Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halil

bmw fiyat listesi aşağıda.5 serisinin en ucuz versiyonu 2,0 lt benzinli.326000 tl
4 serisi 2,0 lt benzinli olan gran coupe versiyonu en ucuzu 430i x drive 4 çeker 363000 tl. donanımlarını mukayese etseniz fiyat eşit olur,belki bmw pahalı bile çıkar.
forumda amma bmw sevici varmış.Gulia'nın fiyatını yerden yere vuranlar niye bmw ye binmiyor ilginç?senede 5 adet satar ,10 adet satar.Fiat'ın ortağı olmadığımıza göre orası bizim sorunumuz değil. :haydi: :haydi:
Gulia gibi bir modelin (her türlü teknolojik yeniliği barındıran bir model) 200000 tl ye satılmasını mı bekliyordunuz merak ettim.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

agucba

Bence gereksiz yere uzayıp gidiyor. Kimin hangi fikirde olduğu belli. Üç aşağı beş yukarı kimin Alfa'yı neden ve nasıl sevdiği de belli. Kimin hangi arabaya neden sahip olduğu veya neden sahip olmak istediği de belli üç aşağı beş yukarı. İsteyen istediğini alır, kimsenin kararı kimseyi ilgilendirmez. Başkasının parasını ne için harcadığı veya harcayacağı da sadece kendisini ilgilendirir. Parası olup parasının kıymetini bilen gidip BMW alır. Ayrıca BMW'nin bu forumda yeri yok, burasını forum donanım veya benzer yerlere çevirmenin anlamı da yok. Admin'i de bu konuda kınıyorum.

agucba via tapatalk

///////////////

emreyilik

Benim param olsa ikisini de alirim 😂

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Alfa Romeo 147 Collezione

hi_cazz

Şurayı şaşkınlıkla izliyorum. Yazmak istemedim ama dayanamadım yine.

Burada kimse Giulia kötümü dedi de herkes canı gönülden savunmaya geçti?

Ben Giulia'ya bayılıyorum. Benim gözümde harika bir araba.  Hatta alacak gücüm olsa super, veloce falan değil 700binli rakamlara alınabilecek ultra lüks araçlar olmasına rağmen gider giulia qv alırım.

Hatta eleştiren birçok kişide aynı şeyi yapar buradaki eminim. 

Burada tartışılan konu aslında AR Türkiye'nin bu fiyatlandırma ile Alfa satışına verdiği önemi gösteriyor.

Zaten buradaki insanlar Alfa sevdalısı, buradaki insanlar parayı bulsa zaten gider alır. Ama işin gerçek boyutu var. Sen buradaki Alfistiler için değil, sen BMW, Mercedes, Audi müşterisini çalmaya çalışacaksın. Bunu maalesef biz onlardan daha iyisini yaptık diyerek yapamazsın. Her türlü rekabet etmen gerekir. Ama bunu yapmıyorsun.

İşte tartışalan konu bu. Neden bu kadar celallenip, hala savunma gereği duyuyorsunuz anlamıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sercan Keklik

380.000 = 326.000 ?

MHP nin kaçıncı yılını kutluyoruz?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Sercan Keklik

Hadi onuda geçtim, Rakibi Aynı Sınıfı:

BMW 320d xDrive Sedan 40th Year Edition Otomatik Dizel 1995 190 4,3 %110 340.500TL
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Sercan Keklik

Dahada anlaşılacak şekilde yazıyorum ama anlayabilecek kapasitede olan arkadaşlar var biliyorum ama dahada net yazmazsam anlamayacak kapasitedeki arkadaşlar belki anlar ümidi ile..

Bakın Giulia Şu ana kadar üretilmiş en teknolojik ve Başarılı Alfa Romeo, Giulietta ilk çıktığında bu durumda değildi, makyajlandı euro 5 motor yedi, üstüne Otomatik dizel üretildi. Üretebildiklerinin En Başarılısı ürettiler. Türkiye Pazarına ilk defa Opsiyonsuz olarak XENON lu giulietta geldi.

Sene 2016 da Xenonsuz araba Hyundai i20 demekti. Sene 2013 de USB siz Giulietta i10 bile degildi.

Nitekim gel gelelim, Alfa romeo en güzel başarılarından birini Giulia yı yaptı, Test ettik kusur bulamadık. Herhangi bir kalitesizlik veya gözümüze çarpan hatası olmadı. Test yaptık gayet zevkli. Gel Gelelim..

KUSUR ARAÇTA DEĞİL, SATIŞ POLİTİKASINDA diye 10 sayfa yazdık.

Neden? ÜSt klasmanda ki araçlara bakın Mercedes E Serisi, 5 Serisi Teknoloji Olarak Bir İtalyandan 5 Kat daha üstün. Sen kullanmıyomusun? Kullanma. 147 de de usb kullanmıyosun, Mk1 Giulietta da da, bi fark yok senin için demek istiyoruz. Ama ben kullanıyosam isterim. 380.000 Verdin mi herşeyi isterim.

Çünkü bu araba bir 4C değil, Bir 8C değil. Günlük kullanabileceğiniz Standart bi araba.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Doğa Tosun

o kadar yazmamın sebebi Giulia'nın çok iyi oluşu zaten.

4C'ye 3,000,000 TL isteseler üşenirim "hadi ordan" yazmaya. Çünkü zaten beni etkilemiyor, ben potansiyel görmüyorum. 300'e  verseler lotus alırım, 500'e verseler Cayman alırım. Ama giulia öyle değil. Işık çok parlak, ürün çok güzel. Araba EEJJJDERRYAA. daha ne diyim ? E hal böyleyken bu fırsatın kaçması çok kötü. Bizler için kötü yani anlatabiliyor muyum, satışın başında olan adamlar elbette yine alacaklar maaşlarını. Neyse fiyat ve satış politikası böyle giderse 2-3 sene sonra daha net anlaşılacak bugün yazılanlar.

Ha, yiğidi öldür hakkını yeme demişler. BMW'nin argesiyle, BMW'nin knowhow'uyla, BMW'nin salt teknolojisiyle ve ekonomisiyle kıyaslanmamız elbette mümkün değil sanırım o yüzden garipsendi. 6 senedir piyasadaki orta sınıf sedanlarına 10 yılın sonunda iyi bir cevap verdik çok şükür. Daha yeni 3 serisini görmedik. Mevzu BMW sevmekten ziyade, sektörde çıtayı kimin nereye koyduğunu biliyor olmak. Gelgelelim 2.0 dizel arabayla 2.0 benzinli araba fiyatını karşılaştırmak da büyük talihsizlik. Giulia'da acayip olan teknoloji nedir onu da anlayamadım. Bildiğimiz Alfa işte, sürüşü, performansı ve tasarımı iyi. + çok acayip bi teknolojisi var da ben mi bilmiyorum? DNA var bildiğim en acayip teknolojisi. Artık B sınıfı otomobiller kendi kendine park ediyor, E sınıfı otomobiller otonom sürüşe geçiyor. Anahtarlar değişiyor, multimedya kullanımı idrive'dan el ve parmak hareketlerine geçiyor. Otomobil trafik levhalarını algılıyor, rotaları seçiyor ve uydudan anlık trafik bilgisi alıyor. SOS ile kaza anında veya acil durumda yardım istiyor ve gps ile konumunu ulaştırıyor. Sürüş seçeneklerine individual ayarlar yapmaya imkan veriyor. Vakummuş hayaletmiş bunlar artık bmw'cilerin sıkılmaya bile başladığı şeyler. DNA dışında bu tarz bi donanımı var mı Giulia'nın ? Ha şerit takip vardı sanırım velocede.. Bana 380 fiyat verilen velocede sunroof yoktu. Sunroof + renk opsiyonunu soracaktım ama heralde artık A6 3.0 TDI seviyelerine çıkar diye hiç denemedim.

dipnot : Yeni Audi A5 sportback 2.0 dizel 4x4 otomatik ve en dolu paketi 330 bin TL. Listedeki fiyat bu, sıfır pazarlık sıfır hoşgeldiniz merhabalar. A6 2.0 dizel 4x4 ise 380 bin tl liste fiyatı.

Yeni E300 AMG ise listede en yüksek 377 bin tl. Hem audi hem merco 2017 model araçlar.

Yani aslında G30 değilmiş ucuz olan. Giulia düşündüğümden de pahalıymış.  :S
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Nicola Larini

You are not allowed to view links. Register or Login
Bence gereksiz yere uzayıp gidiyor. Kimin hangi fikirde olduğu belli. Üç aşağı beş yukarı kimin Alfa'yı neden ve nasıl sevdiği de belli. Kimin hangi arabaya neden sahip olduğu veya neden sahip olmak istediği de belli üç aşağı beş yukarı. İsteyen istediğini alır, kimsenin kararı kimseyi ilgilendirmez. Başkasının parasını ne için harcadığı veya harcayacağı da sadece kendisini ilgilendirir. Parası olup parasının kıymetini bilen gidip BMW alır. Ayrıca BMW'nin bu forumda yeri yok, burasını forum donanım veya benzer yerlere çevirmenin anlamı da yok. Admin'i de bu konuda kınıyorum.

agucba via tapatalk

+1  :alfisti:

depeche101

Amerikan MotorTrend'in lüks sedanlar karşılaştırması . 9 sedan içerisinde Giula önde.

Ayrıca bulabilyorsanız TopGear 'ın son bölümünü seyredin . Resmi olarak M3 Killer ilan edildi GQ son bölümde. Seyrederken büyük keyif alacağınız bir bölüm.

ealprsln

Giulia ile çok kıyaslanan "3" serisinin aslında ne kadar da kıyaslanmaması gerektiğini açık bir şekilde ifade etmişler. Ben de Bavyeralıları seviyorum ama her test ve karşılaştırmada BMW malup oldu, ben daha Giulia'nın önüne geçebilen bir spor sedan karşılaştırması ne gördüm ne de okudum. The Grande Tour'un Giulia bölümünün son "1" dakikası olayın ne kadar ciddi olduğunu özetliyor aslında  :yukari-ok:
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

akıllı

Valla kendi adıma anladığım segment itibariyle muadilleri yada kıyaslandığı araçların çok yönüyle önünde. Ama fiyat aralığı bir üst segmente çıktığı için kırgınlık ve kızgınlık var.

Serhat59

En son Nurnburgring' de yeni Panamera turbo s şansını denedi manuel Giulia' ya karşı 1 sn de geçti ama Alfa Romeo da dur bi dakka ya bizde de otomatik araba var bizde otomatikle tekrar yapalım dedi ve panamera turbo s' i 6 sn geçti. Zaten forumdaki herkeste biliyordur da ben yine de yazmak istedim 😊

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

admin

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

hi_cazz

Giulia ile çok kıyaslanan "3" serisinin aslında ne kadar da kıyaslanmaması gerektiğini açık bir şekilde ifade etmişler. Ben de Bavyeralıları seviyorum ama her test ve karşılaştırmada BMW malup oldu, ben daha Giulia'nın önüne geçebilen bir spor sedan karşılaştırması ne gördüm ne de okudum. The Grande Tour'un Giulia bölümünün son "1" dakikası olayın ne kadar ciddi olduğunu özetliyor aslında  :yukari-ok:

Grand tour'u saçma sapan bir çeviriyle izledim. Yalnız oradada bir saçmalık var. Islak ve kuru zemin sürelerini aynı sıralamada veriyorlar. Ayrıca şimdiye kadar kimsenin dikkat etmediği ön kapı darlığı ilginç geldi.

murat

Herkes kendince haklı, sıkıntı yok.. Yukarıda da yazdım tekrar ediyorum. Bilenler bilir bilemeyenler Google amcaya ölçek ekonomisi yazıp bir okusun ve öyle baksın mevzuya..Alfa Romeo pahalı satıyor ama sırf biz bıdı bıdı yapmayalım diye de zarar edecek bir fiyat koymayacak takdir edeceğiniz üzere..BMW den baya bir fazla maliyetle üretiyor o arabayı emin olun.

Esas komik olan bugün Mengerler'in önünden geçerken bir bakalım soran varmıymış öğreneyim diye girdim. Verilen cevap: Abi Tofaş arabayı geri aldı, bizde yok  :duvar: Adam gider Doblo şampiyonu Beylikdüzne koyar, Jeepçilerin Mersocuların cirit attığı yerden geri alır arabayı  :duvar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

depeche101

Yılların Alfa Romeo yazılımcısı Hollanda'lı Squadra , Giulia 2.0 Benzinli 200 HP versiyon motorundan kolaylıkla 280 HP alabildiklerini duyurdu.
280 HP Veloce versiyonu için şu an alabildikleri güç ise 310 HP .

agucba

Yılların Alfa Romeo yazılımcısı Hollanda'lı Squadra , Giulia 2.0 Benzinli 200 HP versiyon motorundan kolaylıkla 280 HP alabildiklerini duyurdu.

Okan Hocam, Super'i alıp ne zaman Q ayarına getireceksin?

agucba via tapatalk

///////////////

depeche101

Okan Hocam, Super'i alıp ne zaman Q ayarına getireceksin?

agucba via tapatalk

Öyle bir niyetim yok hocam . Ama Avrupa Birliği'ne girdiğimiz gün GQ 'yu çekerim kapıya :)  :haydi: :haydi:

agucba

Öyle bir niyetim yok hocam . Ama Avrupa Birliği'ne girdiğimiz gün GQ 'yu çekerim kapıya :)  :haydi: :haydi:
O zaman seni hiç bir zaman bir Giulia'da göremeyeceğiz demektir.
Başka çareler var ama onu kısmet olur ve yüz yüze denk gelirsek anlatırım.

Gesendet von meinem GT-I9190 mit Tapatalk

///////////////

depeche101

O zaman seni hiç bir zaman bir Giulia'da göremeyeceğiz demektir.
Başka çareler var ama onu kısmet olur ve yüz yüze denk gelirsek anlatırım.

Tamamdır hocam .

280HP RWD 'dan memnun bir müşteri ;

agucba

İsviçre'den uzak bir tanıdık dizel olanını aldı ve o da 159 sonrası çok çok memnun, hatta sırf hafif alaşım üretim diye çok kollu olan 17" jantları sipariş etti.

///////////////

hi_cazz

Okan abi grafikte 200lük versiyonun maksimum 230 olduğu görünüyor ama sen 280 demişsin.

depeche101

AlfaOwner'da anlatmış . 280 HP remapi D moduna atmışlar hatta. Bu arada 300+ beygir üzerinde çalışıyormuş sanırım .Motorun çok ciddi potansiyeli var diyor.

Görseli tam sonuçlardan sonra günceller sanırım.

agucba

AlfaOwner'da anlatmış . 280 HP remapi D moduna atmışlar hatta. Bu arada 300+ beygir üzerinde çalışıyormuş sanırım .Motorun çok ciddi potansiyeli var diyor.

Görseli tam sonuçlardan sonra günceller sanırım.

200'ün 280 BG denmesinin sebebini yazayım.

Fabrika çıkışı verisi normalde 200 BG ve 380 Nm olan değerler, gerçekte 230 BG ve 380 Nm vermiş. Yani daha fabrikadan çıkarken 30 BG ve 50 Nm fazlası var motorun. Squadra'nın müdahalesi ile güç 50, tork ise 20 Nm artmış ve bu şekilde 280 BG ve 400 Nm değerlerine ulaşılmış.

280 BG olan Veloce'de ise 310 BG ve 410 Nm'lik değerlere ulaşılmış şimdilik.

;)  ;)  ;)

///////////////