Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV - 35 AV 5129 Herkese Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

35oz41

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben bahsettiginiz olaydan cok cektim GTV ve 155 q4 kullanirken. Bu kadar saglam ustalarin ellerine emanet edilen bir GTV de bu sorunla karsilasmaniz ne kadar dogru bilmiyorum. Sonucta onlarin sizi yas ve km itibariyle yapilacaklar konusunda yonlendirmesi gerekiyordu. Aldigim 155 q4 sizin bahsettiginiz ustalardan biri tarafindan servis goren ve alirken tekrar onda ekspertiz yaptirdigim ve Istanbul Ankara arasi yolu gece vakti 2.5 depo yakit ile bitirip ertesi gun arabanin altindan her turlu sivinin aktigini gormemle beraber Ankaradaki ozel bir alfa servisine gittigimde conta yakmis bu abi gibi cevapla karsilasmis olmamla beni sasirtmis bir aractir, tum keceler ve plastik hortumlar degisti taaa direksiyon hortumuna kadar.

Tekrar GTV ye donersek, bu jet yada uzay bilimi degil, alfadaki tum bussolar kapladiklari hacim nedeni ile kaput altinda serbest hava dolasimina olmasi gerektigi kadar izin vermezler ve bu yuzden kaput alti hep gerektiginden sicak olur. Yuksek isi malum her turlu plastik parcayi kurutur ve kirilganlastirir, sivi borulari, elktrik soketleri vs...

Bir GTV alsam ilk yapacaklarim;

1) Alfa speklerinde sivi dolasim sistemi borulari 10 yilda bir yenilenmelidir seklinde belirtilir. (Ben de henuz yaptirmadim, bu yil 10 yas doldu). Ilk bunlarla baslarim.
2) Yag pompasi, termostat ve devridaim pompasi degismeli. Yeni termostat takilmadan once disarda denenmeli ve kaynar suda actigi gorulmeli.
3) Sogutma sivisi genlesme kabi ya komple yada sadece kapagi degismeli. (o 30tl lik kapak ne kadar onemli bilemezsiniz, hergun gtvnin borulari sisiyor zayif gordugu yerden boruyu delip su tahliye ediyordu, dikkat etmezsek olacagi conta yakma. Neyse hergun su ekle hava al vs sorun cozemedi degerli ustalarim, conta yeni degistigi icin montaj hatasi dediler. Bir forumda okudum, saka gibi, kapagi bir degistim hicbir sikinti kalmadi.
4) Trigere dikkat 4yil 40 bin km sanirim en guzel degisim araligi.
5) Arac ustunde bosch motronic bilmem ne eski bir beyin var. Turbo beyni ayrica var. O flapli hava akismetre eski ve sikintili bir parca, en guzeli komple standalone beyin isine girmek. Forumda bu yola girmis arkadaslar var bence araca uzun vade sahip olmayi dusunen bir alfistinin bu uygulamayi yapmasi cok yararli.
6) Baktik eger araba calismasi gerektigi gibi calisiyor bir sikinti yok o zaman guc artisi icin modifiyeye girilir.

Cok atesli olmasada 12 valf ve turbonun birlesimi ozellikle alt devirler cok guzel yurur, ust devirlerde cildirmaz o ayri ama genel olarak devir bandi boyunca cok lineer bir guc kullanimi saglar.

Siz once genlesme kabi kapagindan baslayin derim. Bu arada arac conta yakmis olabilir, 90 dereceyi gectigini hic gormemeniz lazim, heleki su kalmamis yazmissiniz eski gunler aklima geldi  :duvar:

Nuri Bey öncelikle değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için ne kadar teşekkür etsem az.  :arkadasim:

Kapak izmirde değişti, orada birkaç üst kısımdaki hortumlar da değişmişti. Turbo revizyonu esnasında ise alt kısımdaki tüm hortumların değiştiği söylendi. Henüz izin günümü beklediğim için baktırma fırsatım oluşmadı ancak suyu çok çabuk bir şekilde triger - v kayışları arasından tahliye ediyor. Devirdaimin yada ona gelen bir hortumun neden olduğu söylendi. Ben de radyatör tıkayıcı ilaçtan yada bu hortumlardan birinin tam sıkılamamasından şüphe ediyorum nedir ne değildir anlaşılacak yarın, benim görebileceğim bir yerde değil.
Yalnız şöyle bir durum var bu araç aldığımdan beri trafikte 90 ın üzerinde çalışıyor 100 civarlarında fan açıyor. Yolda ise birden derece 120lere dayandı hemen farkedip yavaşladım, 100-110 lara geri döndü ve varış noktama çok az kalmış olduğundan oraya kadar gidip orda baktım ki su bitmişti.
Umarım dediğiniz gibi conta yakmamıştır.
Beyin konusuna gelirsek; isterdim fakat şimdilik zor görünüyor. Dediğiniz ateşleme beyni yeni sıfırıyla değişti. Sensörlerimiz değişti, eskiyen tesisatlar yenilendi. Teklemeler ortadan kayboldu, rölanti ve ilk çalışma sesleri düzene oturdu. Turbo bakımından döndüğümde GTV eskisine nazaran çok daha ataklaşmıştı belki de değiştirilmesi unutulan bir hortum dayanamayıp patladı yada yorgun devirdaimin ömrü tükendi. Ben de sabırsız ve üzgünüm  :duvar:
Benim bu araçta anlayamadığım bir durum daha var araba son bakımdan sonra yürüyor ama o 147 1.6 dan alışkın olduğum gaz tepkisini yarıdan sonra alamıyorum, bunda ağırlık farkının etkisi mi var yoksa silindir başına 2 valfe düşmesi mi başlıca etken? Yüksek hızlarda güzel yürüyor ancak düşük hızlarda bir 147nin hazzını bile yaşatmıyor bana. Bu bir sorun ise tecrübelerinizden yola çıkarak öğrenmek isterim. Önerileriniz için tekrar teşekkürler :)

Kaan

Acaba su kabındaki sumu bitmişti. Yoksa araçta hiç su kalmadığını teyit edebildiniz mi. Çünkü su kabında su olmasa da motorun içinde kaç litre su dolaşıyor daha kaptakinin dışında.. Conta yaktı diye endişe etmeyin bence hemen. Eğer hiç su kalmamış olsa kısa mesafe gitmeyi bırakın hareket bile ettiremezdiniz diye düşünüyorum.
1 hayal
5 duyu
6.his

35oz41

Acaba su kabındaki sumu bitmişti. Yoksa araçta hiç su kalmadığını teyit edebildiniz mi. Çünkü su kabında su olmasa da motorun içinde kaç litre su dolaşıyor daha kaptakinin dışında.. Conta yaktı diye endişe etmeyin bence hemen. Eğer hiç su kalmamış olsa kısa mesafe gitmeyi bırakın hareket bile ettiremezdiniz diye düşünüyorum.
Evet su kalmamıştı dedigim su kabinda kalmamıştı ama bagajdaki 5 litre suyu doldurdum kabin tekrar bosalması 1dk surmedi aşağıdan şarıl şarıl aktı.

Kaan

Evet su kalmamıştı dedigim su kabinda kalmamıştı ama bagajdaki 5 litre suyu doldurdum kabin tekrar bosalması 1dk surmedi aşağıdan şarıl şarıl aktı.

:( Umarım en kısa sürede en az maliyet ile sorunlarınızı halledip keyifle sürmeye başlarsınız.
1 hayal
5 duyu
6.his

35oz41

:( Umarım en kısa sürede en az maliyet ile sorunlarınızı halledip keyifle sürmeye başlarsınız.
Teşekkürler, umarım öyle olur Kaan Bey...

01hakan

Su sıkıntısı bendede var ama ayda 1 parmak falan azaliyor bloga giden metal su borusunun kelepcesine baktirin eger eski nesil ise fabrika cikis kac aracin? 
Metal bir boru gecer o paslanmis olabilir bayada masrafli bir boru krom yaptirmaya 1100 istemislerdi bu dediklerime dikkat edin radyotoru bence degistirin eger orjinalse pek bise beklemeyin zaten bu yasa kadar dayanmis
COURE SPORTİVO

devirsever

Nuri Bey öncelikle değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için ne kadar teşekkür etsem az.  :arkadasim:

