Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sigarayı bırakıp E-Sigara ile buharlayanlar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Silence

Bende sigara hiç kullanmayıp ama nargile kullanıyordum. Onun yerine 0mg nikotinli E-sigara kullanıyorum. Burası da bayağı kalabalık, çok iyi olmuş. ESF çok karışık ve sürekli aynı konular üzerinde dönülüyor. Her yeni başlayan, yeniden tavsiye istiyor.

Muratözdemir

You are not allowed to view links. Register or Login
Bende sigara hiç kullanmayıp ama nargile kullanıyordum. Onun yerine 0mg nikotinli E-sigara kullanıyorum. Burası da bayağı kalabalık, çok iyi olmuş. ESF çok karışık ve sürekli aynı konular üzerinde dönülüyor. Her yeni başlayan, yeniden tavsiye istiyor.
Evet çok büyük bir kitle başlıyor ve soru yağmuru oluşuyor orada. Burada kendi aramızda deneyimlerimizi paylaşırız en azından.
Mesela dün aldığım ve paylaştığım likitler bana ağır geldi geri gönderdim ve max. Vg olanlari ile değişim talep ettim. Eger mtl içim yapıyorsanz suan 70/30 oranindaki likitlerini öneririm los pollos hermanosun :)

ONEPLUS A3003 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Silence

Evet çok büyük bir kitle başlıyor ve soru yağmuru oluşuyor orada. Burada kendi aramızda deneyimlerimizi paylaşırız en azından.
Mesela dün aldığım ve paylaştığım likitler bana ağır geldi geri gönderdim ve max. Vg olanlari ile değişim talep ettim. Eger mtl içim yapıyorsanz suan 70/30 oranindaki likitlerini öneririm los pollos hermanosun :)

0 Nikotin kullandığım için her yerde bulunmuyor. Bir de ciğer içiyorum, nargile gibi yani :) Haftada 1-2 ya içiyorum ya içmiyorum öyle biraz karışık :) 80/20 kullanıyorum, burada yaptırdığım biri var 0mg olarak :)

DcD-Semih

Hocam 0mg içiyorsanız kendiniz hazırlasanız ya madem, 500ml 0mg keyf nbase 40tl, üzerine 5 aroma alsanız ortalama 130 140tl civarına yarım litre likit hazırlamış olursunuz hem de içinde ne var ne yok nasıl yapıldı gönlünüz rahat içersiniz. Çok komplike de değil bir 50ml bir de 10ml lik enjektörünüz olsun küçük matematik hesapları ile yarım saatinizi almaz.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Bachelor

Kendi likitlerini kendi yapan biri olarak bende varım.😊
2008 GT SS

Muratözdemir

Arkadaşlar baya kendi likitini yapan var o zaman bizde deneyimlerimizi birkestirerek super bir likit yapalım piyasaya girelim. "Alfisti likitleri" :)

Silence

Hocam 0mg içiyorsanız kendiniz hazırlasanız ya madem, 500ml 0mg keyf nbase 40tl, üzerine 5 aroma alsanız ortalama 130 140tl civarına yarım litre likit hazırlamış olursunuz hem de içinde ne var ne yok nasıl yapıldı gönlünüz rahat içersiniz. Çok komplike de değil bir 50ml bir de 10ml lik enjektörünüz olsun küçük matematik hesapları ile yarım saatinizi almaz.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pek belirtmek istemedim de, biraz ticari boyutu da var.O yüzden pek para verdiğim söylenemez. Hani 30 ml likiti ortalama 1 ayda ya bitiriyorum ya bitirmiyorum.Farklı farklı aromalarla bir sürü yapsam bile içmiyorum ki :) Boşa masraf ve para bağlamayı uygun görmüyorum. O işe el atmadım :) Elimde 5 çeşit kadar 0 mg var belki 2 aydır. Ne kadar içtin desen 30-40 ml civarı yeni bitmiştir :) Cihazım bile Smok Stick v8. Çok çok yeterli geliyor her yönden. Yoksa tel, pamuk, likit, cihaz girdik mi sonunu göremem ben. DNA-YiHi çok detay var.. Sakin sakin buharlamak çok daha hoşuma gidiyor :) Öneri için çok teşekkürler.

Muratözdemir

Smok stick cok güzel cihazdir ya.

