Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fluhayat

You are not allowed to view links. Register or Login
Havalar soğudu tüketim tavan yaptı benim yine. Lpg'nin litre fiyatı da yüksek hali ile. Şehir içi ortalama 14lt-15lt/100km tüketimim mevcut, aşırı trafiğe nadir giriyorum ama tüketime hiç dikkat etmiyorum açık bulduğum her yolda motorun devir çevirmesine izin veririm, yinede genel olarak 2lt fazla akranlarına göre sanırım. 4.5k rpm den sonra benzin takviyesi de olunca haftada bir çeyrek depo benzin alıyorum, doğal olarak bir v6 dan farksız yakıt harcamam. :)

bizim müdür de çok şikayetçi bu yakıt tüketimi konusunda. ama kalkışlarda devir ibresini 3500 lere dayıyor sonra efenim bu neden bu kadar yakıyor  :haydi:  :alkis:
alfa romeo 2004 156 distinctive

judge_85

bizim müdür de çok şikayetçi bu yakıt tüketimi konusunda. ama kalkışlarda devir ibresini 3500 lere dayıyor sonra efenim bu neden bu kadar yakıyor  :haydi:  :alkis:

:) ama motor sesini de duymadan bu araç kullanılmıyor ki :)

Bende benzin harcaması olmuyor, prins silverline kit war.
İle benzin ile gelip LPG ile dönüyorum genelde.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
2016-05 / 93756KM

Bachelor

GT SS ne yapsam 12.5 altına inmiyor. Belki alışmak lazım..
2008 GT SS

radar54

Hafta sonu Aydın-Denizli git gel sakin kullanım şehir içi dahil 9.9 lt/100 km yaktı. Bana baya düşük geldi sizce???  :alfisti:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

alkar

Benim aracı daha yeni aldığım için yol bilgisayarına güvenmeden önce kendim test etmem gerekiyordu.
Bursada aldığım zaman depoyu doldurdum ve pompanın attığı yerde bıraktırdım ve yol bilgisayarını sıfırladım.
geçen hafta 900 km yol yaptığımda mazota zam geleceğini öğrendiğim için tekrar doldurdum hemen  ;)
yol bilgisayarı 6.2l/100km gösteriyordu, ben hesap yapınca 6.15 olduğunu gördüm, artık güveniyorum yol bilgsayarı verilerine  :D

900 km'nin 600 km'si uzun yol 300 km'si şehir içinde 5-10 km'lik gidişler. Motor daha ısınmadan varıyorduk zaten gideceğimiz yere.
MK2 Giulietta 1.6 JTDm 105hp - Rosso
MK2 147 Distinctive 1,6 T-Spark - Jarama

ahmetali

sormayın abiler çok yakıyoruz  :'(
R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda

iskoc

Tamamı İstanbul içi sakin kullanım 16 litre

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

mehmet_QV

Tamamı İstanbul içi sakin kullanım 16 litre

Valla benim içim yandı şu an  :o
2011 Giulietta 1.4 Multiair Distinctive

martini_lancia

Şehir içi kullanım;2.0ts orijinal benzin 13 lt civarı tüketim.Lpg taktırmadığım tek araç bu oldu,6 seneye yaklaştık.
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

OnurG

lpg fiyatları arttığından beri, 26 krş ve 27 krş gibi yakıtım var.
şehir içi, kullanım. full trafikli.

Bachelor

Gt ss 297 tl ile 413km şehir içi kısa mesafe vs. 71 kuruş civarı. bilgisayarda 13.4 lt.. fazla mı?
2008 GT SS

admin

Gt ss 297 tl ile 413km şehir içi kısa mesafe vs. 71 kuruş civarı. bilgisayarda 13.4 lt.. fazla mı?

Trafik durumu?
Sürüş tarzı?
Bakım durumu?
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Bachelor

Trafik durumu?
Sürüş tarzı?
Bakım durumu?

Trafik hiç yok denecek kadar az, araç daha ısınmadan işe vardığım için yüksek devir çevirmiyorum bilerek, bakım yaptıralı 500 km oldu..  sadece lastikler biraz eski, ama çok bir etkisi olabilir mi bilemiyorum üstadım.
2008 GT SS

agucba

2,0 JTS sahipleri daha ayrıntılı bilgi verecektir ancak kısa mesafe kullanımları, aşırı yüksek devir çevirme veya yoğun trafik içerisinde araç kullanımları gibi yakıt tüketimini etkileyen bir husus. Yol bilgisayarını sıfırlayıp 10 kez çalıştırıp stop ederseniz mesela, yakıt tüketiminin ne kadar yüksek olduğunu görebilirsiniz.
Bir motorun sağlıklı çalışabilmesi için ihtiyacı olan şeylerden biri ideal çalışma sıcaklığında olmasıdır, ki zaten bu sebeple bozuk termostatın hemen değiştirilmesi tavsiye edilir.
Ayrıca 2,0 JTS'nin fabrika verisi şehiriçi tüketimi 12,5 litredir. Sizin kısa mesafede kullandığınız düşünülecek olursa, 13,4 litre fazla değil.

///////////////

erkan

Bu mevsimde kıssa mesafe cok normal bir tuketim ,aracta sorun aramayin ayni araci kullaniyordum sehir ici sikistirirsan ustu var alti yok.

Bachelor

2,0 JTS sahipleri daha ayrıntılı bilgi verecektir ancak kısa mesafe kullanımları, aşırı yüksek devir çevirme veya yoğun trafik içerisinde araç kullanımları gibi yakıt tüketimini etkileyen bir husus. Yol bilgisayarını sıfırlayıp 10 kez çalıştırıp stop ederseniz mesela, yakıt tüketiminin ne kadar yüksek olduğunu görebilirsiniz.
Bir motorun sağlıklı çalışabilmesi için ihtiyacı olan şeylerden biri ideal çalışma sıcaklığında olmasıdır, ki zaten bu sebeple bozuk termostatın hemen değiştirilmesi tavsiye edilir.
Ayrıca 2,0 JTS'nin fabrika verisi şehiriçi tüketimi 12,5 litredir. Sizin kısa mesafede kullandığınız düşünülecek olursa, 13,4 litre fazla değil.

Anladım, cevap için teşekkür ederim.
Bu mevsimde kıssa mesafe cok normal bir tuketim ,aracta sorun aramayin ayni araci kullaniyordum sehir ici sikistirirsan ustu var alti yok.

teşekkür ederim erkan.. o zaman bir sıkıntısı yok aracın. Dediğin gibi kusur aramaya gerek yok.
2008 GT SS

Doğa Tosun

Anladım, cevap için teşekkür ederim.
teşekkür ederim erkan.. o zaman bir sıkıntısı yok aracın. Dediğin gibi kusur aramaya gerek yok.
kısa mesafe için normal, GT'ye has bir durum değil. Dizel 159'da markete gidip gelirken sıfırlayınca benzer değerler gösteriyor.

Normalde GT 2.0 JTS ile 1.6 TS 147 çok yakın yakıyorlar. Sefa ile denemiştik, arkalı önlü gittik birebir aynı hızlarda şehiriçi ve sakin kullanımda, birlikte sıfırlayıp kontrol ettik. 147 9,1 dedi, GT selespeed 9,0. Üstelik GT'de 17 jant vardı.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

mehmet_QV

Bence otomatik vites için çok iyi bir ortalama
2011 Giulietta 1.4 Multiair Distinctive

ealprsln

Çok iyi ortalama, aynı motor ile 75K km yaptım. şehir içi depo ortalamam hiçbir zaman 8,5 altına düşmedi.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

agucba

Yaklaşık 2.400 km'lik kullanımda ortalama tüketim 7,1 litre.
Eskisi gibi Hereke'de oturuyor olsaydım muhtemelen 5,5-6 gibi değere ulaşabilirdim. Daha aşağısı da mümkün olmazdı herhalde.

Agucba by Tapatalk

///////////////

esatay

Bunlar nasil ortalama ben Kocaeli deyim ortalamam 9.2 lt. Bende sorun var galiba çok sakin kullansamda 8 lt altini görmedim.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

ealprsln

Bende bu konuya takılıyordum ama sonradan anladım ki sizin yada benim için çok sakin olan bir sürüş başka bir kişinin agresif sürüşü olabiliyor...
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

admin

Sürüş tarzı, yol şartları, coğrafi konum, yol eğiminin fazlalığı, teknolojik farklar, motor bakımı gibi nice farklı etkenler var. Bu sebeple verilen tüketim değerlerini sadece istatistiksel bir değer olarak almak gerek. Ama bu demek değildir ki aynı motora sahip iki modeldeki (mesela 156 1,6 TS 16V) tüketim farkı 5 litre olsun.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

mutilator

Merhaba,
2006 GT ss 47bin kmde 17inç jant pirelli performans lastikleri ile şehir içi 10lt  şehir dışı 7lt
Şehir dışı verileri Adana - Lüleburgaz arası ortalama 130km hız ile
Şehir içi verileri evden işe gidiş geliş 30km agresif kullanım duble yol 3 trafik ışığı var ortalama 5kez dur kalk yaparak.
Hava soğuk olduğu için sabahları ilk 15km yapana dek 11.5lt görüyorum, Uzun yolda ise kendisinden beklenilmeyecek derecede inanılmaz makul bir yakıt tüketimi var.
Selespeed ise çok keyifli :)

39TJ911 Alfa GT ss

Bachelor

Merhaba,
2006 GT ss 47bin kmde 17inç jant pirelli performans lastikleri ile şehir içi 10lt  şehir dışı 7lt
Şehir dışı verileri Adana - Lüleburgaz arası ortalama 130km hız ile
Şehir içi verileri evden işe gidiş geliş 30km agresif kullanım duble yol 3 trafik ışığı var ortalama 5kez dur kalk yaparak.
Hava soğuk olduğu için sabahları ilk 15km yapana dek 11.5lt görüyorum, Uzun yolda ise kendisinden beklenilmeyecek derecede inanılmaz makul bir yakıt tüketimi var.
Selespeed ise çok keyifli :)

Şehir içi nasıl 10-11,5 litre yakabiliyorsunuz😊 Ben 13,5 in altına daha düşemedim şehir içi😊
2008 GT SS