Kapak izmirde değişti, orada birkaç üst kısımdaki hortumlar da değişmişti. Turbo revizyonu esnasında ise alt kısımdaki tüm hortumların değiştiği söylendi. Henüz izin günümü beklediğim için baktırma fırsatım oluşmadı ancak suyu çok çabuk bir şekilde triger - v kayışları arasından tahliye ediyor. Devirdaimin yada ona gelen bir hortumun neden olduğu söylendi. Ben de radyatör tıkayıcı ilaçtan yada bu hortumlardan birinin tam sıkılamamasından şüphe ediyorum nedir ne değildir anlaşılacak yarın, benim görebileceğim bir yerde değil.
Yalnız şöyle bir durum var bu araç aldığımdan beri trafikte 90 ın üzerinde çalışıyor 100 civarlarında fan açıyor. Yolda ise birden derece 120lere dayandı hemen farkedip yavaşladım, 100-110 lara geri döndü ve varış noktama çok az kalmış olduğundan oraya kadar gidip orda baktım ki su bitmişti.
Umarım dediğiniz gibi conta yakmamıştır.
Beyin konusuna gelirsek; isterdim fakat şimdilik zor görünüyor. Dediğiniz ateşleme beyni yeni sıfırıyla değişti. Sensörlerimiz değişti, eskiyen tesisatlar yenilendi. Teklemeler ortadan kayboldu, rölanti ve ilk çalışma sesleri düzene oturdu. Turbo bakımından döndüğümde GTV eskisine nazaran çok daha ataklaşmıştı belki de değiştirilmesi unutulan bir hortum dayanamayıp patladı yada yorgun devirdaimin ömrü tükendi. Ben de sabırsız ve üzgünüm  :duvar:
Benim bu araçta anlayamadığım bir durum daha var araba son bakımdan sonra yürüyor ama o 147 1.6 dan alışkın olduğum gaz tepkisini yarıdan sonra alamıyorum, bunda ağırlık farkının etkisi mi var yoksa silindir başına 2 valfe düşmesi mi başlıca etken? Yüksek hızlarda güzel yürüyor ancak düşük hızlarda bir 147nin hazzını bile yaşatmıyor bana. Bu bir sorun ise tecrübelerinizden yola çıkarak öğrenmek isterim. Önerileriniz için tekrar teşekkürler :)

iki secenek var ya fan birinci yani dusuk kademe calismiyor yani 88C ornegin acmiyor ve 100C yuksek devir fan devreye giriyor
Ikinci secenek ise sogutma sivisinda hava var ve bu yuzden radyatordeki fan termigi asil sivi sicakligini gormuyor

Hortum yada kelepce degisince mutlaka kapagida degistirin, zaten ucuz bir parca, sivi sistemdeki havayi buradan bosaltir, dedigim gibi ben cok cektim, her gun havasini almasam en zayif noktadan sizdiriyordu.

12V turbo motor 3000 bin devirde cildirmaz ama 1.6 16V ile de karsilastirilmaz yani, buyuk ihtimal turbonuz basamiyordur ama yeni revizyon oldu demistiniz. Turbo aracta turbo basinc gostergesi cok gerekli, yani basinc alma durumuna gore guc neden alamadiginizi bulmanizda cok yardimci olur. Sizdeki flapli hava akismetre sikintili bir parca, oynayip icine eden cok,arac hava yakit karisimini bu yuzden ayarlayamiyor olabilir. Lambda sesorleri arizalarida benzer semptomlar gosterir.

aklima gelen ariza olabilecek noktalar;

flapli maf
lambdalar, yani oksijen sensorleri
motor ustundeki vuruntu sensorleri (avans otomatik ayari icin)
turbo wastegate acik kalmis olabilir, bu yuzden turbo doldurmuyor olabilir
turbo borularinda yada manifoldlarda kacak olabilir
egzostaki katalitik parcalanmis olup egzosu tikamis olabilir
yakit pompasi omrunu tamamlamak uzere olabilir
ozellikle ateslemede ariza varsa gaza yuklendiginizde hafifte olsa kerkinme / tirtiklanma seklinde bir gucten dusme hissederseniz maf ve lambdalardan olmasi muhtemel, bunlardan gelen veriye gore yakit hava ve avanslar ayarlaniyor. arada bir yapip bazen yapmiyorsa ayrica vuruntu sensorleri olabilir. bu sensorlerin dis ekranlama kilifi siyrildiginda verimli calismiyorlar.

yani olasi nedenler cok, arac bazen iyi yurur bazen yurumez... Bendeki gt nin farki turbo olmamasi ve isletim sisteminin obd2 baglantiya izin vermesi, bende multi ecu scan yazilimi yani mes var, aracin tum beyinlerine laptop kullanarak usb ile baglanip hata kodlaririni okuyabiliyorum, bulunan koda gore ariza tespiti yaparak internetten arastiriyorum ve en son sanayide guvendigim bir ustaya gidip sunu degistir bunu ayarla vs, isin basinda durarak tamiri gerceklestirtiyorum. GTV de bu port yok ama yinede ariza kodu bir sekilde okunuyordur.

Bu arada benim araci aldigim arkadasta su damlamasi ve kacagi var diyordu, biraz turladik sonra durup kaputu actim elimle sogutma sivisi borularini yokladim tas gibi, basinci tahliye edemiyordu, bakimlari yaptirdigi yere goturup genlesme kabi kapagini degistirdik, oradaki usta cok martaval okudu, boyle bir sey ne duydum ne gordum diye lakin sonucta benim diretmemle degistirdik kapagi, neyse biraz gezdik tekrar durduk actim kaputu baktim borular normal, aldim geldim araci ;-) sanirim bizim bussolar sulu gomlek oldugu icin bir miktar hava ister istemez sogutma sivisina kaciyor, teknik bir aciklamam yok ama bu motorun icini ac, piston yuzeyleri  silindirik olarak teker teker cikarilabiliyor, yani altta ve ustte contalari var.

