Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta bi xenon analog far yukseklik ayari

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TurboBenzina

Arkadaslar aracim bi xenon donanimli ancak sol far ayarim otomatik ayarlamasina ragmen assagida bariz bir sekilde ayari bozuldu analog olarak ayarlamaya calistim ancak far arkasindaki alyan ve lokma kontoller islevsiz bilen biri varsa simdiden yardimlari icin tesekkurler

schumi

Merhaba;

Sol far sağ fara göre aşağıda konumda zaten. Bu benim bi-xenonda da böyle. Karanlıkta düz bir duvara doğru arabanın farları yansıttığınızda soldan sağa doğru düz ışık gidip, sonrasında ışık yukarıya doğru açılı şekilde yansıyor. Sizde farklı mı?

nanotechmilas

iki far içinde ___/   ___/ düz duvarda bu şekilde aynı hizada olmalı... yanlıs hatırlamıyorsam farın arka kısmında hassas ayar yapan iki allen veya dişli somun gibi bişi olmalı..

TurboBenzina

You are not allowed to view links. Register or Login
iki far içinde ___/   ___/ düz duvarda bu şekilde aynı hizada olmalı... yanlıs hatırlamıyorsam farın arka kısmında hassas ayar yapan iki allen veya dişli somun gibi bişi olmalı..
Denemedigim tek yer orasi kalmisti dun sans eseri oradan ayar yaptim :)

kaanromeo

Konuyu hortlatalim :haydi:
Spor yayları takınca bixeonlar kafayı yedi 2 metre aydinlatmiyolar
Araç alcalsa bile otomatik ayar yapması gerekmezmi niye şov yapıyor O zman kontağı acinca :duvar:
illa servis yolumu gözüktü simdi :duvar:

ertena

Hocam spor yayları takınca standart yükseklik için çalışan ön aksa bağlı otomatik yükseklik ayarı yapan çubuk işlevsiz kalıyor. Buna çözüm olarak Akota o parçayı bir miktar kısaltıp yeniden takmış ve başarılı olmuştu.

kaanromeo

Farin arkasında alyanli ayar yeri var ordan kaldiramazmiyiz
Birde parçayı ne kadar kisaltmis acaba Mersindeyim buradakiler dünyadan bi haber sabah aradım yetkili servisi otomatik far ayarı diyorum konsoldadir o diyor  :duvar:

ertena

You are not allowed to view links. Register or Login
Farin arkasında alyanli ayar yeri var ordan kaldiramazmiyiz
Birde parçayı ne kadar kisaltmis acaba Mersindeyim buradakiler dünyadan bi haber sabah aradım yetkili servisi otomatik far ayarı diyorum konsoldadir o diyor  :duvar:

Hocam aslında o aracın ne kadar alcaldıgı ile dogrudan ilgili. Yapan ustanın el becerisi ve olaya hakimiyeti ile alakalı. Ama benim araçta h&r yay varken yanılmıyorsam eğer yaklasık 1 parmak kadar kısaltılmıstı.

kaanromeo

Bugün Manuel olarak farın üstündeki ayar yuvasından hallettim.
Otomatik ayar yapan sensör ön sağ salıncağa bağlı küçük bir z rot ile.
Bence fabrikadan cikarkende Manuel ayarlı cikiyor. o sensörde 1 cm kadar yukseklikleri ayarlıyor sonuçta aracın onü orjinalde yük binse bile nerdeyse hiç dusmuyor düştüğü kadar payı dengeliyodur
Dolu arabanmi var derdin var :lol:

murat

Benim de ojinal bi-xenon ampulleri değiştim geçen hafta ve değiştikten sonra karşıdan gelenler uzun yakmaya başladı.Herhalde ampul değişirken manual ayarı bozdu elektrikçi, çünkü ilk çalıştırmada otomatik ayarı yapıyor ama yine de karşıdan gelenler isyanda  :duvar: Gerçi arabanın karşısına geçip baktığımda öyle bir saçma yansıma da görmüyorum ama uzun mesafede sıkıntı yapıyor olabilir
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)