Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeonuz'a bakan servis ve ustaların sinir olduğunuz hareketleri...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ykilinc

You are not allowed to view links. Register or Login
Abı alfa ustaları burnundan kıl aldırmıyo kendılerını prof dr gıbı görüyo hepsıde ükelaaaa ve küstahlar parayı adamlar çok sewıyo bırde sankı tırılyonluk araca bınıyomuş gıbı ukela ukela cevap vermelerı yokmu adamı cıldırtıyo alfa ya bınıyorsan katlanacaksın dıyorlar kendılerı  alfayı bahalaştırıyorlar alfalara ustaların sayalerınden nefretle bınıyorum  saygılar alfacılar parcaları bıle kendınız arastırmadıkca adamlar resmen gecırıyor
Ağır cümleleri genelleme içinde kullanmak, söyledikleriniz konusunda ciddiye alinmamanizi sağlar. Küstah, ukala ve parayi dürüstlüğün önünde gören insanlar illaki vardir. Ama bu hiç  kimseye bu sifatlari bir meslek grubuna futursuzca yapıştırma özgürlüğü vermez.
Anlamadığım adamların mekanı yeri belli. Bir derdi olan gider söyler. Begenmezse gitmez. Başkalarının cani yanmasın istiyor ise net açık bir şekilde olayi ve muhatabıni bu platformda dile getirir. Bu yazdığınız genellemelerle dolu yazı hangisine hizmet ediyor veya hangi amaca hizmet ediyor bilemedim, bulamadim.

Bence esas enteresan olan şeyi söyleyeyim. Ülkemizde cogu üniversitede muhendislik ve özellikle makine mühendisliği bölümü var. Mezunlarin önemli bir kısmı okuduğu bölümle alakali çalışmıyor.. Yaşam sartlari onlari başka sevmedikleri işlere yönlendirebiliyor. Bir yandan da bizim sanayilerimizde otomobil gibi gayet teknik bir konu için alayli yetişmiş kiymetli ustalarimiz dışında muhendis, yüksek okul mezunu görebilmek mucize.

Eee haliyle ne oluyor bir süre sonra ustalarin yaninda calisan henüz yetismemis ham kalfalar(yetenekli ve bilgilileri haric tutarak söylüyorum) daha fazla para kazanmak için çarçabuk yeni mekan açıyor... Piyasada bildigimiz ustalarin kalitesi zayıflıyor... Şikayetler artiyor...

Bu döngü  ekonomi döngüsü. Yani arz talep meselesi. Iyi usta bence iyi para almali.  Iyi usta bence iyilestikce butik çalışmayı secebilmeli.

Bir makine mühendisi sanayide bir oto tamircisinde çalıştığında deneme yanılma yönü ile değilde araştırarak problemlere yaklaştığında onun maaşıni karşılamaya razı bir müşteri profili mevcut mu? İşçiliğe verdiğiniz parayi tamircinin salt vida sıktığı süre olarak gördükçe (hangi vidayi ne kadar sikmasi gerektigi bilgisi degil ise )bir mekanda ustanin yaninda çalıştırılacak adamin maasi onun seçiminde en onemli kriter olur. Yeni ustaların niteligi sektöre girişi bence bu döngü ile belirleniyor.

Neyi ödemeye razıyız konusunda dürüst olursak talebimiz nitelikli ustaya dönerse  piyasa bu sekilde sekillenir. Ayni ağactan masif bir oda takimi yaptirmak isterseniz iki ayri marangozdan binlerce liralik farkla iki farkli fiyat alabilirsiniz. Buradaki fark iscilik, isim, tecrübe isinin arkasinda durabilmektir. Kisaca markadir. Sanayide durum böyle mi?

vtec_2

Genel olarak istanbul'da ustalarda bir pohpohlanmislik var. Hani parayla rezil olmak gibi bir durum soz konusu. Usta pesinden kosulmaya baslandi. Onun disinda arabayi paldir kuldur surmesi .. elleri yagli kaputa degmek falan goze batmaz oldu.

DcD-Semih

Bir Alfa Romeo alana kadar hiç özel/yetkili servis tecrübem olmamıştı. Aile bağlarımda sağ olsun Ümraniye sanayisinde çok geniş bir ortamım her işimi halledebilecek ustalarım var. İlk 145 imi aldığımda bir çok parçanın Marea-Bravo ile ortak olmasına rağmen Ümraniye de işlerimin halledilememeye başlamasıyla soluğu Bostancı Sanayisinde almıştım.

Açıkçası yanlış anlaşılmak istemem ama özellikle tanınmış bilinmiş Alfa ustalarını kötülemek, işlerinden memnun kalmamak pek olası değil. Ne saçma uygulamalar ne kadar tehlikeli sonuçlar doğurabilecek hatalar yapıldığını gördüm vakti zamanında, ama Bostancı da kendi ustama gidince arabamın başında durma isteğim sadece meraktan oluyor, hiç düşünmüyorum şunu yanlış yapmışlar mıdır acaba diye. Zamanında bir 156 almak için Maslakta bir servisle tanıştım daha sonra yine şuan kullandığım 156 yı hep orada bakım gördüğü için Bostancı da bir servisle tanıştım, gidip gördüğüm yerlerden sonra büyük konuşmak gibi olmasın şuan gittiğim servisten başkasına iş yaptırmak için adım atacağımı zannetmiyorum. Kendi elinizde olan bir şey bu sonuçta hepsi kendince bir hizmet veriyor sonucunda bir ücret talep ediyor, yapılan iş ile alınan para karşılaştırılır buna göre orası ile devam edilir. İsim vermekte de yanlış görmüyorum; Sportivo servisi Yılmaz ustadan Engin ustadan Allah razı olsun, bana hep diğer servislerden daha elit daha kurumsal geldi. Bahsettiğiniz gibi bir kere olsun direksiyon simidi streçlenmeden koltuğa kullan at kılıf koymadan oturduklarını görmedim ki çoğu zaman ustaların üstünden daha kirli oluyor araba servise gitiğimde :) Her gittiğimde de Sercan abi ile Yılmaz usta işleri başlarından aşkın olmasına rağmen ilgi alakayı eksik etmediler, Engin usta ise zaten tam işini yaparken çayını al sigaranı yak seyret adamı, ne yaptığını bilen insanlar hep.

Vel hasıl kelam konuyla alakasız şekilde fazla uzattım varmak istediğim nokta şu, sanayi ortamında büyüdüm dediğim gibi abim ve babamda mesleklerinden dolayı aynı şekilde sanayiden eksik etmediler beni, gördüğüm kadarıyla ustaya nasıl yaklaşırsan, ustaya ne denli saygı duyarsan karşılığında da aynı tavırı görüyorsun. Ustamın tabiri caiz ise bana kızdığını dahi bilirim, benden kaç yaş büyük adam söylediklerinin iyiliğimi düşündüğü için söylediğini bildiğimden ses dahi çıkarmam. O yüzden tek kişi görsün tek kişi bilsin arabayı, Alfa ustasından dolayı hiç bir problem yaşanacağını zannetmem o şekilde.

edit: Klavyem çok sağlıklı durumda değil, noktalama işaretleri eksikliği ve imla hataları için özür dilerim.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

krm1983

You are not allowed to view links. Register or Login
Bir Alfa Romeo alana kadar hiç özel/yetkili servis tecrübem olmamıştı. Aile bağlarımda sağ olsun Ümraniye sanayisinde çok geniş bir ortamım her işimi halledebilecek ustalarım var. İlk 145 imi aldığımda bir çok parçanın Marea-Bravo ile ortak olmasına rağmen Ümraniye de işlerimin halledilememeye başlamasıyla soluğu Bostancı Sanayisinde almıştım.

Açıkçası yanlış anlaşılmak istemem ama özellikle tanınmış bilinmiş Alfa ustalarını kötülemek, işlerinden memnun kalmamak pek olası değil. Ne saçma uygulamalar ne kadar tehlikeli sonuçlar doğurabilecek hatalar yapıldığını gördüm vakti zamanında, ama Bostancı da kendi ustama gidince arabamın başında durma isteğim sadece meraktan oluyor, hiç düşünmüyorum şunu yanlış yapmışlar mıdır acaba diye. Zamanında bir 156 almak için Maslakta bir servisle tanıştım daha sonra yine şuan kullandığım 156 yı hep orada bakım gördüğü için Bostancı da bir servisle tanıştım, gidip gördüğüm yerlerden sonra büyük konuşmak gibi olmasın şuan gittiğim servisten başkasına iş yaptırmak için adım atacağımı zannetmiyorum. Kendi elinizde olan bir şey bu sonuçta hepsi kendince bir hizmet veriyor sonucunda bir ücret talep ediyor, yapılan iş ile alınan para karşılaştırılır buna göre orası ile devam edilir. İsim vermekte de yanlış görmüyorum; Sportivo servisi Yılmaz ustadan Engin ustadan Allah razı olsun, bana hep diğer servislerden daha elit daha kurumsal geldi. Bahsettiğiniz gibi bir kere olsun direksiyon simidi streçlenmeden koltuğa kullan at kılıf koymadan oturduklarını görmedim ki çoğu zaman ustaların üstünden daha kirli oluyor araba servise gitiğimde :) Her gittiğimde de Sercan abi ile Yılmaz usta işleri başlarından aşkın olmasına rağmen ilgi alakayı eksik etmediler, Engin usta ise zaten tam işini yaparken çayını al sigaranı yak seyret adamı, ne yaptığını bilen insanlar hep.

Vel hasıl kelam konuyla alakasız şekilde fazla uzattım varmak istediğim nokta şu, sanayi ortamında büyüdüm dediğim gibi abim ve babamda mesleklerinden dolayı aynı şekilde sanayiden eksik etmediler beni, gördüğüm kadarıyla ustaya nasıl yaklaşırsan, ustaya ne denli saygı duyarsan karşılığında da aynı tavırı görüyorsun. Ustamın tabiri caiz ise bana kızdığını dahi bilirim, benden kaç yaş büyük adam söylediklerinin iyiliğimi düşündüğü için söylediğini bildiğimden ses dahi çıkarmam. O yüzden tek kişi görsün tek kişi bilsin arabayı, Alfa ustasından dolayı hiç bir problem yaşanacağını zannetmem o şekilde.

edit: Klavyem çok sağlıklı durumda değil, noktalama işaretleri eksikliği ve imla hataları için özür dilerim.

Nokta tespitler olmuş. Sonuna kadar katılıyorum. Giulymi aldığımdan beri Sportivo'ya gidiyorum. Başka bir servise de gitmeyi de düşünmüyorum.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.