Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

fiat examiner programı için RS232 - obd kablosu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

junip

Arkdaşlar ben tamamen amatör olarak kullanmak için  Fiat Examiner( fiat - alfa romeo - lancia obd examiner v5.5 ) programını internetten Emule ile indirdim. Bana bilgisayarın seri portundan arabaya bağlantı yapacağım ODB (on board diagnostic ) kablosu lazım. Bu kabloyu nasıl edinebilirim.
Amatörce laptopumdan arabama bağlanıp arabamın bilgilerini ara ara kontrol etmek istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Edited by - junip on 21/10/2007  11:51:35

Cem

MErhaBu program internetten edinilebiliyor ancak, kablosu serial olduğu için,yeni laptoplarda kullanılamıyor,serial porta sahip eski bir laptop bulmanız gerekli bunun için.

junip

önemli olan o kablodan bulmak. seri port sorun değil

Cem

Kablo ile ilgili bilgiyi,olurda yakalayabilirseniz Alfadanadam Bülent abiye sorabilirsiniz. Kendisi bu konuda çok detaylı bilgiye sahiptir.
Kablo için You are not allowed to view links. Register or Login

junip

teşekkürler Cem. Kendisine özelden mesaj attım. Umarım cevap döner.

bugra

You are not allowed to view links. Register or Login da satılıyor obd kabloları..

junip

Buğra çok teşekkürler aradığım kabloda buydu. Sağol

desilvera

sevgili junip, bahsetmiş olduğun işlemi sadece kablo ile yapamazsın.. öncelikle aracın hangi versiyon ecu kullandığını öğrenip o protokolde konuşan bir sürücüye ihtiyacın var.
Bosch M1.5.5 için şematik diagram aşağıdaki gibi olmalı.. ayrıca 16pin odb konnektör bağlantısında veriyorum

OBD Konnector Pin çıkışları:

Pin 2 - J1850 Bus+
Pin 4 - Chassis Ground
Pin 5 - Signal Ground
Pin 6 - CAN High (J-2284)
Pin 7 - ISO 9141-2 K Line
Pin 10 - J1850 Bus
Pin 14 - CAN Low (J-2284)
Pin 15 - ISO 9141-2 L Line
Pin 16 - Battery Power (+12v)

Şematik

Register or Login" border=0>

Edited by - desilvera on 22/10/2007  00:11:49

n/a

arkadaşlar merhaba özen elektronik türkiye içi satışlarına ben bakıyorum adım faruk,
istediğin cihaz bir tek kablodan ibaret değil,amatör kullanım için daha farklı bir modelimiz var üniversal bi ürün  bunun gibi  : You are not allowed to view links. Register or Login

Alfadanadam

Yanlış hatırlamıyorsam Özen elektronik daha önceleri bu kabloların satışını da yapıyordu.

admin

Bilge bu işi ne yaptın, oldu mu?
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

kotchero

olduysa tebrik edecem valla öldürseler bu kadar uğraşamam

junip

yok olmadı. yapamadım

n/a

neden olmadı kablo için driver mı sorun oldu? alfadiag programıyla ben de bu işe giriş yapmaya niyetliyim, şu kabloyu bulursam...

n/a

arkadaşlar bu işi bende yapmak istiyorum,eğer halledebilen varsa ve bilgi verirse sevinirim...
kablo,laptop bağlantı sorun değil halledilebilecek şeyler ama gerçekten işe yarayıp yaramadığı konusunda bilgi verebilirseniz boşa uğraşmamış oluruz,şimdiden tesekkurler

n/a

mutlaka işe yarıyor yurt dışında başka bir program var bazı amatör alfacılar bunu başarıyla kullanıyor orada... hatta forumlarda çoğu direk burdaki verileri de verebiliyor... daha yararlı oluyor... ben en son kablo bulma aşamasında bu işten soğudum nedense ama şimdi tekrar aklıma geldi :) tabi benim baya bir bilgiye ihtiyacım var selespeed verilerini de veren bişey süper olurdu...

selim

aranızda bu kablodan alan var mı?bende almak istiyorum,usb dönüştürücüsü ile yeni nesil laptoplarda da oluyor diye biliyorum.

Edited by - selim on 22/05/2008  00:40:14
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

Alfadanadam

Bu dertten muzdarip arkadaşların derdine çare olacağını düşünüyorum.
Deal Extreme benim birçok kereler alış veriş yapıp memnun kaldığım bir site. Ücretsiz kargo ile dünyanın heryerine gönderiyor adamlar. Ben 2 farklı siparişle GPS cihazı ve başka ıvır zıvırlar falan aldım. Hediye (gift) olarak gönderdikleri için gümrükte de herhangi bir problem olmadı şimdiye kadar.

You are not allowed to view links. Register or Login