Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kırılan cam açma düğmesi tamiri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nanotechmilas

[Arkadaşlar maum yaşı gereği düğmeler zamana kopuyor veya kırılıyor... Çözüm basit

Düğmenin kırılan yeri aslında tırnaklı haretli parçası... biz aynı yerin 1 mm yanına başka bir değik açıyoruz. Bunu yaparkende ben heryerde bulunan malzemeler seçmeyi daha çok seviyorum... Ataçı ısıtıp pim seklinde düğmenin içinden ve kasasından geçirip kenarlarını kesiyoruz düğme tekrar hareketine kavuşuyor... Hepsi bu kadar resimler aşağıda.... Kolay gelsin...

Kullanılan malzemeler
Kargapurun ve Yan keski
Çakmak
Ataç

nanotechmilas

Admin resim ekliyorum ancak sayfa başa dönüyor bir sorunmu var ?

Gouki

Sitede hiç bir sorun yok.

You are not allowed to view links. Register or Login

ali kaynak

[Arkadaşlar maum yaşı gereği düğmeler zamana kopuyor veya kırılıyor... Çözüm basit

Düğmenin kırılan yeri aslında tırnaklı haretli parçası... biz aynı yerin 1 mm yanına başka bir değik açıyoruz. Bunu yaparkende ben heryerde bulunan malzemeler seçmeyi daha çok seviyorum... Ataçı ısıtıp pim seklinde düğmenin içinden ve kasasından geçirip kenarlarını kesiyoruz düğme tekrar hareketine kavuşuyor... Hepsi bu kadar resimler aşağıda.... Kolay gelsin...

Kullanılan malzemeler
Kargapurun ve Yan keski
Çakmak
Ataç
Teşekkürler işimize yarayacak bilgiler  bunlar.i Bİrde  arka  cam acılıyor ama kapatmıyorsa cam düğmesinin değişmesimi gerekiyor yoksa tamir edilebiliyor mu ?
Lancia delta III

nanotechmilas

dugme.tik tik tiknses yapiyorsa dugme calisiyordur... genelde arka camlar cok calismadigi icinbir sure sonra motorlqr veya halat sikisiyor.... sokup gres vd 40 ile.cozume ulasilabilir... bnmde basima gelmisti...

SM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nanotechmilas

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

nanotechmilas

browserden yukleyemedim cepten yukledimm

avkureysin

Sürücü tarafındaki butonlardan biri uzun zamandır kırıktı. Biri daha düzgün çalışmamaya başlayınca ben de tornavidayı elime almaya karar verdim. Ama benim yöntemim biraz daha farklı olduğundan burada paylaşmak istiyorum. Bir de daha önce hiç denememiş olanlar zorlanmasın diye detaylara da değinelim

avkureysin

Önce cam açma butonlarının bulunduğu kısmı yuvasından ayırmalıyız. Vidalara ulaşabilmek için plastik kısmı küçük bir tornavidayla çıkarmak ve vidaları uygun allen anahtarıyla sökmek gerekli.

Bu kısım hafif bir kuvvetle yuvasından çıkabiliyor. Tamamen ayırmak için de kabloları sökmeliyiz. Hangi kablo hangi camdı karışır diye korkmayın takarken deneme yanılma yapabilirsiniz.

avkureysin

Elimizde sadece bu kısım kalacak. Sizde de kırık buton varsa en az birisi bu şekilde görünecektir. Daha sonra dört cam butonundan kırık veya çalışmayan hangisiyse onu sökmeliyiz. Ben hepsini tamir etmek istediğim için hepsini söktüm.

Küçük bir tornavidayla işler daha da kolaylaşacaktır. Mümkünse saatçilerin kullandığı tarzda bir tornavidayla arka kısımdan butonu yuvasından çıkarmalıyız. Çok zorlamadan sadece yanlardaki tırnaklardan kurtardıktan sonra buton elimizde.

avkureysin

İşte kırık olan kısım. Normalde butonun alt kısımla birleşen yerinde birer tırnak olması lazım. Ama bunlar zamanla kırılıyor. Biri kırılıp mekanizma içine kaçınca buton tek taraflı çalışıyor veya her ikisi birden kırıldığında buton elimizde kalıyor.

Butonların tam olarak bu şekilde simetrik ve sabit durması gerektiği için yukarıda anlatıldığı gibi ince bir telle (ataç vs. ile) delme yoluna gidilebilir. Ancak bende olduğu gibi daha önce bu yöntem kullanılmış ve delikler genişlemişse işe yaramayabilir. Hatta birkaç kez delinmiş ve kevgire dönmüşse işiniz daha zor

avkureysin

Bu noktada devreye yorgan ipi giriyor Benim butonlarda bu yöntem de denenmiş daha önce. Ama çok da dayanıklı olmamış sanırım.

Daha önce bağlanan ipi tamamen söküyoruz ve eğer mekanizmada pislik varsa temizliyoruz. Hatta bütün bölümü hazır çıkarmışken temizleyebiliriz. Her buton aynı olduğundan yerleri karışsa bile sorun olmaz.

Ve sonra butonu ve kırık kısmını birbirine tabiri caizse deli bağlar gibi bağlıyoruz. Özellikle ipi tek taraftan değil de iki taraftan geçirirseniz daha sağlam duracaktır. İp çok kalın olmadığı sürece buton yuvasına çok rahat oturacaktır.

avkureysin

Yeterince sıkı yaptığınızda ilk günkü gibi çalışacaktır. Tabi sıkı olsun diye fazla abartırsanız yerinden bile hareket etmez. Bunu engellemek için butonu yuvaya oturtmadan önce ileri geri itip kontrol etmekte fayda var. Camı açıp kapatabilecek şekilde serbestçe oynamalı ama çok da gevşek olmamalı. Belki de işin zor kısmı bu.

Son olarak da işin kozmetik kısmına geliyoruz. İp beyaz ise çok belli olmamakla birlikte bazı açılardan bakıldığında ben burdayım diyebilir. Mat siyah bir oje bu problemi çözecektir

avkureysin

Tüm butonlara uygulanmış ve yerine takılmış hali ise şu şekilde oluyor:

Eliniz yatkınsa ve boş vaktiniz de varsa Alfa'nız için güzel bir tamirat olacaktır

misket

ellerinize sağlık bunlarıda alalım bir köşede dursun.

Lenovo A369i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

fatihmehmet

147 için muadil bi cam tuşu bulamadım hicbir yerde. Palio uyuyor filan demişlerdi forumda ama parçacılar hep uymaz dedi.

Muadil bi cam tuşu tavsiyesi veren olursa cok dua ederim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

sowhat7888

kuti147

Bu üründen bende aldım. Gerçekten başarılı. 3d printer çıktısı değil, direk enjeksiyon baskı.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

ASKHEM

Bu üründen bende aldım. Gerçekten başarılı. 3d printer çıktısı değil, direk enjeksiyon baskı.
156 içinde var mı acaba ? Benim neredeyse hepsinin ayakları kırık. Tamir ettim yine randıman alamıyorum.
Alfa Romeo 156 2.0 2000 mod.

kuti147

156 içinde var mı acaba ? Benim neredeyse hepsinin ayakları kırık. Tamir ettim yine randıman alamıyorum.

Satıcı ile iletişime geçin. Ben vardı diye hatırlıyorum
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

sowhat7888

156 MK1 düğmeside varmış;