Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Mito QV 2011 16LL363

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gurkanlale

You are not allowed to view links. Register or Login
Maşallah  :nazar:

Dif ve spacer gelicek mi ?

You are not allowed to view links. Register or Login Diff değil de spacer bulsam alabilirim.  :)
Drive Tastefully..

gurkanlale

Gürkan Bey, hayırlı olsun yeni setup.
Yazdığınız detaylı yorum da eminim turuncu koni düşünenler için çok faydalı olucak.
Konfor konusunu merak ediyordum, çok aydınlatıcı oldu. Özetle beklediğinizden daha rahat çıktı diye anladım, doğru mu?

Evet, tahminimden daha konforlu çıktı. Standart Amortisör + Novitec bilemem ama Standart Amortisör + Eibach'dan daha konforlu olduğunu düşünüyorum. You are not allowed to view links. Register or Login  :p :p
Drive Tastefully..

E.Ç.M. (MiTongin)

Evet, tahminimden daha konforlu çıktı. Standart Amortisör + Novitec bilemem ama Standart Amortisör + Eibach'dan daha konforlu olduğunu düşünüyorum. You are not allowed to view links. Register or Login  :p :p
:kahve:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

gurkanlale

Merhabalar,

Söylemeye gerek yok, MiTo'larda tekerlekler biraz(!) içerde.. Bu durum güzelliğimize de gölge düşürüyor. Jantlarınızı değiştirmeden bunu gidermenin yolu da Wheel Spacer'lar dan geçiyor.

Bu mesele farklı görüşleri ve olumlu olumsuz yorumları da beraberinde getiriyor. Aracımın konusunu takip edenler biliyorlar ki her zaman orjinal ve yaptıkları işlerde kaliteden ödün vermeyeceğini düşündüğüm markaların aracıma göre üretilmiş parçalarını seçtim. Bilhassa da konu porya ile tekerlekler arasında bir parça takmak olunca, 'custom' birşeyler yapmak veya bilmediğim birileri tarafından yapılmış birşey alıp takmak çok güvenli gelmiyordu. Bir yandan da Eibach, H&R gibi bu konuda çalışmalarının olduğunu bildiğim markaların ürünlerini bulamamam ve bunları getirtmek, sadece orada duracak (her ne kadar durduğu yer çok hayati olsa da) oynak veya elektronik olamayan bir parça için, bilhassa dövizin geldiği yer de düşünülünce fazla pahalı geliyordu. Doğru yapıldığında sorun yaratmayacağını birtakım arkadaşlarımdan duyuyordum, örnekleri görüyordum ama gerçekten güveneceğim birisini bir türlü bulamıyordum.

Ortak tanıdıklarım vasıtasıyla tanıştığım ve yaklaşımına, bilgisine ve ailesi ile çalıştırdığı atölyelerini görünce fikrimi değiştiren bir Mühendislik öğrencisine güvendim, beraber çalışmaya ikna ettim ve yaptırdım.

Teknik detayları çok derinlemesine bilemesem de, yaptıkça öğrendiğim kadarıyla yazacağım. Aklına birşey takılan varsa yazsın lütfen, yorumlar çok değerli..

Öncelikle Hub-Centric bir parça olmak zorundaydı yaptığımız iş, o küçük gibi gözüken çıkıntı aslında yükün çoğunluğunu taşıyormuş.. Bu ne demek: bir görsel buldum bununla ilgili:

Huncentric olmayan:

Olan:

Sonra poryaya nasıl sabitleneceğini kararlaştırdık. Bunun ikiden fazla yolu olsa da en bilindik yöntemler Uzun Bijon kullanılarak bir kerede sıkılan veya önce Spacer'i Porya'ya, sonra Jantı Spacer'a sabitlediğiniz şekilde olanı. Biz ikinci yöntemi seçtik. Bu bana daha güvenli geldi.

İşin geri kalanı doğru malzeme seçimi, doğru ölçü almak, doğru programlama, doğru cihaz ve doğru montaj olarak sıralanabilir.

Malzeme seçimi konusunda detaylar şunlar: 7075 ve çatlak röngeni sertifikalı alüminyum, 8.8 grade, 30 mm uzunluğunda M12 x1.25 ince diş anahtar başlı 16 adet somun, Alüminyum içerisine bir tarafı silindirik, diğer ucu sekizgen şeklinde çelik parçalar. İşlem tam otomatik CNC tezgahlarda yapıldı. 2 tanesi 25mm, 2 tanesi 20mm genişliğinde. 25'likler arkalarda, 20'likler önlerde kullanıldı.

Öncesi:

Sonrası:

Aracımı işlem yapıldıktan sonra sağlık sebeplerinden dolayı çok kullanamadım, ama güvendiğim bir arkadaşım test etti, salınım, titreme, sürtme veya virajda bir anormallik görmedi. 2 hafta sonra test eder, bir sorun varsa da yazarım.

Şakalı fotoğrafım da var bir tane.

Mahallemizde platonik takılanlar var:

Herkese iyi haftalar dilerim..

Drive Tastefully..

frat_jk

Çok kullanılan ve merak edilen bir konuyu,  kronolojik açıdan anlatman harika olmuş. Tam arşivlik makale

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Olgun

Evet çok güzel bir post olmuş, elinize sağlık.
Sonuç olarak markalı ürünlerden veya alfisti shop daki spacerlardan daha mı ucuza geldi bu üretim?
Diğer markalı ürünlerde de 7075 Alu mü kullanılıyor, bilginiz var mı?
Direksiyon hissi konusundaki yorumunuzu bekliyoruz, ön-arka arasındaki 5mm fark için özellikle?
[url="http://bisiklethirsizlari.tumblr.com"]http://bisiklethirsizlari.tumblr.com[/url]

Alfadanadam

Çok başarılı bir çalışma. Tam da olması gerektiği gibi.
Ellerinize sağlık.  :alkis:  :yukari-ok:

ealprsln

Bir "güzel olmuş"' da buradan söyliyeyim  :clover:
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

ealprsln

Çok kullanılan ve merak edilen bir konuyu,  kronolojik açıdan anlatman harika olmuş. Tam arşivlik makale

You are not allowed to view links. Register or Login  sen burada mıydın başgan  :D 

frat_jk

@ealprsln gizli özne gibi takılıyorum :))

Gkt94

Zaten parmakla gösterilen bir makinaydı şimdi daha bi hırçın daha bi güzel olmus. :clover:
La Meccanica Delle Emozioni

gurkanlale

Evet çok güzel bir post olmuş, elinize sağlık.
Sonuç olarak markalı ürünlerden veya alfisti shop daki spacerlardan daha mı ucuza geldi bu üretim?
Diğer markalı ürünlerde de 7075 Alu mü kullanılıyor, bilginiz var mı?
Direksiyon hissi konusundaki yorumunuzu bekliyoruz, ön-arka arasındaki 5mm fark için özellikle?

Evet, sonuç olarak %30 daha ucuza geldi diyebiliriz. (Güncel döviz kuru, vergi, kargo, montaj dahil fiyatı ile bunun montaj fahil fiyatı arasındaki fark olarak)
7075 havacılıktan otomotive geniş yelpazede kullanılan bir malzemeymiş. Uzmanı arkadaşlar var You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login daha iyi yanıt verirler bu soruya.
Direksiyon hissi olarak yorumu haftaya yazayım size.

Çok başarılı bir çalışma. Tam da olması gerektiği gibi.
Ellerinize sağlık.  :alkis:  :yukari-ok:

Zaten parmakla gösterilen bir makinaydı şimdi daha bi hırçın daha bi güzel olmus. :clover:

Teşekkürler  :)
Drive Tastefully..

OğuzCanAlantor

Maşallah çok güzel olmuş . Bende  GCEde 20 lik kullanmıştım  :nazar:

gurkanlale

Maşallah çok güzel olmuş . Bende  GCEde 20 lik kullanmıştım  :nazar:

4 tekerlekte de 20'lik mi vardı? Lastik ebadın neydi? Alçaltılmış süspansiyonla sürtüyor muydu davlumbazlara?
Drive Tastefully..

gurkanlale

Merhaba,

Bu Pazar, hava da kötü gidince, wax ve cila işleri yaptım.

GÜN SONU RAPORU:

Güzel havaları bekliyoruz...

Umarım sizler de Alfa Romeo dolu bir hafta sonu geçirmişsinizdir..

Drive Tastefully..

gurkanlale

Merhaba,

KW V2 Coilover kiti edindim. Bakalım nasıl olacak.

Bir de Reinforced Z rotları var.

You are not allowed to view links. Register or Login çok teşekkür ederim bunlar için.

İyi geceler..
Drive Tastefully..

Fatihob

..

frat_jk

Merhaba,

KW V2 Coilover kiti edindim. Bakalım nasıl olacak.

Bir de Reinforced Z rotları var.

You are not allowed to view links. Register or Login çok teşekkür ederim bunlar için.

İyi geceler..
Güzel günlerde, kazasız belasız kullan✋️

frat_jk

Coilde hayırlı olsun

ealprsln

Hayırlı olsun Gürkan, indir de görelim  :yukari-ok:

ucarozcan

Hayırlı olsun. Keyifli sürüşleri.
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

gurkanlale

Coilde hayırlı olsun

Hayırlı olsun Gürkan, indir de görelim  :yukari-ok:
Hayırlı olsun. Keyifli sürüşleri.
Hayırlı olsun :clover:

:arkadasim:
Drive Tastefully..

gurkanlale

Merhaba,

DNA RACING Ön Viraj Demiri (Torsion Bar)

ve ek olarak Forge Motorsport Subframe Braces Kit (Alt Gergi Takımı)

edindim.

Bunları da takarak yürüyen iyileştirmesi konusunda aşama kaydettim. Viraj kabiliyeti ciddi manada ray üstü gibi oldu. Fotolar:

Önce pistte kullanmaya kıyamadığım Goodyear Eagle F1 lastiklerimi bir türlü eskitemediğim kütük Pzero Nerolarla değiştirip Rot Balans yaptırdım.

Sonra da bu setup'ı denemeye doğruca Istanbul Park'a.. >:D

Drive Tastefully..

gurkanlale

20-21 Mayıs 2017 Pist Günlerinden birkaç kare ve 21 Mayıs'taki yağmurlu seanstan enstantaneler:

Drive Tastefully..

gurkanlale

Mito bugün satıldı.. Sahip olduğum en sıkı araçlardan biriydi. Kullanırken bu kadar keyif aldığım bir araç çok olmadı.

Çok mu hızlı.. Gidiyor ama nefesi hep bir eksik. Topspeed dersen,  o da yok. Viraj performansı süper mi.. meh, iyi sayılır ama olay o deği. bir his var bu araçta. oturuş pozisyonu, devirlenirken çıkan sesler. müthiş frenleri.. sessiz trimi.. çevreden gelen bakışlar.. 3. vitesi. sesi.

Mito Qv ler çok güzel araçlar. Almayı düşününen kişiler benimle istediği gibi iletişime geçebilirler.. Korkmadan Mito qv alın.. Az ve nadir bir alfa örneği ve şu anda kmler hala düşük. Birkaç yıl sonra bunu bulmanız zorlaşacak. Bu aracı kullandığım dönemde günler belki haftalar geçiyor ama bir başka mitoya rastlamıyordum. Hele qv hiç öylesine denk gelmiyordu. (Özellikle QV sahibi arkadaşlarla bir araya gelmiyorsam tabiki)

Alan kişiye hayırlı uğurlu olsun.

Artık Alfetta'ma odaklanabilirim.  :yukari-ok:

Drive Tastefully..