Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ankara'da Özel Servis Tavsiyeleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DarknessHero

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar merhaba
Servis değiştirmeyi düşünüyorum be Alfin ile Alfaline servislerini çok okuyorum... Peki birde şerif usta var yeni açılan Alfa Tech servisi. Hiç giden kimse oldu mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Diğer servisleri deneme ihtiyacım hiç olmadı Alfin her açıdan memnun ediyor, gerçekten kaliteli ve uygun hizmet veriyorlar. Gidip de memnun kalmama şansınız yok hocam. Arabalarımıza özenle bakıyoruz zarar gelmesin diye gözümüz gibi bakıyoruz ben açıkcası bu kadar memnun insan varken, bu kadar insan öneriyorken diğer servislerden memnun kalma şansım bile olsa riske girmezdim.

etimat

Merak ettiğim için soruyorum, 1 ay önce servis tavsiyesinde bulunmuştunuz. Fikrinizi değiştiren şey, servis ile aranızdaki iletişim problemi mi, yoksa başla türlü bir talihsizlik mi?

İletişimle ilgili problemimiz var... bende sizler gibi bazı açıklamaları yetersiz bulur oldum bu aralar :(

06 UJ 192
    147

düşportacı

ALFIN Size yeter  :) Yetkili değil etkili servis.... Dün yağ bakımı için oradayım.Buradan tekrar memnuniyetimi belirtmek istiyorum sagolsunlar.Bakım zamanında aklima gelmedigi halde  bir çok detaya inen ve check-up yapan ustalarım eksik olmasınlar.

147BLACK

2004'den beri Alfa Romeo kullanıyorum ve Ankara'da neredeyse kullanmadığım özel servis kalmadı.
"Aman Alfa'yı bilen adamlara emanet edelim, herhangi başka usta kurcalamasın" diyordum ama gördüm ki yedek parça başta olmak üzere bir çok konuda bir süre sonra müşteriyi suistimal etmeye başlıyorlar.
Özellikle de benim gibi; arıza çıkarmayan, sorgulamayan, kibar, anlayışlı, parasını direkt peşin ödeyen saftrik müşteri sınıfındansanız.

Bir süredir yağ bakımlarını ve ufak tefek mekanik bakımları babamın sanayideki ustasına yaptırıyoruz. Daha Alfa'ya özgü bir şey çıkarsa da önceden gitmediğim ve nispeten daha iddiasız ve az bilinen tek özel Alfa servisine gidiyorum. Zaten farkettim ki, Alfa servisine gitmedim mi aracım daha az arıza veriyor. Revizyonlu parça takılması, yaptık deyip yapmamak, bir yeri yaparken başka yeri bozmak, yaparken üzerinden başka daha sağlam parçaları kaşla göz arasında almak, parça fiyatının sorgulanmadığı bir parçayı piyasa fiyatından farklı takmak, esas usta görmeden kalfanın kendi kafasına göre iş çevirmesi gibi bazı olumsuzluklara tabi kalmıyorsun. Gidip parçacıdan kendin alıp "el emeğine" parçayı taktırıyorsun. Veya servisi aradan çıkartıp, onların diğer dükkanlara yaptırdıklarını sen kendin o dükkana bizzat gidip yaptırıyorsun.
Bir de geçen sene yazlıktayken İzmir 3. sanayiye indik bir kaç iş için... Gayet güzel ilgilendiler. Yazın İzmir'de de götürebilme opsiyonum var.
Dolayısıyla kimseyi etkilemek istemem, herkes ne yaşıyorsa kendisi yaşasın ama ben artık Ankara'daki özel Alfa servisleriyle ilgili çokca iyi düşüncelere sahip değilim.
Uzun süredir başlık gözüme çarpıyordu ama yazıp yazmamak konusunda tereddütlüydüm.. Sonunda, düşüncelerimi belirtmeden geçemedim.
Herneyse.. :-/
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Spiritchaser

Buradaki arkadaşların tavsiyesi ile Alfin'e götürdüm ben de geçenlerde.  Şuana kadar bir sıkıntı olmadı.  Orayı deneyebilirsiniz siz de eğer önceden olumsuz bir tecrübeniz yoksa.

etimat

Burdan Alfin i öneren tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim... Şimdi eski servis ile hesaplaşma zamanı...

06 UJ 192
    147

etimat

Değerli arkadaşlarım, abilerim, kardeşlerim!

Bundan yaklaşık 1 yıl 7 ay evvel 2013 model sıfır aldığım Clio aracımı satıp, Ankara A-R servise kontrol ettirdiğim 06UJ192 plakalı 2008 model 147 Black Line aracımla aranıza katılmıştım.

Beni en iyi baskın basanındır takipçisi arkadaşlar bilir

Aracı aldığımda ilk işim triger ve varyatörü değiştirtmek oldu (A-R serviste).
Bunlar yapılırken periyodikten de geçtik ve antifriz ilavesi aldık ancak radyatörün çatlakları açılıpta oringlerinden sızınca onu da değiştirdik (A-R). Toplam maliyet 2000 tl.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

2016 Şubat ayında maalesef bir okul önü sabah saatinde sol önden darbe aldım ve yine A-R nin yolunu tuttuk. 23.02.2016 da aracı akşam saat 17.00 gibi sol ön çamurluk ve far orjinali(!) ile değişmiş şekilde tramer kayıtlı olarak teslim aldım ve bu arada ordaki vatandaşla da arkadaşlık bağları kurduk(!). O tarihten 1 ay sonra eve bir ceza geldi. 23.02.2016 tarihinde gece saat 00.45 te Eskişehir yönünden kızılay yönüne 120 ile giderken araç radara girmiş(!). Arkadaşla konuştuk kem küm ık mık deyip yediği nanenin parasını ödedi sağolsun

Aradan yaklaşık 4 ay daha geçti, uzun yol öncesi periyodik yaptırdık, üst kapak contayı değiştirdik vs vs 450 tl daha verdik (A-R).

Yaz bitti 2016 Ekim ayında bir uzun yol daha gözüktü, gittik A-R servise yine bir periyodik, varyatör tamir kiti, fren balataları ve yine üst kapak conta değişimi(!) ile 1450 tl ile çıktık.

Buraya kadar her şey tamam ama içinde de bir kurt var. Araç bir türlü içime sinmez oldu. Satmaya da kıyamıyorum seviyorum keratayı :) Bu arada ön cam çatladı, silecek sabit tutucu kol kırıldı yine gittik, kasko masko hallettik işimizi.

Derken bu başlığı takibe aldım ama içimdeki kurtta git gide büyüyor bir uçtan, Allah'ım kafayı yiyecem

En sonunda geçtiğimiz hafta Alfin e gittim.

Kaporta ölçüm cihazları varmış, rica ettim sağolsun Abimizde kırmadı beni ölçüm yaptı;

Lokal bölgelerde gelen max kalınlık 400 mikron ama değişen sol ön çamurlukda gelen kalınlık maşallah 950-1170 mikron. Çamurluğu betondan döksen bu kadar gelmez!

İçimdeki kurt yerini koskocaman bir öfkeye bıraktı... İşte bu sebeple A-R servise, sigorta şirketi nezdinde savaş açacağımı belirtmek isterim :)

06 UJ 192
    147

martini_lancia

Değerli arkadaşlarım, abilerim, kardeşlerim!

Bundan yaklaşık 1 yıl 7 ay evvel 2013 model sıfır aldığım Clio aracımı satıp, Ankara A-R servise kontrol ettirdiğim 06UJ192 plakalı 2008 model 147 Black Line aracımla aranıza katılmıştım.

Beni en iyi baskın basanındır takipçisi arkadaşlar bilir

Aracı aldığımda ilk işim triger ve varyatörü değiştirtmek oldu (A-R serviste).
Bunlar yapılırken periyodikten de geçtik ve antifriz ilavesi aldık ancak radyatörün çatlakları açılıpta oringlerinden sızınca onu da değiştirdik (A-R). Toplam maliyet 2000 tl.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

2016 Şubat ayında maalesef bir okul önü sabah saatinde sol önden darbe aldım ve yine A-R nin yolunu tuttuk. 23.02.2016 da aracı akşam saat 17.00 gibi sol ön çamurluk ve far orjinali(!) ile değişmiş şekilde tramer kayıtlı olarak teslim aldım ve bu arada ordaki vatandaşla da arkadaşlık bağları kurduk(!). O tarihten 1 ay sonra eve bir ceza geldi. 23.02.2016 tarihinde gece saat 00.45 te Eskişehir yönünden kızılay yönüne 120 ile giderken araç radara girmiş(!). Arkadaşla konuştuk kem küm ık mık deyip yediği nanenin parasını ödedi sağolsun

Aradan yaklaşık 4 ay daha geçti, uzun yol öncesi periyodik yaptırdık, üst kapak contayı değiştirdik vs vs 450 tl daha verdik (A-R).

Yaz bitti 2016 Ekim ayında bir uzun yol daha gözüktü, gittik A-R servise yine bir periyodik, varyatör tamir kiti, fren balataları ve yine üst kapak conta değişimi(!) ile 1450 tl ile çıktık.

Buraya kadar her şey tamam ama içinde de bir kurt var. Araç bir türlü içime sinmez oldu. Satmaya da kıyamıyorum seviyorum keratayı :) Bu arada ön cam çatladı, silecek sabit tutucu kol kırıldı yine gittik, kasko masko hallettik işimizi.

Derken bu başlığı takibe aldım ama içimdeki kurtta git gide büyüyor bir uçtan, Allah'ım kafayı yiyecem

En sonunda geçtiğimiz hafta Alfin e gittim.

Kaporta ölçüm cihazları varmış, rica ettim sağolsun Abimizde kırmadı beni ölçüm yaptı;

Lokal bölgelerde gelen max kalınlık 400 mikron ama değişen sol ön çamurlukda gelen kalınlık maşallah 950-1170 mikron. Çamurluğu betondan döksen bu kadar gelmez!

İçimdeki kurt yerini koskocaman bir öfkeye bıraktı... İşte bu sebeple A-R servise, sigorta şirketi nezdinde savaş açacağımı belirtmek isterim :)

Geçmiş olsun,üst üste badireler kötü gelmiş.Allah beterinden saklasın diyelim.Benim kafam esas şeye takıldı;Varyatörün sıfırı ile değiştirilip daha sonraki periyodik bakımda neden tamir kitine ihtiyaç duyuldu ki? Ayrıca 2 defa üst kapak değişimi olmuş,kaç km yaptınız bu süreç içerisinde?Motorda yolunda gitmeyen birşeyler olduğu ortada maalesef.

A-R servis boya yapmıyordu benim en son bildiğim kadarı ile;o da boyacısına yönlendirir işi;boya tabancası kalitesinden, boya markasına kadar çok iş var boya işinde,daha sonra ustaya gidiyor mevzu, kısaca arap saçı bir iş.

Alfin ve A-R servisi geçmişte kullandım,şahsım nezlinde teknik ya da insani anlamda bir kötülüklerini görmedim.İki servis de gayet iyiydi.
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

Sebastian06

Geçmiş olsun You are not allowed to view links. Register or Login. Ne yazık ki bu AR Servisin ilk skandalı değil. Foruma bakarsan başka sıkıntılı işlemler de görürsün.

Bende bir dönem aracımı buraya götürüyordum ama ta ki gözümün içine baka baka 90TL lik balatayı 240 TL'ye satmaya kalkınca ayağımı kestim. Artık internet denen bir şey var hangi parça ne fiyat anında bulabiliyoruz. Bir mala değer biçerken anlıyorum servis makul bir kar koyar da bu kadar da fark olmaz ama.

Ayrıca, dikkat edin burada motor yağını da Selenia kutularına varilden doldurup koyuyorlar. Dikkat edin yağların kapakları hep açık gelir. Yani çok ayıp, değer mi üç kuruş için böyle bir oyuna!

Sercan Keklik

Ankara da 2 servis var Ultra Uzak Durulması gereken :)

Yani sokağında Hastane olsa gidilmeyecek kadar 2 adet servis mevcut. Tekini zaten yazmışsınız. Diğerinide bilen biliyor. Kötüleme yazısı gibi olmasın diye yazmıyorum.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

alfacello

Çooook Kazık Yedim.Çoooook

salimulas

Muhtemelen Sercan Keklik'in bahsettiği, ikinci servis ile ilgili, servis dışı bir anım var. Bir arkadaşım arabama bakıp, "159 alacak olsam, senin arabanla ilgilensem, sırf plakalıktan dolayı ederinin 10bin lira altında para veririm" demişti. Paramla iş yaptıramadığım konular oldu. Para vererek yaptırdığım işin 10 dakikada bozuldugu oldu. Şanslıyım ki, öncelikle bu site ile tanıştım, sonrasında daha dördüncü ayımda Alfin'in yolunu öğrendim. Yoksa Alfa Romeo ile olan ilişkim beşinci ay ile birlikte, zarar düşünmeksizin son bulurdu.

alfacello

Sercan Keklik

Baş harfi Alfaline mı?

