırmızı dikişki diye o parayı vermek bence çok gereksiz. Onun dışında metal pedal set alınabilir. Ön konsolun fırçalı hali çok hoşuma gidiyor, o nedenle yine karbon kaplama ya da piano black falan düşünmüyorum. Senin aklında var mı bişiler ekstradan?
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

wolkanku

Volkan ne yapabilirim benim makineye diye senin sayfaları tek tek dolaştım inceledim, şimdilik boyalı yüzey, deri koltuk ve konsol temizliği haricinde tek yapabileceğim tavan aydınlatmasını beyaz lede çevirmek. Başka ne yapabilirim bilmiyorum. Malum her şey hazır arabada :) Açıkçası Tİ direksiyon düşünmüyorum, altı kesik, göbeği farklı vs olsa anlarım da sadece tutma yeri farklı ve kırmızı dikişki diye o parayı vermek bence çok gereksiz. Onun dışında metal pedal set alınabilir. Ön konsolun fırçalı hali çok hoşuma gidiyor, o nedenle yine karbon kaplama ya da piano black falan düşünmüyorum. Senin aklında var mı bişiler ekstradan?

abi tavan aydınlatması beyaz led işi, içi bej arabada güzel oluyor yine sıcak gözüküyor ancak içi siyah arabada alışamadım ben. evde floresan lamba sevmediğim için, siyah arabanın içinde metal trimlerde beyaz ışık direk evdeki floresan lamba gibi oldu, sıcaklığı gitti. ben de içine bej renk kağıt kesip koydum istediğim tonu öyle yakaladım.

ti direksiyon sevmiyorsan yapacak bir şey yok.
metal pedallar mutlaka olmalı, paraya kıyıp orjinal parça olanı al derim..ayak dayamada orj. şart değil, benim 159'a aldığım orjinal parçanın birebir aynısıydı
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ykslblc

Evren bey selamlar :)))))

evrenalpar

You are not allowed to view links. Register or Login Yüksel Bey merhaba, sizin müstakbel 159'u güzelleştirmeye çalışıyoruz bakın :))
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

cemoo89

bu başlık sayesinde brera müptelası oldum diyebilirim. çok ciddi ciddi almayı düşünür oldum, bakalım hanımı kandırırız inşallah. inanılmaz bir tasarım, sanat eseri resmen. şu an yolda ferrari ve bunu yan yana görsem kesinlikle brera daha çekici gelir. sen de güle güle bin kardeşim, tekerine taş değmesin.

wolkanku

bu başlık sayesinde brera müptelası oldum diyebilirim. çok ciddi ciddi almayı düşünür oldum, bakalım hanımı kandırırız inşallah. inanılmaz bir tasarım, sanat eseri resmen. şu an yolda ferrari ve bunu yan yana görsem kesinlikle brera daha çekici gelir. sen de güle güle bin kardeşim, tekerine taş değmesin.

estafrllah çok teşekkür ederim, You are not allowed to view links. Register or Login 'in brerasını henüz görmediniz demek ki :)
konuları inceleyince onu da göreceksiniz :)

ben henüz ıvır zıvır masraflarından başımı kaldırıp da modifikasyon yapıp herhangi bir yerini geliştirebilmiş değilim.
sadece kozmetiğini daha iyi yerlere getirebildim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ykslblc

You are not allowed to view links. Register or Login Yüksel Bey merhaba, sizin müstakbel 159'u güzelleştirmeye çalışıyoruz bakın :))
Siz zahmet etmeseydiniz :)))) çok gözüm kaldı daha fazla kalmasın :)))

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ucarozcan

Volkan, 159 ve Brera kullanmış biri olarak karşılaştırma yapmanı istesem. Aşağı yukarı tork ve güç olarak aynı araçlar (üç yukarı beş aşağı).
Viraj kabiliyeti, hızlanma ...
Benim için önemli olan içeri ses alma, çukurda ve kasisteki sarsıntılar. Lastiklerin 19' olduğu için 19' 159 ile kıyaslama yapabilirsin.
(Ön ve arka lastik basınçların önemli bu konuda.)
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

wolkanku

geçen hafta çarşamba günü suya yağ karışması sebebiyle carium'a bırakmıştım aracımı.
zeki abi 1 saat içinde dönüş yaptı , yağ soğutucun paslı gözüküyor %99 o bozulmuştur dedi, siparişi vericez parçayı bekleyeceğiz dedi..
hayatımda ilk defa sanayide araba yatırmaya adım attığımı düşündüm, allahtan alfayedek sercan imdada yetişti, parçayı 4 günde getirdi.  Zeki abi de o sürede sağolsun aracımı otoparkta yatırıp para yazdırmak yerine ihsan abi'nin bahçesine çekti aracı. ( ihsan abiye de burdan ayrıca teşekkür ederim, tam o gün babası vefat etti, bir dünya geleni gideni olmasına rağmen aracı korunaklı yere çekmişler.)

parça salı akşamı alfayedek'e ulaştı, zeki abi dün sabah hemen alıp montajını yaptı.
aracın yağı da az olduğu için , yıllık bakımı da yapılsın dedim, arka taraftan gelen lakırtı için sol arka z rot da değişsin ve uzunca bir süre sanayinin kapısından girmeden bineyim dedim. totalde 1460 TL 'ye işlem bitmiş oldu. ilk başta çok masraflı gibi gözükse de 10 yaşında spor araba için bu paralar normal, belki de az bile denilebilir.

bir süre daha gözlemlemeye devam edeceğim ancak çıkan yağ soğutucusunu görünce, sorunun başka bir yerden kaynaklanacağını düşünemiyor insan. dilerim uzunca bir süre problem çıkmadan keyifle binerim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

