Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Merhaba arkadaşlar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HAN

Yeni aldığım 154 mk 2 için Xenon far taktırmak istiyorum far sökmeye gerek varmı bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim herkese iyi akşamlar

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DcD-Semih

Mk2 diye belirttiğiniz için 154'ün 156 olduğunu varsayıyorum. 156 farları üzerinde çalışacaksanız farı sökmek en mantıklısı, tampon sökülmeden çıkmıyor malesef, tamponu yukarıdan gevşetip aşağıya sarkıtıp sis kapağından da farın alttaki 10'luk somununu sökmek mümkün, komple tamponu yere almadan o şekilde çıkartılabilir. Ampul değişimi biraz mücadele ile farı sökmeden mümkün hatta sol farda plastik muhafazayı çıkarınca aşırı kolay.

Asıl önemli konu ise xenon takmak istediğinize göre fabrikasyon xenon opsiyonu yok ve farlarınızda mercek yok muhtemelen. Bu durumda farı komple aşağıya kesin almalısınız zaten. Mercek takmadan xenon veya led ampul işine hiç girmeyin, hem aydınlatma rezil olur hemde diğer sürücülerden küfür yediğinizle kalırsınız.

Eliniz yatkın ise mercek işini kendiniz halledersiniz. Farları içine sığabileceği bir karton kutuya koyup kutuya bir delik açıp ısı tabancası veya en kötü dayanıklı bir fön makinesiyle kutuyu iyice ısıtıyoruz. El vurulmayacak sıcaklığa ulaşınca biraz ikna kabiliyeti ile silikon rahatça bırakacaktır. Piyasada bulunan mümkünse angel gibi saçmalıkları olmayan bir takım merceği kısa farların ampul muhafazasını çıkarıp yerine takıyoruz. Piyasada çin malı olarak bulunan merceklerin hepsi kolayca odaklanabiliyor, odağı kaçık şekilde takmanız zor hatta. Ancak çıkma olarak bir arabanın merceğini kullanacaksanız iş biraz daha çetrefilli, heleki xenon opsiyonlu bir araç ise d1s veya d2s gibi pahalı ampullerden kullanmak zorundasınız ve odaklama işi bir miktar ekipman gerektirebilir, en azından 12v ile farları yaktırıp su terazisi ile ölçüm yapmanız vs gerekir zorlar o, en güzeli piyasada satılan çin malı universal mercekler. Onlarda da ağırlıklı olarak h1 tipi ampul seçeneği var. Bu kadar uğraşıp merceği taktıktan sonra yine led işine girmeyip xenon kiti almak yine en mantıklısı. Piyasada halen Philips'in güzel kitleri mevcut. Küçük balastlı bir kit alırsanız farın altına saklanıp dışarı çıkan kablolarıda makaron veya bez bant ile orjinal tesisata yedirip muayene derdiyle de uğraşmazsınız. Led takarsanız ne kadar iyisi de olsa çin malı bir xenon'dan daha verimli işlev almak zor. Uzunlara led düşünülebilir, selektör etkisi farkedilir düzeyde artar, far camları elinizde iken; derinden inceye sulu zımpara ve üstüne pasta uygulayın, içten sararma yoksa sadece temizleyin diğer türlü zımpara çiziklerini pasta ile almak çok zorlar, cam temizleme işi bitince ya iyi bir şeffaf plastik verniği yada uv korumalı ppf kaplama şart yoksa 6 7 ay içinde daha kötü hale gelir, zımparadan sonra farın verniği ve koruyucu tabakası tamamen gitmiş olacak, far camını geri takmak için dayson siyah silikon benim favorim, orjinal yerlerinden uygulayın yoksa çok sırıtır, tekrar fırınlayıp silikonu erittikten sonra kağıt bantla sıkıca sarın far kasasına camları silikon kuruyana kadar dokunmayın ki su alma riski minimuma insin, tüm işlemlerden sonra iyi bir yerde far ayarıda yaptıktan sonra mis gibi olur zaten.

Tüm bunlar değil benim derdim bir xenon kiti alıp takmaktı diyorsanız bence hiç zahmet etmeyin, far camlarını temizleyip kaliteli bir yüksek performanslı halojen ampul kullanın, Osram ve Philips'in güzel ürünleri var.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

HAN

Cok guzel ve uzun bir açıklama olmuş teşekkürler evet 156 yazıcaktim yanlış yazdım photon black edition serisi far aldım daha önceki 156 aracımda da Xenon vardı gayet memnundum ama ben taktirmamistim takılıydi aldığımda bugün sanayide araştırma yapıcam dediğin gibi tampon biraz inicek bu seri Xeon da far ayarı bozulmuyor muaneden geçiyor ve sarı ışığa göre çok çok iyi

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi