Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yekka

You are not allowed to view links. Register or Login
Geçen ay depoyu tamamen bitirip, 69 lt mazot aldım. Bugün tekrar fulledim, yine 69 lt. Katedilen mesafe 808.6 km.

Önceki dolum 300 tl tutmuştu. Bu hesaba göre şehir içi tüketimim 37 kuruş.

*Bir önceki depoyu 19ları taktıktan hemen sonra doldurduğum için tüketimim 19larla ve 5-20° derece hava sıcaklıklarında gerçekleşti.

Mutluyuz :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Eger aracınız otomatik ise değerler şahane :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

etimat

147 1.6 ts BL Şehir içi 13.5-14 lt/100 km
Şehir dışı 8 e kadar düştü

06 UJ 192
    147

düşportacı

2 hafta önce yaptığım uzun yol tüketim değerleri.120 km hız ile

crackher

sakin kullanımda 12 lt altına düşemiyorum hiç.147 1.6 lpg li

francobaresi

159 2010 1. 9 jtdm otomatik. Sehir ici agirlikli karma kullanim, en fazla 200-250 km ekonomi yapmaya kasarak kullanmisimdir.  Onceki manuel 159umla 7,5-7,8 arasi oluyordu ortalamam.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk
Cuore sportivo

wolkanku

159 2010 1. 9 jtdm otomatik. Sehir ici agirlikli karma kullanim, en fazla 200-250 km ekonomi yapmaya kasarak kullanmisimdir.  Onceki manuel 159umla 7,5-7,8 arasi oluyordu ortalamam.

19" jant lastik de bir gelsin :) tek hanelere veda edersin:)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

francobaresi

19" jant lastik de bir gelsin :) tek hanelere veda edersin:)
Benim en buyuk artim guzergahim , protokol yolundan gidiyorum isyerine, ne çukur var ne ışık :) ortalamayi direk aşagi cekiyo

Cuore sportivo

ahmet_hulusi

Geçen hafta ölçümüne göre (186km) 30 km fazladan yol yapabildim. 88 TL'ye 216  Km gittim (41 kuruş). Bugün itibari ile kar lastikleri depoya gitti bakalım bundan sonra kaç kuruş yakacağım.Ölçüm yaparken klima her zamanki gibi açıktı, rota ise trafik yoğunluğunun en rahatsız olduğu (ortalama 14-20km sürat yapabileceğiniz) ümraniye-altunizade hattı. Bu arada ölçüm araçta 3 kişi varken yapıldı. (95kg ben, 90 kg arkadaş, 88kg diğer arkadaş  :haydi: )

(Araç 1.6 mk2 156)
2005 156 1.6 TS Distincitive
2013 Mitsubishi ASX Intense
2011 Passat 1.6 TDI Blumotion Comfortline
Bir sonraki E60 5.20 d lci mi olur bilemem ama finalim 159

crackher

Geçen hafta ölçümüne göre (186km) 30 km fazladan yol yapabildim. 88 TL'ye 216  Km gittim (41 kuruş). Bugün itibari ile kar lastikleri depoya gitti bakalım bundan sonra kaç kuruş yakacağım.Ölçüm yaparken klima her zamanki gibi açıktı, rota ise trafik yoğunluğunun en rahatsız olduğu (ortalama 14-20km sürat yapabileceğiniz) ümraniye-altunizade hattı. Bu arada ölçüm araçta 3 kişi varken yapıldı. (95kg ben, 90 kg arkadaş, 88kg diğer arkadaş  :haydi: )

(Araç 1.6 mk2 156)
lpg li dimi araç :)

ahmet_hulusi

araç lpgli :) değerler bana göre gayet iyi :) arkaşın 1.6 civic'i 100km/15 lt aşağısını görmedi  (güzergah çekmeköy, bana senin araç aşırı yakıyor diyen bir kardeş).

t.ucar

159 jts ile trafikli trafiksiz şehiriçi ortalamam 14,5 lt civarı, şehirdışı orta halli kullanım ile 8.3 lt.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

crackher

araç lpgli :) değerler bana göre gayet iyi :) arkaşın 1.6 civic'i 100km/15 lt aşağısını görmedi  (güzergah çekmeköy, bana senin araç aşırı yakıyor diyen bir kardeş).
alfayı her gören ooo bu araba çok yakıyor der zaten :D

agucba

Trip A'da, ki bunu 20. km'den itibaren sıfırlamadım, yakıt tüketimi ortalaması 7,2 litre yazarken, Trip B'de ise şu anda 7,3 litre yazmakta.
İlk aldığımız günden beri tüm yakıt fişlerini dosyasına koydum ve ayrıca aldığım litreyi yazdığım bir tablo da var. Toplam aldığım yakıtın litresini yaptığımız kilometreye bölünce çıkan sonuç 6,78 litre oluyor. Bence ağırlıklı olarak İstanbul trafiğinde kullanılan bir araç için bu makul bir tüketim değeri.
145 QV'ye göre bir hesap yapacak olursam, bugüne kadar yakıt konusunda 60 litre ve ortalama 300 TL'lik bir tasarruf sağlanmış oldu. 145'ten sonra Giulietta'ya geçince bu tasarruf sayılır mı, bilmiyorum artık.  :)

///////////////

judge_85

(Araç 1.6 mk2 156)

Benim yakıt değerlerimde biri çıktı sonunda

2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
2016-05 / 93756KM

crackher

yazlık lastik ve sıcak hava 100 km de 1lt fakettirir galiba :)

ahmet_hulusi

Trafiğin oldukça yoğun olduğu istikamet olan ümraniye - altunizade hattında 80 TL tutarında 32 lt lpg ile 218 km yol yapıldı. Yani 36 Kuruş/km ortalama ile yol almışım. ( Araçta 90kg,88 kg, 80 kg mangal takımı üyeleri var  :serefe:)   

orkun

Arkadaşlar merhaba. Aracım 2011 1.6 dizel giulietta. Benim sormak istediğim. Araç rampa aşağı inerken viteste ayagımızı gazdan gektigimizde kompresör yaparken Anlık yakıt tüketimi 2 litre gösteriyor. Diğer farkli marka araçlarda 0 litre gösteriyor. Bunun bi sebebi varmidir yoksa diğer herkes te bu şekilde midir?

E5553 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

francobaresi

Arkadaşlar merhaba. Aracım 2011 1.6 dizel giulietta. Benim sormak istediğim. Araç rampa aşağı inerken viteste ayagımızı gazdan gektigimizde kompresör yaparken Anlık yakıt tüketimi 2 litre gösteriyor. Diğer farkli marka araçlarda 0 litre gösteriyor. Bunun bi sebebi varmidir yoksa diğer herkes te bu şekilde midir?

Diger model alfa romeolarda da dahil yakit tuketimi yapilmazken  2.0 lt gosterir, merak etmeyin normali bu

Cuore sportivo

orkun

Diger model alfa romeolarda da dahil yakit tuketimi yapilmazken  2.0 lt gosterir, merak etmeyin normali bu

Peki bu 2.0 lt ortalama yakıt tüketimini fazla gösterme yapamaz degilmi?

francobaresi

Peki bu 2.0 lt ortalama yakıt tüketimini fazla gösterme yapamaz degilmi?

Aslinda hemen hemen her aracta yol bilgisayari bir miktar dusuk deger veriyor pompa olcumune gore,ortalama tuketimde   aritmetik ortalama kullandiklarindan gaza basmayinca 0 gosteren araclara nazaran daha fazla gostermesi normaldir. Bugune kadar tecrube ettigim yol bilgisayari - pompa olcum degeri kiyaslamasina gore , yol bilgisayari yarim litre-1 litre arasinda daha dusuk deger gosteriyor.

Cuore sportivo

orkun

Aslinda hemen hemen her aracta yol bilgisayari bir miktar dusuk deger veriyor pompa olcumune gore,ortalama tuketimde   aritmetik ortalama kullandiklarindan gaza basmayinca 0 gosteren araclara nazaran daha fazla gostermesi normaldir. Bugune kadar tecrube ettigim yol bilgisayari - pompa olcum degeri kiyaslamasina gore , yol bilgisayari yarim litre-1 litre arasinda daha dusuk deger gosteriyor.

Vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkürler. Sonuç olarak diğer araçlarda yol pc. nin göstermiş olduğu değerler, gerçek yakıt tüketiminden az biraz daha az gösterdiğini varsayarsak. Alfaromeo ların yol bilgisayarındaki değerler gerçeğe daha yakın değerler oluyor ozmn. :)

francobaresi

Vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkürler. Sonuç olarak diğer araçlarda yol pc. nin göstermiş olduğu değerler, gerçek yakıt tüketiminden az biraz daha az gösterdiğini varsayarsak. Alfaromeo ların yol bilgisayarındaki değerler gerçeğe daha yakın değerler oluyor ozmn. :)
Ben de bu sekilde dusunuyorum, baska marka kullanan birkac arkadasimla kiyasladigimda da soylediginiz gibi gercege daha yakin deger veriyor bizim araclar. Tabi bu tecrubeye gore yapilmis bir cikarim

Cuore sportivo

OnurG

en son 31 krş dolaşıyorum.

blackline 147. LPG'li , 17 jant, hafta içi 4 km + 4 km git gel ... İstanbul göztepe- Fetih mah. civarı. sabah ve akşam trafikli :)

TRSemih

Havaların biraz daha ısınmasıyla birlikte ş.içi yakıt tüketimi olması gereken seviyelere düşüyor. Haziran itibariyle 0.5 lt daha düşer diye tahmin ediyorum. Sabahları Ankara hala soğuk sayılır.

69 lt dizel
915 km
7.5 lt / 100 km

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Kaan

en son 31 krş dolaşıyorum.

blackline 147. LPG'li , 17 jant, hafta içi 4 km + 4 km git gel ... İstanbul göztepe- Fetih mah. civarı. sabah ve akşam trafikli :)

147 ve 156 1.6'larda lpg ve 17 jant ile normal tüketim. Ben de ş.içi trafik te aynı değerlerde tüketiyorum.
1 hayal
5 duyu
6.his