Silence

Smok stick cok güzel cihazdir ya.

Bana çok rahat yetiyor, yukarıda bahsettiğim kullanımlarıma göre ki üstündeki malum Big Baby atomizeri ateşlemek için sağlam mod lazım. Onu bile X4 coil ile çok verimli kullanabiliyorum.

coolistanbul

Sigarayı bıraktım, elektronik sigara denemek istiyorum. Ne önerirsiniz ? Nerden alabilirim ?

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

Muratözdemir

Sigarayı bıraktım, elektronik sigara denemek istiyorum. Ne önerirsiniz ? Nerden alabilirim ?

Ben istick pico öneririm. Nerede oturuyorsunuz? Kadikoyde yazicioglunun yanindaki handa ve sirkecide dogubankta satiyorlar benim bildigim. Onun disinda havale esf forumda satıyorlar. Facebookta yine sayfalari var.

Muratözdemir

Ben istick pico öneririm. Nerede oturuyorsunuz? Kadikoyde yazicioglunun yanindaki handa ve sirkecide dogubankta satiyorlar benim bildigim. Onun disinda havale esf forumda satıyorlar. Facebookta yine sayfalari var.

coolistanbul

Gayrettepe deyim ama her iki adrese de ulasabilirim

Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

Muratözdemir

Tamam 200 TL olması lazım. İ stick pico ve Melo tank.

Jakomo

Çağrıya uymak lazım dedik; Joytech aio ile başladım sonra da sırası ile evic pro, Target kit, Wismec 2/3 ve Tarot pro aldım, Ato ise smok big baby ve croud beast ki güncel atolardır, modlar ise Wismec ve Tarot pro....Bende yoğun sigara kullanan biri olarak 8 aydır sigara kullanmıyorum ve kesinlikle de aramıyorum... E-sigara ise artık kesinlikle bir hobby oldu....
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

sbk0655

Yalnız söylemek istediğim bir şey var , bu e sigara da hiç masum değil bilinsin isterim , en az sigara kadar kanserojen içermekte.

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sifyan

Muratözdemir

Sigara içmeyen bencede bulaşmasın. Nargileyede karşıyım doğal olarak. Doğrudur masum değildir. Fakat sigara kadar kansorejen vardır demek biraz "farazi" bir söylem.

Muratözdemir

İngiltereden sanırım bir eczaneden fotoğraf. Esf forumda birisi paylaşmıştı. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Alfadanadam

Yalnız söylemek istediğim bir şey var , bu e sigara da hiç masum değil bilinsin isterim , en az sigara kadar kanserojen içermekte.

En az sigara kadar kanserojen? Bu bir iddia sadece. Yaklaşık 10 senedir sigara kartelleri böyle bir şeyin olduğunu ispatlamaya çalışıyorlar. Bilimsel olarak böyle bir iddiayı kanıtlayamadıkları için ortama dedikodu salıyorlar, sosyal medyayı kullanıyorlar. Hatta elektronik sigara patlar haberleri yaptırılıyor.

Doğru kullanılmayan her ekipmanın patlama/yanma gibi riskleri bulunuyor malumunuz. Doğru şekilde şarj edilmeyen cep telefonları bile patlıyorken, eser miktarda bilgiyle elektronik sigara patlar demek te ne kadar adil?

Çalıştığım tesiste Karbon monoksit (CO) dedektörleri kullanıyoruz mecburen. Sigara dumanı bu cihazlara üflendiğinde cihaz bet değerlere ukalıyor ve kilitleniyor. Ancak elektronik sigara buharı üflendiğinde böyle bir şey söz konusu değil. Ortama CO çıkışı olabilmesi için YANMA gerçekleşmesi gerekir. Zira CO bir yanma ürünüdür. Sigara dumanında ise CO, tütün yaprağının doğal olarak bünyesinde bulunan katran ve tütün tarımı yapılırken, tütün bitkisini korumak için kullanılan her türlü zirai ilaç ve gübre direk sigara dumanı ile ciğerlerinize gidiyor. Ek olarak sigaranın kağıdının dumanını da çekiyorsunuz. Bırakın tütünü, sadece sigara kağıdını yakın ve ciğerlerinize çekin. Yada sadece izleyin nasıl bir duman çıkıyor. Sanırım daha iyi anlaşılacaktır.

Elektronik sigarayı övmek gibi bir amacım yok. Ancak klasik sigara ile mukayese bile edilemeyecek kadar az zararlı olduğunu yaklaşık 1 senedir yaptığım yurtdışı araştırmalarında gördüm. Ancak her işte olduğu gibi bu işte de doğrular ve yanlışlar var. Kullanılan rezistans telinin cinsi, kullanılan pamuğun cinsi, kullanılan likitin muhteviyatı ve hatta cihazda kullanılan güç aralıkları önemli.

Eklemek istediğim son bir bilgi ise oldukça manidar.  Elektronik sigaranın YASAK olduğu ülkeler incelendiğinde hep az gelişiş ülkeler. Ben durumu tütün kartellerinin bu ülkelerde her türlü manipülasyonu yapabilmelerine bağlıyorum.
Serbest olan ülkeler ise genellikle gelişmiş ülkeler. Takdir edersiniz ki böyle ülkeler bilimsel gerçeklere dayalı olmayan manipülasyon çabalarının ciddi cezai yaptırımları vardır.

admin

Zamanında sigaranın kesinlikle kanser yapmadığı belirtilirken ve bunun için sigara tekeli tarafından kurulan sağlık kuruluşlarının başına, sağlık konusunda uzman kişiler getirilirken (ki sigaraya karşı olduğu ve kesinlikle hastalıklara neden olduğunu bildiği halde birisi neden öyle bir kuruluşun başına geçer!), günümüzde kanserin kesinlikle en önemli kanser tetikleyicilerin başında geldiği herkes, sigara şirketleri dahil, tarafından kabul edilmiş durumda.

Veya yumurtanın kesinlikle kötü kolesterolü yükselttiği ile ilgili bilimsel araştırmalar varken (ki bundan 30 yıl öncesinin yumurtası ile günümüzün yumurtası arasında sağlık açısından oldukça fark var) günümüzde yumurtanın öyle bir etkisi olmadığı bildiriliyor.

Eskiden ekmeksiz bir yaşam düşünülemezken (ki hala daha öyledir Türk Milleti için) günümüzde buğday ve buğday ürünlerinin insan bünyesi için gerekli olmadığı söylenir.

Eskiden cep telefonlarının araçların ABS'ni etkilediği ile ilgili bir bilgi vardı ve otobüslerde cep telefonu ile konuşmak yasaktı (ayrıca bunun bir sebebi otobüslerde sükuneti sağlamak içindi). Şimdi her yerde kullanılır oldu.

You are not allowed to view links. Register or Login 'ın paylaştığı haritada Avrupa'da e-Sigara sadece Avusturya ve Belçika'da yasak, bir de kendimiz Avrupa ülkesi olarak sayarsak Türkiye'de. Bilindiği üzere Avrupa'da çok kısa bir süre sonra sigara ile ilgili yasaklar daha da ileri boyuta taşınacak ve hatta mentollü sigaralar tamamen yasaklanacak iken (bu konu  ile alakalı olarak Soner Yalçın'ın 11 Ağustos 2015 yılında kaleme aldığı bir yazı var. You are not allowed to view links. Register or Login ), Türkiye'de nerede ise teşvik edilmekte. Kuvvetle muhtemel e-Sigara'nın Avrupa'da yasaklanmamasının sebebi yine sigara şirketlerinin e-Sigara'da da parmağının olmasından kaynaklı olabilir.

Vietnam Savaşı'nın en yoğun yaşandığı zamanlarda karşı kutuplarda yer alan SSCB ve ABD askerleri sahada birbirlerini öldürmek için taktikler uygularken, aynı zamanda, kapalı kapılar arkasında SSCB ve ABD yöneticileri, ticaret hacmini nasıl daha da arttırırız diye kafa patlatıyorlardı (bu uydurma bir bilgi değil, Amerikan İstihbarat Teşkilatı'nın kendi internet sayfasında ulaşılabilecek belgeler).

Burada yazılanların amacı sigara, yumurta, buğday, motor yağı, otomobil, elektrik veya başka bir şeye iyidir veya iyi değildir demekten ziyade, aslında insanların belli kesimler tarafından belli konulara yönlendirildiği ve insanların da ama bilerek ama bilmeyerek o yönde ilerlediğini anlatmak içindir.

Neticede ister sigara olsun, ister e-Sigara, öyle veya böyle bir etkisi vardır.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Alfadanadam

"Kuvvetle muhtemel e-Sigara'nın Avrupa'da yasaklanmamasının sebebi yine sigara şirketlerinin e-Sigara'da da parmağının olmasından kaynaklı olabilir."

Böyle bir ihtimal kesinlikle yok. Zira e-sigaranın normal sigarayla benzeştiği 2 nokta var. Birisi ismi diğeri de nikotin içermesi. KAlan kısımlar tamamen farklı konular. Dünyayı cihazlar konusunda dömine eden ülke Çin. Oldukça da başarılı ürünler çıkarıyorlar hatta.

Ancak Marlboro da boş durmuyor merak etmeyin. IQOS diye bir icat yaptılar. Neymiş efendim, yanma sıcaklığına çıkarmadan duman veriyormuş. Böylece kötü etkileri yokmuş :)

Hatta kısa süre önce gümrük mevzuatında bile tadilat yaptırabildilier. Hesap edin güçlerini.

2017/51 Elektronik ve Kontrollü Tütün Isıtıcısı Gümrük Tarife Cetveli Açıklama Notunda Değişiklik
13.3.2017

Özet: 11.03.2017 tarih ve 30004 sayılı Resmî Gazete' de Gümrük Genel Tebliği'nde (Gümrük Tarife Cetveli Açıklama Notları) (Seri No:4) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayınlanmıştır.

Açıklamalar

Söz konusu Tebliğ ile "8543.70.90.00.17" G.T.İ.P eşya Ulusal Gümrük Tarife Cetveli Açıklama Notu "Elektronik ve kontrollü tütün ısıtıcısı", "Tütün mamullerinin yakılmaksızın, yanmanın başlamadığı bir sıcaklığa kadar ısıtılması sonucu ortaya çıkan kimyasal içeriğin solunarak tüketilmesi prensibine dayanan, sigara yerine kullanılan sıcaklık kontrollü cihazlardır." şeklinde değiştirilmiştir.

Tebliğ hükümleri Gümrük ve Ticaret Bakanı yürütülecek olup, yayımı tarihinde (11.03.2017) yürürlüğe girmiştir.

murat

Valla ben bu cihazların hiçbirisinin normal kullanımlarda sigaradan zararlı olmasının mümkün olmadığını düşünüyorum..Ama sen napıyosun dersen, sigarayı kenara attım, tütün sarıyorum  :duvar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

admin

Alıntı Yap... Marlboro da ...
Hatta kısa süre önce gümrük mevzuatında bile tadilat yaptırabildiler. Hesap edin güçlerini...

Admin'in demeye çalıştığı bu zaten.

İlaç şirketlerinin önce hastalığı icat edip daha sonra bu hastalık için iyileştirici ilacı piyasaya sürdüklerine dair komplo(!) teorileri sıkça duyulan şeyler.

Dünya'yı domine eden ülkedeki şirketlere siparişleri geçen şirketleri de bir araştırmak gerek!  ;)
Hangi ülkenin olduğunu ve olduklarını tahmin etmek zor olmasa gerek.
İşin ucunda maddi kazanç olunca, ki bu öyle 3-5 milyon değil, kimin kiminle dans ettiğini tahmin etmek çok zor oluyor.

Bir de iQOS isimli cihaz büyük ihtimalle Çin'de üretilecektir.

Neyse, konuyu daha fazla dağıtmadan ve e-Sigara'ya meraklı olanların hevesini kırmadan burada noktalıyor Admin.  :)
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

sbk0655

Bulent abi sadece nikotin ve karbondioksit olarak değil , özellikle formaldehit , benzen ve nitrozaminler gibi kanserlere neden olabilen toksik maddeler içermekte. Bununla ilgili yapılmış çalışmalar ve makaleler bulunmakta.Soylemek istediğim tamamen masum bir ürün olmadığı. Kaç kişi kullandığı likit içerisinde ki maddeleri tek tek biliyor ? Bir sürü cihaz , likit ve aparatları mevcut , hepsi aynı kalitede değil. Bu tamamen zararsız bu sayede sigaranın zararlarına maruz kalmıyorum demek bir nevi kendini kandırmak demek.