Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

166 - 07 GBP 03 YENİDEN İSTANBUL'DA.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burock27

You are not allowed to view links. Register or Login
Olmamalı. Extra Load demek XL, biraz daha sert haliyle. 91Y ideal ancak XL olmasın. İmkanlar dahilinde tabi. Bulabilirseniz  :D
91Y var bir de
91Y XL var
Diye biliyorum ben yanlış mi? XL güçlendirilmiş yanak.
Araç uzun yol yapmayacak ve az km kullanilacak. Yük ve hız endeksine uysak yeter diye düşünüyorum. Sizce?

CPH2009 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hannibal

91Y var bir de
91Y XL var
Diye biliyorum ben yanlış mi? XL güçlendirilmiş yanak.
Araç uzun yol yapmayacak ve az km kullanilacak. Yük ve hız endeksine uysak yeter diye düşünüyorum. Sizce?

Aynen öyle  ;)

devirsever

Alintidir;

``Reinforced Lastik Nedir?
XL lastikleri bazı üreticilerin farklı bir terimle adlandırmasıdır. 'Reinforced' Türkçe'de Takviyeli, güçlendirilmiş gibi anlamlara gelir.

Ekstra yük taşıma kapasitesine sahip   XL lastik ya da reinforced lastik tiplerinin yanakları daha fazla yük taşıyacak şekilde güçlü üretilmiştir. Aynı zamanda bu tip lastikler daha yüksek hava basınçlarına da dayanıklıdırlar. Normalden daha fazla yük taşıma ihtiyacında ya da daha dayanıklı lastik gereksinimlerinde bir seçenek olarak sunulmuşlardır.

Bu tür lastikler markalara göre lastik yanağında XL, Extra Load, Reinforced, Reinf, EXL, RFD ya da RF gibi ibarelerle belirtilirler. Yalnız bazı markalar RF ibaresini runflat lastikleri tanımlamakta da kullanır.  Bu ibarelerin arasında en çok kullanılan XL 'dir. Son zamanlarda birçok üretici diğer terimleri bırakıp XL ve Extra Load kullanmaya yönelmişlerdir.

XL Lastiklerin Avantajları
XL lastikler normal lastiklere göre daha sağlam ve uzun lastik ömrüne sahiptirler.

XL lastikler basınç ve darbelere daha dayanıklı olduklarından daha zor balon yaparlar.

Özellikle bozuk, tümsekli yollarda, kaldırımlara çıkıp inmede XL lastikler daha güvenlidirler.

XL lastiklerin takviyeli yanakları daha sert olduğundan stabil sürüş ve viraj alma kabiliyetleri daha fazladır.

XL lastiklerin direksiyon tepkileri daha başarılıdır. Frenleme, ani kalkış  gibi lastiğe yük bindiren durumlarda şekillerini daha iyi korur ve denge sağlarlar.

Normal lastikli araçlara XL takılabilir. Ancak; orijinali XL lastik olan araçlara normal lastik takılmamalıdır.

XL lastiklerin Dezavantajları
Genellikle XL lastikler biraz daha pahalıdır.

XL lastiklerin teorik olarak konforu azaltması beklense de genellikle sürücü ve yolcuların anlamayacağı seviyededir.

XL lastikler daha güçlü karkasları sebebiyle biraz daha ağır olabilirler.``
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

devirsever

Benim Falken Ze310lar balon yaparsa sana yazarim  :D XL konusunu atlamisim  :duvar:
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

hannibal

You are not allowed to view links. Register or Login adamın kriterlerine göre tavsiyede bulundum ben, XL lastiğe ihtiyacı olan tabi ki onu tercih etsin. :)  "Normalden daha çok basınç basmalıyım çünkü ben hep kalabalık/yüklü gezerim" diyenlerin seçimidir genelde.
Bu arada "bulabilirseniz" dedim çünkü xl olmayanı zor bulunuyor. Benim premium contact 6'lar da xl mesela.

devirsever

You are not allowed to view links. Register or Login adamın kriterlerine göre tavsiyede bulundum ben, XL lastiğe ihtiyacı olan tabi ki onu tercih etsin. :)  "Normalden daha çok basınç basmalıyım çünkü ben hep kalabalık/yüklü gezerim" diyenlerin seçimidir genelde.
Bu arada "bulabilirseniz" dedim çünkü xl olmayanı zor bulunuyor. Benim premium contact 6'lar da xl mesela.

Ben Turkiye sartlarinda (yollarinda) konfordan odun verilsede 18inc ve ustu jantlarda mumkunse yanagi saglam oneririm. Bunu onerirken XL olmayan lastik almamda bana kapak olsun  :D
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

Burock27

Ben Turkiye sartlarinda (yollarinda) konfordan odun verilsede 18inc ve ustu jantlarda mumkunse yanagi saglam oneririm. Bunu onerirken XL olmayan lastik almamda bana kapak olsun  :D
Mantıklı

martini_lancia

XL olmali mi. 91Y alacaktım

225 40 18 lastikler aşağı yukarı hepsi 92 yük endeksine sahipler ve çok çok  istisnalar hariç hepsi Xl/reinforced özellikteler.Olmayanları da  piyasada görme şansınız az.

Ebata göre değişiyor alternatifler esasında ,215 45 17 ebatı için 91Xl ya da  87 normal,ya da 225 45 17 için 91 normal ya da 94Xl alternatifleri bulunabiliyor mesela.

Ben size  Falken Azenis Fk510 tavsiye ederim,Made İn Japan ve gerçek Falken olarak bilinen lastiklerdir.Pandemi sürecinde bir arkadaşıma lastikçi bir dostu vesilesi ile piyasanın altında bir rakama getirtmiştik gayet güzel lastikler,bulması biraz zor olabilir.Düşünürüm derseniz sizin için sordurayım.
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

Burock27

225 40 18 lastikler aşağı yukarı hepsi 92 yük endeksine sahipler ve çok çok  istisnalar hariç hepsi Xl/reinforced özellikteler.Olmayanları da  piyasada görme şansınız az.

Ebata göre değişiyor alternatifler esasında ,215 45 17 ebatı için 91Xl ya da  87 normal,ya da 225 45 17 için 91 normal ya da 94Xl alternatifleri bulunabiliyor mesela.

Ben size  Falken Azenis Fk510 tavsiye ederim,Made İn Japan ve gerçek Falken olarak bilinen lastiklerdir.Pandemi sürecinde bir arkadaşıma lastikçi bir dostu vesilesi ile piyasanın altında bir rakama getirtmiştik gayet güzel lastikler,bulması biraz zor olabilir.Düşünürüm derseniz sizin için sordurayım.

Etiketine baktım tam aradığım lastik diyebilirim. 70db altı ve ıslakta başarılı. Sordurabilirsen çok sevinirim.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

martini_lancia

Etiketine baktım tam aradığım lastik diyebilirim. 70db altı ve ıslakta başarılı. Sordurabilirsen çok sevinirim.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

:yukari-ok:
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

Burock27

Father & Son Busso Lovers

hannibal

:lol:
Abi çok abartmaya gerek yok bir şey olmayacak merak etme, yanak ölçülerimiz ricer kıvamında değil ideal ölçülerde lastikler kullanıyoruz :) Jetfinler ile zaten konfordan yeterince ödün vermişsindir. XL olmayanını bulman halihazırda mucize gibi bir şey, keyifli ve çukursuz dolayısıyla da balonsuz sürüşler diliyorum.  :D

devirsever

Father & Son Busso Lovers

Oooo yakisiklilar podyumda  :yukari-ok: :yukari-ok:

Bizimkiler buyumeye ancak fotolarda kalir Bussolar  :'(
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

devirsever

:lol:
Abi çok abartmaya gerek yok bir şey olmayacak merak etme, yanak ölçülerimiz ricer kıvamında değil ideal ölçülerde lastikler kullanıyoruz :) Jetfinler ile zaten konfordan yeterince ödün vermişsindir. XL olmayanını bulman halihazırda mucize gibi bir şey, keyifli ve çukursuz dolayısıyla da balonsuz sürüşler diliyorum.  :D

Insallah bakalim  :D
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

Burock27

Oooo yakisiklilar podyumda  :yukari-ok: :yukari-ok:

Bizimkiler buyumeye ancak fotolarda kalir Bussolar  :'(
Bunun büyüğü 14 yaşında. Sulanıp duruyor. 5 seneye ufak ufak direksiyonuna geçer.

efebey

Aracınızın maşallahı var, Tr şartlarında özel araçlara sahip olup bu tarz detaylı bakım yaptıranları takdir ediyorum, artık bu tarz sahibi olan satılık arabalar bir elin parmağını geçmiyor. En büyük hata da satınca oluyor; çünkü alan kişi afiyetle arabaya biniyor hem de hiç emek ya da para sarfetmeden

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Burock27

Aracınızın maşallahı var, Tr şartlarında özel araçlara sahip olup bu tarz detaylı bakım yaptıranları takdir ediyorum, artık bu tarz sahibi olan satılık arabalar bir elin parmağını geçmiyor. En büyük hata da satınca oluyor; çünkü alan kişi afiyetle arabaya biniyor hem de hiç emek ya da para sarfetmeden

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sağol güzel dileklerin için. Allah sattırmasın elde tutmak niyetindeyim.

Burock27

:yukari-ok:
Hocam merhaba. Arkadaşınızdan bir haber geldi mi Falkenler için.

Burock27

Xenon. Biraz düşük ayarlı şu anda. Selektör hızı uber iyi.

murat

Bence 166 için mucize bir görüntü sunmuş :D Kit nedir? Bir de mercekler temizlendi mi? Farlar orjinal mi?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Burock27

Bence 166 için mucize bir görüntü sunmuş :D Kit nedir? Bir de mercekler temizlendi mi? Farlar orjinal mi?
Yeni 0 depo marka farlara Hella sanırım Gen.1 veya 2 mercek uygulandı. BMW. X6 veya Audilerde çıkan bir mercek demişti İlker Kemal. Sigdirabilmek için baya ölçtü biçti sağolsun. Adam çok titiz çalışıyor.

Bu arada sakın stok kullanmak için depo far almayın. Mercek filan süper dandik.

murat

Yeni 0 depo marka farlara Hella sanırım Gen.1 veya 2 mercek uygulandı. BMW. X6 veya Audilerde çıkan bir mercek demişti İlker Kemal. Sigdirabilmek için baya ölçtü biçti sağolsun. Adam çok titiz çalışıyor.

Bu arada sakın stok kullanmak için depo far almayın. Mercek filan süper dandik.

Allah muhafaza, ben bu işlemler için bile Depo istemediğimden orjinal far peşindeyim bir adet sağ ;)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Burock27

Allah muhafaza, ben bu işlemler için bile Depo istemediğimden orjinal far peşindeyim bir adet sağ ;)
Orijinal gibisi yok

Burock27

Jantlar kimyasalla metale kadar soyulup elektrostatik  boyandı. Falken Azenis FK510 lar ile takıldı.
Lastik ile ilgili yorumum: Ayı gibi tutuyor.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

devirsever

Jantlar kimyasalla metale kadar soyulup elektrostatik  boyandı. Falken Azenis FK510 lar ile takıldı.
Lastik ile ilgili yorumum: Ayı gibi tutuyor.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

O nasil yorum yaaa  :D Kutup ayisi degil en azindan.

Masallah masallah ellerinde hayat buldu bu nadide guzellik. :nazar: :nazar:
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6