Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gümrüksüz Alışveriş Sınırı 30 Euro'ya Düşürüldü !

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

h.t

You are not allowed to view links. Register or Login
Halimiz itten beter keyfimiz paşada yok  ;)

Ülke bitmiş , haritadan yer bakmaya başlayalım.

Yöneticiler toplumun aynasıdır. O yüzden ben artık mevcut iktidara laf etmiyorum. Toplum kul hakkı yiyen, ahlaksız , üçkağıtçı , günü kurtarma derdinde olduğu için kim gelirse gelsin bir b.k olmaz bizden. Bu yönde birini seçiyorlar.

Platonun 2400 yıl önce demokrasi hakkında söylemi. Ne kadar da doğrı ve ülkemizi yansıtıyor.

''Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. Ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. Eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye geçebilir. Halk övülmeyi sever. Onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar.''

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

martini_lancia

Dünya'da; para objesi ve din olgusu var oldukça her zaman; kitleleri,toplumları,ülke coğrafyalarını yönlendirecek bir takım mekanizmalar varolacaktır.Mekanizmalar her coğrafyada farklı çalışma stilleri uygular;ülkelerde siyasi iktidarlar,kukla yönetimler,üstünde lobi organizasyonları(illümanati,Rotschild ailesi vb. gider durur)Vietnam,Afganistan,İran,Irak,Libya uzar gider bu liste yakın tarihe bakınca.

Ortaçağ Avrupası skolastik düşünce adı verilen kilisenin ve engizisyon mahkemelerinin kucağında nerdeyse 400 yıl geçirdi.Bu 400 yıl Dünya'nın gelişimine maloldu diyebiliriz.

Şu an bakıyorum Dünya haritasına,nerde insan katliamı var,toplumsal huzursuzluk var,nerde siyasi ve ideolojik bölünmeler var gariptir hep müslüman coğrafyasında.Peki neden?

Maalesef güzel dinimiz her zaman suistimale açık oldu ve Osmanlı'nın duraklama döneminde bir kartopu iken bir çığ gibi büyüyerek günümüzde formunu buldu.Osmanlı ne zaman halifeliği himayesine alarak Teokratik yani din temelli devlet yönetimi özelliğine geçti yavaş yavaş asıl unsurlarını kaybetti,din adamlarının ve cariyelerin,entrikaların oyuncağı haline geldi,sonrası malum iş Sevr'e kadar devam etti.

Ülkede müslümanlığı bir video oyununda level sahibi olmak gibi ben daha iyi müslümanım sen daha kötüsün gibisinden apolet vari gören şekilci müslümanlar yüzünden din olgusu yerle yeksan oldu,ama nerde beleş rakı masası,cinsellik görse işi bitirir takılır bu arkadaşların pekçoğu.

Bu ülkenin ulu önderine söven,milli mücadele ve kurtuluş savaşını küçümseyen,din inancı tamamen subjektif eğilimlere bağlı bir güruh var.Ben bunları rüzgar gülü olarak adlandırıyorum.Eskiden koyu Anaplıydı ihale kovalıyordu babası şimdi torunu ya da oğlu kovalıyor.Tek amaç rantı kaybetmemek,siyasi ideoloji değişse de değişmeyen tek şey çorba:)

Cemaate laf kondurmayan,hoca efendi diye ağlayanlar;maddi manevi göbek bağı olanlar  bugün en azılı düşman oldular,hoş çoğu paçayı kurtaramadı.Yarın cemaatle barıştık hata yaptık dense düşünemiyorum hallerini.

Tayyip Erdoğan'a söven,atıp tutan pekçok kişi muhteşem dönüşlerle parti organizasyonunda ve mecliste yer buldular.İsim vermeyim.Kamerada geçmişte atıp tutan ve söylediklerini 2 yıl sonra mikrofon uzatılıp önüne konunca inkar eden bir kişi bakan oldu yahu?

İnsanımız tuttuğu takım 6-7 maç kaybedince hoca istifa diye bağırır istifaya zorlar ve ettirir, ancak bunun es geçildiği tek yer devlet yönetimi;zira sorumluluğu üstüne alma,utanma,ar duygusu maalesef siyasette yok.

Biz şanlı bir milletiz;geçmişe gidersek; Türk milleti Talas savaşında Arapların ..ını kurtarmasa koca yarımada muhtemelen Çin hegomanyasına girecekti 751 yılında gerçekleşen Talas savaşında.Tarihte bu tip kırılma noktalarında Türk milleti çoğu zaman rol oynadı.Aynı Araplar İngilizler'den yemini bulunca bizi arkadan vurmayı pekala bildiler.Ama günümüzde bir Arap hayranlığı almış başını gidiyor.Türklük asimile edilmeye çalışılıyor.
Keza Orta Asya'dan başlayan kavimler göçü Avrupa'nın çehresini değiştirdi ve Anglo-Sakson nüfusu kırdı çeşitledi,yani gene biz vardık.

