Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 2.4 Sportwagon

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uniquel

You are not allowed to view links. Register or Login
Okurken ve seyrederken büyük keyif aldığım bir post. İçimden diyorum girişsem keşke şöyle sonra bakıyorum ne bende bu kadar el becerisi nede yerim var bunlara uygun :) gerçekten elinize sağlık mükemmel olmuş.

Aslında sakin ve sabırlı davranınca devamı geliyor. İmkan varsa korkmayın.
Kendi aracımı sökerken korkmuyorum da baskasının arabası olunca ben de tedirginim hep.
Benimkini kırsam üzülmem, ama baskası olunca üzülüyor insan.

Muhteşem bir emek var, ellerinize sağlık.

İşin diğer keyifli yanı da tüm temizlediğiniz parçaları takarken aldığınız haz ve taktıktan sonra şöför koltuğunda oturduğunuz anda yüzünüzde beliren gülümseme.

İnsanın Alfa'sını sevmesi harika bir şey.

Keyifle güzel günlerde temiz temiz kullanın :)

Temizledigim parçaları temiz temiz dizdim bi kenara. Mola verdikce seyrediyorum onları :D

Tertemiz olmuş, elinize sağlık. Zaman, emek, sabır. Hepsi var yapılanlarda, keyifle okudum.  :yukari-ok: :kahve:

Cok tesekkurler :)

Emre herşey gayet güzel görünüyor. Eline sağlık

Naçizane iki önerim var;

Senden önce değişmediyse ve henüz içini toplamadıysan el freni tellerini de değiştirmeni öneririm. Sonradan gerekli olur ise yenilenen tırnak, temizlik vs sonrası bu iş daha bi angarya gelir. Yine bu kadar sökmen gerekecek çünkü. Ek olarak kolçağı da çıkarman gerekecek. Kalanını mekanik ustan liftte alttan halleder.

Motor temizliğine de bir defaya mahsus girmelisin. Sonrasında her yıkamada nemli bir bezle toz alırsın. Kirlenmeden müdahale etmiş olacağın için sürekli görmek istediğin şekilde kalmış olur.

Abi el fren tellerini bi arkadasım daha soyledi. Yaz sonu koltuklarıma koltuk ısıtma baglamayı dusunuyorum. O sıra koltukları tekrar sokecegim dogal olarak. Şuan el frenimde bi problem yok ama o zaman telleri degisirim diye simdi hic girismedim. Hatta orta konsolu da suan sökmeme sebebim bu biraz.

Motora, Würth sprey ile girişecegim sanırım ince ince. Dediginde haklısın, bir kere güzel temizlendikten sonra bir daha bu kadar kirlenmeyecektir.

Baska gözüne takılan birsey varsa lütfen söyle yine :)

uniquel

O zaman sökmeden olmaz PART 2 diyelim ve devam edeyim,,

Calıstıgım ortamda yuksek tavan armatürleri var ve aydınlatma iyi olsa bile bazen fotograflarda cok golge cıkabiliyor. O nedenle daha net ve bariz farkları göstermek adına bazı fotografları flaşlı cekmek durumunda kalıyorum.

Bagaj kısmında kalmıstık.
Yaklasık 6-7 saatlik taban halısı temizliginin sonuna gelirken birden bagaj döşemesi geldi aklıma! Her taraf halı kaplıydı, başımdan aşağı resmen kaynar sular dokuldu.
Sökmeye kalksam döşemeyi tutan klisplere zarar verecektim ki bej renk klips 159 da muhtemelen en son aranması gereken parca :D
Vakum makinesinin gücüne güvenerek sökmeden yapmaya karar verdim.

