Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

twinspark yağ basıncı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

murat_016

arkadaşlar merhaba;
2006 147 sahibiyim forumdada baktım pek fazla veriye ulaşamadım motor soğukken ve sıcakken ki yağ basınçları ne olmalı 1.6 twinspark motorda,yakın zamanda triger zamanım geliyor ölçüp ona göre planlama yapmak isterim

murat_016

kendi soruma kendim cevap vereyim bari,belki arkadaşlarımında işine yarar :alfisti:

You are not allowed to view links. Register or Login

satoya

Nereden ölçülüyor? yağ müşürü çıkartıp mı ölçüyorlar başka bir yerden mi?
2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco

murat_016

termostadın yanında metrik civata var o sökülüp ordan ölçülüyor

satoya

Güzel o zaman oraya yağ basınç müşürü veya yağ sıcaklık müşürü takılabilir.  sizin ne çıktı değerler?
2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco

murat_016

Aynen takanlar var bayağı araştırdım
Soğuk ilk marş 5 5.2 gibi verdi
Motor yağı sıcak iken ölçümlerde 1-1.3 arası verdi

satoya

Aynen takanlar var bayağı araştırdım
Soğuk ilk marş 5 5.2 gibi verdi
Motor yağı sıcak iken ölçümlerde 1-1.3 arası verdi

Soğuk marş da devir yüksek olduğu için sanırım yüksek çıkıyor. değerlerin normal olduğunu sevindim, bu işlemi nerede yaptırdınız?
2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco

murat_016

Soğuk marş da devir yüksek olduğu için sanırım yüksek çıkıyor. değerlerin normal olduğunu sevindim, bu işlemi nerede yaptırdınız?

Aslında kullanılan yağa göre değişiyor,5w40 yağda basınç düşük çıkar 10w60ta yüksek çıkar,ben kendim ölçtüm sadece ustamdan saati kullandım
Soğuk marş ve soğuk marşta dediğim değerler rolanti değeri hiç gaza dokunmadan ki değerler bu arada,twinspark makinelerde yağ basıncı çok önemli ve asıl varyatörün bozulma nedenlerinden biri bu çünki aynı varyatör fiattada var bozulmadan hayatlarına devam ediyorlar :)

satoya

2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco