Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 US 8622 / Alfa 159 1.9 Jtdm Distinctive+ / Yine yeniden, ilk aşkla...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Yavrum görüntü süper olmuş  :yukari-ok:

Benim 35 yanaklar ve Sline süspanyionla gezdireyim seni de arabam ne konforluymuş dersin  :p

Benim 35 yanaklar ve Sline süspanyionla gezdireyim seni de arabam ne konforluymuş dersin  :p

istanbula geleceksin yakın zamanda nasıl olsa :) gezeriz :) ben de seni 1600 kg 159 la istanbul dur kalkında gezdirip yakıt tüketim ekranını açayım da , a1'im ne kadar az yakıyormuş dersin :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

O zaman ben seni hem 35 yanak rft li hem çok yakan hem amg süspansiyonla gezdireyim. Olur mu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bar35

Valla az yakıyor Volkan İzmirde 6 ile geziyorum  :rock:

Hatuna araba almaya gelicem gibi duruyor dur bakalım onu da konuşuruz  :-*
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

wolkanku

yay macerası garip bir hal almaya başladı.

yayları taktırıp yola çıktığımda garip bir ses vardı, dedim bagajdaki orjinal yaylar ses yapıyor, onları eve çıkarttım, arabayı bir kullanayım dedim, aman allahım arabanın arkası kopacak gibi ses çıkarıyor.

neyse maslak alfa hayati abi ile konuştuk, bu sabah arabayı teslim ettim, az önce aradı, arka 1 amortisör zayıf çalışıyor, 1 amortisör de hayata veda etmiş.

açıkçası bu km'de bu dirilikte bir araçta hiç olası gelmedi bana ama yapılan işin başında durdum, her dakika da elim üstündeydi, herhangi bir yanlışlık, zorlama vs. görmediğim için bu montaj hatasıdır demek yanlış olur.

şimdi opsiyonları düşünüyorum.

*bir çift çıkma amortisör elde mevcut. bunlar takılabilir ne kadar götüreceği belirsiz. takıp ertesi hafta da aynı şey olabilir. her halukarda 1 sene sonra 4 amortisörü de değiştirmek istiyorum zaten.

* alfayedekten bir çift orjinal amortisör alınabilir, yenilemiş oluruz kafa rahat binilir.

* bilstein amortisör de alınabilir, ancak You are not allowed to view links. Register or Login ve You are not allowed to view links. Register or Login 'in tecrübeleri arabayı yükselttiği yönünde olduğu için, o zaman başa dönüp neden yay taktık ' a geliyoruz.

kafam ve cebim karman çorman olmuş durumda.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

yay macerası garip bir hal almaya başladı.

yayları taktırıp yola çıktığımda garip bir ses vardı, dedim bagajdaki orjinal yaylar ses yapıyor, onları eve çıkarttım, arabayı bir kullanayım dedim, aman allahım arabanın arkası kopacak gibi ses çıkarıyor.

neyse maslak alfa hayati abi ile konuştuk, bu sabah arabayı teslim ettim, az önce aradı, arka 1 amortisör zayıf çalışıyor, 1 amortisör de hayata veda etmiş.

açıkçası bu km'de bu dirilikte bir araçta hiç olası gelmedi bana ama yapılan işin başında durdum, her dakika da elim üstündeydi, herhangi bir yanlışlık, zorlama vs. görmediğim için bu montaj hatasıdır demek yanlış olur.

şimdi opsiyonları düşünüyorum.

*bir çift çıkma amortisör elde mevcut. bunlar takılabilir ne kadar götüreceği belirsiz. takıp ertesi hafta da aynı şey olabilir. her halukarda 1 sene sonra 4 amortisörü de değiştirmek istiyorum zaten.

* alfayedekten bir çift orjinal amortisör alınabilir, yenilemiş oluruz kafa rahat binilir.

* bilstein amortisör de alınabilir, ancak You are not allowed to view links. Register or Login ve You are not allowed to view links. Register or Login 'in tecrübeleri arabayı yükselttiği yönünde olduğu için, o zaman başa dönüp neden yay taktık ' a geliyoruz.

kafam ve cebim karman çorman olmuş durumda.

Volkan ne kadar doğrudur bilmiyorum ama genelde duyduğum. Aracın arkasına çok oturulmamış, bagaj sürekli boş kalmış ise arka amortisörler hayata erken veda ediyormuş. Senin araçtada bu şekilde bir durum olmuş olabilir.

Not: Bu yazdıklarım tamamen sanayi esnafından duymuş olduğum bir tespit. Nedeni tam olarak nedir bilmiyorum. Colt'u alırken ekspertiz yapan kişinin söylediğide buydu. Geçen bakımda ustada aynısını söyledi.

francobaresi

gecmis olsun volkan, amortisor patlayinca o kadar ses cikariyor mu yahu, ben 156 da patlatmistim, yagin akmasindan anladik ses yoktu hic

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

wolkanku

gecmis olsun volkan, amortisor patlayinca o kadar ses cikariyor mu yahu, ben 156 da patlatmistim, yagin akmasindan anladik ses yoktu hic

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bildiğin metal üzerinde gidiyorsun sesi geliyor, bunlar yağlı değil gazlı olduğu için direk sıfıra oturuyor amortisör ve geri gelmiyor

Şimdi onarımdan geldi araba hemen güncelleme paylaşıyorum
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

235 40 19 + Eibach Prokit güncellemesi çekelim;

Bir önceki sayfada sürüşün daha ilk dakikada gergin ve gövde kontrollü olduğunu söylemiştim ancak 18" jant ve prokite göre belirgin sertlik olduğunu söylemiştim , bu durum meğerse kendini kitleyen amortisörüm yüzündenmiş

Sağolsun bu sabah Maslak Alfa Romeo hayati abi aracı benden teslim aldı ve tüm gününü aracıma ayırdı, kafayı sıyırdı diyebiliriz:) saat 16 gibi tüm testler sonucunda arka iki amortisörün birinin zayıf, diğerinin ise hiç geri gelmediğini söyledi ve yeni bir çift amortisör gerektiğini söyledi, derken çıkma araştırdı vs derken 1 adet çıkma orj amortisör bulup teste çıktı ve prontoooo! Ses tamamen yok oldu.

Akşam aracı teslim aldığımda resmen yeni bir araba almış gibi oldum, bu kısımda çok ciddiyim, 17" 50 yanak + orjinal yaylara göre çok daha yumuşak bir sürüşe sahip şekildeydi ve 18" + prokitli hali ile aynıydı. Tam aradığım görüntü + hiç beklemediğim konfor olunca yüzüm güldü sonunda

Kısaca; 235 40 19 + eibach prokit düşünen hiç düşünmesin taksın.. ancak novitecten uzak dursun tecrübe ile sabit:)

Bu amortisörler gittiği yere kadar gitsin, 4 tane yeni orjinal amortisör ve amortisör takozları ile yürüyeni yenileyeceğim. Liftte burçları incelediğimizde  , değişmiş ve en ufak çatlağı bile olmadığını gördük o yüzden powerflex düşünmüyorum şimdilik.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

Hadi geçmiş olsun.

Sercan Keklik

Yay konusunda zaten 159 da Eibach yeterince konforlu, başka yay veya coil sistem tamamiyle macera, bu arada şunuda tarih not düşsün;

bizim araçların orjinal amortisörleri spor kullanıma çok uygun. Macera aramaya gerek yok.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

wolkanku

Yay konusunda zaten 159 da Eibach yeterince konforlu, başka yay veya coil sistem tamamiyle macera, bu arada şunuda tarih not düşsün;

bizim araçların orjinal amortisörleri spor kullanıma çok uygun. Macera aramaya gerek yok.

Valla Sercan dediğinin dışına her çıktığımda dilim hep yandı bunu inkar edemem.
Dediğin gibi Ti versiyonda da bu amortisörler -2 cm yaylar ile kullanılıyor
Sana bilsteini danıştığımda fikirlerini belirttin, seni dinleyeceğim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Bar35

"16 / Infiniti Q50 2.0T

Serhat59

Geçmiş olsun, amortisörle kurtulmanız sevindirici olmuş. Ben de ilk etapta gıcırdayan ve taş gibi olan Poliuretan burclardan kurtuldum. İkinci aşamada süspansiyonu iyileştirmek vardı aklımda. Benim için gerçekten eşsiz bir rehber oldu, çok teşekkür ederim sorununuzu ve çözümünü paylaştığınız için. Tecrübelerinize göre, orjinal amortisör + eibach prokit konfor ve görüntüde en ideal seçenek gibi.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

wolkanku

Geçmiş olsun, amortisörle kurtulmanız sevindirici olmuş. Ben de ilk etapta gıcırdayan ve taş gibi olan Poliuretan burclardan kurtuldum. İkinci aşamada süspansiyonu iyileştirmek vardı aklımda. Benim için gerçekten eşsiz bir rehber oldu, çok teşekkür ederim sorununuzu ve çözümünü paylaştığınız için. Tecrübelerinize göre, orjinal amortisör + eibach prokit konfor ve görüntüde en ideal seçenek gibi.

hiç uzun uzun araştırmaya kafa patlatmaya gerek yok, direkt olarak eibach prokit .
satıcıları dinlemiş olsaydım vogtland ya da h&r almış olabilirdim, iyi ki eibach prokit aldım dedim dün o konforu gördüğümde.
resmen akşam olsun da arabaya bineyim diye sabırsızlanıyorum, o derece yumuşak.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ilbey666

Benim 35 yanaklar ve Sline süspanyionla gezdireyim seni de arabam ne konforluymuş dersin 

Şu meşhur 43k Euro'luk S line A1 değil mi bu ? Farklı forumlarda gözüme çarpıyordu, burada da görmüş oldum :)
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

Bar35

Doğrudur İlbey, yakında konusunu açarım, detailing yeni bitti  ;)
"16 / Infiniti Q50 2.0T

wolkanku

Maşallah Stelvio MÜBAREK

haha :)

yok be çakma ti işte :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Doğa Tosun

:nazar:
Maşallah Stelvio MÜBAREK

HHhahhaahhahahahaha abi ya :D
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

wolkanku

2 haftadır yıkayamamıştım, bugün de 09:30 da eğitim vardı, 06:50 de uykum kaçınca kalkıp yıkadım :))
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Serhat59

Maaşallah yine ışıl ışıl parlıyor. Astonish marka hızlı cilam bitmek üzere yeni alacağım, bir tavsiyeniz olur mu?

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

hi_cazz

2 haftadır yıkayamamıştım, bugün de 09:30 da eğitim vardı, 06:50 de uykum kaçınca kalkıp yıkadım :))
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Vay arkadaş aşka bak. 6:50de kalkıp araba yıkıyor adam

wolkanku

Maaşallah yine ışıl ışıl parlıyor. Astonish marka hızlı cilam bitmek üzere yeni alacağım, bir tavsiyeniz olur mu?

Ben sonax kırmızı sprey hızlı ciladan şaşmamaya karar verdim

Siyah arabada atas polishat çok derin siyahlık verse de, çok hızlı toz topluyor, yazın hiç kullanılmaz, kışın nispeten kullanılabilir
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

Araba yıkamaya nasıl özledim ya. Hereke'de istediğim zaman yıkayabilirken şimdi doğru düzgün yıkatacak yer bulamıyorum.
Bu arada erken kalkıp yıkamak çok güzel oluyor. 5'te, 6'da çok kalkıp araba yıkadım. Özellikle yazın iyi oluyordu.

Agucba by Tapatalk

///////////////

Bar35

"16 / Infiniti Q50 2.0T