Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2011 Giulietta ile yeni Alfacı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SkY

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun, iyi yapmışsınız. Göz önündeki parçalar eski olunca tadı olmuyor arabanın.

aynen dış tarafta hatalar bir yere kadar idare ediliyor ama iç kısım sürekli göz önünde insanı rahatsız ediyor.

SkY

arabayı aldığım temmuz 2018'den beri duracağı yeri tutturamayan arka sileceğimi sonunda hallettim.Yine buradan arkadaşlarımızın yaptırıp foruma eklediği konulardan görerek bostancı sanayinde bu sorunu çözdük. Böylece şimdilik arabada eksik gedik hiç bir yer kalmadı yapılacak.

SkY

dişleri olan ama balansta ve yol tutuşta sıkıntısı olan pirelli P7 leri continental premiumcontact ile değiştirdik.yağmurda A sınıfı olan bu lastik testlerde en iyiler içinde görünüyor.umarım dedikleri kadar iyi ve uzun ömürlüdür.

SkY

geçen hafta sonu etkinliğim yeni direksiyon simidi kaplamam oldu :)

SkY

bayram tatili boyunca yapılan 1500 km yol ve sonunda bol sinek böcek dolu ön taraf ve içi deniz kumu dolu halılar :D temizlemesi zaman aldı tabi.

SkY

ufak tefek şeyler ,can sıkıntısından :D

SkY

Hafta sonu 85.000 km bakımımızı hallettik.normal bakımın haricinde ilk defa yağ değişimi önce motor temizleyici kullandık.Birde şanzıman alt kulağı ses yapıyordu,tam gitmemiş olsa da yol yakındı.bahaneyle onu da değiştirdik.EGR de herhangi bir belirti vermemişti kirlendiğine dair ama onu da temizledik,iyi oldu.

SkY

yine bir hafta sonu aksiyonu :) arka diskler artık iyice bitmişlerdi,hazır zamanda varken boşta dedik değiştirelim disk ve balataları..diskler bosch ,balatalar ate oldu arkalarda da.

SkY

geçen günkü istanbul yağışından kalan stopların içinde buharlanma oldu.geçen kış böyle bir durumla karşılaşmamıştım açıkcası..heralde söküp buraları etrafını güzelce silikonlamak lazım

SkY

geçen hafta yapmış olduğum yol ve yakıt durumu..

istanbul - Datça gidiş beylikdüzünden fulledim datçaya varış 900 km civarıydı ortalama 4.2 L idi

Datça-istanbul rotasında dönüş 933 km ve ortalama 4.9L

istanbul-datça-istanbul rotasında toplam 2060 km ortalama 4.8L

bu rakamlar sakin kullanımda 2011 giulietta jdtm ile alındı.

SkY

uzun yol sonrası beni rahatsız eden birkaç sesin salıncaklardan geldiğini farkedince sağ sol iki tarafıda ve diğer ıvır zıvır parçalarıyla beraber sıfırladık.araba şimdi daha tok oldu kasislerde ve virajlarda.

Gouki

SkY

Çok şanslı bir Giulietta :clover:

teşekkürler..aslında daha önce hiç bu kadar masraf yaptığım bir arabam olmamıştı ama sevdiğim için pek üzmüyor bu dokunuşlar :)

SkY

Aralık  2018 de değiştirdiğim Osram marka D1S xenon ampullarinden sağ far dün gece pembe yanarak ömrünü doldurdu.Sanırım 2.el ampul almanın risklerinden biride böyle erkenden iflas edeceğini tahmin etmek oluyor. Bu xenon ampuller yerine yeni usül led ampullere geçiş yaptım.Gece performansını henüz göremediğim için fikrim yok ama umarım xenon ampuller kadar kısa olmaz dileğim :)

SkY

yeni ledlerin garajdaki görüntüsü..sağ far biraz yukarıyı gösteriyordu . makineyle far ayarı yaptırdım düzeldi.Bir de uzun farlar gözüme sarı sarı sırıtınca onlarıda led e çevirdim.

Mercanua

ufak tefek şeyler ,can sıkıntısından :D

Anahtarı nerde yenilettiniz?
2011-Giulietta 1.6 JTDM

SkY

Anahtarı nerde yenilettiniz?

sadece orta kısmındaki plastik kısım ve alfa amblemi değişti.ana gövde orjinali.internetten almıştım sanırım 15 tl kırmızı kısım 10 tl de amblem.

Mercanua

sadece orta kısmındaki plastik kısım ve alfa amblemi değişti.ana gövde orjinali.internetten almıştım sanırım 15 tl kırmızı kısım 10 tl de amblem.

Ben de yeni aldım aracı da anahtarım biraz hırpalanmış. Susta kısmı da tam kapatmıyor bi ayar yaptırmak lazım. Teşekkür ederim.
2011-Giulietta 1.6 JTDM

SkY

Ben de yeni aldım aracı da anahtarım biraz hırpalanmış. Susta kısmı da tam kapatmıyor bi ayar yaptırmak lazım. Teşekkür ederim.

internette satılıyor sadece gövde olarak gördüğüm kadarıyla 80-90 tl civarında.yanlış bilmiyorsam linea ve doblonun da sustalı anahtarları ile aynı gibi görünüyor.

Mercanua

internette satılıyor sadece gövde olarak gördüğüm kadarıyla 80-90 tl civarında.yanlış bilmiyorsam linea ve doblonun da sustalı anahtarları ile aynı gibi görünüyor.

Tamamdır Halil Abi :) ilgin için teşekkür ederim.
2011-Giulietta 1.6 JTDM

SkY

uzun zaman önce farların dış yüzeyine sadece pasta cila makinesi ile biraz temizlemiştik ama yinede tam bir temizlik olmamıştı.hafta sonu bu işleri profesyonel olarak yapan bir arkadaşım hazır boşuz vakit var yapalım diyerek farlara el attı.bu sefer zımparalanarak temizlenen farlar gerçek anlamda nerdeyse fabrika kondisyonuna döndü.sadece iç kısımlarında yolların verdiği hafif deformasyon var artık ona da yapacak bir şey yok şimdilik.

fikri.şakar

Güzel olmuş.görüş baya farketmiştir

fikri.şakar

Aracınızdaki kısa farların led lerinden memnunmusunuz?
ürün olarak ne kullandınız

SkY

Aracınızdaki kısa farların led lerinden memnunmusunuz?
ürün olarak ne kullandınız

Photon marka ama sanırım biraz üsr seri tarzı nispeten diğer ledlere göre pahalı birşeydi.toplam 2 ampul için 900 ödemiştim.şimdilik sadece şehir içi kullanıma göre oldukça memnunum.hemen akabinde far ayarı yaptırdım ve bende standart bi xenon olduğu için far yükseklik ayarı otomatik yapıyor.bayadır kullanıyorum hiç bir şekilde öndekini rahatsız etme durumu yok.

SkY

Bir çok dizel giu sahibinin başına gelen EGR kapağından su kaçırma mevzu cuma akşamı da benim başıma geldi.Bu sabah kaçak iyice artmadan hallettik bu sorunu da :)