Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

.:: 06 GA 369 l Mk2 156 1.6 TS Dist. ::.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hannibal

Ben hayal ediyorum adam yapıyor ya  :( Semih, lester'i gördükten sonra konuna bir daha girmeme kararı aldım, adamın moralini bozuyorsun ya :D Kafayı takmıştım marşpiyeye, az da kaldı ulaşmama ama sen konuya günceli lester'le çekince hayata küstüm :D
Mükemmel olmuş, hayırlı olsun, güle güle kullan. Yalnız bir ayrıntıdan bahsedeceğim. BT 156'da marşpiye sanki arabaya kısa gelmiş, canlısını da görmüştüm yine gözüme batmıştı ki internette de bazı örneklerinde yine o duruşu farkettim. Seninkinde hiç boşluk yok, tam oturmuş yan tarafa. Var mi bir bilgin bu konuda? Diğer gördüklerim novitec falan mı acep? Lester böyle cuk oturuyorsa diğeri kesin başka marka...

tolga_ozhan

Güle güle kullan Semih. Çok şık olmuş :)

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Yakın zamanda yeniden beraber kafa yorabiliriz :) 2.0 yok 1.6 alıp ral40 modifiyesi yapacağım :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sc ler turbolara göre daha pahalı You are not allowed to view links. Register or Login abi dediğin gibi belki biraz kafa rahat edecek ama ben olsam hiç girmezdim :) Yanlış hatırlamıyorsam Ata ve Anıl abinin yazdıklarına göre 1.8 stroker tarzı bir şeyler oluyordu ama 2.0 ın her şeyi bire bir uymuyordu diye hatırlıyorum. Düşük basınçlarla stock internaller kaldırıyor yurt dışında örnekleri var , eğer Anıl abi güncelleme yapmadıysa oda stock internal üzerine basınç basıyor ancak 0.6 vs gibi hatırlıyorum ki atmodan sonra o bile aşırı zevkli ve yetecek şekilde olacaktır :) Zaten çok ütopik güçler düşündüğünü sanmıyorum , kadir abinin dediği gibi +50-60 orta halli bir turbo,cooler,borulama,ıvır zıvırla halledilecektir. Yalnız bu işlere girdikten sonra paradan ziyade ciddi şekilde sabır gerektiren bir süreç başlayacaktır ona eminim. Orjinal ecu nelere müsade ediyor ona da bakmak lazım tabi ki, uzun lafın kısası bu bir kara delik  :haydi:

İşin bir diğer boyutu ve asıl önemli olanı bu işlemleri yaptıktan sonra aileye yeni bir evlat kazanacağımızı da unutmamak lazım :D Her zaman aklımda olan ancak aradığım araçları bulamadığım gibi satıp daha hızlı bir benzinli almak gibi bir alternatifte var :) Ancak bazen insanda bu kadar emek ve para harcadığı her şeyini bildiği aracı satmak istemiyor orası ayrı :D

francobaresi

Masallah. Bu kis yine guzel resimler bekleriz
Cuore sportivo

sbk0655

Hayirli olsun gule gule kullan diyelim usulen.Ama 17 leri takmadan gormek istemiyorum,  bu haliyle yanima falan getirme.Hic degilse zender siena larin bir sekli vardi.

ku2

Hayirli olsun gule gule kullan diyelim usulen.Ama 17 leri takmadan gormek istemiyorum,  bu haliyle yanima falan getirme.Hic degilse zender siena larin bir sekli vardi.

Ha ha ahha haa...
Ulan Serkan :)))
Çok güldüm ha :)
Adam 17 kışlık takmıyor..napcan ? :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

TRSemih

Yakın zamanda yeniden beraber kafa yorabiliriz :) 2.0 yok 1.6 alıp ral40 modifiyesi yapacağım :)

Hayırlısı olsun :)
Sen uğraş ben seni stock geçerim. 75 kiloyum. Sen düşün
Abartmaya da gerek yok, ekstra bi 50-55 hp çok tatlı durur 156 da bence :) 200 üzeri bence çok gereksiz ve maliyetli ;)
Kesinlikle.
Ama zor işler Kadir. O kadar enerjim yok :)
En mantıklı hareket. 15" kışlık vardı bende de. Ama ne konfor, anlatamam :)) güle güle kullan :D

2 beden küçültünce konfor inanılmaz oldu ama yay olmazsa görüntü çekilmez yine de ya :)
Teşekkürler ;)

Ben hayal ediyorum adam yapıyor ya  :( Semih, lester'i gördükten sonra konuna bir daha girmeme kararı aldım, adamın moralini bozuyorsun ya :D Kafayı takmıştım marşpiyeye, az da kaldı ulaşmama ama sen konuya günceli lester'le çekince hayata küstüm :D
Mükemmel olmuş, hayırlı olsun, güle güle kullan. Yalnız bir ayrıntıdan bahsedeceğim. BT 156'da marşpiye sanki arabaya kısa gelmiş, canlısını da görmüştüm yine gözüme batmıştı ki internette de bazı örneklerinde yine o duruşu farkettim. Seninkinde hiç boşluk yok, tam oturmuş yan tarafa. Var mi bir bilgin bu konuda? Diğer gördüklerim novitec falan mı acep? Lester böyle cuk oturuyorsa diğeri kesin başka marka...

: )) teşekkür ediyorum. Darısı sana olsun :)
Bt nın emektarları daha doğru yanıt verecektir. Ancak lester zaten 156 için özel üretim yaptığından herhangi bir uyumsuzluk söz konusu değil.
Güle güle kullan Semih. Çok şık olmuş :)
Teşekkür ederim Tolga.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

Sc ler turbolara göre daha pahalı You are not allowed to view links. Register or Login abi dediğin gibi belki biraz kafa rahat edecek ama ben olsam hiç girmezdim :) Yanlış hatırlamıyorsam Ata ve Anıl abinin yazdıklarına göre 1.8 stroker tarzı bir şeyler oluyordu ama 2.0 ın her şeyi bire bir uymuyordu diye hatırlıyorum. Düşük basınçlarla stock internaller kaldırıyor yurt dışında örnekleri var , eğer Anıl abi güncelleme yapmadıysa oda stock internal üzerine basınç basıyor ancak 0.6 vs gibi hatırlıyorum ki atmodan sonra o bile aşırı zevkli ve yetecek şekilde olacaktır :) Zaten çok ütopik güçler düşündüğünü sanmıyorum , kadir abinin dediği gibi +50-60 orta halli bir turbo,cooler,borulama,ıvır zıvırla halledilecektir. Yalnız bu işlere girdikten sonra paradan ziyade ciddi şekilde sabır gerektiren bir süreç başlayacaktır ona eminim. Orjinal ecu nelere müsade ediyor ona da bakmak lazım tabi ki, uzun lafın kısası bu bir kara delik  :haydi:

İşin bir diğer boyutu ve asıl önemli olanı bu işlemleri yaptıktan sonra aileye yeni bir evlat kazanacağımızı da unutmamak lazım :D Her zaman aklımda olan ancak aradığım araçları bulamadığım gibi satıp daha hızlı bir benzinli almak gibi bir alternatifte var :) Ancak bazen insanda bu kadar emek ve para harcadığı her şeyini bildiği aracı satmak istemiyor orası ayrı :D

Mevcutta turbo olsa daha fazlası için her türlü göz karartırım ama atmoya turbo uğraşılacak iş değil hakikaten. Ya Anıl gibi işin içinde olacaksın ya da hobi aracın olacak. Atmosferikten 30 hp almak için  4-5 bin lira harcamakta hiç mantıklı gelmiyor. En iyisi bu şekilde devam :)
Masallah. Bu kis yine guzel resimler bekleriz
Sağol Onur. İnşallah :)
"Yay" var abi bi beden büyük duruyor
(Anlayamazsın)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

hannibal

You are not allowed to view links. Register or Login inceledim aslında tasarım olarak az buçuk farklılık var, lester olmayanı daha sert. Marşpiyenin çamurluk ağızlarına oturduğu yer de farklı görünüyor. Sen vidalamışsın mesela oraları, nereyi kastettiğimi anlamışsındır.
Amin bu arada :)
Üşenmedim uğraştım;
Senin araba vs. cemal abinin arabası

TRSemih

You are not allowed to view links. Register or Login hangisine kolay ulaşabiliyorsan onu alabilirsin bence (eğer soru bu ise). aradaki farklar seçiminde kriter olabilecek farklar değil.

lester'in montaj kılavuzunu aşağıda paylaşıyorum. belirtilen şekilde montajını 3 arkadaş kendimiz yaptık. montaj, kutu içerisinde gelen silikon ve vidalar ile kuralına göre yapıldı :)

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

hannibal

You are not allowed to view links. Register or Login hiçbirine kolay ulaşılamıyor işin aslı. Fakat dediğim gibi, beklemedeyim bir tane bulduk çok şükür. You are not allowed to view links. Register or Login hocama da buradan selam ederim  :))
Klavuz için de ayrıca teşekkürler. Elinize sağlık, başarılı uygulama.

TRSemih

You are not allowed to view links. Register or Login hiçbirine kolay ulaşılamıyor işin aslı. Fakat dediğim gibi, beklemedeyim bir tane bulduk çok şükür. You are not allowed to view links. Register or Login hocama da buradan selam ederim  :))
Şimdiden hayırlı olsun o zaman. Fotoları bekliyorum.
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

hannibal

Şimdiden hayırlı olsun o zaman. Fotoları bekliyorum.
Sağolasın, bir alıp takalım da hayırlısı ile...

TRSemih

5 ay olmuş başlığı güncellemeyeli. 4 ay önce 98500 km'de kardeşime devrettim bayrağı. İlk 6lı haneleride görmek Sezer'e kısmetmiş. Yakın zaman önce 100 bin olduk   hala ilk günkü sevgimizle ilgileniyoruz. Bir elim her zaman üstünde.

Abi kardeş bir foto gelsin

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

iceberg156

5 ay olmuş başlığı güncellemeyeli. 4 ay önce 98500 km'de kardeşime devrettim bayrağı. İlk 6lı haneleride görmek Sezer'e kısmetmiş. Yakın zaman önce 100 bin olduk   hala ilk günkü sevgimizle ilgileniyoruz. Bir elim her zaman üstünde.

Abi kardeş bir foto gelsin

:nazar: :alkis:

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

wolkanku

nice sağlıklı 100.000 lere semih  :serefe:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ucarozcan

Çok güzel duruyorlar. Maşallah.
Hayırlı km olsun.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

blackgear

Maşallah tosuna  :clover: :nazar: Hala içim gidiyor şu arabaya yaaa :yukari-ok:

TRSemih

nice sağlıklı 100.000 lere semih  :serefe:
Sağol Volkan
Çok güzel duruyorlar. Maşallah.
Hayırlı km olsun.

Xperia Z3
Sağol Özcan
Maşallah tosuna  :clover: :nazar: Hala içim gidiyor şu arabaya yaaa :yukari-ok:
Senin ilacın 156. O arka kordonu gör yeter sana :)
Teşekkürler dostum.
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

Bir gün yine poligondayız :)

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

kuti147

Maşaallahhh Semih.
Rosso satılıkta biliyorsun.  Kısmet olup satılırsa eğer,sonrasın da bende 156 lanıp yanınıza gelicem :)
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

TRSemih

Maşaallahhh Semih.
Rosso satılıkta biliyorsun.  Kısmet olup satılırsa eğer,sonrasın da bende 156 lanıp yanınıza gelicem :)
Sağol Kutay.
Evet gördüm de 156 için satıyor olduğunu bilmiyordum. Tam olarak beklentin nedir?
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

francobaresi

itfaiye ekipleri yolda  :))
Cuore sportivo

Theillest

Müthiş abi maşallah sanki ankarada baktığımızda senin arabaya yan marşpiyel varmıydı yeni mi taktın dikkatimi çekti şimdi  nokta atış olmuş ama :)

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi