Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06 AR 7800' dan 39 NG 446' ya Kaldığı yerden devam...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Serhat59

Eski konusunda eksoz sesi için video beklenmiş fakat eklenmemiş,

Daha önce de söylendiği gibi orta susturucu şart.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

wolkanku

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Serhat59

Tam teknik bilgiye sahip değilim ama turbo revize olduğu için olabilir diye düşünüyorum. Youtube' da aynı renk 35 KUU 80 plakalı araçta hiç bir ıslık sesi yok ve çok da hoş bir sesi var umarım susturucu ile aynı sesi alabilirim.

Serhat59

Tavan döşemesi için döşemeciden iki tane numune aldım, fikrinizi sormadan karar vermek istemedim. Benim tercihim sanırım antrasit olacak fakat siyah tutamaklar ve diğer tavandaki ıvır zıvır pilastik parçalarla nasıl uyum sağlar bi fikrim yok. Ti paketin parçalarının rengini gören arkadaşlar fikir verebilir mi?

Kumaş numuneleri bunlar.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

emre2blue

You are not allowed to view links. Register or Login
Tam teknik bilgiye sahip değilim ama turbo revize olduğu için olabilir diye düşünüyorum. Youtube' da aynı renk 35 KUU 80 plakalı araçta hiç bir ıslık sesi yok ve çok da hoş bir sesi var umarım susturucu ile aynı sesi alabilirim.

Merhaba,  tavan döşemesine birşey diyemem ama :D, ıslık sesi olmaması Turbonun bağlı olmadığından dolayı. Ayrıca Turbo GTB2060VKLR, yani ıslık öttürmesi için aracın sanırım 3LT olması lazım. Bizim 1.9LT ler için büyük bir turbo. ayrıca Turbo bağlandıktan sonra da ıslık sesi yok. Islık sesi bence 159'larda kullanılan GT17 serisi için gayet normal, eski turboda bende de siren sesi vardı. Yani normal gibi.

wolkanku

aracın içi siyah olduğu için daha griye yakın olan düşünülebilir, içeriyi çok çok karartmaması adına.

benim artcar tecrübemde gelen renk de aşağı yukarı buydu, ben neden istememiştim? konsolumun üst kısmı siyah, alt kısmı bej, koltuklarım bej, tavanım da gri olacaktı, uyumu bozacaktı, siyah olması şarttı kumaşın.

ancak komple siyah iç mekanda, tavan bir tık daha açık olmasında bence bir sakınca olmaz. ki audi'nin s-lineları genelde bu bir ton açık kumaşa daha yakın... bmw 'de m pakette ise direkt siyah lakost kumaş.

şöyle örneklerle anlatırsam daha iyi olacak;
google'da audi s-line roof lining yazınca çıkan görsellerin çoğu antrasit ( yani bir ton açık gri gibi olan kumaş rengi)

audi özellikle s-linelarda siyah trim kullanıyor ve bu kumaşı tavana uyguluyor

bmw de ise m paket bej iç mekan diyelim;
bmw ise daha siyaha yakın bir kumaş kullanıyor, ki m paket f30'ların içindeki kumaş net siyah.

mesela bu 5 serisi antrasit tavan opsiyonlu , ama bu kumaş bariz siyah, güneş ışığında falan direklerden ipek gibi yansıyor kumaşın siyahı..

bana kalırsa bu şekilde çok siyah.

ancak bej renk koltuk, bej renk alt konsol, siyah üst konsola parlak siyah tavan döşemesi çok şık oluyor;

plastik parçalar için ise ( güneşlikler , tutamaçlar vs.) motipin plastik boyası var. yanlış hatırlamıyorsam özellikle plastik için olan bir modeli vardı bauhausta..astar falan gerektirmiyor.. 2 kat onu atıp, üstüne de mat vernik geçildi mi mis gibi olur.

eğer tavanın rengini koyulaştırmaya karar verdiyseniz, konsoldaki parlak siyah kaplamayı sökün derim.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Serhat59

@wolkanku çok teşekkürler ben de aynı düşünceyle bir ton açık antrasitten yanaydım. Tutamaklar için ise ya hepsini Ti paket için olanlardan satın alacağım ya da dediğiniz gibi tam siyah olmayan bir boya ile boyayacağım ki büyük olasılıkla boyarım.

Serhat59

Hafta sonu iş yerimin  mecburi eğitimi sebebiyle İstanbul Maltepe' de idim. Fırsattan istifade @Sercan Keklik ' i ziyaret ettim. Gitmişken kullanıp da memnun kalmayan meşhur Ceratec ürününü ben de uygulattım. Hakikaten dedikleri kadar varmış. Çekiş iyileşti araba biraz daha rahatladı ve ses en önemlisi ses gerçekten azaldı,  kullandıkça daha da etkisi artıyor.

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Serhat59

Azalan gece görüşü kaç zamandır canımı sıkıyordu, @ümitkilic 'ın başlığında uygulamanın aman aman bir iş olmadığını görünce hemen yeni nesil AL3 mercekleri temin ettim ve işi düzgün elektrikçime değiştirttim. Aydınlatma daha iyi, far dış temizliği sonrası daha da artacağını düşünüyorum. Bu arada farların sağ sol ayarının gerektiği söylenmişti, bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Dellobaltino

Hafta sonu iş yerimin  mecburi eğitimi sebebiyle İstanbul Maltepe' de idim. Fırsattan istifade @Sercan Keklik ' i ziyaret ettim. Gitmişken kullanıp da memnun kalmayan meşhur Ceratec ürününü ben de uygulattım. Hakikaten dedikleri kadar varmış. Çekiş iyileşti araba biraz daha rahatladı ve ses en önemlisi ses gerçekten azaldı,  kullandıkça daha da etkisi artıyor.

Bu cerateci yeni yağa mi koymak gerekiyor.ben bakim yaptirali 3k km oldu.birde ceratecin miktari yağdan düşülüyor mu? Ben de denemek istiyorum fakat bakimda zaten 300 ml fazla yağ koymuşlar.birde ceratec koyinca sikinti olmasin.bilenler aydinlatabilirse memnun olurum.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Serhat59

Bu cerateci yeni yağa mi koymak gerekiyor.ben bakim yaptirali 3k km oldu.birde ceratecin miktari yağdan düşülüyor mu? Ben de denemek istiyorum fakat bakimda zaten 300 ml fazla yağ koymuşlar.birde ceratec koyinca sikinti olmasin.bilenler aydinlatabilirse memnun olurum.

Ben de yeni yağa koymamıştım. @Sercan Keklik gerekli açıklamayı yapacaktır. Ama sizin durum biraz farklı. O konulan 300 ml' nin bir kısmı  filtreye dolsa yer kalır diye düşünüyorum.

Dellobaltino

Ben de yeni yağa koymamıştım. @Sercan Keklik gerekli açıklamayı yapacaktır. Ama sizin durum biraz farklı. O konulan 300 ml' nin bir kısmı  filtreye dolsa yer kalır diye düşünüyorum.

Giuliettanin kitabinda filtre dahil 4.2 litre yaziyor.bakimda 4.5 litre konuldu.sonradan farkettim ama konmuş oldu.şimdiye kadar bir problem yaratmadi lakin ceratec de koyunca fazla olabilir belki diye düşündüm.yarim şişe ceratec koysam olabilir belki

Serhat59

@mutilator üstad, @tunerviper 'ın konusunu kirletmeden burdan cevap vereyim.

Arabamı, bir kere öyle bir hata yapıp verdim ama olsun maddi israftan başka bir sonucu olmadı çok şükür. Bundan sonra tek adres istanbul.

mutilator

39TJ911 Alfa GT ss

Serhat59

Dün itibari ile vedalaştık...

GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi