Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Anahtar Led i sönmüyor ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tughan

Herkese selamlar,

Bu akşam arabayı kilitlemek istediğimde düğme çalışmadı, anahtarın üzerindeki ledte yanmadı. Bende pil bitti heralde deyip manuel şekilde kilitledim. Eve gelince, elimde bu pilden vardı yenisini taktım fakat bu seferde sürekli led ışığı yanıyor kesilmeden. Sonra entegreyi çıkartıp entegre yollarını kontrol ettim multimetre ile herhangi bir kısa devre vs var mı diye. Dijital mikroskopla da kartın üzerinde hasar var mı diye baktım. Tertemiz görünüyor. Herhangi bir arıza görünmüyor. Başına gelen var mı ? Pil değiştirdikten sonra bir hareket yapmak gerekiyor mu anahtara ? Yardımlarınızı rica ediyorum.

Not: Alfa156 MK1 SS anahtarı (kırmızı anahtar)

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tuğhan.
156 Selespeed

martini_lancia

Anahtarı kontağa takıp,mar pozisyonuna getirip kapılar kapalı iken kilit açma tuşuna basarmısınız?
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

tughan

Evet sorunu çözdüm. Anahtarın düğme kısmındaki kauçuk iç kısmından zamanla erimiş ve entegrenin switch bölgesi yapış yapış hale gelmiş. Büyük oranda pili değiştirmeden temizlemiştim ama çok ince bir tabaka düğmenin artı ucunun başka entegreye gidiş yolunda kalmış. Multimetre ile tekrar kontrol ettiğimde eksi uçtan tüm yollara cevap alıyordum. Artıda atladığım kısım zamk gibi olan switch in artı bacak yolu olmuş. Yolda sinyal almayınca anladım bir kopukluk olduğunu. O kısmı da ince bir temizlikle hallettim ve entegre yolları tamamlanmış oldu. Şimdi anahtar doğru bir şekilde çalışıyor.

Cevaplar için de teşekkür ederim. Başlığı erken açmışım ama başına gelen olursa kauçuk kısma dikkat etsin, entegreleri kaplayınca iletişimi koparıyor.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tuğhan.
156 Selespeed