Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 Restorasyon

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Jantlar için oy veren eller dert görmesin. Farklı bir jant düşünmüyorum. Vela denk gelmedikçe. Görüşleriniz kararıma etki edecektir, katılımınız için teşekkürler.

Majo

Arka kameralı plakalığımız ve akü kutup başı çoğaltıcı stingerimiz geldi.

Risk yoksa ben de yokum.

Majo

Kutup başı için almak isteyen arkadaşlar olabilir belki.
You are not allowed to view links. Register or Login
Risk yoksa ben de yokum.

serdar8424

Çok güzel işler :) Gördükçe mutlu oluyorum böyle çalışmaları. Kolay gelsin şimdiden.

Majo

Sac astarı ve dolgu astarına hazırım diyor  :haydi:

Risk yoksa ben de yokum.

Majo

Emrah usta beni şaşırtıyor. Astarlandık.
Risk yoksa ben de yokum.

Alsift140

Emeğimize bütçenize sağlık, yanlız start stop cidden çok gereksiz bir özellik,(bana göre) eklemenizi tavsiye etmiyorum.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Majo

Emeğimize bütçenize sağlık, yanlız start stop cidden çok gereksiz bir özellik,(bana göre) eklemenizi tavsiye etmiyorum.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Size katılıyorum aslında çok gereksiz evet ama aldığım kitin araca yaklaşınca kapıları açma, uzaklaşınca kilitleme, camları kapatma, park yerinde iken farları açma gibi detaylı özellikleri olduğu için bi heves ettik :) Memnun kalmazsam veya güvenlik zaafiyeti gibi bir durum oluşursa sökerim.
Risk yoksa ben de yokum.

Majo

Yonca ve sipop kapaklarımız geldi.
Yurdum insanı çalıyor diye fazladan aldım sibop kapaklarını.
Her iki ürün de gayet kaliteli duruyor.
Risk yoksa ben de yokum.

Majo

Sipop nedir ya? Bu android klavye beni mahvediyor.
İmla için kusura bakmayınız.
Risk yoksa ben de yokum.

Majo

Spies Hecker marka su bazlı wb802 kodlu deep black orjinal boyamızı biraz zorlansak da tedarik ettik.
4 lt. 1.850 TL tutunca ustamız biraz isyana bağladı ama gönlünü aldık.
Altında kalmayız Allah'ın izniyle.
Risk yoksa ben de yokum.

Majo

Boyamız atıldı.  :haydi:
Aracımın kupasında çok şükür akma, dalgalanma vb sorun yaşamadık. Zemin temiz çıkınca (Nokta kadar çürük bile çıkmadı maşallah) boya işi de 100 üzerinden 99 luk oldu diyebilirim.
Ön ve arka cam fitillerini bulamadığımız için sökemedik. Risk alamadık :( Fitiller gevremiş çünkü, söküp taksak su alma ihtimali olacaktı. Bu bölgelerde herhangi bir macun düzeltme gibi işlemler yapılmadığı için boyanın zamanla atacağını düşünmüyorum. Neticede güzelce astarlandık öncesinde. Bir kaç resim ve video paylaşıyorum. Ustamız kendini kurtardı, şimdi benim işlerim başlıyor.
Döşeme, izolasyon, jant, yay, ses sistemi vb vb...
Risk yoksa ben de yokum.

Majo

Risk yoksa ben de yokum.

Majo

Spoyler:

Ön tampon:

Marşpiyel:
Risk yoksa ben de yokum.

Cihan82

Maşallah çok güzel oluyor..  :nazar: Yalnız sibop kapakları konusunda benzerleri ile daha önce kötü bir tecrübem oldu. Kapaklar siboplara kaynadı ! Yazlıklara geçerken sibopları kesmek zorunda kaldık. Nasıl oldu anlamadım ama aynısı aynı anda kardeşimin 156'da da oldu. Kısacası en güzel kapak siyah plastik kapak :)
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

murat_016

hocam kesene bereket ama o arka tamponu takmayacaksın dimi  :alfisti:

Majo

You are not allowed to view links. Register or Login ilk defa böyle bir şey duydum ve tırstım şimdi :) Sizin kapaklar plastikmiydi yoksa metal mi? Benim aldıklarım metal. Umarım kaynamaz :S

You are not allowed to view links. Register or Login arka tamponu taktım bile :) Bir süre bunu kullanacağım. Henüz orjinal olan boyanmadı, lakin o da boyanıp hazırda duracak. Bu tamponu beğenmezsem söküp orjinale dönerim. Önce bir üstünde görelim gözümüz alışırsa bununla devam ederiz.
Risk yoksa ben de yokum.

murat_016

hocam selamlar;

böylesine restarasyon olan bir projede şahsi fikirim yapılacak ise farlara mercek,yay,ve ar'ın orjinal ekipman jantıyla noktalar başkada hiç bir şey yapmazdım hatta ve hatta Qv stickerlarında orjinalini alırdım  :clover:

