Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfa romeo 147 motor takoz ve şanzıman takoz

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aslıbayram

herkese selamlar, bizim 147'lerde kaç tane motor kulağı ya da takozu var bir de kaç tane şanzıman takozu/ kulağı var bilgisi olan destek olabilir mi?

nejat aydın

2004 Alfa 147 im de , 4. ve 3. viteste gazdan ayağımı çektiğimde arabada sarsıntı olmaya başlamıştı. Vitesi boşa atarak sarsıntıyı kesmeye çalışıyordum. Motorcu usta götürüp şikayetimi anlattığımda motor ve şanzuman takozlarının değişmesi lazım dedi ve aracı lifte aldı. Altına girip bir levye kontrolü ile onun tecrübesi dahilinde önerdiği şanzuman ve motor kulaklarını aldım ve değişimi yaptık, şuan o sarsıntı bitti gibi bir şey. Çok hafif yine sezinliyorum ilk fırsatta yine değerlendirmesi için göstereceğim. Bana önerdiği ön / arka şanzuman kulak takozu. arkadaki büyük olan dedi. Birde sağ motor kulağı dedi. Fakat iş parçaları sipariş etmeye geldiğinde vay anam var. Usta onu dedi. Bulduğum parça doğrumu değilmi usta onu mu dedi bunu mu kast ett. Çok ama çok çok ikilemde kaldım. En sonunda bende sizin gibi motor ve şanzuman kulaklarını bir araştırayım bakalım kaç tane ne var diye. Türkiye deki bütün kayıtlı parça tedarikçilerini araştırıp bulabildiklerim de şunlar.
1- Sağ alt motor kulağı
2- Şanzuman takozu
3- Travers alt orta kulak
4- Şanzuman kulağı sol alt.
Ben traver alt orta kulak hariç diğer 3 ünü alıp değiştirdim. Sizde araştırın. Ama satın alabileceğiniz çok fazla ürün çıkmayacak, bu saydıklarımın haricinde. Siteye üye motor ustaları var ise onlar daha net cevaplayacaklardır. Ben sorunuzu  görünce kayıtsız kalamadım. Problemim ile birlikte ustamın tavsiyesine göre şimdilik o problemimi çözdüm. İyi şanslar dilerim.
Bu arada aracım 2012 haziran ayından beri bende, tam 12 yıldır biniyorum. Aracım 2004 model, bu süre içerisinde ilk defa bunları değiştirdim.