Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sol Ön Hoparlör ve Tweeter'dan Ses Gelmemesi.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fluhayat

Merhaba. Öncelikle konu hakkında forumda aradım taradım ancak yardımcı olacak bir konuya rastlamadım ve o yüzden konu açmaya karar verdim. Eğer halihazırda konu varsa konum silinebilir ve eski konu bana ulaştırılırsa sevinirim.
Öğle yemeğinden sonra aracımda müzik dinlerken birden sol önden ses gelmediğini farkettim. Teyp ayarlarından olabileceğini düşündüm ancak ayarlarda da sıkıntı yoktu. Ben de kablolarda sıkıntı olacağacğını düşünüp sol ön kolonu söktüm ama yine bişey bulamadım. Kablolar yerli yerinde, boşta herhangi bir kablo yok. Ancak ucunda sarı soket olan kablo gördüm onun da karşılığı olup takabileceğim bir yer bulamadım. Sanırım o hep boştaydı. Tweeter'ı ise sökmeye korktum elimde kalır diye :) Sanırım ön kapıya gelen kabloların birinde bir durum var. sizin fikrinizi de almak isterim. Teşekküler.
alfa romeo 2004 156 distinctive

Theillest

Kablo kırılmış olabilir kapı içini söküp bi bakın ya da temassızlık olabilir çukurlardan fln geçtikçe zamanla oluyor arka kapı hoparlörde oluyordu söküp yalıtım yaptım güzelce bantladım sıkıntı kalmadı. Tweeter da ömrü bitmiş yüksek ihtimal yenisi lazım olabilir.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fluhayat

zaten bir ara sökeyim döşemeleri, dübelleri falan değişeyim bi güzel yalıtımını yapayım diyordum. vesile olmuş olur. en fazla bir hoparlör alırız ya da sağdakini alır sola takarım. genelde tek biniyorum. binen olursa da sol kulağını kabartsın :) sağolasın.

fluhayat

hoparlör işi tamamdır. hoparlörün arkasında kalan ana akımın geldiği sarı soketli kablonun temazsızlığından kaynaklanıyormuş. biraz oynadım ettim ses geldi. hoparlörün patladığını söyledi sayın elektrik ustaları. cepte kaldı 200 liralık gaz parası. :clover: