Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta' ya Alarm

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

First_Alfa

Arkadaşlar selam. Alarm konusunda bir sorum olacak. Geçen hafta 1.4 120hp Giu' ya alarm taktırdım. Montajı yapan usta tam bütün bağlantıları yaptı bana şöyle dedi. "Bu Giuletta' lar ve Alfa'lar diğer arabalara göre biraz farklıdır. Onun için alarmı arabanın kırmızı olan düğmesine bağlamayayım, alarmı arabanın kendi kumandasından bağımsız bağlayayım. (artık ne şekilde bağladığını teknik olarak açıklayamayacağım)Yani önce aracın kapılarını kendi kumandası ile kilitleyeceğim sonra da alarmın kumandasından alarmı devreye alacağım. Sebep ise. Bunların beyni biraz hassasmış (bişeyler ve normal şekilde bağlarsa yüklenme olurmuş, onun için riske girmek istemiyormuş. Ben de öyle usta öyle deyince peki dedik ve aracın beyni bir zarar görmesin diye tamam dedik. Şimdi bu usta bunu bana en başta söyleseydi ben bu alarmı kesinlikle taktırmazdım. Adam montaej biteceğine yakın söyleyince vazgeçtim sök de diyemedim. İşin yok arabayı kumandayla kilitle sonra diğer alarm kumandasınla bir daha kilite ve açarken de aynısı. Bir bileniniz yanıtlarsa sevinirim. Bu araçlara TEKNİK normal şekilde olması gerektiği gibi alarm takılamaz mı. ya da herhangi ek bi devre vs. mi takılması lazım.Alarmın fonksiyonları standart. Eğer takılırsa gidip ustaya gene normal bağlamasını söyleyeceğim. Biraz teknik bilgilerle cevap verirseniz sevinirim. Yoksa herkes ben taktırdım birşey olmadı lafına bakıp işi şansa bırakıp ta araca bir zarar vermeyeyim.

Biraz uzun oldıuysa kusura bakmayın. Teşekkürler

yusufzorba88

Selam,

Bence başak bir ustanın fikrini almanda fayda var.

Kolaylıklar,

First_Alfa

Her ustanın dediği diğerininkine uymadığı için onlara da pek güvenemiyorum. Mesela alarmı takan ustaya xenon far sordum. Muayenede sorun çıkar dedi. Başka bir ustada yok abi bişey olmaz diyor :) Ama birkaç değişik ustaya sormak yardımcı olabilir tabi

First_Alfa

Arkadaşlar merhaba. Forumun bir yerinde konu açıp sordum ama tatmin edici cevap alamadım. Belki burda gören duyan olur. Giulietta 120 Hp ye alarm takılır mı ? ve aracın beynine herhangi bir yüklenme veya zararı olur mu. Ben alarmı taktırdım fakat takan usta değişik bir yöntemle bağladı. Önce aracın kapılarını kendi orj. anahtarlarınla kilitliyorum daha sonra da alarmı kendi kumandasından devreye alıyorum. Aynısı alarmı devre dışı bırakırken de geçerli. Alarmı takan usta alarmı aracın kendi orj. anahtarı ile açılacak gibi bağlarsam beyine zarar verebiliriz riske girmek istemiyorum dedi. Var mı bu konuda az da olsa teknik bilgisi olan. Teşekkürler.

admin

Aynı konu ile ilgili olarak yeni bir başlık açmanıza gerek yok. Eğer sorduğunuz sorunun gözden kaçtığını düşünüyorsanız, ilk açtığınız konu başlığına gelip sorunuzu tekrarlamanız, "Güncel" demeniz veya yardım talebinizi farklı bir şekilde ifade etmeniz yeterlidir.
Eğer yine cevap gelmez ise yurtdışı forumlarına bir göz atabilirsiniz.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

First_Alfa

muzaffersan

Bende 2 yıl 2. el giu almıştım eski sahibi yetkili serviste taktırmış servis kayıtlarında gözüküyordu. Araç kendi anahtarıyla kapanıp açılıyodu herhangi 2. anahtar yoktu. 1 yıl boyunca hiç bir problem yaşamadım sonra ben sıkıldım söktürdüm attım.  :D