Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Haftalardır Islanan Paspas

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orhan Isvan

İnanılır gibi değil ama ne yazık ki gerçek:

Ayakkabım ıslanınca farketmiştim ki, klima sol ön taraftaki paspasa su damlatıyordu. Tahliyenin tıkalı olduğundan şüphelenmiştim. Birmot Bursa servisi ile telefonla görüşerek, sanayideki bir klimacıya tahliyeyi kontrol ettirmiş ama açık olduğunu ve epey bir miktar suyu dışarı tahliye ettiğini görmüştüm.

Bunun üzerine aracımı Birmot Bursa servisine götürmüştüm. ?Evaporatör bozuk? teşhisi koymuş, ellerinde olmayan evaporatörün bir hafta içinde geleceğini söylemişlerdi. Paspasla halı arasına gazete kağıdı koyarak ve bagajda gazete taşımak suretiyle sık sık ıslak gazeteleri atıp kurularını koyarak halıyı sudan koruma faaliyetim 2 haftayı da geçince, servise evaporatörün gecikmesinden yakınmıştım. Cevaben, arabamı geçtiğimiz Perşembe sabahı getirmemi söylemişlerdi.

Perşembe sabahı bıraktığım arabamı, Cumartesi öğleden sonra aldım. Evaporatörde de, tahliyede de bir sorun olmadığını, klima borularının (veya hortumlarının) yolcu kabini içindeki kısmının izole edilmemesi nedeniyle soğuk boruların havanın nemini yoğunlaştırıp, oluşan suyu içeri damlattığını, bu boruları Tofaş nezareti altında izole etmek suretiyle arızayı giderdiklerini söylediler.

O halde bu izolasyonun imalat sırasında yapılması gerekirken ihmal edilmiş bir işlem olduğu sonucunu çıkarttım, bunu teyid ettiler. İmalatta kullanılması gereken izolasyon malzemesinin aynısını nereden bulduklarını sordum, ?Tofaş temin etti? dediler.

Aynı gün (cumartesi) geceyarısı paspasın yine ıslak olduğunu farkettim. Üstelik, bu sefer altına gazete kağıdı da koymadığımdan, şimdi halı da ıslak. Kurutmak için, camları açık bırakmak dışında birşey yapamıyorum gecenin bu saatinde. Pazar günü açık bir oto kuaförü bulup halıyı kurutmaya çalışacağım ve bu sorun çözülene kadar klimayı çalıştırmayacağım.

Derhal Çağrı Merkezi?ni arayıp, bu durumda ne yapmam gerektiğini sordum. Pazartesi günü mesai saatleri içinde cevap alacağımı söylediler.

Bilen varsa, bir merakımı gidermekten çok memnun olacağım: acaba klima boru yeya hortumlarının yolcu kabini içinde kalan kısmı (içerideki soğutucu radyatör ile motor bölmesi arasındakiler) sadece benim arabamda mı izole  edilmemiş, yoksa bütün Alfa 156 larda mı? Eğer hepsi aynıysa ve hepsi klima çalışırken halıyı ıslatmıyorsa, teşhis yanlış ve 2,5 günlük işlem boşuna demektir. İşlemin boşuna olduğu zaten belli ya, neyse...

Bu sitede Birmot Zincirlikuyu servisinden övgüyle bahsediliyor ama  herhalde Çağrı Merkezi beni aradığında, ?Bursa servisimize değil de Zincirlikuyu?ya gidin, onlar halleder? demeyecektir. Çağrı Merkezi ne derse desin, Zincirlikuyu?ya mı gitsem acaba?

Ben Alfa Romeo?dan asla soğumam ama birileri bu markaya yazık ediyor gibime geliyor. Neticede tamamıyla dışarı tahliye edilmesi gereken klima suyunun bir kısmının içeri akmasını önlemek için Alfa Romeo adına yetki kullanmaya hak kazanmış bir servisten diğerine gitmeyi düşünmek zorunda kalmam ne kadar acı.. Ne kadar yazık...

Alfadanadam

Merhaba Orhan Bey,
Alfa Romeo'ya olan sevginizi inanın çok iyi anlıyorum ama maalesef özellikle son paragrafınız tam teşhisi koymuş. Arkasında bunca kullanıcısı hatta aşığı olan bir markaya birileri gerçekten yazık ediyor. Umarım yaşadığınız sıkıntıları biran önce aşarsınız.
Bursa Birmot hakkında birşey diyemeyeceğim ancak eğer sizin için çok sıkıntı olmayacaksa Zincirlikuyu'ya gitmenizi ben de tavsiye edebilirim. Zira herşeyden öte Zincirlikuyu Birmot'un tecrübeleri Bursa Birmot'tan çok daha fazladır.

n/a

ne yazık k servis olayı böyle.Çoğu bu araçları şahin zannediyor hala.Size tavsiyem zincirli kuyu servisten Hüseyin bey ile görüşmeniz.Geçmiş olsun.

agucba

Kalorifer Peteği'nden sorun olabilir mi? 156 ile 164 aynı değil ama babamın 164'te kalorifer peteğindeki sızıntıdan dolayı içeriye su giriyordu.
Benimkisi sadece sesli düşünmek, belki yerleri bile çok farklıdır ama yine de kontrol edilebilir.

///////////////

Orhan Isvan

Hepinize teşekkür ederim. Hüseyin Bey ile görüşeceğim. Zincirlikuyu bana sıkıntı olmaz ama keşke her yetkili servis etkili de olabilseydi. Keşke sadece iyi niyet ve güler yüz, teknik sorunları çözmeye yetseydi...

Anlayabildiğim kadarıyla Bursa Birmot zaten klima peteğine ?evaporatör? diyor. Sızıntı yapmadığını da söylüyorlar ama, litrelerce su içeri akarken neye inanacağımı bir bilebilsem... O sızıntı yapmıyorsa başka birşey yapıyor. Konsolu söküp takmaları 2 gün sürerken, deneme yanılma yoluyla teşhis konur mu? Neyse ki konsolun montajında bir sorun görmedim. Umarım gerçekten de yoktur.  

Hiçbir sızıntı yokken bile, havalansın da klima küfü oluşmasın diye camları açık bırakıyordum garajda. Haftada bir halıya küf/koku giderici sıkıyordum, zaten kupkuru iken. Alfa almadan önce, hiçbir arabama bunları yapmazdım. Aklıma gelse bile içimden gelmezdi ya da üşenirdim. Hepiniz benden iyi biliyorsunuz; Alfa sevgisi böyle birşey. ?Sırılsıklam? aşka çevirmeleri reva mı?...

Sportivo

Orhan Bey merhaba.
Aynı olay ben de arabayı aldıktan 5 gün sonra  5 Ağustos günü başıma geldi. (Arabamla ilgili olan topic.e de yazdım) Bir sabah baktım sol ön paspas ıpıslak. Pazar günü ve Didim'deydim. Servis,usta bulmak heralde Didim'de pazar pazar mümkün olmazdı. Arabamın önceki sahibini aradım, kendisinin başına hiç böyle birşey gelmediğini söyledi. Ardından İzmir Enriko Aliberti servisinde çalışan servis danışmanını cep telefonundan aradım. Telefonda bana direksiyon hidroliği, klima tahliye suyu ya da silecek suyu olabileceğini söyledi. Neyse Didim'den İzmir'e döndüm zamansızlıktan dolayı 11 Ağustos'da Enriko'ya götürdüm. Bu süre içinde arabayı hergün sabah akşam klima açık kullandım ama bir daha hiç tekrarlamadı .

Paspastan damlayan sıvıyı bir su şişesine akıtıp biriktirmiştim. Hafif açık kahverengi sarımtırak renkte bir sıvı birikti.Servise şişeyi de götürdüm. Usta su olduğunu, belki aracın yıkatılması esnasında ön silecek grubunun altına akan suyun toplanması ve sızması nedeniyle olabilileceğini, direksiyon hidroliğinden ya da klimadan kaynaklanmadığını söyledi. İstersen arabayı 2 gün bırak her tarafına bakalım bulalım dediler.(bu öneriye pek sıcak bakmadığım ve sorun bir daha tekrarlamadığı için) tekrar ederse getireyim dedim ve bir daha tekrarlamadığı için öyle kaldı.