Güzelce süpürülmüş hali ve elime Kosla'yı almadan 10 dk. öncesi;

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Gözüme batan ilk parca metal kancalar oldu. Söktüm bi güzel zımpara boya yapıp kurumaya bıraktım;

Yan saklama gözlerinin kapaklarındaki plastik tutma yerlerinde boya atıkları vardı.
Tükana gelirken aldıgım oje ile rütuşlayıp kurumaya bıraktım. İlerleyen dakikalarda Kosla ile karşılaşacaklarından bihaberler tabi.
Renk pek tutmadı ama siyah siyah kirli gibi görünmesinden iyidir.

Ve bagaj halısı temizliginde final. En fazla 1 ay veriyorum. Bebek arabası falan derken yine kararacak etraf.

Aslında bu işe hic girmeyecektim ama benim sökme işlerimi görüp heveslenen kuzenim yüzünden, ben de onu görüp heveslendim :D
2013 corollası var ve yalıtım yapmak icin sağını solunu söktü. İyi de oldu iyice asosyale baglamak üzereyken cumle kurmaya basladım
Bu arada corollada da yalıtım namına hicbirsey yokmus yani. O sınıf arabaların geneli boyle ve hepsi bu yüzden az yakıyor sanırım.

Neyse konuya geri doneyim,

Stepne havuzunda hem biraz acemilik atayım hem de kendimi eglendireyim diyerekten giristim.

Zemine uyguladıgım malzeme Simself marka sanırım. Resmen zamk gibi yapısıyor. Passatcılar bilmez :D
Aracın kendi yalıtım malzemesinin üstüne cok gecmeden, elim girdigi yere kadar kapladım. Bu arada bu malzemeyi kesmek icin sakın makas kullanmayın. Falçataya gectim rahatladım.

Bu malzemenin markasını falan bilmiyorum ama n11 den alınma 6mm akustik sungeri. Bir tarafı kendinden yapıskanlı. Güzel malzeme sevdim aslında. Daha iyisi muhakkak vardır.

Sonra takım taklavat stepne;

Bu yalıtım işine bulaştıgım icin en cok sevindigim nokta motor kapagımın altındaki kece yerine kullanmak oldu.
Orj kecenin durumu iyi degildi ve takmıcaktım zaten. Kendini salmıs, toz yumagına donmus, resmen "kahrolasıca pislik" modundaydı.
Keceyi atıp bu sungerden yapıstırdım. Yanmaz özelligi var bu arada cakmak testi yaptım alev almıyor, eriyip akmıyor.
Keceyi tutan klipsleri de taktım yerine, neye yarıcaksa artık :D

Gurur ve mutluluk tablomu son kez tam takım paylasayım :o Artık ufak ufak montaja gecicez.

Yok canım ne montajı. Bu fotografı cekerken, arka kemerler ve kemerlerin geçtiği kumaş direkler aklıma geldi.
Arka sırtlıgı sokmedigim icin kendimce bi formul buldum :D

Kemerler kuruyadursun, ben direk kaplamalarını temizliyeyim.
Soldaki, şöför tarafı, Kosla ile citilenmis ve durulanmış, ıslak halde;
Sağdaki, yolcu tarafı, araçtan sökülüş halde;
Şaka bi yana resmen kosla virali yaptım.

Nihayet koltuk temizliklerine geldik..
Önce deri olmayan kısımlardan başlayalım.
Kemer tokalarının öncesi - sonrası;

Sökmeden olmaz.
Hem deterjan belki deriye zarar verir diye hem de deriyi temizlerken plastigin kenarlarına rahat girebilmek icin birazcık söktüm.

Derileri temizlerken başka bir can yoldaşım arap sabunum devreye girdi.
Arap sabununu farklı farklı kullananlar var ama benim kullanım şeklim; bi tutam avuca alıp derinin yuzeyine yaydıktan sonra, fırça ile sulandıra sulandıra köpürtmek. Sonra da nemli temiz bi bezle güzelce silmek.
Kullandıgım fırca colourlock un deri temizleme fırcası.

Temizlenmis oturak kısmı ve temizlenmemiş sırt kısmı;

Sırt kısımdan manzaralar;

Kirli ve temiz yan yana;

Aynı taktikle temizlenen kapı döşemesi;
Kapı döşemesinin kenarıhafif kabartılı gibi gorunuyor ama dokununca oyle degil. Sanırım altındaki karton malzemeden kaynaklı.

Deri temizligini yaptıktan sonra 1 gün bekledim iyice kurusun diyerekten.
Besleyici ve koruyucu olarak Meguiars Leather Balm kullandım. Temizleme ozelligi de varmıs ama daha cok conditioner ve koruma amaclı bişey. Kokusu cok guzel ara ara geceleri agzını acık bırakıp arabaya sindirilecek cinsten :D

Bir kez uygulama yapıp 2 gün bekledim. Sonra tekrar uygulama yaptım ve ertesi gun cektigim fotograf;

İlk izlenimlerim;
Kesinlikle deriyi yumuşatıyor. Sanırım koltukltarı monte edince bir kez daha uygulayabilirim.
Parlak kalmıyor. Ama yeni temizlenmis deri kadar da mat degil. Yeni bir deri nasıl gorunmesi gerekiyorsa o şekilde bir hissi var.
Aynı uygulamayı kapı dosemelerine de yaptım. Sadece deri kısımlara degil, tum döşemeye uyguladım.

Son olarak biraz cam fitil, temizligi yaptım. Tamam camlar kapalıyken dikkat cekmiyor ama ciddi kirliymis o arası.

Öncesi - Sonrası

Dört cam fitilinden cıkan 2 kova pislik;

Aracı toplamak icin dört gözle bekledigim sahsiyet bu.
B sütunu kaplamalarının klipsi. Birini ben kırdım, biri daha önceden kırılmıs. Muhtemelen tavandaki dolu eziklerini yaptırmak icin söktürdügümde kırdılar. Buna da şükür geri kalan hersey saglam :D

Sanırım artık klips geldikten sonra aracın toplanmıs halini görebilecegiz. :)
Neredeyse 2 hafta oldu, doblo iyice baydı sivil polis gibi geziyorum.

ebirol

Ellerinize sağlık güzel çalışmalar olmuş. Vakit ve alan buldukça ben de bu tarz girişmeye çalışıyorum ama yılda bir gün ancak denk geliyor heralde  :D

Theillest

Çiçek olmuş çiçek eline sağlık emre :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

umitkilic

Olay yerinden bildiriyorum.Resimler ve kelimeler yapılan işleri birebir anlatamıyor.Tamamlanmamış hâline bile esas duruşa geçtim.Ben özellikle bagajın temizliğine ve düzenine hasta oldum

meizu note8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

olcaycharger

Paylaşım için teşekkürler. Her şey mükemmel olmuş. Elinize sağlık. Hep yapmak istediğim işleri hiç erinmeden yapıyorsunuz. Helal! Kolay gelsin, başarılar.
Olcay Meral
1998 156 2.5 V6 24V Nero

uniquel

Ellerinize sağlık güzel çalışmalar olmuş. Vakit ve alan buldukça ben de bu tarz girişmeye çalışıyorum ama yılda bir gün ancak denk geliyor heralde  :D

Ben de bu kadar detaylı her zaman girişemiyorum ama bu ara iş durumları da durunca aktivite yaratmıs oldum. Cok tesekkurler :)

Çiçek olmuş çiçek eline sağlık emre :)

Sağol Ümit nihayet toparladık bugun :)

Olay yerinden bildiriyorum.Resimler ve kelimeler yapılan işleri birebir anlatamıyor.Tamamlanmamış hâline bile esas duruşa geçtim.Ben özellikle bagajın temizliğine ve düzenine hasta oldum

Abi tam zamanında geldin bugün. Enerjimi kaybettigim saatlerdi; senin gelmen cok iyi oldu tekrardan emegin ve sohbetin icin tekrar tesekkurler.

Paylaşım için teşekkürler. Her şey mükemmel olmuş. Elinize sağlık. Hep yapmak istediğim işleri hiç erinmeden yapıyorsunuz. Helal! Kolay gelsin, başarılar.

Cok tesekkurler hocam. Yoruldum ama sonuc beni de tatmin etti gercekten.

krm1983

Emeklerinize sağlık

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

uniquel

Emeklerinize sağlık

Tesekkurler hocam.

İç detay için FINAL PART diyebiliriz.

22 nisan sabahı yeni klips ve arka koltuk oturagının tek kullanımlık klipslerinin gelmesiyle nihayet toplayabildim.
You are not allowed to view links. Register or Login abim de sağolsun toplarken beni yalnız bırakmadı; hatta icini o topladı diyebilirim. Tekrardan eline emegine sağlık.
Koltukları yerine taktıktan sonra da Umit abi getirdigi Colourlock deri kalkanını uyguladı.

Umit abi koltukları okşarken hatıra olsun istedim :)

Karşılaştırma icin yakın zamanda cektigim bir fotograf paylaşayım.

Sonrası;

Paspaslarım cok sırıtıyor fakındayım. Aslında bej renk orj paspaslar var ama yağmurlar gecmeden kullanmak istemiyorum.
Belki yeni bej velur paspas da yaptırabilirim, kararsızım henuz.

devirsever

Cillop gibi olmuş maşallah  :nazar: :nazar: :nazar:
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

uniquel

Cillop gibi olmuş maşallah  :nazar: :nazar: :nazar:

Oldu valla abi  :haydi:
Cok tesekkurler

umitkilic

Bir de dış yıkama yapalım

h.t

Maşallah ciddi emek var, elinize sağlık

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ATA

Değer bilen ellerde olduğunu görmek gerçekten sevindirici.  :alkis:
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

uniquel

Bir de dış yıkama yapalım

Yarın çözcem abi o işi ilgilencem biraz dışıyla da.

Maşallah ciddi emek var, elinize sağlık

Tesekkurler hocam

Değer bilen ellerde olduğunu görmek gerçekten sevindirici.  :alkis:

Sağol abi evlat oldu artık :)

Sercan Keklik

konuyu her açtıgımda aklıma pilavcı geliyo varya bugun ne yiyeceğiz diyen :D

Bugun ne sökeceğiz diye artık torpido altı tozlu kaldı bı tek emre :D haftaya karantinada torpidoyuda al 😂
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

uniquel

konuyu her açtıgımda aklıma pilavcı geliyo varya bugun ne yiyeceğiz diyen :D

Bugun ne sökeceğiz diye artık torpido altı tozlu kaldı bı tek emre :D haftaya karantinada torpidoyuda al 😂

Ahaha abi yok yapacak baska bişey kalmadı. Gozunuze batan bişey varsa soyleyin, iş cıksın bana bu hafta  :D

RecepBursa

İlk sayfadan itibaren bi solukta roman gibi okudum. 2015'de üye olduğum forumda ilk yorumumu yapmak istedim  :) Emeklerinize sağlık. Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanız dileğiyle. İlk sayfalarda içimden şu yorumu yaptım "abi adamın parası var yaptırıyor" ama sayfaları geçtikçe emeklerinize imrenerek baktım. Bende kendimi titiz birisi zannederdim ama sizi görünce fikirlerimde değişiklikler oldu. Nazar boncuğunuda bırakalım buraya  :nazar:

uniquel

İlk sayfadan itibaren bi solukta roman gibi okudum. 2015'de üye olduğum forumda ilk yorumumu yapmak istedim  :) Emeklerinize sağlık. Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanız dileğiyle. İlk sayfalarda içimden şu yorumu yaptım "abi adamın parası var yaptırıyor" ama sayfaları geçtikçe emeklerinize imrenerek baktım. Bende kendimi titiz birisi zannederdim ama sizi görünce fikirlerimde değişiklikler oldu. Nazar boncuğunuda bırakalım buraya  :nazar:

Ooo cok degerli bir yorum oldu bu, cok tesekkurler :)
Parasız tabiki olmuyor bazı şeyler ama ince işler, detaylar da parayla veya ustaya emanet etmekle de olmuyor malesef. Elimden geldigimce bilgim dahilindeki şeyleri kendim yapmaya calisiyorum ve en önemlisi bi işe kalkışmadan önce arastiriyorum. Bi işe kalkışırken o bölgede yapacagım herseyi yapıp tamamlayıp bir daha oraya girmemeyi hedefliyorum.

uniquel

İncik boncuk ugraşmaya devam.

Ön kaputun, Scudetto ile arasının acıklıgı biraz fazlaydı ve gözüme takılıyordu.
Pek bi fotograf cekemedim malesef kaput kilidi oldukca yağlı ve kirliydi.

Öncesi;

Sonrası;

İçiyle cok ilgilendik bu aralar, dışını ihmal etmiştim. Hazır yıkamışken bikac kare olsun.

umitkilic

O kadar ışık bu fotoğraflar için yanıyor değil mi?

uniquel

O kadar ışık bu fotoğraflar için yanıyor değil mi?

Kısmen evet abi :D

radar54

Hepsi yansın bu makine için  :alkis: :alkis: :alkis:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

uniquel

Boş kalma boş işleri devam,

Öncelikle hoparlör tavsiyesine ihtiyacım var,
Ön kapı hoparlörlerinden birini körüğü yırtıkmış. Gerci calarken bişey hissetmemiştim.
Bu körükler tamir de ediliyormuş ama bilemedim.
Peşin peşin söyliyim, amfi falan takmıcam asla.

Sonra orta konsolu sökmeye koyuldum.
Üstteki 3 havalandırma menfezini sökmek icin ucu U seklinde 2 tel büktüm, telleri menfezin dibine takıp az bi kuvvetle asılınca kolayca geliyorlar.
Teybi sökmek icin de basitce yine aynı tellerden aparat yaptım 2 tane.

Teyp ve menfezlerden sonra konsol trimini tutan 6 tane civata var.
Tirimi sökünce klima paneli kolayca elinize geliyor.
Paneli sökmek dağıtmak istedim cunku icindeki sensorler zamanla toz cekiyor ve hassasiyetini kaybediyor. Daha önce E36 da da bu temizliği yapmıştım ve faydasını görmüştüm. Otomatik klima kesinlikle daha hassas calısmaya baslamıstı.
Bu arada ekran kenarında birikip katman oluşturan kirler de temizlikten nasibini aldı :)

Bahsettigim tozlanan yerler,

Sensörün fotografını cekmeyi unutmuşum ama şuradan da görünüyor,

Hazır ortayı sökmüşken temizliğe devam.
Orta konsoldaki 3lü göstergelerin camı. Mavi bezdeki ve kulak pamuğundaki siyah karartılar camın ic kısmından cıkan ve görünmeyen, is gibi bir kir.

Beni en çok şaşırtan bu havalandırma menfezleri oldu.
Sarı bez üzerinde gördüğün herşey bu 3 menfezden cıktı.
Aslında bu kadar pislik cıkınca acaba yıkasam mı dedim ama, dişli grup oyle güzel yağlanmış ki kıyamadım.

Ve simdilik mutlu son. Yeni karantina günlüklerinde görüşmek üzere :D

umitkilic

2 sene önceki Ramazan ayında benim yaptıklarımın aynısını yapıyorsun.Havalandırma kanallarının içine de kolonoskopi yap bence.Esas kir oralarda.Klima panelindeki sensörü temizlemen çok iyi olmuş,benim arabada bariz farketmişti.Özellikle egzos gazının yoğun olduğu trafikte falan hemen algılayıp iç sirkülasyona geçmeye başlamıştı.söktüğün kısmın arkasında klima evoparatörü var,keşke onu da sökebilsen ve temizlesen.Ayrıca o kısımlara da yalıtım amacıyla sünger falan tıkasan derim.