Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

enteresan hararet sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

milano 75

Arkadaşlar merhaba,bir haftadır başımda olan bir sıkıntı var,hararet yükselmesi.Bir süredir fanın çok çalışması,sık açması,geç kapanması kafama takılıyor ama çok sıcak ondandır deyip normal karşılıyordum,bayramın dördüncü günü gebze köylerine doğru pikniğe giderken bikaç rampa sıkışmasından sonra hararetin 100 çizgisine geldiğini hatta devam edersem dahada yükseldiğini farkettim.İlk genleşme kabı kapağını yededekiyle değiştim,aynı,havamı var acep diye hortumlara sık bırak yaparak hava almayı denedim aynı,fan açması gerektiği yerde açıyor ki müşürünü yine geçn hafta değiştim çok sık açıyor  diye ama değişmedi durum.2 gün önce hikayenin başlangıcına gidip(2 ay gibi orjinal termostatı alıp taktım ve radyatörde ufak bi sızıntı vardı tıkayıcı kattı zeki usta)  würth radyatör temizleyici katkı koyup sistemi temizledim ,yine düzelmedi.Buün bostancıya geçtim,zeki usta radyatör tıkalı olabilir ama bu termostatlarda senelerdir rafta sıkıntılı olabilir deyince alfardan rica edip durumu anlatıp yeni bi termostat aldım,onu taktım acaba tam açmıyor,debiyi düşürüyorda hararetmi yükseliyor diye,sahil yolundan dönerken biraz hafif gazladım kartal civarı 90 üzerine çıkmaya başladı yine,fan deli gibi çalışıyor.Şimdi kalan ihtimaller devirdaim pompası ama geçen sene motor yapıldı,değişelim dedim,zeki usta sağlam gerek yok dedi,bunun dışında ne You are not allowed to view links. Register or Login açıp susutuktan sonra radyatörü elle kontrol ediyorum altlara doğru ılıklaşıyor ama oda normal sanırım,bölgesel soğukluklar yok.Radyatörü değişcem çoktan ama sıkıntı ondan değilse boşa 350 400 vericez,ne yapmalı,nelere bakmalı parça değişim işine girmeden.benzer sorun yaşayıp çözüm bulan varmı aramızda.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

Bu arada conta yanık değil,fokurdama ,kaynatma falan yok normalde,eksiltme yok.

melih123

Benim araçta yazın son zamanları devamlı fan açmaya başlamıştı.Aracı sıcak çalıştırmada düzensiz çalışıyordu. Isı sensörünü değiştirdim(40tl orjinal ricambi ile) taktıktan sonra termostadın açık kaldığı anlaşıldı.Motor çok geç ısınıyordu kaloriferi açınca 50-60derecelere düşüyordu.Sonra termostatıda değiştirdik şuan 90da sabit fanıda sık açmıyor.Isı sensörünüze baktırmanızda fayda var.
Alfa Romeo Gt 2.0 JTS Selespeed

milano 75

ısı sensörü dediğiniz motor sıcaklık sensörü dimi,ntc denilen.ben geçen sene değişmiştim,yine değişeyim çok para değil ama termostat yeni,hatta dün akşam ikinci yeniyi taktım ,normalde 90-80 arası yol ve hız durumuna göre değişiyor sıcaklık ama 90 a gelip fan açıyor,sonra dahada susmuyor bu aralar,ara ara düşüyor geri 80 e .dün aydınlıdan bostancıya gidene kadar hafif yoğuntrafikte 4 kez mola verdim 100 e gelince hararet.Kafam bozuluyor,radyatörü söküp açıcam birleşim yerlerinden ama ya devirdaimse diye takılıyor kafama bu seferde.

admin

İnce olan hortum veya metal borular varsa, belki onların tıkalı veya tıkanmaya yakın olması sebebi ile suyun devir daimi tam sağlanamadığından, soğutma tam gerçekleşmiyor olabilir.

Sadece bir ihtimal.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

milano 75

lpg bağlantıları sistemdeki en ince hortumlar ama sıkıntı yok onlarda,bu hafta suyu bir daha değişcem o arada lpg  hattındaki T leri genleşmeden radyatöre ve boğaz kelebeğine giden ince hortumlarıda sökücem.radyatör buldum sıfır,bilsem ki ondan, hemen alıcam ama değilse yalan olcak para.

oLYmpOs

You are not allowed to view links. Register or Login
Benim araçta yazın son zamanları devamlı fan açmaya başlamıştı.Aracı sıcak çalıştırmada düzensiz çalışıyordu. Isı sensörünü değiştirdim(40tl orjinal ricambi ile) taktıktan sonra termostadın açık kaldığı anlaşıldı.Motor çok geç ısınıyordu kaloriferi açınca 50-60derecelere düşüyordu.Sonra termostatıda değiştirdik şuan 90da sabit fanıda sık açmıyor.Isı sensörünüze baktırmanızda fayda var.
+1

Aynı şey başıma geldi. Neredeyse 110 seviyelerine geliyordu hararet fakat su kaynatma yoktu. Devirdaim ve termostat yeni değişmişti. Geçen yıl hararet müşürünü degiştirmiştim ben sürekli fan çalışmasından dolayı orijinal diye almıştım. İlk başlarda sorun yoktu fakat yaz başında dediğim gibi hararet yükselmeye başladı. Geçenlerde çıkan eski müşürü taktım denedim hiç bir sorun kalnadı herşey normale döndü. Bence hararet müşürünü değiştirin öncelikle olmazsa radyatör işine girersiniz.

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sacak

Mehmet abi merhaba
aynı dert bende vardı bayramdan önce
Hatta senle beraberdik :)
Moralini bozmak istemiyorum ama büyük olasılık kapakta çürüme olabilir
156 2.0
INFINITI FX -35

milano 75

Mehmet abi merhaba
aynı dert bende vardı bayramdan önce
Hatta senle beraberdik :)
Moralini bozmak istemiyorum ama büyük olasılık kapakta çürüme olabilir
hasan emin olmamakla beraber bizim kapakta kolay kolay çürüme sıkıntısı olmuyor diye hatırlıyorum ama yanlışda olabilir ama motor yapılalı 10000 olmadı,ilk başta antfiriz koymamışlar, ben farkedince 2000 km sonra falan antfiriz koydum ve çamur yaptı,defalarca temizledim,halada su bulanık ama bu kısa zamanda kapak hasarı yapmaz sanırım.Valla kafayı kırıcam burda açıcam en sonunda tekrar motoru o olucak,sentesini tutturamayız diye korkuyorum yoksa conta var elimde en orjinalinden

milano 75

+1

Aynı şey başıma geldi. Neredeyse 110 seviyelerine geliyordu hararet fakat su kaynatma yoktu. Devirdaim ve termostat yeni değişmişti. Geçen yıl hararet müşürünü degiştirmiştim ben sürekli fan çalışmasından dolayı orijinal diye almıştım. İlk başlarda sorun yoktu fakat yaz başında dediğim gibi hararet yükselmeye başladı. Geçenlerde çıkan eski müşürü taktım denedim hiç bir sorun kalnadı herşey normale döndü. Bence hararet müşürünü değiştirin öncelikle olmazsa radyatör işine girersiniz.

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bende ilk müşürden şüphelendim,değiştirdim farketmedi.

sacak

abi benim kapakta contada iki yıl evvel elden geçmişti
su eksiltme,kaynatma, gibi belirtilerde yoktu
sadece kafasına göre hararet yükseliyordu oda her zaman değil
sonuçta kapakta küçükde olsa çürüme cıktı
156 2.0
INFINITI FX -35

milano 75

abi benim kapakta contada iki yıl evvel elden geçmişti
su eksiltme,kaynatma, gibi belirtilerde yoktu
sadece kafasına göre hararet yükseliyordu oda her zaman değil
sonuçta kapakta küçükde olsa çürüme cıktı
bu sonuca varana kadar ne yaptınız ,ne değiştirdiniz olmadıda kapak açıldı.malumun şimdi bizim hangi ustaya gitsek radyatörden başlıyor devirdaimden çıkıyor

Alsift140

Suyun çamur olması sıkıntı gibi.
Benimde motor yapılmadan önce su çamur oluyordu. Temizliyordum gene oluyordu.
Aslında çamur değilmiş ,motor yağıymış yağ soğutucusundan sanıyordum.
Motor yaptırdığımdan beri bi gram çamurlanma yok.

Muhtemelen kapak, conta ikilisinde skıntı vardı .

milano 75

Suyun çamur olması sıkıntı gibi.
Benimde motor yapılmadan önce su çamur oluyordu. Temizliyordum gene oluyordu.
Aslında çamur değilmiş ,motor yağıymış yağ soğutucusundan sanıyordum.
Motor yaptırdığımdan beri bi gram çamurlanma yok.

Muhtemelen kapak, conta ikilisinde skıntı vardı .
bende o çamur motor yapılmadan önce yoktu,yapıldıktn sonra oldu. bi kaç temizlikden sonra azaldı ama tam gitmedi,gitmez deniyor zaten,şu an pas çamur değil ama pas kıvamında su.P.tesi ntc sensör soketini falan kontrol edeyim,radyatörü söküp temizliycem ,dıştanda hava tutcam peteklere,yani kontrol kısmını eliycem,düzeldi düzeldi, düzelmedi açtırcam üst kapağı

milano 75

sıkıntıyı hallettim gibi yine kendim,tam emin olmadan bişey söylemiyorum şimdilik ama eğer hallolduysa ben böyle işin içine ederim arkadaş.bu akşam biraz sıkıştırayım göreyim düzeldimi durum

OnurG

abi selam,

radyatör ve Devirdaim değişmelisin acilinden. Radyatör tıkayıcı işi çözmüyor.

milano 75

sıkıntıyı çözdüm çok şükür ,bikaç gün test etmeden yazmadım You are not allowed to view links. Register or Login daha radyatör falan gidiyoduk,kayış gevşekmiş.Hatta şarz dinamosunun gergi ayağını motor bloğuna sabitleyen civata takılı değildi,hiç takılmamış,alt somunda o gergiye dayanamayıp zamanla esnetmiş dinamoyu,netice kayış gevşek,devire binince kayış tam yapışmıyor devirdaime,görevini yarım yamalak yapıyor.bu arada tam şarz olamadığı için ölen bi akümüz oldu,az daha hararet yapıp bizi masrafa sokcak bi motor oluyordu.Devirdaim değşcek yinede,kafa oynuyo,bozulmuş,bugün yarın halledicem onuda.