Açıkçası ön konsolun sökülüp bakılması işi beni gerdi biraz. Tekrar takarken rijitliği bozmadan takacaklarsa sorun değil ama ön konsolu tamamen söküp takma işlemi midemi bulandırdı.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sercan Keklik

bende bu konuyla ilgili  bi pdf falan olması lazım bi ara bakıyım :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ermansavut

sol on paspas benim de sirilsiklamdi, anladim ki sol kapinin on camla birlestigi kiristeki lastik, diger kapiya gore ters, yani ustte kalacak olan taraf alta gecmis, su ordan girip yere kadar akmis.. tabi benim paspas islandiginda yagmur yagmisti fakat arabanin yikanmasi esnasinda da olmus olabilir sizinki belki..
34 AE 4277
2001 156 selespeed

BARLAS

Geçmiş olsun öncelikle Orhan Bey. Aslında ilk etapta kulağa çok kolay halledilebilecek bir sorunmuş gibi geliyor ama sağolsun Birmot'ların çoğu inanılmaz oranda bir yanlış teşhis ve pireyi deve yapma potansiyeline sahip olduklarından en kolay görünen sorunları bile dünya çapında bir sorun haline getirebiliyorlar. Bence de eğer yolunuz İstanbul'a düşüyorsa bir geldiğinizde Zincirlikuyu'ya götürün arabanızı...

Fatih_AurA

Aynı dert bendede var ama benim su gelen yer yolcu tarafı.İlk başta su giderlerinden sanmıştık ama maalesef temizlediğimiz halde su gelmeye devam ediyor.Bu hafta içi tekrar carium'a götüreceğim.İnşallah çözüm bulur.İstanbul gibi nemli ve sıcak yerde klimasız olmuyor

Orhan Isvan

Çağrı Merkezi Pazar günü aradı, acilen ilgileneceklerini söyledi. Pazartesi sabahı Bursa?yı arayıp durumu bildirdim. Onlar da acilen arayacaklarını söyledi. Zincirlikuyu?yu da aradım. Hüseyin Bey yıllık izndeymiş, birkaç hafta gelmeyecekmiş. Pazartesi öğlen saatlerinde Çağrı Merkezi?ni tekrar arayıp, ne yapmamı önerdiklerini bugün söylemezlerse, kendilerini aramaktan bir fayda sağlayamamış olacağımı hatırlattım. Sadece öneri beklemek için hafta sonu + 1 işgünü bence fazlasıyla yeterli çünkü. Öğleyin Bursa'yı da tekrar arayıp bugün cevap beklediğimi hatırlattım, yine derhal beni arayacaklarını söylediler. Bakalım gün içinde arayan olacak mı?

156 alana yanında yedek otomobil + Çağrı Merkezi / servisler ile görüşmelerden sorumlu sekreter + examiner + iç döşeme kurutma makinası + pire tozu + deve maması da verselerdi, gül gibi geçinecektik.

Edited by - Orhan Isvan on 20/08/2007  12:40:20

SeriousAlfaManiac

zincirlikuyu ya gidersen selcuk beyle görüş.servis teknik uzmanı 17 yıldır aynı serviste adam.O sana hertülü yardımcı olacaktır.Istersen yarın telefonlada bir konuş belki yardımcı olabilir.

Orhan Isvan

Çağrı Merkezi aracımı Bursa Birmot?a götürmemi, bana yine geçici bir otomobil verileceğini ve Tofaş teknisyenlerinin de katkısıyla sorunun giderileceğini söyledi. Zincirlikuyu?ya gitsem, kendi insiyatifimle gidecektim. Dedikleri gibi yaptım ama Yalova?dan Bursa ya kadar bir damla damlatmadı klima.

Ne var ki, gündüz saatlerinde hava çok sıcaktı. Dolayısıyla, otomatik klima coğu zaman içerideki havayı sirküle etti. Nemli havayla teması azdı. Halıyı ıslattığında ise geceydi ve deniz kenarındaki yollardaydım.  Dışarıdan aldığı nemli havayı soğutarak içeri vermiş, sirkülasyon yapmamıştı. Birkaç saatte halı sırılsıklam olmuştu.

Bugün ıslatmayıp Cumartesi ıslatmasının bu nem farkından kaynaklanıyor olabileceğini servistekiler de düşünüyorlar. Gece denemekten bahsettiler. Konsolu yine sökeceklerini söylediler. Hiçbiri içime sinmiyor ama garanti kapsamında halletmenin başka da yolu yok gibi. Yine olmazsa, bu sefer Çağrı Merkezi?ni aramadan doğrudan Zincirlikuyu?ya giderim.  

Neye niyet, neye kısmet demişler. Yine Linea 1.3 Multijet kullanıyorum...

n/a

Orhan bey, eğer sonuç alamazsanız ben de size Zincirlikuyu'da Selçuk beyi görmenizi tavsiye edeceğim, kendisi sürekli Alfa eğitimlerine giden bilgili ve ilgili bir arkadaş... Deneme yanılma- yap boz  yapmadan sorununuz kaynağını bulacağını düşünüyorum...

Sportivo

quote:

Ne var ki, gündüz saatlerinde hava çok sıcaktı. Dolayısıyla, otomatik klima coğu zaman içerideki havayı sirküle etti. Nemli havayla teması azdı. Halıyı ıslattığında ise geceydi ve deniz kenarındaki yollardaydım.  Dışarıdan aldığı nemli havayı soğutarak içeri vermiş, sirkülasyon yapmamıştı. Birkaç saatte halı sırılsıklam olmuştu.

Başıma gelenle benzerlik gösteriyor. Bende de gece ve nemli sahil kenarında yaşanmıştı. Daha sonrasında İzmir'de bir problem olmadı. Bende garanti de devre dışı. 30 Ağustos'ta Fethiye'ye gideceğim. Bakalım neler olacak, ıslak paspas kabusu yaşamak istemiyorum.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Orhan Isvan

Zincirlikuyu konusunda herkes haklı. Geceyarısı telaşla Çağrı Merkezi?ni devreye sokmadan Pazartesiyi bekleyip doğrudan Zincirlikuyu?ya gitmeliydim.

Sportivo 156, somut birşey bulurlarsa aynısı size de çözüm olabilir. Aksi takdirde, Fethiye?ye giderken yanınıza bol bol eski gazete almanızı öneririm. Paspasın ıslanması neyse ne de, halı ıslanırsa küf yapar. Uzun süre ıslak kalırsa paslanma / çürüme bile başlatabilir bence.

Orhan Isvan

Evet, sonunda halloldu. Sirkülasyon yapmadan, dışarıdan aldığı havayı soğutarak içeri verdiği şartlarda gece de denedim. Paspas kupkuru.

Klima kompresörünü (ve tahliye borusunu) komple değiştirmişler! Garanti kapsamında olunca bana göre hava hoş elbette ama bunun deneme-yanılma yönteminin radikal, toptancı bir uygulaması olmadığına emin değilim. Petekler karlanıyormuş. Buna kompresörün sebep olduğunu söylüyorlar. Arabamın yeni olduğunu hatırlatınca, imalat hatası diyorlar.  

Karlanmanın petekleri tıkadığı için soğutmayı azalttığını bilirdim de, konu soğutma yetersizliği değildi. Ne var ki, klimam güçlendi de bu arada. Şimdi daha fazla soğutuyor, gerçekten. Bir klima ustasına danıştım, o da kompresör arızasının içeri su akmasına neden olmayacağını söyledi ama kompresörün içinde civalı bir regülatör, sensörler, v.s. olabileceğini, hepsi birden değişince, sorun her ne idiyse, hallolmuş olabileceğini düşünüyor. Hallolmasına hallolmuş zaten ama servisin teknik düzeyine güvenim sarsıldı ya bir kere...

Bütün çıkışlardan soğuk hava gelirken, bir tanesinden serin hava geliyor. Park edince, klima tahliye suyu manifolt, egzost veya katalizör gibi çok sıcak bir parçaya akıyor ve ürkütücü sesler çıkarıyor ama arabanın içi kuru. Bu kadar sökülüp takılmadan sonra bu tür problemlere şükretmeye karar verdim. Önce klima ustasına danışıp ne yapılması gerektiğini öğrenip, sonra Zincirlikuyu?da yaptırırım artık. Egzost falan paslanırsa, o da garantide nasılsa. Konsoldan trim sesi falan gelmiyor çok şükür.

Sportivo 156, klimadan anlamadığım için servisin günahını almak istemiyorum. Belki de teşhisleri doğrudur ama faturayı ödeyecek olsaydım, bu toptancı çözümü kabul etmezdim. En azından, bir bilene danışmadan etmezdim. Adana?ya yolunuz düşecek olursa, size bildiğim en iyi klima ustasını tavsiye edebilirim. Adını falan unuttum ama dükkanını kapatmadıysa, bir iki telefon ederek bulabilirim. Yıllardır, Kazancı yokuşunda, Dolapdere?de, Atatürk Sanayi?de falan epey klima ustası tanıdım. Çoğu dükkanı kapattı. İşlerinin ehliydiler ama Adana?daki ustanın eline su döken çıkarsa şaşarım.

Edited by - Orhan Isvan on 24/08/2007  01:22:14

omeroguz

Orhan abi gerçekten çok sabırlı birisiniz tebrik ederim.
Gerçi bizim başımıza gelenlerinde sizinkilerden çok ta farklı şeyler olmadığını düşünürsek Allah herkese Alfa ile birlikte fazladan sabır da veriyor demeden geçemiyorum. :)

Orhan Isvan

Bana bu siteyi tanıtan Omeroguz kardeşim, sabırlı olmasam ne yapacağım ki? Adama ?ne iş yaparsın?? diye sormuşlar, ?bir Alfa?m var? demiş. Ben Bursa?da ev tutmak zorunda kalmadığıma şükrediyorum.

Servisin teknik düzeyi ortada ama yine de, Alfa?mı başka hiçbir arabayla değişmem. Başka Scudetto yok.

Sportivo

quote:

Sportivo 156, klimadan anlamadığım için servisin günahını almak istemiyorum. Belki de teşhisleri doğrudur ama faturayı ödeyecek olsaydım, bu toptancı çözümü kabul etmezdim. En azından, bir bilene danışmadan etmezdim. Adana?ya yolunuz düşecek olursa, size bildiğim en iyi klima ustasını tavsiye edebilirim. Adını falan unuttum ama dükkanını kapatmadıysa, bir iki telefon ederek bulabilirim. Yıllardır, Kazancı yokuşunda, Dolapdere?de, Atatürk Sanayi?de falan epey klima ustası tanıdım. Çoğu dükkanı kapattı. İşlerinin ehliydiler ama Adana?daki ustanın eline su döken çıkarsa şaşarım.

Edited by - Orhan Isvan on 24/08/2007  01:22:14

Teşekkürler Orhan Bey, İzmir'deyim. Adana'ya zannetmiyorum yolum düşsün. Ben şu an bekle gör politikası izleyeceğim. Sıkıntı devam ederse sizin olayı referans alır sizdeki durumu servise anlatırım.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

Maalesef Fethiye seyahatimde olay tekrarladı. Ama sadece uzun yolda oluyor ve İzmir-Fethiye gidişte ve Fethiye-İzmir dönüşte başıma geldi tekrar. Bence kesin klimadan kaynaklı. Dışarıya vermesi gereken suyu arabanın içine veriyor. Tam paspasın altından ayak bastığım yerde hafif hafif paspas su çekiyor, ama çok şiddetli değil. İnceden inceden ıslanıyor paspas.
Sağ koltuktaki paspasta hiç birşey yok. Arabanın altında sağ tekerin ordan klima suyu damlıyor ama sol tarafta arabanın içine veriyor.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

beckher

Arkadaslar oncelikle hepinize merhaba.. benim de arabamda ayni islanma problemi var yanliz benimkisi arabanin mekanik arizasindan degil sanirim cunku genellikle yagmur yagdigi zaman ve araba park halindeyken oluyor gecen aksam yagmur baya fazla yagmisti ve sabah paspaslarin islandigini gordum bilgisi olan varsa yardimci olursaniz sevinirim... Simdiden tsk ederim...
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

admin

You are not allowed to view links. Register or Login Okumadıysanız okuyun.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.