Yakın zamandan bir örnek Arap toplum refleksini ve emperyalizmin çalışma prensibini özetleyen;Libya'da Kaddafi'yi linç edip böğüren tipler o gün ülkeyi kurtardık sandılar ancak Libya her yönden daha kötüye gitti.Kaddafi;Sarkozy'e seçim propaganası için el altından milyonlarca dolar para vermiş birisi ve ne gariptir Libya'ya ilk bombayı atan bir Fransız uçağı idi,çok manidar değil mi? 

Ortalık devşirme Suriyeli,Iraklı'dan geçilmiyor,çoğu kayıtdışı işlerde çalışıyor,20 liraya tenhada fuhuş yapıyor,uyuşturucu dağıtımı gibi pis işlerde maşa olarak kullanılıyor.Toplumun demografik yapısı altüst oldu kaldı ki bunların  doğurganlığı arttıkça gitgide kaosa sürüklenen bir toplum olacağız.Uzağa gitmeye gerek yok yani.Zaten rafine bir toplum yapımız yok,işler cidden Arap saçına dönecek.

Yani işin maddi olduğu kadar sosyolojik yönü de çok sıkıntı.

2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

h.t

@martini_lancia çok doğru noktalara değinmişsiniz. Kültürel yozlaşmanın doruk noktalarındayız ve bu bir çok şeyden çok daha tehlikeli

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

milano 75

martini hocam,söylediklerinizin birçoğuna katılıyorum,tespitler doğru ama mevcut dünya şartları,insanların vatan elden gider korkusu diğer birçok kaygısının önüne geçmiş durumda,bırakın herhangi baskıyla falan iktidarın devrilmesini yarın seçim olsa bunlara hiç oy vermiyen çok koyu mhp li arkadaşlardan lanet olsun diyerek oy atıcak adamlar tanıyorum. ne diyosunuz burda ;                           ''Yakın zamandan bir örnek Arap toplum refleksini ve emperyalizmin çalışma prensibini özetleyen;Libya'da Kaddafi'yi linç edip böğüren tipler o gün ülkeyi kurtardık sandılar ancak Libya her yönden daha kötüye gitti.Kaddafi;Sarkozy'e seçim propaganası için el altından milyonlarca dolar para vermiş birisi ve ne gariptir Libya'ya ilk bombayı atan bir Fransız uçağı idi,çok manidar değil mi diyorsunuz ya burda,insanlar arap baharının bölgeye ne getirdiğini çokda kafa yormadan görebiliyorlar,bizim halk rahatken çok farklı,zor zamanlarda çok farklı eğilimler gösterir, belki de kimine göre mevcut en peşine takılası lider olan kimine görede diktatör olan kaddafilerine sahip çıkıyorlardır.Elbet bir demi gelir tayyipte gider ama diğer partiler bu argumanlarla,bu liderlerle kim gelirse gelsin bir daha iktidar yüzü göremezler çok  olağanüstü tepki durumları dışında.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

A.S.GÜMÜŞ

Hiç yurtdışından alışveriş yapmadım, şu araç kamerasını almayı planlıyorum You are not allowed to view links. Register or Login , 100 usd tutuyor, şimdi ben bunu alırsam bir de gümrük vergisi mi ödeyeceğim, eğer öyleyse oranı nedir bilen arkadaşlarımdan bilgi rica ediyorum

07 DH 800

ilbey666

puslu havalarda herkes konuşmaya başladı oturduğu yerden..
haritalar yeniden çizilirken dünyada bizim derdimiz 30 avroya düşen yurt dışı e ticaret:)
adminden ricam bu forum otomobil severlerin forumu siyaset forumlarıda var zibil gibi siyaset yapacak arkadaşlar orada fikirlerini belirtsinler...

Burada insanlar bir otomobilsever olduğu kadar aynı zamanda bir vatandaş da. Bu yüzden konu amacından sapmadan tartışma ortamı olabilir, gidişat zaten yönetim tarafından kontrol edilir.

Bu sebeple; yazmış olmak için yazmayın :) keyifli forumlar.
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

alperuzi

Hiç yurtdışından alışveriş yapmadım, şu araç kamerasını almayı planlıyorum You are not allowed to view links. Register or Login , 100 usd tutuyor, şimdi ben bunu alırsam bir de gümrük vergisi mi ödeyeceğim, eğer öyleyse oranı nedir bilen arkadaşlarımdan bilgi rica ediyorum

Oran %20 Yani 70 TL civarı vergi ödeyeceksiniz.

AB ülkelerinden gelirse oran %18 oluyor.

A.S.GÜMÜŞ

Oran %20 Yani 70 TL civarı vergi ödeyeceksiniz.

AB ülkelerinden gelirse oran %18 oluyor.

Teşekkür ederim

07 DH 800