Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147 - Modifiyeler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mstfkybs

merhabalar arkadaşlar 147'me modifiye yaptırmak istiyorum çok abartılı birşey değilde böyle sade ve şık gösteren birşeyler düşünüyorum fakat ne olduğunu tam olarak bulamadım önerileriniz ve aşağı yukarı maliyeti hakkında bılgı verirseniz çok makbule geçer.. şimdiden teşekkürler :)  :alfisti:

muzaffersan

çift egzos çıkışıyla başlayabilirsiniz ve arka tamponun alt kısmında siyah olan bölge piyano siyahı olabilir :)

Erkay KAHYA

Selamlar,
Öncelikle aracınız hakkında detaylı bilgiye sahip değilim.
Bir kaç tavsiyem olabilir.
Naçizane tavsiyelerim;
17" alfa jantları, (1000 - 1500 TL)
Spor helezonlar (250 - 400 TL)
Krom eksoz uçları, Eksoz son susturucusunu siyaha boyatmayı unutmayın. (70 - 150 TL)
Nano boya koruma uygulaması, (150 - 400 TL)
İtalyan plaka, (40 - 70 TL)
İç trimlerde kırmızı dikişli detaylar, (150 - 200 TL)
Sonrası zaten gelişir gider  ;)
İyi günlerde kullanın.

Murad

Bence jantını, yayını ve egzoz ucunu tak zaten bizim araçlara bu kadarı bile yeterli.
Diğer ufak detayları da zaten vakit oldukça yaparsın.  :alfisti:

mstfkybs

spor helezonlar demişsinizde zaten bizim araçlarımızda spor helezon yokmu ki ?

Erkay KAHYA

You are not allowed to view links. Register or Login
spor helezonlar demişsinizde zaten bizim araçlarımızda spor helezon yokmu ki ?

Spor helezondan kastım. Mevcut helezonlardan yüksekliği düşüren yaylar.

mstfkybs

peki onu bende dusunmustumde bıraz araştırdım olumsuz yönlerı varmış sanırım birde kasislerden tümseklerden geçince çok daha fazla sarsıyormuş arabayı :D

alihsans

Son susturucuyu kesinlikle boyatın. Trafikte çok gözüme batıyor. Gerisi de olduğu gibi kalsın.  :p

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Murad

Yada benim gibi direkt sök gitsin. Hiç bir işe yaradığı yok. Ayrıca sökünce araç bir 7-8 kilo rahatlıyor :))

mahoretti

1. 16'' yada 17'' jant
2. Egzos işlemi ve çift çıkışlı uç
3. pedal seti
4. hafif karartılmış arka camlar
5. jant rengine uygun dış ayna kapakları
6. Tabiki boya koruma veya pasta cila
7. arka spoiler
8. ön tampon lipi
9. yonca
10. benzin  :D :D :D :D

lyolcul

Son susturucuyu kesinlikle boyatın. Trafikte çok gözüme batıyor. Gerisi de olduğu gibi kalsın.  :p

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
boyama işi aklıma yattı :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mstfkybs

Tamam teşekkürler arkadaşlar en yakın zamanda dediklerini halledip fotoyu atıcam :)

mstfkybs

Peki spor yaylar yerine amortisörü kestirsem nasıl olur ? daha az maliyette olmaz mı ? aynı işlevi görmez mi ?

erim

Peki spor yaylar yerine amortisörü kestirsem nasıl olur ? daha az maliyette olmaz mı ? aynı işlevi görmez mi ?

Amortisörü değil yayları kestirirsiniz ama kimse öyle birşeyi önermez burada  ;) ilerde farklı sıkıntılar yaratabilir oyuzden satın anlamnız daha sağlıklı olur  :serefe:

admin

Amortisör ve yaylar KES Tİ RİL MEZ.
Bunu yaptığını söyleyen kişilere teşekkür edip yanından usulca uzaklaşın.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Murad

Mustafa kardeşim,
Bu söylediğini başka bir forumda söylemiş olsan sana hemen yayları nerede kestirmen gerektiğini bile söyleyenler olabilirdi. Ancak biz Alfa romeo kullanıcıları bu tip şeyleri yapmadığımız gibi araçlarımız ile bu tip sözlerin aynı cümle içinde konuşulmasını dahi istemeyiz. Alfa romeo markalı araçlar zaten gerek tasarım, gerek sürüş, gerekse motor özellikleriyle yeterince sportif ruha sahip dikkat çekici araçlardır. Üzerlerinde ufak dokunuşlarla zaten güzel olan araçlarımız daha da güzel hale gelebilirler. Fakat öyle bir Alfa'nın modifiye edilmesi, (modifiye derken yanlış anlaşılma olmasın dış görsel yapısının fazlasıyla değişmesinden bahsediyorum) yada profesyonellikten uzak (yay kesme vs gibi) uygulamaları hem sevmeyiz hem de onaylamayız. Bu tip işlemler hoş olmadığı gibi ileride sana da hem maddi hem manevi negatif geri dönüşü olabilecek şeyler. Bundan dolayı maddi yeterlilik el verdikçe bence yay, jant ve egzoz ucu gibi dokunuşlar aracı bambaşka bir havaya sokacaktır. Bunlar haricinde de aklına geldikçe ufak dokunuşlar ile ilerlersin zaman içinde.
Aşağıda modifiyeli bir Alfa 147 linki paylaşıyorum. Bu arkadaş buradan yediği lafı herhalde ömründe yememiştir :) Gerçekten gülünç. Bizim modifiyeden anladığımız bu değil :)):alfisti:

Kibitzer

Buna kesinlikle karşı olmamızın nedeni görsel değil. Sağlıksal. Hem sizin hem Alfanızın sağlığı için.

Alfalarımızda takılı olan standart yaylar uzun hesaplamalar ve testler sonucunda belirlenir. Denge, yol tutuş ve konforu optimum seviyede vermek için. Düzgün firmaların kit olarak sattığı yaylar ise konfordan kısarak denge ve yol tutuşu arttırır. Görsel olarak da daha güzel duruyor elbette ama esas amaç denge ve yol tutuştur. Yine spor yaylar da uzun hesaplama ve test sürecinden geçerler.

Yayları kestirmek ise aracın tamamen dengesini bozan bir olay, hiç alakasız bir yerde emmesi gereken bir darbeyi emmeden alfanızı zıplatır ve kaza yaparsınız, bu olmasa bile hesap kitap yapılmadığı için aracı çok daha kısa sürede yıpratır, yıllarca dayanması gereken yürüyen aksam kısa sürede bozulmaya başlar. Sonuçta size çok daha pahalıya malolur.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

mstfkybs

Hepinize çok çok teşekkür ederim vaktinizi ayırıp bu kadar ilgilendiğiniz için tabi dedikleriniz çok mantıklı benım araba konusunda pek bir bilgim olmadığından size danışmak istedim öncelikle o resimde çok berbat bu arada ben cok cok birşey düşünmüyorum spor yay arkaya xenon far güzel bi egsoz tamamdır :) İnşallah en kısa zamanda fotoğrafları yüklüyecem hayırlı forumlar :)

ALFAtih

Yada benim gibi direkt sök gitsin. Hiç bir işe yaradığı yok. Ayrıca sökünce araç bir 7-8 kilo rahatlıyor :))

Merhaba ses açısından son susturucu iptali sonrası durum nedir ayrıca muayenede ne yapıyorsunuz   :)

hüseyin.akman

Son susturucu iptali 147 ler için olmazsa olmazlardan, tok bi ses elde ediliyor ve çevreyi rahatsız etmiyor.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2004  147  1.6 TS distincive (16 RU 535)

agucba

147'lerde sistem nasıl bilmiyorum ama eğer 145 QV'dekine benziyor ise son susturucu iptalinden ziyade son susturucu öncesindeki susturucu iptal edilirse güzel bir ses çıkar.
Zamanında bizim 145 QV'de kat iptal, orta susturucu, aks öncesi üçgen susturucu iptal ve arkada Magnex susturucu ile beraber çok güzel bir ses vardı.

Agucba by Tapatalk

///////////////

universeee

Merhaba ses açısından son susturucu iptali sonrası durum nedir ayrıca muayenede ne yapıyorsunuz   :)
Son susturucu iptali sonrası çıkan ses çok güzeldir. Faça şahin sesine benzemez. Özellikle belli devir aralıklarında ciddi güzel homurdanır. Fakat uzun yolda biraz kafa ütülüyor. Şehir içi kullanımda sorun yok ama o sese saatlerce maruz kalmak herkese uymaz sanıyorum ki bana uymuyordu.

Muayene için yeniden taktırmak zorundasınız benim bildiğim kadarıyla. O yüzden de şayet söktürürseniz sakın kaybetmeyin derim. Sonra bir de uygun susturucu aranmak zorunda kalırsınız.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

OnurG

Yay ve Açık hava Filtresi takma da, ne yapıyorsan yap...

agucba

Genel olarak soruyorum; Yay ve açık hava filtresi ile ilgili sıkıntı nedir takılmamasını gerektirecek kadar?

Agucba by Tapatalk

///////////////

Theillest

Genel olarak soruyorum; Yay ve açık hava filtresi ile ilgili sıkıntı nedir takılmamasını gerektirecek kadar?

Agucba by Tapatalk
Açık hava herhalde yerinden kaynaklı ilerde oluşcak debimetre sıkıntısı ve sıcak hava çekme durumu 60 000 açık hava vardı bi sıkıntı çıkmadı ama orjinale döndük bu yaz filtrede.Yaya bende karşı çıkanları pek anlamıyorum heleki eibach ve 17 jant her 156 sahibinin isteğidir herhalde :)

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi