Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login



kış lstiği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

arkadaşlar 5 at aydır yeni evimdeyim.yaz iyi geçti havuz falan ama buralar maşşallah allahuekber dağları gibi kışı sert geçer.(beylkdüzü tarafı) kış lastiklerinle ilgili biraz fiki alış verişinde bulunsak.selamlar

AlfistiKerem

#1
Nokian diyorum...Tek geçerim.En iyi kış lastiğini üreten lastik firması.Finlandiya malıdır.

admin

#2
Biraz bekle recep, bugün-yarın dergilerden biri yapar gene bu lastiklerin testini. Dergi kapaklarına bakmaya devam et.:)

Geçen sene B.stone ultra bilmemne birinci seçilmişti. Ama genel olarak ifade etmek gerekirse; ıvır zıvır markalardan tercih etmediğin sürece hepsi iyidir. Sonucu hep sesti, yuvarlanma direnciydi gibi gidişi pek etkilemeyen şeyler belirliyor.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

#3
goodyear ultragrip7 geçen seneki en iyi kış lastiğiydi..sadece karda değil aynı zmnda ıslak ve kuru zeminde yoltutuş ve fren performansı yaz lastiklerine yakındı(bu çok öenmli bi kriter çnkü evinizin olduu yollar kar kaplı olup daha merkezi yerlerde ıslak blkide kuru zeminde daha çok km yapıcaksınız oyüzden bu dediklerimde önemli)
şöyle söyliyim piyasadaki bilindik markaların hangisinin kış lastiğini alsanız karla kaplı zeminde sizi yüzüstü bırakmaz ancak kuru yada yağmurlu asfalt üzerinde tehlikeli frenler yaptırabilir..

bnm tavsiyelerim

goodyear ug7

pirelli snowcontrol190

pirelli snowsport (bu büyük ebat ve biraz daha pahalı model)

pirelli wintercarving (bu işte tamamen kıştan çok karlastiğine yakın  bi lastik çnkü üzerinde çivi takma yerleri hazır ve kuru zeminde çok ii değil ama karda çok çok iyi fiyatıda oldukça uygun)

nokian ın 2 tane kış lastiği olması lazım 2side yüzünüzü kara çıakrtmaz :)

bridgestone LM-25blizzak

michelin alpin (bu lastiğin 2002 yılı üretimini 2005-2006kışında kullandım focus umda 185/60 14 ebadını,ıslakta iyiydi ama kuruda focusum abssizde olduğundan kolay kilitleniyordu ama uludağa 3 kişi+bagaj yüküyle defalarca çıktım ve buarada çok akıllı cayenne,touareg kullanıcıları yaz lastikli jipleriyle yolda kalıp zincir takmaya çalışırken sollayıp sollayıp çıktım)
buarada bnm kuru zeminde çok iyi değil dediğim lastiğin eski model ve diş derinliği olara iyi ama kullanım ömrüünü tamamlamak üzere olan birlastik olduğunu hatırlatayım tekrar..yani yeni alpin ler kesinlikle daha iyidir..

lassa snoways2 buda kullanıpta memnun kalmayan görmedim günlük kullanımda ve karda kesinlikle yeterli(hatta geçen senelerde snoways in reklamlarında volkan ışık alfa 156 ile kış lastiğinin öenminden bahsediyordu ;) )

bnce bu saydıklarım size yeterli gelecek ve paranızın boşa gitmeyeceği lastikler olur..
bnde bu sene alıcam focus tan sonra geçen kış 147 ye almamıştım ama karda yağmadı vakitsizlikten dağada gitmedim hiç..ama busene şuanda kartepede 20cm kar olmuş blki bu kış sert olur hmde dağa gitcek vaktm olur die bi takım almayı düşünüorum ama ben çıkma alıcam büyük ihtimal..

siz öyle bişi düşünürmüsünüz bilemicem ama maslakta birkaç lastik çıkmacısında diş derinlikleri falan iyi durumda uygun lastikler almak mümkün..ancak ben yanlış birşeye yönlendirmemek için 0 lastik almak en güvenli ve sağlıklısı olucağını belirteyim :)

Tufan

#4
aynen can ve bektaşın dediği gibi karda ralli yapmayacaksanız hemen hemen hepsinin performansı aynıdır. asfalt konusunda da yeni çıkan modellerin testini görmekte fayda var, canın dediği gibi bazen ıslak zeminde tuhaf tepkiler verebiliyor kış lastikleri.

bu arada ben 2 kıştır continental wintercontact kullanıyorum. fiyat/performans oranı açısından önerebilirim.

ATA

#5
kıs lastikleri asıl ozelliklerini +3 - +5 derece arasında gostermeye baslar.

noikan tavsiye ederim
Marshall marka kıs lastikleri Goodyear'ların deseni birebir kullanılmaktadır. Aklınızda olsun.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

#6
teşekkür ederim arkadaşlar...nokianın kar lastikleri gerçekten iyi fakat tamamen kar için alacağımız lastikler hem karda hemde ıslak zemine uygun olmalı ne dersiniz

AlfistiKerem

#7
Siz genede Nokian'a bir bakın alın kullanın,memnun kalacaksınız.Kulaklarımı çınlatırsınız

n/a

#8
teşekkür  kerem