Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 bazen 1. ve geri viteste silkeleme yapıyor.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sarpgrey

Arkadaşlar, 2006 model 40500 km deki 147 im motor sogukken ve kalkış yaparken silkeliyor, motor sıcakken bu sorun yok.
Bu konuda deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Vites kutusunun yağını değiştirmek sorunu çözer mi?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

sarpgrey

Cevap yok mu?

Mustafa Kemal ATATÜRK

blueoyester

krank keçesinde yağ kaçağı varsa burdan baskı balata yağlanmış olabilir. buda ilk kalkışta değişik bir silkeleme yapıyor. aynı sorun bende de olmuştu. krank keçesi ve baskı balata değişiminden sonra sorun kalmadı.bu sorunu giderene kadar tüm ateşleme sistemini elden geçirmiştim. ilk çalıştırma ve kalkıştan sonra baskı balatanın yağı silindiği için gün içinde bu sorunu bir daha yapmıyordu bende. testide basit bu sorunun kalkmadan önce 4. viteste el frenini çekip yarım debriyaj balatayı biraz sıyırın aşırıya kaçmadan ve sonra normal kalkışı yapın. sorun olmazsa muhtemelen baskı balata yağlanma sorunudur.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

sarpgrey

Teşekkür ederim cevap için, her zaman yapmıyor ve motor sıcakken hiç yapmıyor, bugün ustaya gösterdim, 1. Vitese takti ve bir yandan frene basip kalkmaya çalıştı,( hatta biraz balata kokusuda geldi). Ustanin söylediği sorunun baskı balatadan kaynaklandığı. Hatta ben, araç 40500 km de dedim. O da farketmez olabilir dedi. Ama şu an için cok ciddi bir sorun yok dedi.

Mustafa Kemal ATATÜRK