Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06 AR 7800' dan 39 NG 446' ya Kaldığı yerden devam...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Serhat59

You are not allowed to view links. Register or Login
O parçayla hiç işiniz yok boşuna dağıtmayın.
once kutup başını sökün ve
1- Direksiyonu sağ yapın ve alttaki deliğe uzunca bir tornavida sokun bir kaç yarı hafif yarı sert darbeden sonra airbag in sağ yarısı açılır.
2- sol yan içinde sol yaparak airbag in sol tarafını da sökün. Airbag kablosunu çıkartarak hafifçe airbag i kenara koyun.
3- Daha önce sökülmemişse delik yoktur o yüzden dikkatlice direksiyonun sağ ve sol unda 2 adet vida var, tam yeri butonların hemen arkası gibi parmakla yoklayarak bulun ve deriyi delerek vidalara ulaşın. Çok ufak 2 delik zaten görünmüyor.
4- 2 vidayı söktükten sonra buton bağlantılarını çıkartarak direksiyonun plastik kısmını sökün.
Olay bu kadar :)
Teşekkürler yardımınız için :) 156'm da sökmüştüm ama bu daha teferruatlı gibi.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

Ucuz

Bu şekilde duruyor benimki de. :yukari-ok:

Bende on konsola piano black yaptim fakat direksiyon simidi ve yan koltuk onu icin bulamadim. Nerden temin ettiniz acaba?

Adza

Bende on konsola piano black yaptim fakat direksiyon simidi ve yan koltuk onu icin bulamadim. Nerden temin ettiniz acaba?

Oto boyası satan bir yerde tüpe siyah boya bastırdım, fiyati normal spreylere gore biraz fazla oluyor ama kalitesi de ona gore :)

Ucuz

Oto boyası satan bir yerde tüpe siyah boya bastırdım, fiyati normal spreylere gore biraz fazla oluyor ama kalitesi de ona gore :)
Sizinki de guzel bir cozum olmus. Biraz arastirdim bu sizinde orta konsola yapistirdiginiz piano black kaplamayi metre kare usulu satan yerler buldum. Acikta kalan yerleride onla kapatmayi dusunuyorum. Kaplatinca resmini paylasirim.

Serhat59

Sizinki de guzel bir cozum olmus. Biraz arastirdim bu sizinde orta konsola yapistirdiginiz piano black kaplamayi metre kare usulu satan yerler buldum. Acikta kalan yerleride onla kapatmayi dusunuyorum. Kaplatinca resmini paylasirim.
İnternet üzerinden mi yoksa sadece elden alınabilen bir yer mi acaba?

Ucuz

İnternet üzerinden mi yoksa sadece elden alınabilen bir yer mi acaba?

Internet uzerinden. Hepsiburada da bir suru ilan var aslinda. On konsol icin kesilmis halini aldigim zaman firmayi aradim, 50x50 veya daha buyuk kesilmemis parca olarak istedim fakat yardimci olmadilar. Simdi baktigimda buldum. Ufak parcalardan bir tane alip deneyecegim en yakin zamanda.

ArinFırat

Verdin virüsü, dayanamadım bende yaptım..yalnız vites çerçevesine cuk diye oturmadı, fazla kurcalayıp yapışkanını bozmak istemedim.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Serhat59

Verdin virüsü, dayanamadım bende yaptım..yalnız vites çerçevesine cuk diye oturmadı, fazla kurcalayıp yapışkanını bozmak istemedim.

Hayırlı olsun :) Bendeki virüs neler neler diyor da mecburen dayaniyorum

ArinFırat

Malum Vites çerçevesine 1e1 oturmuyor, aldığım yer ile görüşüp durumu anlattım ve benden kalıp çıkarmamı istedi. Ürünü yapan fabrika ile görüşüp sorunu halledeceklermiş.

Serhat59

Bugün Zeki usta günü :) mekanik sorunlarımızı hallediyoruz. Akstaki boşluk, fren sistemi, burçlar, uğultu yapan teker bilyası, kısacası yürüyen sorunlarımızı çözüyoruz.

Serhat59

İstanbuldan çıkıp Tekirdağ' a gelene kadar ortalama 6.2 litre ile geldim. Tekirdağ' a girdiğimde ise aynen şu şekildeydi.

Hemen hemen aynı km. de yaptığım uzun yollarda 6.8 altına hiç inmemişti bakımdan sonra 5.9 lt gördüm. Acaba ilerleyen günlerde değişecek mi...

Ucuz

Malum Vites çerçevesine 1e1 oturmuyor, aldığım yer ile görüşüp durumu anlattım ve benden kalıp çıkarmamı istedi. Ürünü yapan fabrika ile görüşüp sorunu halledeceklermiş.

