Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 156 Selespeed Şanzıman Pompası Yakma Problemi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ugurcan1071

İyi günler değerli arkadaşlar.

Aracım 2001 model 156 SS. Eylül 2022 tarihinde ilk alfamı alarak alfisti olma yolunda ilk adımı attık. 
Aracımı aldıktan sonra toplam 10 bin KM yol yaptım. Şu an 188 bin Kmde. Muş/ Malazgirt'te oturuyorum.
5 şubat 2023 te Bitlis merkezde arabam aniden 3. viteste takılı kaldı ve fren yaparak istop ettirmek zorunda kaldım. Aracı bir oto elektrikçiye götürüp problemi büyük şehirlerdeki ustalarla görüşüp pompanın sökülmesi tavsiyesini aldık. Pompayı söktüğümüzde içinin komple yanmış olduğunu ve tamirinin mümkün olmadığını gördük. İstanbul'daki bir parçacıdan pompayı ve bunun yanında hazır almışken robot tüpünü de sıfır aldık. Parçalar getirilip takıldığında işim dolayısıyla orada değildim. Parçaları takan oto elektrikçi selespeed yağı yerine kırmızı bir şanzıman yağı koymuş hazneye. Kontağı çevirdiğinde araba boşa düşüp marş basabilmiş. aracı dükkanın dışına çıkarmıp 5 dk kadar kullandıktan sonra araç tekrar 3. viteste takılı kalmış.
10 şubat 2023 te aracı çekiciye yükleyerek Ankara Alfin Şükrü ustaya götürdüm. 11 şubat sabahı sağolsunlar ilk benim arabamla ilgilenmeye başlayıp pompayı söktüler. Pompamın yandığını ve tamir edilebileceğini söylediler. Pompayı tamir ettirip arabaya geri taktıktan sonra obd aracılığıyla pompanın havasını alıp kurulumunu yaptılar. 11 Şubat akşam üzeri arabamın testlerini bitirerek bana teslim ettiler. Ankara içinde 5 km gittikten sonra arabam bir kırmızı işikta N' de takılı kalıp vitese geçmedi. Tekrar çekiciye yükleyip Alfine götürdüm. Gece saat 11 e kadar arabamla uğraştı ustalar ama bir türlü istedikleri sonucu alamadılar.
13 Şubat pazartesi günü aracımın pompasını tekrar söktüler ve pompamın iş görmediğini söyleyerek çıkma bir pompa aldırdılar bana. Bu pompa da takılıp gerekli yüklemeleri ve testleri yapıldıktan sonra bana teslim edildi. Aracı aldıktan sonra Ankara içinde 1 saat dolaştıktan sonra yola çıktım. Toplam 1150 Km yol gelip Bitlis Merkeze 50 Km yol kala arabam 5. viteste tekrar takılı kaldı. 50 km boyunca 5. viteste yol gittim. Bitlisin girişinde polis noktasında durmak zorunda kaldım ve araba kendi kendine vitesi boşa aldı ve takıldı. Arabam en başta üzerinde bulunan pompayla beraber toplam 4 pompa yaktı. Çekici paralarıyla beraber toplam 40 bin lira masrafım oldu ve şu ana kadar konuştuğum hiçbir usta sorunun tam olarak neyden kaynaklanabileceğiyle ilgi tatmin edici bir çözüm sunmadı.

aranızda bu tip bir tecrübe yaşayan ve çözümüyle ilgili bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun. bende takat kalmadı. şimdiden hepinize teşekkür ederim

Pervasiz_7

Geçmiş olsun.
Alfa Romeo kullanıcıları maalesef çoğu zaman kendi göbeğini kendi kesmek zorunda kalıyor. Alfa ustaları bile bilindik arızaları yapabiliyor. Ezbere çalışıyorlar mantık yürütme olayı yok. Yabancı forumlardan baktım biraz. Pompanın yanması için iki ihtimalden söz ediliyor. İlki elektrik bağlantılarındaki sıkıntı. Aküde problem olabilir ya da aküden pompaya giden bir kablo varmış ondan olabilir diyorlar. İkincisi pompanın yağı çekememesi ve içinden yağ geçmeden çalışması. Buda yağı çekmesini engelleyebilecek bir tıkanıklıktan, hortumdan falan kaynaklanabilir.
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

ugurcan1071

Konuştuğumuz ustaların yarısı elektriksel diyor geri kalanı robotun değişmesi gerektiğini söylüyor. Ama hiçbiri kesin diyemiyor.

radar54

You are not allowed to view links. Register or Login
Konuştuğumuz ustaların yarısı elektriksel diyor geri kalanı robotun değişmesi gerektiğini söylüyor. Ama hiçbiri kesin diyemiyor.

Çok geçmiş olsun maalesef SS her ustanın harcı değil. Aracınız hep 3 ve 5. viteslerde takılı kalmış okuduğum kadarıyla ustalar neden 1 3 ve 5. vitesi kontrol eden valfi kontrol etmediler? Çok basit bir elektriksel arıza yüzünden valf takılı kalıyor pompada valfi kapatamadığı için zorlanıyor ve yanıyor olabilir. Valflerin testlerini OBD bağladığı zaman yapabilir. Düzgün çalışıp çalışmadığını anlayabilirlerdi. Bu valfler ömrünü doldurduysa isterseniz her şeyi değiştirin yine de düzelmez.
Benim araçta ısınınca zıplayarak kalkma sorunu vardı ustalar hemen robot değişecek dediler ancak debriyaj valfini kendim değiştirdim. Sorun kalmadı ki çıkan valfin bobini sorunluydu. Sökünce anladık.
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025