Majo

You are not allowed to view links. Register or Login vallahi gönül isterdi gta body kit, cadamuro scudetto, blisteine B14 coil, 17 gta orjinal jant, 215 45 17 lastik... Orjinal mercekli gta far.. Zaten o zaman başka hiç bir şeye gerek olmazdı. Ama malum bu set sadece bir araba parası tutuyor, restorasyonu, boyası derken 3 araba parası tutar ki buna değmez 2.0 ts motor için. 2.5 v6 ya bile zar zor değer diyebiliriz. Hatta tartışılır kanımca. Klasik zender görmekten de gına geldi. Ne o öyle çamurluk üstü dodikler olmadan bildiğin kar küreme makinesine dönüyor. Herkes de bayılıyor. Şahsen orjinal tamponları zendersiz daha güzel buluyorum çünkü Türkiye'deki çakma eklerin orjinalle alakası yok.
Tamponlar her zaman orjinale dönebileceği için sıkıntıya sokmuyor beni. Yapılan masraf sıfır ön tampon, tampon eki, marşpiyel ve arka tampon 2.000 TL. Bi bakalım araç tam dizildiğinde nasıl olacak. Görmek lazım. Hoşuma gitmezse sadece bir ön tampon alıp stock haline geri dönme imkanım her zaman var. Qv Sticker orjinal bulursam alacağım, bence de olması gereken o. Ama maalesef 156 2.0 T. SPARK yazısı bile 700 TL şaka gibi...
Daha göze görünmeyen çok masraflar var o yüzden önce Bi kabasısını halledelim, boyası ve döşemesi, izolasyonu temiz çıksın gerisine ona göre nakit harcayacağım.
Uyarıları dikkate alıyorum emin olunuz lakin dediğim gibi önce bir bitirelim, hayırlısı diyorum şimdilik.
Risk yoksa ben de yokum.

Majo

Bu arada ön farları bayram dolayısı ile sipariş etmedim henüz. Bayramdan sonra içi siyah olandan alıp fartasarımmerkezi'ne (Mikail Peker usta) göndereceğim. Mercek ve bi-xenon uygulanacak. Bir de yaydan ziyade coil daha mantıklı geliyor, hali hazırda amortisörleri de değiştirmek istiyorum çünkü. 17 jantlar takıldığında bu amortisörleri 2 ayda cortlayacaktır :) elimi atmışken coil almayı planlıyorum.
You are not allowed to view links. Register or Login nin voglantları kaçırdık, belki blisteine için güzellik yaparsa neden olmasın. Benim bütçemin biraz üzerinde istiyor :S coilleri alsam döşemeler kalır :S buradan kendisini biraz sıkıştırayım belki sesimi duyar :)
Risk yoksa ben de yokum.

Cihan82

You are not allowed to view links. Register or Login aynen metaldi bizim kapaklar da.
1998 Laguna 2.0 RXE

Majo

You are not allowed to view links. Register or Login aynen metaldi bizim kapaklar da.
Plastik olanlardan sipariş geçtim şimdi :) Korkuttun beni :)
Risk yoksa ben de yokum.

Cihan82

1998 Laguna 2.0 RXE

coyote

Bu arada ön farları bayram dolayısı ile sipariş etmedim henüz. Bayramdan sonra içi siyah olandan alıp fartasarımmerkezi'ne (Mikail Peker usta) göndereceğim. Mercek ve bi-xenon uygulanacak. Bir de yaydan ziyade coil daha mantıklı geliyor, hali hazırda amortisörleri de değiştirmek istiyorum çünkü. 17 jantlar takıldığında bu amortisörleri 2 ayda cortlayacaktır :) elimi atmışken coil almayı planlıyorum.
You are not allowed to view links. Register or Login nin voglantları kaçırdık, belki blisteine için güzellik yaparsa neden olmasın. Benim bütçemin biraz üzerinde istiyor :S coilleri alsam döşemeler kalır :S buradan kendisini biraz sıkıştırayım belki sesimi duyar :)

Dostum sesini duydum ama Bilstein'lar da satıldı  :). Elimde süspansiyon elemanı olarak, imzamdaki konuda detaylarını paylaştığım sarı koni amartisör ve Eibach Prokit yaylar kaldı sadece.

olcaycharger

Konunun sıkı takipçisi olarak kolaylıklar diliyorum. Herşey güzel ilerliyor maşallah.

Benzer işleri kısmen bende devam ediyorum inşallah boya ve kaporta işleri ile de tamamlayacağım.

1998 2.5 V6 ya ; ön, arka yürür aksamı, tüm amortisörler, ön akslar, ön disk ve balatlar,bazı trim parçaları, farlar, bujiler, rutin bakımları, genleşme yedek deposu, antifiriz değişimi, kapı fitileri, kule vergisi ve daha bircok ıvır zıvır eksikleri bitmek bilmediği için geçemedim.

Seneye jant ve lastik değiştirip, taban halısını değiştirip, koltukları deri yaptıracağım. Bunları yaparken benim de tabanı, tavanı , bagaji ve kapı içlerini ses ve titreşim yalıtımı yapmak var.

Maalesef bizden önceki araç sahipleri arabaların resmen ırzına geçmiş posası bize kalmış. Yazık valla. Memlekette eski ama bakımlı araç bulmak çok güç. Uydur kaydır geçici tamir işleri ve hep işi bilmez ustaların eserleri.

Olcay Meral
1998 156 2.5 V6 24V Nero

hakan

Kolay gelsin,restorasyonu ilgiyle takip ediyorum.emeğinize sağlık. Umarım marşpiyelleri takmazsınız,çünki daha önce bu marşpiyellerin yakıştığı hiçbir 156 görmedim.karar sizin elbette. Tekrar kolay gelsin.
haktas