Bende ki otomatik fakat sanirim ayni sekilde cozulecek gibi duruyor. Bende ilk aldigimda oturtamamistim. Sonra vitesin altindaki plastik hazneyi cikartip yapisitirip ustune geri taktim. Kaplama 1-2mm icerde kalacak sekilde cok guzel yerlesti. Ben ilk aldigimda manuel icin gonderdiler herhalde dedim fakat bu sekilde yapinca tam oturdu.

iceberg156

Hafta sonu You are not allowed to view links. Register or Login ile Carium'da tanışma imkanımız oldu. 159' u aldığından bu yana yaptığı iyileştirmeler ve yapmayı düşündükleri ile iyi bir alfisti.

O gün çıkarken görüşemedik. Tekrardan 159'u güzel günlerde kullanman dileğiyle  :nazar:

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

Serhat59

Hafta sonu You are not allowed to view links. Register or Login ile Carium'da tanışma imkanımız oldu. 159' u aldığından bu yana yaptığı iyileştirmeler ve yapmayı düşündükleri ile iyi bir alfisti.

O gün çıkarken görüşemedik. Tekrardan 159'u güzel günlerde kullanman dileğiyle  :nazar:
Aynen görüşemedik, yapılan alt takımdan sonra rot balans için Zeki abiyle lastikciye gittik. Lastikçi biraz şaşırarak bütün lastik balanslarını bozmayı nasıl oldu da başardınız diye sordu Neyse ki yapılan işlemlerden sonra aracımda mekanik olarak bir sorun kalmadı. İnşallah başka bir bakımda veya bir buluşmada tekrar görüşme ve sohbet etme şansımız olur. İyi düşünceleriniz ve güzel sohbetiniz için çok teşekkür ederim

Serhat59

Hayalim olan şu görüntüyü 4500 tl ye yapabiliyorum.

Bu da bulduğum firmanın yaptığı örnek.

Malzeme gerçek Carbonfiber.

iceberg156

Serhat59

4.500 TL  :o
Maalesef birazcık pahalı, sadece 3 parça carbon 3100 TL dedi, belki biraz pazarlık yaparız. Ti direksiyon da 1400 tl. Ön konsol tam 4500 TL yani.

TRSemih

Erkay'da epey uğraşmıştı karbon konsol için. Bu 159 kaderinde karbon olamamak ya da olmak var :) sonucu bekleyip göreceğiz artık. Kolay gelsin.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Serhat59

Erkay'da epey uğraşmıştı karbon konsol için. Bu 159 kaderinde karbon olamamak ya da olmak var :) sonucu bekleyip göreceğiz artık. Kolay gelsin.
Valla 3100 TL iyi para. Carbon işine girişmeden önce tekrar orjinal konsola dönmeyi düşünüyorum. Ayrıca arka klima ünitesine de ihtiyacım var şu an. Far yıkamalar çalışmıyor ve aynalar tam açılıp kapanmıyor. Öncelikle zorunlu iyileştirme ve düzeltmeleri yapmam lazım. Daha sonra sihirli dokunuşlara başlamayı planlıyorum

ucarozcan

Keyifle takip edeceğim bir başlık. Keyifli sürüşler.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

TRSemih

Valla 3100 TL iyi para. Carbon işine girişmeden önce tekrar orjinal konsola dönmeyi düşünüyorum. Ayrıca arka klima ünitesine de ihtiyacım var şu an. Far yıkamalar çalışmıyor ve aynalar tam açılıp kapanmıyor. Öncelikle zorunlu iyileştirme ve düzeltmeleri yapmam lazım. Daha sonra sihirli dokunuşlara başlamayı planlıyorum

Kesinlikle..
Arka klima ünitesinin sıfırını alın. Yetkili servis veya Alfayedek Sercan aracılığıyla temin edebilirsiniz. Aynaların yağlanması gerekiyor. Son zamanlarda forumda konusu geçti. Aratarak bilgiye ulaşabilirsiniz. Yıkamalar için sorun fıskiye rakorunda veya tesisatta olabilir. Tamponu söküp kontrol etmek gerekir.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

iceberg156

Bence aynalar özellikle You are not allowed to view links. Register or Login' in anlattığı tarzda bir yağlama ile çalışacaktır. Çünkü o gün gördüğüm kadarıyla motoru aynaları hareket ettiriyor.

Serhat59

Kesinlikle..
Arka klima ünitesinin sıfırını alın. Yetkili servis veya Alfayedek Sercan aracılığıyla temin edebilirsiniz. Aynaların yağlanması gerekiyor. Son zamanlarda forumda konusu geçti. Aratarak bilgiye ulaşabilirsiniz. Yıkamalar için sorun fıskiye rakorunda veya tesisatta olabilir. Tamponu söküp kontrol etmek gerekir.
Evet aynalar için gördüm konuyu hatta çözümü würth sıvı gres demiştiniz onu deneyeceğim, olmazsa onu da değiştireceğim.

Serhat59

Bir kaç Tekirdağ Marina manzaralı fotoğraf ekliyeyim;

krm1983

Harika gözüküyor. Keyifli sürüşler.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.