benimkinin değil :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

lkrkck

Arkadaşlar herkese merhaba,
Bugün itibariyle 2008 model 159 jtdm alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Araçla ilgili başlığı plakayı hallettikten sonra açarım.
Aracı takasla aldığım için çok fazla seçeneğim yoktu. Motor ve şanzuman sıkıntısı olmadığı sürece rahatım. Ekspertiz yaptırdım performans fena değildi. Ancak bir çok başlıkta da okuduğum üzere sağ önden gelen tıkırtılar kafamı kurcaladı.İnşallah basitçe çözeriz.
10 sayfa yorum okuduktan sonra (hiçbir ustayı tanımadan) hiç eksi not almamış bir tek alfini ayıkladım. yarın arayıp randevu alacağım. İnşallah yanılmamışımdır.  :o

düşportacı

Bugün itibariyle 2008 model 159 jtdm alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Araçla ilgili başlığı plakayı hallettikten sonra açarım.
Aracı takasla aldığım için çok fazla seçeneğim yoktu. Motor ve şanzuman sıkıntısı olmadığı sürece rahatım. Ekspertiz yaptırdım performans fena değildi. Ancak bir çok başlıkta da okuduğum üzere sağ önden gelen tıkırtılar kafamı kurcaladı.İnşallah basitçe çözeriz.
10 sayfa yorum okuduktan sonra (hiçbir ustayı tanımadan) hiç eksi not almamış bir tek alfini ayıkladım. yarın arayıp randevu alacağım. İnşallah yanılmamışımdır.  :o

Aracınız  hayırlı  olsun. Kazasız  belasız  inşallah.  Alfin tercihiniz yerinde bir karar.Memnun kalacağınızdan eminim. Ankara buluşmalarında görüşmek  dileğiyle

etimat

İsabetli bir karar.. Aracınızı kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle hayırlı olsun :)

06 UJ 192
    147

batida

Merhabalar,

2014 1.6 jtd giulietta alarak aranıza katıldım. araca ekspertiz yaptırdım ancak hem genel mekanik kontrol hem de sağ önden direksiyonu sola kırınca kesik kesik gelen bir sürtme sesi için Ankara'da Özel Servis ihtiyacım var. İş gereği mağlesef sadece cumartesi günleri servise gidebiliyorum Ankara Birmot cumartesi için yarı personelle çalıştığı için hem süre, hem de fiyat açısından bana uymuyor mağlesef.

Ankara için forumu kurcaladığımda Alfin ve Alfatech öne çıkmış ama postlar biraz eski tarihli olduğu için sizlerden bir tavsiye almak istedim.

Şimdiden teşekkür ederim.

radar54

2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

cem meric

Merhabalar,

2014 1.6 jtd giulietta alarak aranıza katıldım. araca ekspertiz yaptırdım ancak hem genel mekanik kontrol hem de sağ önden direksiyonu sola kırınca kesik kesik gelen bir sürtme sesi için Ankara'da Özel Servis ihtiyacım var. İş gereği mağlesef sadece cumartesi günleri servise gidebiliyorum Ankara Birmot cumartesi için yarı personelle çalıştığı için hem süre, hem de fiyat açısından bana uymuyor mağlesef.

Ankara için forumu kurcaladığımda Alfin ve Alfatech öne çıkmış ama postlar biraz eski tarihli olduğu için sizlerden bir tavsiye almak istedim.

Şimdiden teşekkür ederim.
Alfin'i öneririm.

Daha önce Opel servisi olup 2 Alfa romeo bujisi değiştiren servisler Alfa Romeo servisi değiller gözümde. Yani Ankara'da Alfin ve diğerleri şeklinde bir durum var benim düşüncem.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

h.t

9 yıldır Alfin Alfa Romeo ya giderim. Şükrü abi olsun, Oğuz kardeşim olsun hem bilgili ve ilgili hem de dürüst insanlardır.

Alfawhite

Ben, aracımı Alfin'e götürüyorum. Başka servisler denemedim değil. Her yol yine Alfin'e çıkıyor. Biraz reklam gibi oldu ama. İnsan memnun olunca övüyor ister istemez. Ama elbette hizmette bir tercih meselesi. Alfin'i öneririm.  :clover:

1996 Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB      2002 Alfa Romeo 156 2.0 TS

reelnumber

ergunkabahor

Alfin

fikri.şakar

arabanın yağını değiştirip yağ filtresini degistirmeyen servisler var.sonra  yağ filtresi değiştimi  diye sorulduğunda değişti diyorlar.
çıkan filtre nerede diye sorulduğunda çöpte diye cevap veriliyor ama çöpe bakıldığında orada da yok.degisti diyen usta arabanın işlemleri yapılırken aracın yanında bile yokken cevap vermeye geldiğinde ilk cevabı o veriyor değişti diye.sonra bahanede şu oluyor siz hava ile polen degismesin demistiniz öyle olunca bütün filtreler degismesin anlaşılmıştır deniyor.
Bir müşteri yağ degissin yağ filtresi degismesin dese bile servisin bunu kabul etmemesi lazım.