Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

100/120 km Arası Sol Teker Tarafından Gelen Ses

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yusufzorba88

Selam arkadaşlar,

5. veya 6.viteste iken 100-120 km arasında sanki rulman dağılmış gibi hafiften bir uğultu geliyor.120 km'nin üzerine çıktığımda bu ses kesiliyor.Henüz motor sesine kulağım aşina olmadığı için mi yoksa gerçekten bir sorun mu var.

Alfadanadam

Ben benzer sebepten garantiden ön poryaları değiştirtmiştim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MUU

Arka rot ayarı olabilir mi?? Tamamen tahmini konuşuyorum.

yusufzorba88

Sürat yükseldikçe ses artmıyor yalnız,kesiliyor.Bu ilginç bir durum değil mi?

blackgear

Doğadaki her şeyin bir DOĞAL FREKANS DEĞER aralıkları vardır. Bu değerler ürünün geometrik yapısı, ağırlık merkezi ve kütlesel değerleri ile değişkenlik gösterebilir.

Ön düzende olabilecek bir sıkıntıda da, genellikle bu frekanslar belirginleşir.

Örnek olarak, jantınız üzerinde bir yamukluk varsa, ön düzen doğal frekansına kadar siz bu problemi farketmeyebilirsiniz. Ön düzenin doğal frekansına gelindiğinde, titreşim başlar. Bu değerler aralık şeklindedir. Örnek olarak 10-12 Hz arası gibi. Aralıkta pik yapar, en yüksek titreşime ulaşır ve tekrar hz arttıkça titreşim düşer. Ardından titireşim kaybolur. Ürünün bunun gibi bir çok frekans aralığı da olabilir. Örnek olarak 10-12 Hz, 25-27Hz, 58-60Hz aralıkları gibi. Hz saniyedeki darbe sayısı olarak düşünülebilir.

Bülent abinin belirtmiş olduğu gibi, eğer porya bilyalarınız ömrünü tamamlamaya yakın ise, kendi doğal frekansına ulaştığında yatak içerisinde titreşim meydana geliyor olabilir ve siz de bu sesi duyuyor olabilirsiniz. Neticede bu anormal durum, size ses veya titreşimlerle sinyal gönderir.

Tabi bu ses, jantınızda olan eğrlik ve ve onun ön düzene etkisi sonucu burçlardan gelen gıcırtılar şeklinde de olabilir.

Şu videoda doğal frekansın etkileri çok güzel bir şekilde açıklanmış durumda aslında. Hız arttıkça sesin kesilmesinin sebebini buradan anlayabilirsiniz :)

Selamlar ve geçmiş olsun...

yusufzorba88

Sesi servise dinletmekte fayda var sanırım.

Teşekkürler yorumlarınız için.

kerem

Aynı sese benzer bir ses benim de başımda şuan. Özellikle uzun yolda sol taraftan sabit gazla giderken geliyor. Gaza dokunduğumda ve motor yüke bindiğinde kesiliyor. Tamircimle test etmeye çıktığımızda da ses kesiliyor kulaklarım için doktora gitmemi söyledi. Aracımı yarın sabah tamirciye bırakıyorum bakalım nereden geldiğini bulabilecek miyiz. Çıkan sonuca göre sizleri de bilgilendiririm.

yusufzorba88

You are not allowed to view links. Register or Login
Aynı sese benzer bir ses benim de başımda şuan. Özellikle uzun yolda sol taraftan sabit gazla giderken geliyor. Gaza dokunduğumda ve motor yüke bindiğinde kesiliyor. Tamircimle test etmeye çıktığımızda da ses kesiliyor kulaklarım için doktora gitmemi söyledi. Aracımı yarın sabah tamirciye bırakıyorum bakalım nereden geldiğini bulabilecek miyiz. Çıkan sonuca göre sizleri de bilgilendiririm.

Çok iyi olur kardeşim ya.Ben sesi istediğim zaman duyabiliyorum.Belkide psikolojiktir bilmiyorum :) Çünkü yanımda birileri oluyor.Bak sesi duyuyor musun diyorum benden başka kimse duymuyor :)

Hadi hayırlısı bakalım.

kerem

Merhaba:
2 gün serviste kalan aracımın sorununu bir türlü bulamadık. Hava filtresi kabının vidaları gevşek oradan kaynaklanıyordur bir ihtimal sandık oradan da değilmiş. Sonuç olarak ses devam ediyor. Bakalım zaman ne gösterecek. Büyük bir arızaya sebep olmaz umarım.

yusufzorba88

Selam Arkadaşlar,

Bahsi geçen sorunum çözülmüştür.Sağ ön teker rulmanı değiştirildi.

Gouki