Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Muzik sistemi...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Cevabın için teşekkür ederim.Elektronik cihazların tamamının kalitesini anlamak için ölçüm yapılabilir.Mesela signal/noise oranını ölçebilirsiniz yada damping faaktörünü bulabilirsiniz.Bu tip cihazların içinde de bir amplifikatör bulunmaktadır.Sizin taktıp denediğiniz cihazlar daha tiz yada daha bas çalmış olabilir.Zaten bu standart bir cihazdır.Bunları iyi cihazlarla karşılaştırmak imkansızdır.Bu arabaya alfa eğer 500 euro değerinde bir sistem yapsaydı standart olarak o zaman arabanın fiyatı da doğru orantılı  yükselecekti.İnşallay birgün biraraya gelip bu konuları uzuzn uzun konuşuruz.Fakat benim sistemimi denemeni tavsiye ederim.Cadde ye yakın oturuyorsan bir gün buluşuruz.Kolay gelsin.

Edited by - truphase on 15/08/2007  10:56:50

Salleen

Erhan abi ilk etapta woofer düşünmüyoruz sadece anfi ve 4 hoperlor olarak dusunduk bakalım hayırlısı =)

kotchero

Arkadaşlar Erhana katıldığım konular var katılmadığım konularda,
ama şu bir gerçek ki ses sistemi kurmak Şahin de olsa mersedes de olsa tamamen zevk için yapılır ve gerçekten müziği seviyorsanız.

Erhan CD çalar için söylediklerine kalite konusunda katılıyorum fakat; kendi EQ olan ve bass tiz ayarları yapılan bu teyp ile sonuçlar hiç fena diil, zaten bende aracımın içine 4 takım mid takım koymamın ve özellikle arka pandizot için yapılan şekli ve kolonların konumu akustik iin yapıldı.. ve gayet başarılı oldu bu güne kadar dinledim ve sana katıldığım nokta ana üniteyi değiştirmek gerekecek. Alpine 9881R olarak gerçekleşecek büyük ihtimalle. ,,

Sistemi kurmak istiyen arkadaşıma tavsiyem küçük litrede çalışan güçlü bir woofer alması max 42lt. ozaman bagaj çok rahat oluyor.

mid takımlara daçok para vermeden 2 takım alıp Hertz bunun için çok ideal fiyatlara sahip şu an. 6 kanal bir anfi ile bass ve mid takımlar bağlanır ve bose den daha iyi bir ses alınabilir.. Amakapı kısımlara ve bagaja yalıtım yapılması şart...  

master

Ben yalitim yaptirmadan sistem kurmustum 156'ya. 2 takim JBL komponent, 2 tane JBL anfi, JBL subwoofer, Alpine ana unite olmak uzere gayet memnundum. Giris seviyesi denecek bir sistemdi, ancak kalite olarak bekledigimden cok cok cok daha iyiydi. Yani hic su komponentleri degistirsem diye dusunmedim, sadece ucuza Focal bulsam onlari alirdim o kadar. Ama subwoofer zamanla yetersiz geldi (bu arada 38cm idi) ve sonra gidip bir Audiobahn 38cm aldim, bir de kapasitor ve subwooferi daha iyi destekleyecek bir anfi aldim eski JBL yerine. Bu subwoofer kucuk bir arabaya koysaniz arabayi zangir zangir titretecek bir subwooferdi. Sonra 156'nin bagajina guzel bir portsuz kutuda koyduk, ayarlari yaptik, gayet de guzel oldu. Ses kalitesi olarak JBL kadar iyi olmasa bile JBL'den daha esas vurdugu kesindi. Ancak soyle bir sorun var, arka koltukta oturanlar gercekten subwooferdan rahatsiz olacak kadar sesi hissederken, on koltukta bana oyle aman aman bir fark yok gibi geliyordu JBL ile. Yani ses beni tatmin ediyordu genel olarak ama o subwooferin da daha iyi kosullarda daha iyi performans saglayacagini da biliyordum.

Yani isin ozu su ki, 156'dan daha iyi araclar var ses sistemi yapmak icin ama bence 156'ya da orta seviye bir sistem kurmak mumkun. Ben hic "keske yapmasaydim" demedim cok memnun kaldim genel olarak.

Yalniz soyle bir sorun var, kuvvetli bir subwooferin ardindan sistemi sokunce farkediyorsunuz ki eskiden hicbir yeri tikirdamayan aractan gicirti ve tikirtilar gelmeye basliyor, araba gercek bir Alfa oluyor :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

Dikkat ederseniz "çok büyük paralar harcama" demiştim bende zaten.:) Bence 156'nın ses sistemine harcanabilecek maksimum para 1500-2000 euro..

Ses kalitesi açısından gittim Alpine'ın X profesyonel seri hoparlörlerini aldım, midrange'lerin ana maddesi "woodfiber"'di. Biliyorsunuz midrange hoparlörlerde sesi veren en kaliteli madde kağıt ve türevleri'dir.

Ama ne oldu su alan kapılarda "woodfiber" şişti pertledi.. 270 eurom sokağa gitti.. Şimdi daha pahallı bir hoparlör almadığıma şükrediyorum..

Kötü elektrik sistemi yüzünden çok pahallı amfilerde de risk söz konusu..

Bu sebeplerden dolayı işinde çok iyi ve yaptığı işe sahip çıkabilecek bir ustaya arabanızı emanet edin, benden size tavsiye..

...bir de benim kadar titiz olmayın :)

Salleen

zaten 15oo euro fln harcamaz peder sese anca ben harcarsam harcarım =) JL audio hoperlorler yada JBL hoperlorlerle birlikte JBL anfi düsünmekteyiz

Sercan Keklik

mert cengiz abi sökerse al onun tesisatı işte sıfır tesisat..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Salleen

haber bugun geldi jbl anfi ve höperlorler monte edilmiştir ilginize cok teşşekürler...

n/a

Hayırlı uğurlu olsun o zaman güle güle dinle..

Salleen

teşekkürler =) anfi jbl höperlorler hertz markaymış bi yanlışılk olmus =)

Cem

Mertcim yorumları bildirirsen  sevinirim :)

Salleen

ilk önce bindiğimde normal bi muzik sistemli arabaya bindim zannetttim. ondan sonra sahile cektik 2-3 anfi ayarından sonra arabada woffer olmamasına rağmen gayet mukkemel bir bass aldıktan sonra anfi ve hoperlörlere tapar oldum.Ses kalitesi hakkında yorum yapmıyorum zaten şıkır şıkır bir ses vardı. Peder bey mukkemel bir iş çıkarmış cidden. Sorunuz olursa lütfen sorun..

Cem

HAyırlı olsun Mert, peki sadece hoparlör mü taktın yoksa komponent mi? 4 kapıda da değişti mi?
Bende niyetliyim de:)

Salleen

Teşekkürler Cem abi.. hoperlör taktık komponent yoktu aldığımız adamda elinde kalmamış yani pederde demiş niyetlendik bari olsun bitsin =)  BUarada eet 4 kapıda değişti abi..

Salleen

Bu arada yeni bir sorum olucaktı =)
Bazı Subwooferlarda anfi kendi içinde diye bir olay duydum. Honda'ya oyle bişi yapmak istiyorum ama nette bulamadım bir bilen varsa şimdiden teşekkür ederim =)

n/a

sanırım jbl yada infiniti' nindi ,o hem anfi hem sub ikisi bir arada olan şey... :)

n/a

mert birşey sorucam;
sizin bu taktiğiniz ECX 165 hoparlörün özelliklerine baktim 2 YOLLU diyor....orjinal tweeteri naptiniz..oraya sanirim başka bi tweeter almadiniz...peki orjinal tweeterinizdan ses geliyor mu hala?
bir de fiyat olarak genelde 75ytl-100ytl arasi değişiyor 16cm olanlari değil mi?

Salleen

eet aynen oyle başka bi tweeter almadık. Orj. tweeterlar calışıor. fiyat konusunu cidden bilmiyorum ama 80 dolar demişti galiba peder.

Salleen

bugun sabahtan hoperlorlerı  Hertz HCX 165 ler le değiştirdik. Sonuç cok iyi =)