Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Selamlama ritüeli hakkında bilgilendirme

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burak

o zaman bayramda bekliyorum, el öpenlerim çok olacak
1997 Gtv V6 TB

tekin159

You are not allowed to view links. Register or Login
Selamlama hakkına dair bilgilendirme ve liste

Bu liste oluşturulurken, daha önemli ve asıl modeller listenin üstünde yer alırken, daha az önem arz edenler aşağıda sıralanmıştır. Benzer değerdeki modeller aynı satırda belirtilmiştir.
Listede daha aşağıda olan modellerin sahiplerinin, listede daha üstte olan modelleri önce selamlamaları gerekmektedir.

01 ) Giulia, Bertone Yüksek Kaput + 1750, yuvarlak kıçlı Spider (ilk çıkan Spider), Montreal
02 ) Fastback-Spider (2. modelden itibaren), Bertone 2000, Berlina,
03 ) SZ, RZ, Alfetta GT
04 ) Giulia Nuova, Spider 4. seri, Alfetta, Alfetta GTV
05 ) Giulietta 116, 75, 164, 916 (GTV/Spider), 33 Sportwagon, Spider (plastik spoylerli olanlar)
06 ) 145
07 ) 146, 33
08 ) 166
09 ) 156 2.5 V6
10 ) 156 2.0
11 ) Şişman GTA?lar (156/147)
12 ) 147?ler
13 ) JTD?ler
14 ) Bella?lar

Genel anlamda Kategori 1 ? 3 asil modeller olarak tanımlanırlar.
Kategori 4 + 5 kabul gören modellerdir ve selam verilmeye değerdirler.
Kategori 6 ? 10?daki Fiat?lar 1 ? 5?deki modelleri dostane ve saygılı bir şekilde selamlayabilirler ve eğer kısmetli iseler, selamlanandan hafif bir baş eğilmesi ile cevap alabilmeyi ümit edebilirler.
Kategori 11?dekiler ancak bir spor otomobilde güçlü bir motordan daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu anladıklarında kabul görebilirler.
Kategori 12?dekiler sadece gümüş rengi 156?lara el sallayabilirler.
Kategori 13?dekiler ancak, asil modellerin ağırlık dağılımını düzeltmek için çıkarılan parçaların yük ve eşya taşımacılığnda kullanıldığında kabul görebilirler.
Kategori 14?dekiler şimdilik ?Pamuk Tıkaçlar? ile idare etmek zorundalar.

Sonuç: Listede adı geçmeyenler ?Asil Lonca??ya kabul edilebilmek için bu listeye girmeye hak kazanmalılar!

çok gırgır ve eğlenceli bir sıralama olmuş açıklama daha alem zaten :D

şaka bir yana gırgır da olsa 159 yine üvey evlat olarak listede yer alamamış :D  :duvar:  :)) :))  :clover:
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

TRSemih

çok gırgır ve eğlenceli bir sıralama olmuş açıklama daha alem zaten :D

şaka bir yana gırgır da olsa 159 yine üvey evlat olarak listede yer alamamış :D  :duvar:  :)) :))  :clover:

Sağlam hort :D
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

alisto

favorim bu :
Kategori 12'dekiler sadece gümüş rengi 156'lara el sallayabilirler.

blackgear

Gümüş rengi 156 yı sırf bunun için aldım zaten :D kategori 12 yi tanımıyorum ama, bu sorun. Selam verenlerden tanımlamaya çalışacaz bakalım  :lol:

OnurG

Mito, Gui'lere bana selam vermedikleri sürece, selam vermeyeceğim :)

Çoğusu, araçlar güzel ooooo tarz araba diyerek aldıkları için herhangi bir kültüre sahip değiller.

Tecrübelerle sabit.

Doğa Tosun

hahahahhaha harika makara olurmuş şimdi açılsa bu topic :D GT de 159 da yok listede haliyle ben beyaz 1.7 flash ve bordo broadway'lere selam verebiliyorum
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Gkt94

Gıulıettam olmasına ramen gıulıetta ve mıtodan bende selam alamamaktayım.Mitolar gene biraz daha insaflı
La Meccanica Delle Emozioni

vahit

Samsunda ikamet ediyorum ve 164 sahibiyim yolda her gördüğüm alfa için heyecanlanıyorum.
Tüm selamlamalarım karşılıksız :'(

164 ü tanımıyorlar herhalde diyorum. :kahve:

147 torun sayılır selam verse boynuna sarılıcam :D
Alfa Romeo 164 2.0 Twin Spark

Aşmış

Samsunda ikamet ediyorum ve 164 sahibiyim yolda her gördüğüm alfa için heyecanlanıyorum.
Tüm selamlamalarım karşılıksız :'(

164 ü tanımıyorlar herhalde diyorum. :kahve:

147 torun sayılır selam verse boynuna sarılıcam :D

Yolda 164 görüp selam vermeyen "alfa'cı" olur mu hiç ya! :)

Ben 156 görünce gözden kaybolana kadar bakıyorum zaten selam veremesem bile.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

salimulas

hahahahhaha harika makara olurmuş şimdi açılsa bu topic :D GT de 159 da yok listede haliyle ben beyaz 1.7 flash ve bordo broadway'lere selam verebiliyorum

124 ler, 131 ler, kuşlar dururken, aklina Fransizlarin gelmesi düşündürücü.

milano 75

listeye göre trafikde görüpte önce selam vereceğim hiç alfa yok nerdeyse,baba yorgun  :))
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

coyote

90'lı yıllarda Sprint'im varken selamlaşma çok daha yaygındı. Belki de, o zamanlar yolda Alfa Romeo'ya rastlamak şimdiki kadar sıradan olmadığındandır ama, selamlaşmanın ardından sağa çekip muhabbet ettiğimizi bile bilirim. Şimdi, rastladığım çoğu araç selam vermediği gibi, verilen selamı dahi almıyor :(

Olgun

listeye göre trafikde görüpte önce selam vereceğim hiç alfa yok nerdeyse,baba yorgun  :))

Hahaha baba yorgun :))

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
[url="http://bisiklethirsizlari.tumblr.com"]http://bisiklethirsizlari.tumblr.com[/url]

Olgun

Mito, Gui'lere bana selam vermedikleri sürece, selam vermeyeceğim :)

Çoğusu, araçlar güzel ooooo tarz araba diyerek aldıkları için herhangi bir kültüre sahip değiller.

Tecrübelerle sabit.

Tamamiyle katılıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
[url="http://bisiklethirsizlari.tumblr.com"]http://bisiklethirsizlari.tumblr.com[/url]

krm1983

Gıulıettam olmasına ramen gıulıetta ve mıtodan bende selam alamamaktayım.Mitolar gene biraz daha insaflı

Mikroların çoğu da selam almıyor maalesef.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Doğa Tosun

124 ler, 131 ler, kuşlar dururken, aklina Fransizlarin gelmesi düşündürücü.
onlarla zaten samimiyiz, hatata yapıyorlar vututu yapıyoruz. Hatata selamın aleyküm, vututu ise aleyküm selam demek   :))
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

bakkhos

Eski alfa sahipleride selamlamaya devam ediyor bu cok guzel, plaka mi dustu far mi patladi diye asagi indim.. Ankara eryamanda haftada bir selamlastigim opel vectra sahibine selam olsun... :)

LG-D682TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

milano 75

şaka bi yana ,bu selam mevzusuna pek takılmamak lazım artık.Denildiği gibi eskiden araç nadir olunca (tr için) hem bir nevi alfa ritüeli olarak hemde akraba görmüş gurbetçi sevinciyle selam kullanılıyormuş,şimdi bunun bayan sürücüsü var,yanlış anlaşılma ihtimali var,azda olsa bu ritüelden bihaber kullanıcılar var,extra olarak eskiye oranla yoğun trafik,araç kalabalığı,cep telefonu v.s gibi dikkat dağıtıcı unsurlar neticesinde karşındaki alfayı görmeme ihtimali var,var oğlu var.Çokda şaapmamak lazım.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

misket

Genelde sabahları Alfalarla karşılaşıyorum, onlarında çoğu bayanların kullandığı mito ve giu lar oluyor bugüne dek karşılaştığım bayan Alfa sahiplerinden kırmızı giu kullanan bir bayandan korna selamına karşılık aldım diğerleri yanlış anlaşılmaya meyilli anlamsız bakışlar, o yüzden sürücü bayansa korna yerine sellektör yapıyorum bu şekilde yanlış anlaşılma ihtimalini azaltırım diye düşünüyorum. :clover:
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]