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

devirsever

Bussolar cok saglam motorlar lakin yas itibari ile ne var ne yok (elektronik, roleler, pompalar, hortumlar,sivilar...) degistirmek gerekiyor. Bu sadece alfa yada gtv icin degil tum araclar icin gecerli.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

01hakan

Hayirdir İnsallah gtv yi satiyormusunuz

etab5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

COURE SPORTİVO

35oz41

Hayirdir İnsallah gtv yi satiyormusunuz

etab5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İş yapma planımız var bir arkadaşla onun için deneyeceğim farklı bir formül bulamadık fakat deniyoruz, malum piyasası yavaş erkenden koymak istedim yoksa yazı bulacak bir plan. Ben de kararsızım aslında kolay satabileceğim bir araçla takas vs de olabilir. Biraz değişik işte bir yandan çok uğraştırdı çevrem baskı yaptı gibi gibi... Ama bende olduğu sürece gelişmeye güzelleşmeye devam edecek insallah. Kim bilir duruma farklı bir çare bulursak kalıcı olur en çok istediğim de o Hakan Bey.

35oz41

Son devirdaim probleminden sonra Sportivo'ya gittim ve sonuç muhteşem diyebilirim, 100-120 km yol yaptım su eksiltme hiç olmadı. Performansı istediğim düzeye ulaştı. Emme manifoldunun kaçırdığı tespit edildi, manifoldun silikon hortumları, kelepçeleri, o ringleri değişti.  Enjektörler temizlendi ve o ringleri değişti. Devirdaim değişirken trigerin gayet yeni olduğu anlaşıldı değişmesine gerek kalmadı fakat oralar sökülmüşken v kayışlarını da değiştirdik arada ses yapıyordu.
Çekişini çok beğendim Yılmaz ustanın ve son hamleye kadar getiren diğer ustalarımızın eline sağlık.
Umarım artık keyifle binebilirim :)

01hakan

Son devirdaim probleminden sonra Sportivo'ya gittim ve sonuç muhteşem diyebilirim, 100-120 km yol yaptım su eksiltme hiç olmadı. Performansı istediğim düzeye ulaştı. Emme manifoldunun kaçırdığı tespit edildi, manifoldun silikon hortumları, kelepçeleri, o ringleri değişti.  Enjektörler temizlendi ve o ringleri değişti. Devirdaim değişirken trigerin gayet yeni olduğu anlaşıldı değişmesine gerek kalmadı fakat oralar sökülmüşken v kayışlarını da değiştirdik arada ses yapıyordu.
Çekişini çok beğendim Yılmaz ustanın ve son hamleye kadar getiren diğer ustalarımızın eline sağlık.
Umarım artık keyifle binebilirim :)
Hadi bakalım gaz tepkileri nasıl oldu

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

COURE SPORTİVO

35oz41

Hadi bakalım gaz tepkileri nasıl oldu

Eski haliyle kıyaslanamaz bile; yarıdan sonra algılamıyordu, şimdi sonuna kadar farkediliyor tepkileri  :D

01hakan

Eski haliyle kıyaslanamaz bile; yarıdan sonra algılamıyordu, şimdi sonuna kadar farkediliyor tepkileri  :D
Simdi gtv sahibi oldunuz sıra dışında Inşallah

COURE SPORTİVO

35oz41

Simdi gtv sahibi oldunuz sıra dışında Inşallah

İnsallah, zamanla olacak birşeyler.

35oz41

Satış iptal edildi, kaldığımız yerden devam edeceğiz.
Sizce komple tavan dahil orijinal rengi rosso proteoya mı boyatmalı yoksa güzel bir kaplama ile renk değişimi mi? Jantları replikadan orijinale çevirip yeni bir lastik takımı almayı da düşünüyorum ikinci aşamada.

01hakan

Satış iptal edildi, kaldığımız yerden devam edeceğiz.
Sizce komple tavan dahil orijinal rengi rosso proteoya mı boyatmalı yoksa güzel bir kaplama ile renk değişimi mi? Jantları replikadan orijinale çevirip yeni bir lastik takımı almayı da düşünüyorum ikinci aşamada.
Kaplamayı ben tavsiye etmem komple boya daha mantıklı jant ise 18 tercihimdir alfa romeo 8c jantı

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

COURE SPORTİVO

35oz41

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Filtresiz olarak Samsung tel. ile bugün çekildiğimiz foto :)

35oz41

Konu boş kalmış, hızlı cila ile biraz parlattım. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

alfistahakan

👍

SM-A500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakan
Forever Alfa