E.Ç.M. (MiTongin)

Güzel haber. Umarim nokta atış sorun bitmiştir. Birde su degissin bu degissin diyip bosuna olmasada tabi degismemis gerekn parcalari değiştirmek var :)
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

wolkanku

Volkan, 159 ve Brera kullanmış biri olarak karşılaştırma yapmanı istesem. Aşağı yukarı tork ve güç olarak aynı araçlar (üç yukarı beş aşağı).
Viraj kabiliyeti, hızlanma ...
Benim için önemli olan içeri ses alma, çukurda ve kasisteki sarsıntılar. Lastiklerin 19' olduğu için 19' 159 ile kıyaslama yapabilirsin.
(Ön ve arka lastik basınçların önemli bu konuda.)

abi selam,
güçler 180-185 hp aralığında ancak torklar çok farklı. yani torkta +30Nm bile olsa çok belirgin hissedersin ki 159'um 400Nm civarıydı, brera 230Nm. arada çok ciddi fark var.

bu fark turbonun etkisi tabi ki, ancak 159'un nefesi de dizel olmasından dolayı erken kesiliyordu vites değiştirmek gerekiyordu. breranın benzinli olması bu bandı uzatarak 0-100'de chipli 159 ile aynı değere ulaşmasını sağlıyor. ancak gerçek trafik kullanımını düşündüğünde 159 daha atik, yani dizel 159'a ilk defa oturan birisi her an her deliğe girip çıkabilir. ancak breraya ilk defa oturan birisi için bu mümkün değil. doğru vitesi ve doğru devir bandını tanıyor olması gerekir.

viraj kabiliyeti olarak henüz bir şey diyemiyorum tam olarak, çünkü hiç uzun yola gidemedim ve hep şehiriçi trafikte dur kalkta kullandım..hatta 120 km üzerine de daha çıkmış değilim aldığımdan beri..istanbul trafiği sağolsun  :rock:
ancak ilk oturuşta fark edilen şey, gövdenin çok daha hızlı yanıt vermesi.. ki 159'um yaylı ve powerflexli idi, buna rağmen brera daha çabuk tepki veriyor ve esnemiyor. bunda dingil mesafesinin daha kısa olmasının etkisi büyük. brerada coilover ve powerflex ikilisini eninde sonunda yapacağım, o zaman ne olur çok merak ediyorum.

brerada 235 40 19 kullanıyorum, 159 da ise 235 35 19 kullanıyordum.. brera stock amortisörlü hali ile ne çok yumuşak ne de sert, ancak 159'umdan her halukarda yumuşak. lastikler ise nankang marka, buna goodyear eagle f1 alınırsa çok iyi yerlere geleceğine eminim.

yol sesi olarak, dediğim gibi henüz 120 km üzerine çıkamadığım için birşey diyemiyorum ancak genel olarak 159 daha sessiz diyebilirim, tabi ki iç hacmin büyüklüğünden kaynaklı olarak mesela bagaja koyduğumuz şeyin sesini duymuyoruz, brerada bagaj ensende ne koysan duyuyorsun, ancak trim sesi 159'umda olmadığı gibi brerada da yok diyebilirim (ilk aldığımda biraz vardı ancak meguiars m40 ile temizlendikten sonra çok önemli ölçüde birbirine sürten parçaların çıkardığı sesler vb. azaldı)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Gouki

Geçmiş olsun Volkan'ım. Bu arada sanırım ben hayırlı olsun da dememişim, maşallah kazasız belasız keyifle binmen dileklerimle.

francobaresi

keyfini tam gonlundeki gibi cikarirsin artik volkan.

Cuore sportivo

hakan

Geçmişolsun volkan.kazasız ve sorunsuz sürüşler diliyorum.sercanada bravo, adam gibi adam.
haktas

ucarozcan

Umarım daha büyük problemler olmaz. İyi günlerde keyifle kullan.

Xperia z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

Ugur55

Bu guzel alfanın keyfini çıkarmaya devam edin. Arada nazlansada vazgecmeyin :nazar:
2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,

Reha

Geçmiş olsun Volkan. Belli ki doğru tespit ile sorunu çözmüşsünüz. Umarım bundan sonra keyfini çıkarta çıkarta binersin.

cemoo89

Cumartesi günü volkan ile hoş bir tesadüfümüz oldu. gerçekten fotolardan daha iyi gözüküyor araç. belki bir brera başlığı da ben açacağım sayesinde:)

FB10ur

Geçmiş olsun kardeşim yine erken bir müdahele ile önüne geçmişsin, keyifli sürüşler şimdiden  :nazar:

Alfadanadam

Volkanım daha C1'le takas yapacaktık nereye kayboldun hemen :))

wolkanku

Volkanım daha C1'le takas yapacaktık nereye kayboldun hemen :))

abi o gün felaket daraldım, trafik bi yandan gözümde büyüdükçe büyüdü, bi yandan günlerdir arabasızım, bi yandan eve gidip arabayı yıkayıp dışarı çıkıcam falan baya hızlı çıktım mecburen.
c1'i ileri geri aldım sen yokken, dedim şundan 1 tane alayım dertsiz tasasız bineyim :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

arabayı servise vermeden önce ve servisten aldıktan sonra, toplamda 2 kere motor temizliği yaptım, böylelikle akan kokan damlayan bir şey olursa net bir şekilde görüp kontrol altında tutabileceğim..hala tam istediğim temizlikte olmasa da şimdilik tamamen ıslatıp yıkamaya cesaret edemiyorum :) elden bu kadarı geliyor.

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia