Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 AV 6785 - Spider 2.2 JTS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tolga033

Yeşil sandım bir an .   :D
Maşallah parlıyor.  :nazar:

Gouki

Jakomo

uuuu beybi....... amazing and outstanding !!!
Guess we need to let you wax our car' s also bro
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

master

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Çok teşekkürler :) Çok detaylı girişmemiş olmama rağmen uğraştırdı baya. Şükür ki boyası iyi durumda olduğu için ekstra ürünler kullanmaya gerek kalmadı.

You are not allowed to view links. Register or Login Valla çok değişken Özdemircim, ama benim şu anda son 2000 km ortalamam 10.9 lt olarak görünüyor. Bunun içinde sakin kullanım, otoban dipgaz kullanım, hardcore şehiriçi trafiği hepsi dahil.

Çeşme'den otobanda 120-130 dönersem 8,5 ile 9,5 lt arası yakıyor, şehiriçinde trafik varsa 11-12 lt civarı yakıyor. Ancak adam akıllı bir kullanımla, dede gibi gitmeden ama paspasa da yapıştırmadan ortalama 10-11lt arasını tutturmak mümkün.

You are not allowed to view links. Register or Login Valla bir kere bi deneyeyim dedim, bittikten sonra "bi daha bunları temizleyeceğime gider komple boyatırım sıfırdan daha iyi" dedim :) Gerçekten uğraştırıyor bu jantlar, o yüzden artık çok detayına girmeden temizliyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login yine hızır gibi yetiştin yemin ediyorum, hemen deneyelim :)

You are not allowed to view links. Register or Login evet ya tentenin altında çekince bir de telefonla olunca renk kayması oldu tabii biraz :)

You are not allowed to view links. Register or Login eyvallah abicim :) Her daim emrinizdeyim :)

You are not allowed to view links. Register or Login profesyonellerin yanında boynumuz kıldan ince, biz elden geldiği kadar karınca kararınca takılıyoruz :P
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Jakomo

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Çok teşekkürler :) Çok detaylı girişmemiş olmama rağmen uğraştırdı baya. Şükür ki boyası iyi durumda olduğu için ekstra ürünler kullanmaya gerek kalmadı.

You are not allowed to view links. Register or Login Valla çok değişken Özdemircim, ama benim şu anda son 2000 km ortalamam 10.9 lt olarak görünüyor. Bunun içinde sakin kullanım, otoban dipgaz kullanım, hardcore şehiriçi trafiği hepsi dahil.

Çeşme'den otobanda 120-130 dönersem 8,5 ile 9,5 lt arası yakıyor, şehiriçinde trafik varsa 11-12 lt civarı yakıyor. Ancak adam akıllı bir kullanımla, dede gibi gitmeden ama paspasa da yapıştırmadan ortalama 10-11lt arasını tutturmak mümkün.

You are not allowed to view links. Register or Login Valla bir kere bi deneyeyim dedim, bittikten sonra "bi daha bunları temizleyeceğime gider komple boyatırım sıfırdan daha iyi" dedim :) Gerçekten uğraştırıyor bu jantlar, o yüzden artık çok detayına girmeden temizliyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login yine hızır gibi yetiştin yemin ediyorum, hemen deneyelim :)

You are not allowed to view links. Register or Login evet ya tentenin altında çekince bir de telefonla olunca renk kayması oldu tabii biraz :)

You are not allowed to view links. Register or Login eyvallah abicim :) Her daim emrinizdeyim :)

You are not allowed to view links. Register or Login profesyonellerin yanında boynumuz kıldan ince, biz elden geldiği kadar karınca kararınca takılıyoruz :P
Emir de ne demek, ancak ve ancak rica ederiz kardeşim... Soru: Marmaris e servisin var mı ???  >:D >:D >:D >:D
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

master

Rakı olan her yere servisimiz var :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

master

Arkadaşlar arabayı tekrardan ciddi şekilde satmayı düşünüyorum. Yeni başlık açmak gibi bir planım yok buradan yazıyorum o yüzden.

Sahibinden.com üzerinden uzun süredir satılık. Özellikle yaz aylarında teklifler geldi, ancak bu tekliflerin çoğu benim kafama yatmayan takaslar (aynı fiyatlı araçlar, daha pahalı araçlar, üstüne az para alabileceğim araçlar) içerdiği için sonuca ulaşamadık.

Sorun şu ki, Spider bir yana artık GT'yi de hafta içi fazla kullanmıyorum. İş değişikliğim sebebi ile havalar çok kötü olmadıkça işe artık eskisi gibi araba ile değil vapur ile gidiyorum. Dolayısıyla hem iki araca ihtiyacım yok, hem Spider'ı kullanma sıklığım çok düştü, hem de elime para geçtiği takdirde işime yatırmayı planlıyorum.

An itibariyle 36.700 km'de, herhangi bir bakım ihtiyacı, kırığı vuruğu çiziği çatlağı eksiği yok. Yağını dahi değiştirmenize gerek kalmadan marşa basıp gideceksiniz. Yakın kilometrelerde büyük bir bakım da yok. Aracın orjinal egsozu da evde duruyor, "bu araba çok böğürüyo vizeden geçmez" diye kafanıza takmanız gereken bir durum da yok yani. 30 dk içinde standardına dönmek mümkün.

Site içinden olmak kaydıyla gerçekten, ciddi olarak niyetli olan olursa İzmir'e gelip, arabayı gördükten sonra You are not allowed to view links. Register or Login üzerindeki fiyattan güzel bir indirim yaparım. Site dışı için fiyatta ciddi bir oynama sözkonusu değil.

Eğer takas yapmak isteyen olursa ya 1 hafta içinde elimden çıkarabileceğim kadar çabuk el değiştiren bir araçla, ya da 40.000 TL altında değeri olan Alfa Romeo ile takas edebilirim. 40.000 TL limitine tek istisna 159 olabilir. Güzel ve temiz bir 159 olursa onunla da takas düşünebilirim.

Link aşağıda.

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

coolistanbul

Hayirlisi olsun alan kişi çok şanslı olacaktır elleriniz dert görmesin
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

master

Son zamanlarda neredeyse hiç araba kullanmıyor olmamın da etkisiyle bizim kız 2 aydan uzun süredir garajda kuzu kuzu yatıyordu. Sadece arada bir hareket görsün diye ufak turlamalarla takılıyorduk. Geçtiğimiz haftasonu havanın da güzel olmasını fırsat bilerek bir Çeşme yapalım dedik, kilometre de 37.000 oldu. Dönüşte de bugüne kadar hiç dışarıdan sesini duymadığım aklıma gelince arkadaşa söyledim, o da sağolsun ufak bir hızlanmayı videoya çekti.

Kamera arabası X5, o da sesi yakından takip etmek için gazladı, o yüzden mesafe açılmıyor:

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

rain man

Ses gerçekten çok güzel. Keşke gündüz videosu olsaydı abi :) Biz de görebilseydik güzelliği.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Doğa Tosun

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

master

Ses gerçekten çok güzel. Keşke gündüz videosu olsaydı abi :) Biz de görebilseydik güzelliği.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login teşekkürler :)

Veysel'cim hızlanırken araba fazla böğürdüğü için özellikle üstü de açıksa gündüz vakti pek devir çevirmemeye dikkat ediyorum. Hem yandaki arabalara rahatsızlık vermek hoşuma gitmiyor, hem de çiyan stili çok tercih ettiğim bir şey değil :) O yüzden akşam vakti çektim videoyu ki küfreden olursa en azından kim olduğumu görmesin :)

Zaten normalde Çeşme otobanında aciliyetim olmadığı sürece düsturum cruise control 120, bu tek seferlik deneme videosu :)

Çiyanlık yapmama düsturumun tek istisnası Konak Pier'in oradaki tünellerdir, o kadar güzel yankılanıyor ki orada ses, boş geçemiyorum orayı maalesef.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

rain man

Egzoz sistemine nasıl bir müdahale var abi?

Açıkçası ben böğüren araba güzelse sesten rahatsız olmuyorum

Gt q2 ne kadar mantıklı bir araba ise spider da o derece keyifli bir araba. Gerçekten sahip olunabilecek en tatlı kombinasyonlar. Tekerine taş değmesin üstad
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

master

Son mesajı 1 sene sonra şimdi gördüm :)

Araba düzenimiz belli olduktan sonra Spider'ın şimdilik durmasına karar verdik. Bu esnada bir iki ufak şey yapayım dedim.

