Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 Klima Problemleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YasinC

Evin yeni üyesinin bazı can sıkıcı sorunları var. Bu konu da içimi rahatlatabilecek birisi varsa bayram öncesi psikolojim biraz da olsa düzelir :)

1. Klima iç panel de çalışıyor gözükse de çalışmıyor. Sanırım kompresör hiç devreye girmiyor çünkü çekişte bir değişiklik yok. Hava yönlendirme de de tepki yok gibi flapların tamamı gidik sanırım. Bu baya baş ağrıtacak gibi.
2. Arka yolcu tarafına da hava gelmiyor.
3. Bugün fark ettim ki, hız sabitleyici çalışmıyor. On konumuna getirince aktif olduğuna dair işaret yanıyor ancak devreye girmiyor.
4. Sanırım dış ortam sıcaklık sensörü mefta olmuş 70 dereceler de gösteriyor havayı. Dış ortam sıcaklık sensörüne baktım bulamadım internette. Bu meredi çözmenin alternatif bir yolu var mıdır? Asıl soru buradaki sensör klimayı etkiliyor mu?

Özellikle arka tarafa hiç hava gelmemesini anlayamadım. Flaplar arka tarafı etkilemiyor diye biliyorum.

Kaan

You are not allowed to view links. Register or Login
Evin yeni üyesinin bazı can sıkıcı sorunları var. Bu konu da içimi rahatlatabilecek birisi varsa bayram öncesi psikolojim biraz da olsa düzelir :)

1. Klima iç panel de çalışıyor gözükse de çalışmıyor. Sanırım kompresör hiç devreye girmiyor çünkü çekişte bir değişiklik yok. Hava yönlendirme de de tepki yok gibi flapların tamamı gidik sanırım. Bu baya baş ağrıtacak gibi.
2. Arka yolcu tarafına da hava gelmiyor.
3. Bugün fark ettim ki, hız sabitleyici çalışmıyor. On konumuna getirince aktif olduğuna dair işaret yanıyor ancak devreye girmiyor.
4. Sanırım dış ortam sıcaklık sensörü mefta olmuş 70 dereceler de gösteriyor havayı. Dış ortam sıcaklık sensörüne baktım bulamadım internette. Bu meredi çözmenin alternatif bir yolu var mıdır? Asıl soru buradaki sensör klimayı etkiliyor mu?

Özellikle arka tarafa hiç hava gelmemesini anlayamadım. Flaplar arka tarafı etkilemiyor diye biliyorum.

156 tekrar hayırlı olsun. 10 küsür senelik daimi 156 kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki 4 madde de çok can alıcı sorunlar değil.
1-2- Klima için önce 5-10 dakika sürecek kaçak kontrolü yapmanı öneririm. Sonrasın da kaçak yok ise kaliteli bir gaz bastırarak bir süre kontrol altında tutarak deneyimlemelisin. Kaçak var ise ki inşallah yoktur bu aşamada düzgün bir klimacının kaçağın nereden olduğunu tespit etmesi gerekecek. Sadece bu aşama biraz sorunlu. Bu arada borulardaki kılcak çok küçük yerden olan kaçaklar kaçak testinde çıkmıyor. Tavsiyem klima için sabırlı olman yönünde. Klima kompresörü bozuk ise 0 var mı bilmiyorum ama sağlam bir çıkma bulabilirsin kesinlikle. Çok ihtimal vermemekle birlikte kompresör için ayrı sigorta yada röle var mı bilmiyorum ama elektrik gelip gelmediği de kontrol edilmeli. Bu arada flaplar arkayı etkiliyor. Ortadaki menfez ve koltukların altında bulunan kanallardan ayrı yönlendirme oluyor. Bu konu için son önerim ise flapların çalışıp çalışmadığını klima açmadan sadece kaloriferi açarak yönlendirmeyi değiştir. Serin bir havada da soğuğa getirip flapların durumunu kontrol edebilirsin. Ayrıca flapların biri yada ikisi bozuk olsa da korkma. Sadece torpido gözü sökülerek kolayca değiştiriliyor. Umarım gerek kalmaz ama Ankara'da rahatlıkla bulabilirsin.
3- Hız sabitleyici aktif görünse de çalışmaması için birçok seçenek var ancak fren yada debriyaj pedalındaki switchlerden bir tanesi yada ikisi de bozulmuş olabilir. Pedallara basılmadığı halde basılıyor gibi sinyal gidiyor ise cruise çalışmaz. En maliyetsiz çözüm önerim bu olacak.
4- Biliyorsun sensör sağ aynanın altında. Deneyimlerime göre büyük ihtimalle sağ ayna orjinal olmayan bir ayna ile değişti. Bu yüzden sağlıklı ölçüm yapamıyor. Orjinal olmayan aynalarda yaşanabilecek bir durum. Güncel 156 m da sağ ayna yüksek süratlere çıkınca biraz ses yaptığı için orjinal ayna bulamadığmdan herhangi bir sensörlü ayna takmıştım. O günden beri bende de derece çoğu zaman yanlış görünüyor konsolda. Ama merak etme klimanın devreye girmemesi için bir sorun teşkil etmiyor. Elinden geliyor ise hurda bir aynadan sökeceğin sensörü 2 küçük lehim yada izole bant ile değiştirebilirsin. Bu arada orjinal aynanın sensörü bozulmuş ise direk değişimi kendin yapabilirsin ama mevcut aynan orjinal değil ise birazcık kesip biçme yapman gerekli.

Biraz uzun oldu ama iş arasında elimden geldikçe anlatmak istedim. İlk başta söylediğim gibi için rahat olsun psikoloji bozacak bir durum yok hiç birinde.  :alfisti:
1 hayal
5 duyu
6.his

YasinC

Uzun detaylı anlatımınız için teşekkür ederim asıl. Klima nedense gözümü korkutuyor genel olarak. Önceki 156 da da biraz gaz vs uğraşmıştım.