Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Selespeed Robot yağını çok çekiyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alkinooo

Merhabalar,

2001 Alfa Romeo 156 SS aracım var, 203.000 km'de.

Aracımda son zamanlarda gözlemlediğim bir şeyi size danışmak istiyorum.

Aracım uzun süre yattıktan sonra sağ yolcu koltuğundan girip kaputu açarak SS robot yağımı kontrol ettiğimde (pompayı hiç devreye sokmadan) yağ haznesinin ağzına kadar dolu olduğunu, en ufak bir eksilme olmadığını görüyorum.

Ancak aracı kullanıp park eder etmez SS robot yağımın seviyesini kontrol ettiğimde bir damla bile yağ göremiyorum, birkaç saat geçtikten sonra sistem ters basınç yaparak SS yağ haznesini dolduruyor.

Araca yaklaşık 50.000 km'dir sahibim, son zamanlarda durum böyle olmaya başladı. Normalde ne kadar kullanırsam kullanayım haznede az da olsa yağ görüyordum, şimdi durum böyle olunca bir terslik mi olacak diye kuşkulanmadım değil.

Araçta LPG yok, vites geçişlerinde vitesi bulamama gibi bir problemim de kesinlikle yok.  :nazar:

Sizce neyden şüphelenmeliyim, ustalara göstermeden önce sizlere danışmak istedim.

Böyle bir problem yaşayan var mı?

:alfisti: :clover: :nazar:

melih123

Merhaba,

Araca obd ile bağlanıp, Selespeed sistemi hava alma modunu yapın. Sistemde hava varsa gider.
Alfa Romeo Gt 2.0 JTS Selespeed

alkinooo

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba,

Araca obd ile bağlanıp, Selespeed sistemi hava alma modunu yapın. Sistemde hava varsa gider.

yanıtınız için çok teşekkür ederim, sistemde hava olduğu için mi böyle bir durum oluyor?