Öncelikle jantların bazı kısımlarında ciddi boya çıkmaları vardı, ben de kendim uğraşayım dedim, gittim zımpara, iskambil kağıdı, boya ve vernik aldım. Macun ve astarlık iş pek yoktu, onlara girmedim o yüzden. Zımpara + 8 kat boya, 4 kat da vernik attım, gayet de bu şekilde jant boyanıyor :) Hiçbir sıkıntı yok şu anda. Tek sevmediğim yön Polisan'ın jant boyası diye sattığı boyanın rengi oldukça koyu, standart jant rengi ile pek bir alakası yok. Ama konuyu kaptım, bir de siyah deneyebilirim bundan sonra. Yaklaşık 5 saatte işlemi bitirdim. Daha kısa sürede de biter normalde, ancak lastikleri sökmeden, aracın üstündeyken yaptım, o yüzden dertli oldu biraz.

Ardından cam filmi yaptıralım dedik, You are not allowed to view links. Register or Login sağolsun onun yönlendirmesi ile ön cam şeffaf, diğerleri orta koyulukta olacak şekilde komple Llumar cam filmi yaptırdık. Renk ve ısıyı kesme oranından oldukça memnunum.

Daha sonra biraz alçaltalım dedim. 2.2 JTS için Eibach yay artık piyasada olmadığından dolayı Novitec, H&R ve Vogtland arasından yorumlara istinaden Vogtland tercih ettim. Tam olarak 3,5cm alçalttı. Konfor olarak bir miktar kayıp olmakla birlikte, hiç beklemediğim şekilde yol tutuşta yüksek hız otoban dalgalanmaları olmadığı sürece görülür bir artış var. Oldukça memnun kaldım yaydan. Ben yol tutuştan feragat ederiz derken artı katkıda bulunması hoşuma gitti.

Debimetre ile ilgili normalde kafaya takılmayacak ufak bir mevzu vardı, aklıma takılmasın diye debimetreyi de değiştirdik, You are not allowed to view links. Register or Login sağolsun :)

Ardından yaz için boya bakımını yapayım dedim. Çeyizi düzdükten sonra boya bakımına da giriştim.

Sürekli git-gel yapıp bir türlü karar veremediklerim arasında şu anda komple egsoz değişimiyle birlikte chip tuning ve Android ana ünite takmak mevcut. Ama hep artısı eksisini düşünüp bir türlü yaptırmadım bugüne kadar, bundan sonra da bakarız.

Bir de sormak istediğim bir konu var, bakım yaparken polisaj makinesinin pedine cila sürdüğüm anda elim farketmeden düğmeye bastı ve makina döne döne cilayı etrafa saçtı. saçtığı cilaların da önemli bir kısmı tentenin alt kısmına geldi maalesef. Bez, su ve IPA ile çıkmıyor. Sentetik tiner sürdüm az az, kısmen çıkarabildi. Nasıl tamamen çıkarabilirim? Bu konuda tavsiyesi olan var mıdır acaba?

Yağmurdan hemen sonra kapalı havada çekilmiş yaylı resmi aşağıda.

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Sercan Keklik

Jantlar güzel durmus bence yoncalarıda bi cıkart abi You are not allowed to view links. Register or Login
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

wolkanku

yayla çok güzel düşmüş , çok beğendim.
jant rengi ise bence yeterli bir koyulukta.
:serefe:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ATA

Canli görmek gerek :))
Güzel olmus

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

depeche101

Duruşu güzel olmuş yaylarla . Maşallah  :nazar:

cem meric

Maşallah  :nazar:

Jant rengini beğendim, genel renk ile yakışmış, yay'da iyi olmuş güle güle kullan  :alkis: :clover:

Gouki

alperuzi

Tentede dikkatli bir şekilde Atas vinet (sulandırmadan) veya benzer All Purpose Cleaner (APC) ürünler (meguairs, valet, vb...) + orta sert fırça kullanmanız gerekecektir. Konsantre kullanımda rengini açabilirler, küçük küçük deneyin. Pasta + soft top convertible araç çok tehlikeli bir kombinasyon oluyor.

murat

Çok güzel duruyor Öndercim  :nazar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

h.t

Maşallah, çok güzel olmuş :nazar:

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

master

Sercan sen pis taktın fayanslara :) Aldığım günden beri çıkar diyorsun, haklısın da ama öyle bir üşengeçlik ki, elim uzanıp da çıkarmadım hala :)

You are not allowed to view links. Register or Login bilgi için çok teşekkürler. Meguiars APC ile denemiştim ancak fırça kullanmamıştım, bir de fırça ile deneyeyim o zaman.

Yay ve jantlarla ilgili olumlu yorumlar için teşekkürler, demek ki jantlar benim beğenmediğim kadar kötü olmamış. Şimdilik böyle dursun o zaman.

Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS