Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

megamefta

You are not allowed to view links. Register or Login
Hoşgeldin Anıl
hoşbulduk oğuz  :)

h.t

Kayseri  mersin Anamur full klima açık dur kalk bayram trafiği fln 1100 km 270 tl lpg Mk2 2.0 156

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anamurda nerdesiniz hocam :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Theillest

Anamurda nerdesiniz hocam :)

Hava kuvvetlerindeydik hocam geri döndük :)

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

agucba

Sanırım iyi bir tüketim değeri.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk

///////////////

furkan_topay

Sanırım iyi bir tüketim değeri.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk
TCT MA ?
Alfa Romeo 147       2007 1.6TS  Blackline
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Collezione
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Distinctive
Alfa Romeo 147       2006 1.6TS  Blackline

agucba

TCT MA ?

Evet.

///////////////

furkan_topay

Evet.
Süper  ;) Yol eğimi tatlıydı heralde ?

agucba

Süper  ;) Yol eğimi tatlıydı heralde ?

91 km/s ortalama hız ile gidebilecek 35 km'lik eğimli bir yolun olduğu güzergah varsa, gösterin bana. Orada ortalama tüketimi 2,0 litre yaparım.

///////////////

furkan_topay

91 km/s ortalama hız ile gidebilecek 35 km'lik eğimli bir yolun olduğu güzergah varsa, gösterin bana. Orada ortalama tüketimi 2,0 litre yaparım.
Hımm tebrik ederim, illaki güzergah vardır. Burada kasıt sürekli eğim olması değil veya sürekli 91 km/s sabit hız değildir. Sonuçta hepsi ortalama. Düz yolda da yakalanabilecek bir değer.

Majo

LPG çok ünlü markalarda bile şans işi ne yazık ki. Genellikle başka işleri "tutturamayan" tipler açıyor, arada çok iyi bayiler zaten zor iş yetiştiriyorlar. Böyle bir ortamda ya referansı çok çok iyi bayiyi bulup neredeyse gitmek, ya da işi kendimiz bilmek zorunda kalıyoruz. Ben her ikisini de yaptım. Alfa'da LPG takılı geldi, şu an için fena değil, ileride kendim bir ayar geçeceğim.
Bu arada tüketim son zamanlarda ölçülemez duruma geldi, bobinleri test için değiştirince düzgün değerler olacak ama Alfa için (2 litre 156 Selespeed) şehir içi ağırlıklı, bir kısmı şehir dışı tipi trafikle 10.5 litreye kadar düştüm. Citroen için hanım her gün ağır şehir içi trafiğinde (20 km/sa gibi ortalama hızlarla) 14-14.5 litre/100km LPG yakıyor. 1600 küsur kilo, 3 litre v6 araba için hiç fena değil aslında.
Yaklaşık değerlerde yakıyor aracımız. Lpg şehir içi ortalama 10,5 litre. (9-12 arası geziniyor) Şehir dışı 8-9 litre arası yakıyor 156 2,0 aracım. Benzinde de aynı değerlere sahip. İki depo lpg, bir depo benzin kullanıyorum standart bir biçimde. Hep aynı değeri yakalıyorum.
Risk yoksa ben de yokum.

umitkilic

İri yarı 4 kişi, bagaj dolu,Batı Karadeniz'in virajlı ve eğimli yollarında sahil kasabalarını geze geze[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekerem

Selamlar matematik öğretmeni de olunca hep aldığım yakıt ve yaktığımı hesaplama yapmaktan kendimi alıkoyamıyorum :) Alfa 159'umu 7500 km kadar önce dpf egr iptaliyle beraber soft bir yazılımdan sonra daha çok testler ve kayıtlar yaptım. öncesiyle ilgili dpf ve egr'li orjinal yazılımda İstanbul içi ve uzun yol ortalamam hep 8.6'da takılı şekilde beklerdi. Sonrasında egr dpf iptalinde de dpf yerine düz boru şekliyle ve konvertörlü dpf şekliyle çok farklı karakterde iki farklı tüketim çıktı. yani dpf yakıtı inanılmaz etkiliyor. Bizzat tecrübeyle sabit özellikle şehir içi düşük hız ve devirlerde düz boru torktan çok çalıyor. testlerime göre;
Şehir içi (İstanbul, dpf yerine düz borulu) 10.4,
Şehir içi (İstanbul, dpf yerine konvertörlü dpf) 9.2,
Şehir dışı çoğu 120 km hız sabitleyiciyle ortalama 5.2 de kaldım. En çok zorlandığım test bu oldu Zira yol boşken 120 ile gitmek zor geldi yaklaşık 300 km sonunda hep 120nin üstünde gittim :D
Şehir dışı Özellikle 120den 140'a geçince yakıt tüketimi direk 1,5 lt kadar artıyor. Uzun yolda devir 2000 civarlarını geçmezse 1 depoyla 1000 km çok kolay şekilde geçiliyor. Ki menzilde 1450 km yazdığını defalarca gördüm tabi basmadan da gidilmiyor :)
En son yaklaşık 3500 km istatisliklerini kaydettim. 2000 km'si istanbul içi 1500 km civarı uzun yol olmak üzere 3500 km ortalama 37 km hızla ortalama 8.2 lt yaktı. Bence bu değerler Diğer markalara göre çok makul. Diğer arkadaşlarımla kıyaslayınca 1.9 motor olmamıza rağmen 1.4 benzinlilerden hep daha az yakıyorum. Tabi ki bir sürü değişken var jant çapı lastik durumu ağırlık falan ama uzun kmler olunca istatislikler çok yakın çıkıyor. Bu arada Wag grubu araçlarda yakıt tüketim değerleri gerçekle pek uyuşmazdı ama alfa romeo'da cuk oturuyor.
Bu değerler kendimce yaptığım ölçümler
Herkese bol Alfa'lı günler :alfisti:

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

jcruelf

Alfa 159 - 2008 jtdm
Karma tuketim 8,3 bandinda geziniyor. Yazilimla dusme ihtimali var midir acaba ?

159 jtdm dist. plus !

umitkilic

Samsun-Rize-Samsun seyahati ortalaması[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ekerem

159 için gazlamadan sakin sakin sürmek pek kolay olmasa da dolu depoyla uzun yolda sakin bir sürüşle 1455 km menzil gösteriyor. şöyle nişane olarak buraya bırakayım :alfisti:

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

halil

araç belki alfa romeo değil ama, bu değerleri yeni araçlarda tutturmak sakin kullanıldığı sürece çok zor değil.

Nissan Qashqai 2015 Aralık 1.5 Dci 110 Bg Black Edition Pack, 1400 lü kilolarda olan bir araç.

Yer Aksaray Nevşehir arası 2 şeritli yol, ortalama hız 70-80 diyebilirim. 90'ı gerek trafik gerek yol durumundan geçemiyorsun, en azından benim bu ortalamayı tutturduğum dönemde. Turistik ziyaretler ve bayram vesilesi ile dolu bir güzergah.

4 kişi var araçta bagaj yok, klima son seviye ve en düşük sıcaklıkta ayarlı.

değerlerde yanlışlık var sanırım.ortalama tüketim 2,9 lt/100 km görünürken , depodaki yaklaşık 3/4 yakıt ile menzil 616 km görünüyor.bu ortalamada menzilin yaklaşık 1300 km ler göstermesi gerekir.qashqai'nin deposu 55 lt.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

halil

depodaki yakıt ile gidilecek mesafe anlıktır.göstergede görünen değer , bulunduğunuz sürat ve kullanım şartlarına bağlı olarak anlık değişir.
sert kullanımlarda o değer anlık düşer.yumuşak kullanımlarda ise artar.aracın toplam yaptığı km ile ilgisi yoktur.

halil

bunu şuna dayanarak söylüyorum aracın 6-7 binde aküsü değişti ben farları auto da değilde açık konumda bıraktığım için. o gün tüm değerler sıfırlanmıştı ve depo doldurmuştum depo da (tahmin ediyorum fabrika değerlerine yada yazılımsal değerlere bağlı olarak) 1006 çıkmıştı. bir sonra ki depoda dediğim gibi 1106 çıkmıştı.

sizin verdiğiniz bilgiye göre 2.9 lt ile menzilin daha fazla göstermesi gerekmez mi ?

sizin verdiğiniz bilgiye göre 2.9 lt ile menzilin daha fazla göstermesi gerekmez mi ?   evet.

halil

yakıt ekonomisi 1 ya da 2 ,bizim araçlarda trip a-trip b olarak geçer.bunlar ortalama hız,gidilen mesafeyi,bu mesafe için tüketilen yakıt miktarını gösteren programlardır.anlık tüketim değeri ile ilişkisi yoktur.arabanızla 100 km yolu 2,9 lt yakıt tüketerek giderseniz ,deponuzdaki kalan yakıt ile yaklaşık 1300 km yol gitmeniz gerekir.gösterge de bu rakamları görmeniz gerekir.görmüyorsanız ya ortalama yanlıştır,ya menzil göstergesi. ya da yol bilgisayarı sıfırlanıp, çok kısa mesafe yol almışsanız ortalama düşük görünür.bu sizi yanıltır.

umitkilic

Sen O'nu üzmezsen O da seni üzmüyor[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

FurkanC

Merhaba Arkadaslar

2500 km lik uzun bir tatil yolculuguna ciktim (sehirici ve sehirdisil karisik)
İstanbul - Kaş - Fethiye - Marmaris - istanbul seklinde bir yolculuktu. (Kutahya uzerinden gidip geldim)

Arac:
Alfa romeo 2.0 gt 2008 model 18 inc blackline jant tamamen stok
iki kisi bagajda kocaman 2 canta
0.41 kurus yakti (sehirdisi)
Sizce nasil ekonomikmi yoksa dahada ekonomik olabilirmi
Alfa Romeo Gt 2008 - 34 GL 4471

cyk

Şehirlerarası yolda ortalama 5lt yakıyorum.1,6 dizel giulietta

cem meric

Ankara Istanbul 450 km toplam yol,
Klima sürekli açık,
1 kişi 1 bavul,
Ara sıra tempolu, ara sıra sakin ortalama 130 km/h,
4.9 lt Shell v power yakıt,
Dizel GT.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

KAKIRMAN

Ortalama hız 118. Lakin alet nalet ( You are not allowed to view links. Register or Login )

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my HTC One max using Tapatalk

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Kurzuk

Ankara Kayseri git gel yapıldı.
Yaklaşık 600 km yol ve yarım depo gitti.
Ortalama da ekranlarda. Tekrar yakıt alıp kuruş hesaplamadım.
5,3 ortalama tutturdum.
147 1.9 Q2
Ancak 5,3 ortalamaya göre 4,47 TL den alınan mazot ile yaklaşık 23,6 kuruş yapıyor.

Çok güzel değerler. Ben otobanda Adana-Mersin klimalı 120-130 çoğu hız sabitlemede (hava yaklaşık 40 C) 6,4 lt ile gidiyorum. Şehir içi yoğun trafik, dur kalk, aralarda da düşük viteste devirli kullanarak 7,9lt altına hiç düşmüyorum. GT Q2 1,9JTD

2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]