Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

coyote

You are not allowed to view links. Register or Login
Ama diskleri değiştirmesi şart!

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Siz yazmadan önce hiç dikkatimi çekmemişti ama, mesajınızdan sonra fotoğrafları tekrar kontrol edince farkettim. Fotoğraftaki disk gerçekten kötü durumda. 20000 km'de bir diski o hale getirmek gerçekten başarı(!)

Aşmış

Bugün araca baktım. Aküsü bitmiş dura dura o yüzden çalıştıramadan detaylı sayılır şekilde inceledim. Araba gerçekten fabrikadan çıktığı gibi neredeyse. Taş izleri, minik kaporta kusurların dışında tabi. Baktığım taraftaki diskler çok kötü görünmüyordu ama o kadar da alamam o işlerden. Çok kışkırtıcı.. :)
Benim dizel otomatik Giulietta ile takas önericem üzerine düşündüğüm rakamı alabilirsem bir çılgınlık edebilirim. Şu hayatı GT kullanmadan geçirmek olmasın diye.
4x4 alıp dağa bayıra vurmayı düşünürken yine son derece mantıksız bir hareket yapmam için zorluyor Alfa.
Bu arabaya yapılabilecek tek modifikasyon yazılım olur onun da gerekeceğini düşünmüyorum. Umarım ben olmasam da başkası dediğiniz gibi arabaya dokunmadan hakkıyla kullanabilir.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

Spider916

Tr'de olsam düşünmeden alır ve stok halini korur , saklarım.
En fazla yapacağım aracı biraz alçaltmak olur.Gerisini ellemem.
96 Spider 916 2.0 TS 130 Rosso 🍀 🕷(2017-2020)
06 GT 2.0 JTS Jamara Black (2021-2022)

coyote

156'ya takmaktan vazgeçtiğim halde, sırf ilerde belki gt alırım diye, Bilstein B14'leri satışa koymaya elim varmıyor :)

miracozdag

Ben de 1 ay önce aracı gidip inceledim, aküsü yoktu kapalı garajda inceledim. İçine oturmaya da kıyamadım, tertemiz görünüyordu.

devirsever

Koskoca galerici aku kutup baslarini sokmeyi dusunemiyor mu acaba diye aklimdan gecmedi degil. Arac ederinin 1.5 katini isteyip aku bosalmis diye motoru calistiramamak hos bir durum degil. Motorda bir sey cikacagini sanmiyorum tabiki, ancak yinede insan bir acaba? diyor.

You are not allowed to view links. Register or Login evet b14 te benim ilk aklima gelen modifiye ama b14 takipta standart binilmez buna, saglam bir turbo fmic yazilim vs vs vs alt yapi ile zevkli bir araca olur. 250hp ustu anca tadi gelir. Yok standart altyapi arti bir yazilim ile binilecekse biraz daha yumusak bir setup bakardim.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

coyote

You are not allowed to view links. Register or Login, aynen, günün birinde q2 alacak olursam, büyük turbo ve enjektör başta olmak üzere, motora kesin girerim. Hatta geçenlerde aklıma takıldı, aynı motora sahip Lancia Delta'nın biturbosuna benzer bir uygulamayı q2'sine yapan olmuş mudur diye nette biraz bakındım ama bulamadım. O Lancia'yı almaya niyetlendiğimde turbosunu buradaki distribütörden ve yutdışından araştırmıştım. Atla deve olmaya paralara tedarik edilebiliyor. Elbette tek masraf turbo değil ama, bence q2'de motora girilecekse, güçteki ve torktaki süreklilik açısından, biturbo ciddi ciddi düşünülecek bir alternatif. Ne de olsa hazırda aynı motor için yapılmışı da var ;)

Sercan Keklik

fiyat gittikçe düşüyor.

en sonunda ben alıcam. Galerici hem müşterim hemde yakın bir abimiz. Aldığı rakamı (Borusan dan ihaleden alınmış. Gözümle gördüm. Vereceği rakamıda biliyorum ama araba hakkında kedi ciger mevzuları dönüyor.)

Bizim forum için vey halil bey için söylemiyorum.

Araba orj. kusursuz. disk falan vs. yatan araba normal şeyler. 90 lira lık araba bakıp disk değiştirmeyi maliyet görende almasın arabayı. Yazık olur.

Arabanın kazası boyası, sürütü rutuşu yok. Km orj.

Spider ı ilana koyup almayı düşünmüyo değilim açıkcası. Fakat gene aynı Alfa Romeo sendromuna girmek istemiyorum. Dizel ihtiyacım olsa dk düşünmeden alacağım arabadır.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

devirsever

You are not allowed to view links. Register or Login, aynen, günün birinde q2 alacak olursam, büyük turbo ve enjektör başta olmak üzere, motora kesin girerim. Hatta geçenlerde aklıma takıldı, aynı motora sahip Lancia Delta'nın biturbosuna benzer bir uygulamayı q2'sine yapan olmuş mudur diye nette biraz bakındım ama bulamadım. O Lancia'yı almaya niyetlendiğimde turbosunu buradaki distribütörden ve yutdışından araştırmıştım. Atla deve olmaya paralara tedarik edilebiliyor. Elbette tek masraf turbo değil ama, bence q2'de motora girilecekse, güçteki ve torktaki süreklilik açısından, biturbo ciddi ciddi düşünülecek bir alternatif. Ne de olsa hazırda aynı motor için yapılmışı da var ;)

210luk 159 turbosu tavsiye ediliyordu  yanlis hatirlamiyorsam. Ancak tam pist araci olmayacaksa deltadaki kompound turbonun cok dengeli bir surus karakteri verecegi kanisindayim. Hem alt devirler hem ust devirler guzel olur, ohhh misss 😁
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

devirsever

en sonunda ben alıcam. Galerici hem müşterim hemde yakın bir abimiz. Aldığı rakamı (Borusan dan ihaleden alınmış. Gözümle gördüm. Vereceği rakamıda biliyorum ama araba hakkında kedi ciger mevzuları dönüyor.)

Bizim forum için vey halil bey için söylemiyorum.

Araba orj. kusursuz. disk falan vs. yatan araba normal şeyler. 90 lira lık araba bakıp disk değiştirmeyi maliyet görende almasın arabayı. Yazık olur.

Arabanın kazası boyası, sürütü rutuşu yok. Km orj.

Spider ı ilana koyup almayı düşünmüyo değilim açıkcası. Fakat gene aynı Alfa Romeo sendromuna girmek istemiyorum. Dizel ihtiyacım olsa dk düşünmeden alacağım arabadır.

Sercan aciklamalar icin cok teşekkürler 👍. Piyasa oyle bir dolandirici dolu ki ayrani bile ufleye ufleye icer olduk. Disk mevzu maliyetten ziyade acaba km dusurmesi varmi acaba diye paylasilmisti. Gt super kalite bir araba tabiki degil ancak f/p orani olarak cok guzel bir araba, bu yuzden dogru rakama gelince mutlaka kapanin elinde kalacaktir, ozel olarak isteyecek olanlar ise zaten 3-5 bin fazlaya alir garaja koyar. 147 ve 156 dan surus dinamikleri olarak onde ve gorece olarak dolusu yakisikli dururken bosu cok ucuz duran bir araba. Alfanin en buyuk hatasi ic gogusu 147 den almasi bence, birde arka setup multilink yapilip birazda arka sase guclendirilse tam tadimlik olacakmis.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

Sercan Keklik

Sercan aciklamalar icin cok teşekkürler 👍. Piyasa oyle bir dolandirici dolu ki ayrani bile ufleye ufleye icer olduk. Disk mevzu maliyetten ziyade acaba km dusurmesi varmi acaba diye paylasilmisti. Gt super kalite bir araba tabiki degil ancak f/p orani olarak cok guzel bir araba, bu yuzden dogru rakama gelince mutlaka kapanin elinde kalacaktir, ozel olarak isteyecek olanlar ise zaten 3-5 bin fazlaya alir garaja koyar. 147 ve 156 dan surus dinamikleri olarak onde ve gorece olarak dolusu yakisikli dururken bosu cok ucuz duran bir araba. Alfanin en buyuk hatasi ic gogusu 147 den almasi bence, birde arka setup multilink yapilip birazda arka sase guclendirilse tam tadimlik olacakmis.

Benimde aydınlatmak istediğim şuydu abi,

Yatan araba, lastiği biter, egzozu çürür, termostatı bozulur, radyatörü delinir. Amortisörü biter, Km si yoktur ama benzeri parçaları binilmesede aşınır. Yatan araba her zaman iyi bir şey degildir.

Misal bakın spider ı aldık yatan araba bana açtığı masrafla 156 alırdım. Pişmanmıyım? asla. Aldım keyfimi aldım sahip oldum.

Km düşük hiç bir şey harcamam mantilitesi yanlış bu hesapla anınan araçlar daha çok masraf çıkartabilir bunu unutmamak adına ilettim ;O)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

coyote

210luk 159 turbosu tavsiye ediliyordu  yanlis hatirlamiyorsam. Ancak tam pist araci olmayacaksa deltadaki kompound turbonun cok dengeli bir surus karakteri verecegi kanisindayim. Hem alt devirler hem ust devirler guzel olur, ohhh misss 😁

Gecikmesi olmayann turbo gerçekten çok eğlenceli olmalı. Sırf aynı compund biturbo sistemi var diye bir ara lnsignia biturbolara bakmiştım. Hem de onlar 1.9 değil 2.0 ve 4x4.

Fatihob

Fren diski mevzusunda; Ben Mitoyu 2 ay kullanmıyordum, ön disklerim pas içinde kalıyordu. Mitoda sonradan aldığım Brembo GT çok pahalı yarış diskleri vardı. Bence fren disklerinin paslanması kalite, kilometre vs göstermez. Disklerin toplamda 40k Km kullandım. Ne zaman araba yatsa hem önler hemde standart arka diskler paslanıyordu.
..

coyote

İlgili GT'nin ilanındaki, yukarıdaki disk fotoğrafına istinaden yorum yapanlardan biri olarak birşeyler eklemek istedim. Diskte herhangi bir pas izi yok, ancak bence, kilometresine göre aşırı çizilmiş. 20 bin km'deki bir aracın disklerindeki bu durumun, kalitesiz balata ya da gereksiz fren kullanımı gibi olası sebeplerini sorgulamak maksatlı bir mesaj yazdım. Öncesindeki bir mesajımda, aracın genel durumunun, ilanda yazan 20 bin kilometreyi doğrular nitelikte olduğunu belirttiğim için, disklerdeki aşınma garibime gitti hepsi bu.

Ayrıca, 9000 liralık bir otomobilde de olsa, 190 bin liralık bir otomobilde de olsa, kullandıkça aşınan 3 kuruşluk bir parçanın neden aşındığını sorgulamam, yenisini takar geçerim. Takıldığı aracın fiyatından bağımsız olarak, 20bin kilometredeki bir aracın diskinin neden bu derece aşındığını sorgulamanın, maddi değil teknik nedenlerle yapıldığını, yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için belirtmek istedim.

Sercan Keklik

İlgili GT'nin ilanındaki, yukarıdaki disk fotoğrafına istinaden yorum yapanlardan biri olarak birşeyler eklemek istedim. Diskte herhangi bir pas izi yok, ancak bence, kilometresine göre aşırı çizilmiş. 20 bin km'deki bir aracın disklerindeki bu durumun, kalitesiz balata ya da gereksiz fren kullanımı gibi olası sebeplerini sorgulamak maksatlı bir mesaj yazdım. Öncesindeki bir mesajımda, aracın genel durumunun, ilanda yazan 20 bin kilometreyi doğrular nitelikte olduğunu belirttiğim için, disklerdeki aşınma garibime gitti hepsi bu.

Ayrıca, 9000 liralık bir otomobilde de olsa, 190 bin liralık bir otomobilde de olsa, kullandıkça aşınan 3 kuruşluk bir parçanın neden aşındığını sorgulamam, yenisini takar geçerim. Takıldığı aracın fiyatından bağımsız olarak, 20bin kilometredeki bir aracın diskinin neden bu derece aşındığını sorgulamanın, maddi değil teknik nedenlerle yapıldığını, yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için belirtmek istedim.

amaç birbirmizi kırmak, üzmek, incitmek değil :) sanal ortam mımık vs olmadıgı ıcın öyle anlasılmıs olabılır.

niyeti olan için fırsat belirtmek için ilettim
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

coyote

amaç birbirmizi kırmak, üzmek, incitmek değil :) sanal ortam mımık vs olmadıgı ıcın öyle anlasılmıs olabılır.

niyeti olan için fırsat belirtmek için ilettim

:yukari-ok:  :serefe:

miracozdag

İlandan kalkmış. Satıldı mı acaba?

alperasar

arkadaşlar sevgili 147mi satıyorum, ilgilenenlere duyurulur.

halil

İlandan kalkmış. Satıldı mı acaba?

110000 tl den tekrar ilana koymuşlar.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Spider916

O fiyata alacak kişiyi tebrik ederim.
96 Spider 916 2.0 TS 130 Rosso 🍀 🕷(2017-2020)
06 GT 2.0 JTS Jamara Black (2021-2022)

balesanist

Forumda muhabbeti döndü ya fiyatı artırmışlar
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

miracozdag

Şunun hiç bir mantıklı açıklaması yok ya.

coyote

4-5 ay önce pazarlık için aradığımda, "acelemiz yok, zaten zaman geçtikçe bu arabanın değeri artar" demişlerdi. Adamlar haklı çıktı  :)

miracozdag

Tamam artsın tabii ama 89k TL'den bir günde 110k TL'ye almanın mantığını çözemedim.

devirsever

Demekki pazarlik yapan var, bu yuzden fiyati yukari cekmislerdir.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6