Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Spider 2.0 TS Paddock' ta - 34PJ8143

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hannibal

30bin ve daha fazlası mı geliyor?! Kesene bereket :D Müşteri arabası değil ki acele edesin :P Kimseye de bir şey kanıtlayacak değilsin şu saatten sonra, paşa gönlün nasıl isterse öyle yürütürsün projeyi. İşte o zaman ortaya muazzam şeyler çıkıyor zaten. Bittiğinde Türkiye'de tek olacağından şüphe yok. Tekrar tekrar kolay gelsin.

E.Ç.M. (MiTongin)

You are not allowed to view links. Register or Login
30bin ve daha fazlası mı geliyor?! Kesene bereket :D Müşteri arabası değil ki acele edesin :P Kimseye de bir şey kanıtlayacak değilsin şu saatten sonra, paşa gönlün nasıl isterse öyle yürütürsün projeyi. İşte o zaman ortaya muazzam şeyler çıkıyor zaten. Bittiğinde Türkiye'de tek olacağından şüphe yok. Tekrar tekrar kolay gelsin.
inan oturup hesap yapmadım ama bir siteden satın aldıklarım 1.500 pound a yaklaştığı için elimdeki projelerle dediğim rakamı geçecektir :)

şu anda da elimde fren sistemi ile alakalı proje var ve bu hafta araç üzerinde denenecek. yüzde 80 tamam ama bakalım görelim  >:D

bütün bu yaptıklarım ile alakalı da aras dinçer'in cup kit takıldığını duyunca ettiği söz " eşsiz bir spider topluyorsun. birde cup kit li spider kazandırıyorsun türkiye'ye. diyecek kelime bulamıyorum"  :D
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

hannibal

inan oturup hesap yapmadım ama bir siteden satın aldıklarım 1.500 pound a yaklaştığı için elimdeki projelerle dediğim rakamı geçecektir :)

şu anda da elimde fren sistemi ile alakalı proje var ve bu hafta araç üzerinde denenecek. yüzde 80 tamam ama bakalım görelim  >:D

bütün bu yaptıklarım ile alakalı da aras dinçer'in cup kit takıldığını duyunca ettiği söz " eşsiz bir spider topluyorsun. birde cup kit li spider kazandırıyorsun türkiye'ye. diyecek kelime bulamıyorum"  :D
Aras Dinçer diyecek bir şey bulamıyorsa ben hiç bulamıyorum :D 41 kere maşallah...
Bu arada fazla muhabbet döndü, fotoğraflar bi'önceki sayfada kaldı, arkadaşlar güncel işlemleri görmek için bir sayfa geriye gidiniz  :alfisti:

ysbilgin

Bugün bu konuyu baştan sona okudum ve şapka çıkardım, helal olsun, maşallah.  :nazar:

Böyle değerli arabalar eskidikçe saçma sapan adamların eline düşüp harap olup gidiyor çoğunlukla. Ülkemizde böyle nadir bir otomobilin böyle bir kondisyonda saklanması ciddi bir değerdir.

Bu kadar sözden sonra benim arabayı Paddock'a detaya getirdiğimde görürüz inşallah Spider'ı orada. :)
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

E.Ç.M. (MiTongin)

Bugün bu konuyu baştan sona okudum ve şapka çıkardım, helal olsun, maşallah.  :nazar:

Böyle değerli arabalar eskidikçe saçma sapan adamların eline düşüp harap olup gidiyor çoğunlukla. Ülkemizde böyle nadir bir otomobilin böyle bir kondisyonda saklanması ciddi bir değerdir.

Bu kadar sözden sonra benim arabayı Paddock'a detaya getirdiğimde görürüz inşallah Spider'ı orada. :)
çok teşekkürler. umarım seneye biter  :kahve:
*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

ingiltereden parçalarımız gelmeye devam ediyor. artık sitelerde alacağım pek bir şey kalmadı. her gün sayfaları refresh yapıyorum yeni bir şeyler gelir mi diye  :))

Ofiste İngiltereye giden gelen biri olmasın hemen sardırıyorum  :lol:

sağ kapı cam çıtası

A yazan parça

tente arka kapak alt fitili

2 nolu parça

*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

Yunanistan dan gelen parçalar :

ön tampon grilleri

10 numaralı parçalar

enjektör soketleri ve koruyucu şapkaları

gri renk soketler takım olsun diye siyahla değişiyor :)

*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

motor işlerimiz bitmesine rağmen üst kapak çok rahatsız ettiği için kumlama işlemi yaptırdım. iç kısmında ki vidalı bölgeyi açtığımızda ise resmen katman ile karşılaştık. orası da temizlenip kumlandı ve + 5 hp gelmiştir herhalde  :lol:

Cahit usta tarafından orjinal gri rengine ve kırmızı yazılara boyandı  :serefe:

*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

nam-ı diğer 17" teledial jantlarımız kumlama işlemine başlandı  8)

İşlemi yapan arkadaşın tek sözü 3 sene önce ferrari jantı gelmişti ve üzerinde hiçbir jantta olmayan bu astar olduğunu ve 3 günde zor söktüklerini söyledi. İtalyan farkı olsa gerek  :yukari-ok:

bizim jantlarında ilk kumlaması olduğunu öğrenmiş olduk  :nazar:

*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

yan sanayi cam bulma ihtimal olmasına rağmen orijinal camı silecek çiziklerinden nasıl kurtarırım derken GlasWeld isimli bir firma buldum. Amerika kökenli bir firma ve burda bir bayisi mevcut imiş. Yapılan işlemler videolarda genelde reklam kokan hareketler olduğundan azda olsa giderilmesi adına söküp bıraktım. bakalım sonuç değecek mi ?  :-[

*Smiles per gallon*

Erkay KAHYA

Maşallah.  :nazar:
Ne zaman yollarda göreceğiz.

E.Ç.M. (MiTongin)

Maşallah.  :nazar:
Ne zaman yollarda göreceğiz.
Spring / Summer 19  :lol:
*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

biraz daha köklü değişikliklere başladık. Porsche cayenne turbo nun kaliperleri denk geldi ve spider a uygunluğunu araştırdıktan sonra girişimlere başladık. Öncelikle uyumlu bir disk gerekiyordu ve bunun için 305*28 çapında delme ekleme yapmadan orijinal ölçüsü olam 5*98 diskleri bulduk. sonrasında taşıyıcı, disk, jant ve kaliperleri bu işlerle uğraşan bir garaj a teslim ettim. ayaklar yapıldı ve sıkıntısız olarak yapıldı. sonrasın da montajını gerçekleştirdik ve test çalışmaları başladı  :yukari-ok: malum disklerde rodaj süresi olduğundan fazla sert hamleler yapamadık ama pratikte çalışıyor. kumlama ve boyama işlemlerine başlamak için söktük. birkaç kafamı kurcalayan kaliper daha var denk gelirse onlara geçebilirim  :serefe:

*Smiles per gallon*

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

E.Ç.M. (MiTongin)

bu ne ya ufacık :p
ufacık tefecik içi dolu turşucuk  :p
*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

restorasyon sürecinde en mutlu olduğum şey almış olduğum kaliperlerin sıfırlarını bulmam oldu. elimdekileri satıp hiç düşünmeden sıfırlarını aldım  :haydi:

*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

üzerindeki amortisörleri almış olduğum sıfırları ile değiştirdim ve ilk olarak eibach yayları monte edildi. vogtland lar yedekte :)
*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

asıl gelelim en köklü radikal karara! aracımızın boyasının çok iyi durumda olduğunu görenler olmuştu ki ilk resimlerinde de belli oluyor zaten. f430 scuderia rengini korumayı düşünüyordum ama bu kadar orijinal bir hale getirmeye uğraştığım için rengini de ROSSO130 rengine çevirmeye karar verdik.

bu kadar iş yapılıyor ama araç nerede diyenler için  >:D

*Smiles per gallon*

iceberg156

Radikal kararlar hakikaten. Aracı merak edenler Cahit Usta'da görebilir :)

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

E.Ç.M. (MiTongin)

Selamlar. Uzun zamandır güncelleme yapmamamın sebebi kışın aracı boyatmak istemem oldu. bahar da boyanırsa daha güzel olur diye kenarda bekledi :) tabi aralarda rahat duramadım ve izolasyon için çekiciye yüklendi ve subigarage ye teslim ettim. Sonra paketlenip bostancıya garaja çekildi  :kahve:

*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

gözüken bütün yerler güzelce boyandı... ( kaput ve bagaj içi dışı gibi olsun istedim )

*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

tente mekanizması gözükmese de sökülünce boyatmak istedim. güzelce zımparalandı ve boyandı

*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

araç içi halıları padokta ellerimle temizledim  8)

*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

boyama işlemi de sonunda tamamlandı  :haydi:

*Smiles per gallon*

E.Ç.M. (MiTongin)

4c jantı nasıl olur çalışmamız You are not allowed to view links. Register or Login  :p

*Smiles per gallon*