Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 156 MK2 Yol Bilgisayarı Çalışıp-Çalışmama Sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maksimumwarp

Herkese merhaba, 2006 Model 156 MK2 sahibiyim, aracım 185 bin km'de, aracı ilk aldığımda yol bilgisayarında bir sorun yoktu, bir gün dalgınlıkla aracı viteste iken çalıştırdım doğal olarak sarsıldı ve stop etti, sonra boşa alıp tekrar marş yaptığımda yol bilgisayarı açılmadı neyse dedim yola koyuldum birkaç km gittikten sonra kendiliğinden seyir esnasında açıldı. Bu olayın akabininde de hep bu şekilde devam etti, yani araç ilk çalıştığında yol bilgisayarı yok bir süre gittikten sonra kendiliğinden açılıyor ama kısa mesafe yaparsam açılmıyor. Ekran ile ilgili bir sıkıntı yok yani piksel vs sorunu gibi. Buna benzer bir sorun yaşayan var mıdır aranızda acaba?  :alfisti:

sbk0655

Bildiğim kadarıyla bu sorun 156 larda soğuk havada oluyordu. Ekran araç ısındıktan sonra normale dönüyordu. Ama sizin aracınız da soğuk ile alakalı mı bilmiyorum.

EVA-L19 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

maksimumwarp

You are not allowed to view links. Register or Login
Bildiğim kadarıyla bu sorun 156 larda soğuk havada oluyordu. Ekran araç ısındıktan sonra normale dönüyordu. Ama sizin aracınız da soğuk ile alakalı mı bilmiyorum.

EVA-L19 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cevabınız için teşekkür ederim benimde aklıma geldi bu durum, motor ya da araç iç sıcaklığı belli bir dereceye gelince normale dönüyor gibi çünkü. Sebebi ne olabilir bilmiyorum ama garip bir durum :)

Cihan82

Mk2'lerdeki yol bilgisayarı sorunu için, içindeki kondansatörlerin değişimi ile çözülüyor diye okumuştum bir yerlerde.
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend