Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Anahtar Kod Kartı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onr

Arkadaşlar aracımı çok az bir km'de ikinci el satan bir Alfa plazadan almıştım.
Biraz geçti üzerinden ama araçla beraber 2 adet anahtar almama rağmen kod kartını vermediler.
Ben de o zamanlar bilmediğim için istemedim.
Bu herhangi bir problem yaratır mı? Yaratırsa ne yapmam gerekir?

junip

Akü değişimi esnasında yada herhangi bir sebeple aracın elektrik bağlantısı kesilirse tekrar geldiğinde müzik sistemi ve ECU senden bu kodları girmeni isteyecek.

n/a

Kartını servislerden isteyebilirsin.. Ücretsiz getiriyorlar..

n/a

quote:

Kartını servislerden isteyebilirsin.. Ücretsiz getiriyorlar..

Kod kart 20 ytl, en azından Birmot benden öyle aldı.. Ücretsizse vay hallerine ...

n/a

2-3 hafta önce kaybettiğim yedek anahtarın yenisi almak için Enriko Aliberti'ye gittiğimde benim de kod kartım yoktu. 17 YTLye cıkarıyorlar.

ATA

Benimde kartım yok. Acaba ileride kartım olmadığı için sorun yaşarmıyım. Şimdiden alsammı ki bende
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

onr

Ozaman istemek lazım. Ben cok daha fazla ücret alırlar sanıyodum. 17-20 ytl arası ise iyi yine.

n/a

Daha önce yazmıştım da ek bir bilgi için buraya tekrar kopyalıyorum.. Code Kartınız bir köşede dursun, olası immobilizer problemindede çok işinize yarayacak : ))

Ücret konusunda ise bir standartın olmadığı açık.. ben istediğimde, sormama rağmen herhangi bir ücret talep etmemişlerdi...

quote:
Öncelikle Alfamızın Code Cardı olması lazım elimizde.. Eğer 2. el aldıysanız ve yoksa hemen servisinden getirtmenizi tavsiye ederim..  Servisler, motor numarasına göre ücretsiz olarak bunu veriyorlar / vermeleri lazım..

Immobilizeri devreye sokmadan arabanızı çalıştırmak için şu aşamalarda işlem yapıyoruz..

Anahtarı takıyoruz ve marş basmadan uyarı ışıklarının yanmasını sağlıyoruz...

Enjektör ışığı göz kırpacaktır .. Bu esnada gaza basıyoruz ve ayağımızı gazda tutulu bekliyoruz...

Bir süre sonra enjektör ışığı sönecektir..

Ayağımızı gazdan çekiyoruz..

Bu aşamada elimizdeki Code Card'a göre giriş yapacağız..

Code Numaramız 5 rakamdan oluşuyor..  ilk rakamın "3" olduğunu varsayalım.

Enjektör lambası 3 kere sinyal verince hemen gaza basıyoruz.. Lamba sönüyor ve diğer rakamlarıda bu şekilde sırayla giriş yapıyoruz... Yani kartımızdaki numara kadar yanma sönme işlemi olunca gaza basıyoruz...

En son 5 rakamıda girdikten sonra Gazdan ayağımızı çekerken marşa basıyoruz...

Acil durumlarda işinize yarar umarım : )

İlgili linkimiz/başlığımızda burda ;

You are not allowed to view links. Register or Login

n/a

Kod kartımı yeni almış olmama rağmen üzerindeki rakamların bir kısmının silindiğini farkettim. Sabah Enriko Aliberti'ye gidip durumu anlattım. Yeni kart sipariş etmek gerekiyormus. Ücret konusunu açtım ve benden 17 YTL aldıklarını ancak bu işlemin ücretsiz yapılması gerektiğini söyleyince bir kaç telefon görüşmesinden sonra yeni kod kartımı ücretsiz olarak İstanbul'dan sipariş ettiler. Peki neden daha önce 17 YTL istediler ? Bilemiyorum . . .

Edited by - okten on 13/11/2007  12:49:12

onr

Bu kadarı çok ayıp artık...
Gecen gun telefon ile konustum bana da emin olmamakla beraber böyle bir ucretin talep edilebilecegini soylediler.
Demek ki ne kopartsak kardır mantalitesi hakim..

alfa156TS

quote:

2-3 hafta önce kaybettiğim yedek anahtarın yenisi almak için Enriko Aliberti'ye gittiğimde benim de kod kartım yoktu. 17 YTLye cıkarıyorlar.

yedek anahtarınızı ne kadar zamanda ve kaç paraya aldınız acaba? bende 24 ekimde bursa birmot a yeni anahtar siparişi verdim. 1 hafta 10 gün dediler ama hala ses yok. ücret konusunda da 100 ytl kapora aldılar ve yaklaşık 250-300 e glir filan dediler ama tam rakamı söyleyemediler.

n/a

Hamdi Bey merhaba. Toplam fiyat 339 ytl idi.
Kodlama ücreti : 45$ + KDV (63 YTL)
Kod kartı : 17 YTL
Anahtar : 259 YTL
Siparişi yanlış hatırlamıyorsam Cuma günü vermiştim. Araya haftasonunun denk gelmesi ve (Enriko Aliberti'nin söylediğine göre) anahtarın geleceği yer olan Tofaş'ın taşınması sebebiyle Perşembe günü teslim alabilmiştim. Normal koşullarda ise 2 gün içinde teslim edilebildiğini söylemişlerdi.

n/a

Böyle bir anahtar fiyatımı olur ya.. Resmen soygun..

ATA

Yarın Enriko Alibertiye gidip, kod kartımı bedava almaya çalışacağım. Hep onlarmı akıllı olacaklar. İyiki varsınız Alfisti dostlar!
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Cem

quote:

Böyle bir anahtar fiyatımı olur ya.. Resmen soygun..

Dahası da var abi,2 yıl önce o şekilsiz A160 mersedesde anahtarı kaybedip sipariş için aradığımda 630.EUR. fiyat vermişlerdi,telefonu nasıl kapadığımı hala hatırlamıyorum.Allahtan bulundu da kurtuldum o dertten=)

n/a

quote:

Dahası da var abi,2 yıl önce o şekilsiz A160 mersedesde anahtarı kaybedip sipariş için aradığımda 630.EUR. fiyat vermişlerdi,telefonu nasıl kapadığımı hala hatırlamıyorum.Allahtan bulundu da kurtuldum o dertten=)

Tabi Alfa için geçerli değil bu durum sadece.. Tüm araba üreticileri aynen "ucuza printer satıp üstüne kartuştan kazanalım" mantığı ile davranıyor.. E bizde bosch olsun, orjinal olmayan yedek anahtar klonu olsun, çıkma olsun, şeklinde çeşitli alternatifler arıyoruz yedek parçada..

alfa156TS

quote:

Hamdi Bey merhaba. Toplam fiyat 339 ytl idi.
Kodlama ücreti : 45$ + KDV (63 YTL)
Kod kartı : 17 YTL
Anahtar : 259 YTL
Siparişi yanlış hatırlamıyorsam Cuma günü vermiştim. Araya haftasonunun denk gelmesi ve (Enriko Aliberti'nin söylediğine göre) anahtarın geleceği yer olan Tofaş'ın taşınması sebebiyle Perşembe günü teslim alabilmiştim. Normal koşullarda ise 2 gün içinde teslim edilebildiğini söylemişlerdi.

merhaba,

bugün anahtarımı gidip teslim aldım. anahtar italyadan geliyor, birmot burda kodlamasını yapıyor. moralinizi bozmak istemem ama,

anahtar,         178,12 ytl + kdv
kodlama işçiliği  20,00 ytl + kdv
toplam           233,78 ytl

aldılar benden. bu kadar farklılık göstermesi çok ilginç.

alfa156TS

şimdi aklıma geldi, gerçi benim anahtarım kırmızı başlı ve kumandasız. o yüzden de farketmiş olabilir.

Sportivo

Komşum 2004 model Corolla'sının anahtarını kaybetti. Yedek anahtarını da o hengamede bulamadılar.  2 adet anahtar siparişi verdiler. Uyanık Toyota 2300 YTL !!!!!!!!!!!! öptü abileri. Neyse parayı ödediler, anahtarlar geldi, 3 hafta sonra yedek anahtarı bir kol çantasında buldular. Komşu kafayı yiyor, yok böyle bir soygun diye, bir daha üste para verseler Toyota almayacağım soğudum diyor.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

romeo37

15 gün önce akü değiştirdim kod filan istemedi araç elektrik kısa bir süre kesildi sadece teyp hafızası silinmişti...

n/a

2300 ytl ye anahtar heee...o arabayı orda bırakırım anıy diye kalsın

n/a

2300 lira anahtar ? Cinnet geçirmek için iyi bir sebep...

Hanımın çantası çalınınca giden yedek anahtarı yerine koymanın maliyeti 300 lira gibi olmuştu.Ben şahsen aynı işlemin İtalya'da kaça yapıldığını merak ediyorum....

onr

2300 ytl. ?!? Olamaz.. Bir anahtar için..

Sportivo

2300 YTL iki adet anahtar için. Anahtar adedinden çok düştüğünüz durumdan istifade edilen bir hadise. Kullandığınız anahtarı kaybedip yedeğini de bulamayınca arabayı süremiyorsunuz doğal olarak. Yedeğini bi süre aradılar aradılar bulamayınca napalım 2 tane anahtar alalım dediler.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

onr

Tamamen "Ne de olsa bana muhtaç" felsefesi..
Çok eskiden Dogan L'miz vardı, anahtar cıkartmak icin anahtarcıya gitmek yeterli oluyordu.